Şimdi Ara

ilk aracım için yardım :DD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hepinize selamlar.Nihayet ilk aracım için maddiyatımı toparladım sayılır.Bütçem 22 civarı olacak ve 2004 -2007 yılları arası diye düşünüyorum.Kafamda hep Toyata Corolla HB var, fakat sahibinden.com sitesinde arabaların fiyatlarını incelerken bu fiyata birden çok seçenek olduğunu gördüm.Etrafımdakilere sorduğumda ise her kesin araba yorumları farklı.Bazıları Opel Astra al, bazıları polo hatta biraz daha zorla kendini golf al.Hatta sahibinden.com da volvo bile var.Kafa iyice karıştı.Orta kesim geçinen bir insan olarak yakıt maliyeti olarak da düşündüğüm için daha çok çıkmaza girdim.Bana tavsiyeleriniz neler.Aracı hem bir yatırım için de düşündüğümden dolayı 3-4 sene sonra satarken az zarar edeceğim bir araç olması gerekiyor.Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

• slm 3-4 sene sonra en az zararla satacağın araba toyota dır toyota derim ben her açıdan.
  • Bence kıstasın içine en çok sinen (bu en önemlisi), güvenli, yakıtı iyi ve piyasasına göre ucuza araç bulmak olmalı. Kendine 2-3 farklı araç marka ve modeli belirle. Bunlar içerisinden ara. Ama kesinlikle tek marka üzerine sabitleme kendini, yoksa başka fırsatları kaçırırsın. Marka olarak ve kalite olarak turkiyede tutulan ve alıcısı çok olan markalar belli VW., Opel, Toyota, Honda vs.. Alıcısı çok diye dandik markalara hiç bakma bu arada.
    Kısaca şunları tavsiye edebilirim.
    Opel Corsa/Astra 1.3 ctdi
    Toyota 1.4 d-4d
    VW polo
    Honda civic bir önceki makyajlı kasa.
    Hayırlısı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertdur88 -- 17 Nisan 2010; 11:11:19 >
  • arkadaşlar tavsiyeler için çok teşekkür ederim.2 günden bu yana araba satış yerlerini dolaşıyorum.cumartesi otocenter falan baktım.Pazar günü toyota servis,opel ve renault servis (zeytinburnunda ) , çobançeşme açık otopazarı ve otocity.Cumartesi günü dolaşmamız doğrultusunda HB 2004 model Toyota 1.6 sol otomatik vites 130.000 Km ve fiyatı en son 20.500 Tl olarak konuştuk.Ordan Honda servisinde bir tanıdık vasıtası ile 2004 model 118.000 Km Honda civic vtec araca baktık.Hoda ruhsat devir dahil 21.000 fiyat verdi.Exper raporu doğrultusunda 1500 Tl lik masraf varmış ve servisteki arkadaş bizim indirimimiz var diyerek 1000 Tl 'ye yaptırırız dedi.yani Honda da 22.000 Tl servisten tüm bakımları yapılmış şekilde ruhsat işlemeli olarak bilgi aldık.Toyota servisindeki tanıdıktan ilk baktığımız toyatının plaka kaydına girdik ve 2005 Antalyadan çalınmış ve bulunmuş , araç kaza yapmış ve perte ayrılmış.Toplandıktan sonra 56.00 Km de bakıma gelmiş.Yani adamın bize yeğenimin arabası diye kakalayacağı araba pert bozması çıktı.
    Bugün akşam saatlerinde bir araç daha buldum.2005 model Toyota 1,6 Terra , benzinli, manuel vites ,arabada değişen yok sadece bagaj kapağı boyalı ( üzerinde çıkmayan bir lekeden dolayı imiş ) 97.000 Km de ve son fiyat 21.500 Tl.Araçta aynı zamanda CMS çelik cant var ve lastikler dört mevsim godyear olarak yenilenmiş.
    Bu iki araç arasında hangisi dersiniz.
    Yorumlarınız için çok teşşekkür ederim.

• Türkiye gibi biyerde 2.el alırken gerçekten çok iyi araştırmak lazım, araç plakasından hasar geçmişine SMS yoluyla da ulaşılıyo numarasını bi araştır. Bu işi aceleye getirirsen ileride çok pişman olacağın durumlarla karşılaşabilirsin. Mümkünse tanıdığın bi aracı al, ayrıca 100bin civarı kilometre ne olursa olsun az değil, İstanbuldaki araçlar zaten çok yol yapıyo, küçük şehirlerden birinde eş-dost varsa onlar bi araştırsınlar, hem böylece nemli iklim arabası da almamış olursun. Onun dışında gerçekten temiz araç olur, sahibi paraya sıkışır öyle bişeye denk gelebilirsin, bankalar falan ihale yoluyla haciz konulan araçları satıyorlar web sitelerinden onları bi araştır, bi örnek tmsf 'den buldum, 4 mayısta olacakmış ihale, adresi http://www.tmsf.org.tr/index.cfm?fuseaction=public.dsp_sales&content_id=760&menu_id=7&page2=1 1-2 ay bekle kesin içine sinen ve uygun fiyata iyi bir araç bulursun. Bol şanslar

• UML arkadasa katiliyorum. Hic acele etme. Internetten de arastir. Ama Kilometre onemli, alirken de satarken de fiyati etkiler. Emsalleriyle bu yonde kiyaslama yap, zira 4 yil sonra sen araci satacagin zaman alicinin sana soracagi 2 onemli sorudan biri aracin km si, digeri de aracin kazasi. Gerci galericilerin bir bolumu (hepsi demiyorum) satacaklari aracda ilk yaptiklari sey km yi dusurmek oluyor. Bizler namuslu insanlar oldugumuz ve bunu yapmayacagimiz icin aracin km si ilerde satarken karsimiza sorun olarak cikabilir. Dogrusunu istersen bir araba icin 100 bin km kullanici acisindan birsey degil, yani kaliteli bir araba 400-500 bin motor istemeden kullanilabiliyor ama piyasa degerini etkiler tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertdur88 -- 19 Nisan 2010; 11:36:42 >
  • arkadaşlar öncelikle yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Bir tanıdık vasıtasıyla bulduğum Toyota Coralla 1,6 Terra hakkında bilgi vermek istiyorum.Arabanın bugün servisten 139,00 tl karşılığında exper raporunu çıkarttırdım.Rapor sonucu:
    Marka : Toyora
    Model : Corolla 1,6 Terra
    Çıkış tarihi : 12/12/2004
    Km : 97961 Km
    Aracın devirdaiminde su kaçağı var.Karterde yağ kaçağı var.Arka fren disk ve balataları bitik.Debrıyaj seti değişim peryodunda. Bagaj kapağı, sağ arka çamurluk, ön kapı, ön çamurluk , ön cam direği ve şarbiye boyalı değişen yok.Muhtelif çizik ve vuruklar var.
    Arkadaşlar rapor bu doğrultuda.Arabada ekstra olarak cms marka çelik cant ve dört mevsim Godyear lastik var.Benim en çok canımı sıkan ise ön cam direğinin boyalı olması.Bu durumun ilerde satarken dert açar olmasını düşünmem.Experin dediği ise bu arabayı 21,000 al şeklinde.Etrafımdaki arkadaşlarım ise, ön cam direğinin boyalı olması bu arabanın o bölgeden kaza yaptığına işarettir şeklinde konuşması ve satarken sıkıntı yaşarın demesi.Sizin görüşleriniz neler.
    Şimdiden teşekkür ederim bilgileriniz için.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar bu arada Honda City 'i önerir misiniz?
  • *Honda city icin sunu soyleyebilirim. Piyasasi hakkinda yada tutulup tutulmadigi hakkinda hic bilgim yok.Ama ozellikle sehir ici kullanim icin uretildigini duydum. Hatta o yuzden de ismi ``CITY`` yani sehir konmus. En son kasa guzel gozukuyor ama bir onceki kasa bana cok cirkin geliyor. Ben araba alacak olsam ve honda city bir secenek olsa ben almazdim. Tabii bu tamamen benim kisisel dusuncem sonucta bu model arabayi kotulemek istemem. Kullanicilarinin yada bilenlerin konusmasi dogru olur.

*Bahsettigin corolla ile ilgili olarak da icine sinmediyse hic girme. Ama sunu soyleyeyim otoexpertin soyledigi ``bu araba 21 bine alinir``yorumu sana isik tutmali. Yani onun soyledigi seyin anlami; ``bu araba piyasada 21 bine alinir ve satilir ``. Bir diger deyisle ileride sende bu arabayi satarken, arabanin mevcut kusurlariyle buna yakin bir fiyata satabilirsin. On direkteki boya sorunu kafana cok takiliyor ise arac sahibine sor ve neden boyandigini ogren icine yine de sinmezse piyasada arac cok.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertdur88 -- 21 Nisan 2010; 12:17:58 >

• Üstad bilgiler için çok teşekkür ederim.Bahsettiğin gibi Honda City'i ben de biraz araştırdım ve kiminle konuşsam çakma honda deyip durdu.Hatta honda dan vazgeçmeyen bir dostum da bu araba yüzünden hondadan soğudum bile diyor.Tabi her düşünce saygılıyız.Gönlümde yatan aslan Toyota olduğu için hala corollalara bakmaya devam ediyorum.
    Bahsettiğim arabanın 2 sahibi konuştuğum adam.Eleman arabasında kusur bulmuyor ve ben den öncekinin durumudur diyor.Gönül olarak soğudum için , senin de belirttiğin gibi araba çok düşüncesiyle daha iyisini aramaya devam.Malum ilk şahsi arabam olacağı için çok fazla ayrıntıya takılıyorum bunun da farkındayım.Şimdi aşağıda belirteceğim linkler ile irtibata geçmeyi planlıyorum.
    http://www.sahibinden.com/kocak-otomotivden_konfor_ve_tasarruf_bir_arada-01WQQaXQQ24201586WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/48000km_toyota_corolla_1_6_sport-67WQQaXQQ13082860WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/60000_km_de_corolla_h_b-69WQQaXQQ24270797WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/sahibinden_satilik_1_6_corolla_hatchback_terra_48_000km-16WQQaXQQ20046552WQQpXQQdisplayitem

• Güzel araçlar hayırlısı olsun, bu arada turkcell hatlardan, cep telefonu ile araç plakasını girerek sorgulama hizmeti var. Almadan önce mutlaka plakayı sorgulatmanda fayda var. Mesajla aracın hangi tarihte nasıl bir kaza geçirdiği ve ne kadar tamir masrafı yapıldığı geliyor.
  • İnşallah pazartesi günü bir aracım oluyor.Toyota Corolla 1.6 Terra.Araç 2005 model 35.000 Km de.aracın içersinde sigara dahi içilmemiş.değişe ve boya yok.İlk sahibinden alınacak.23.500 son fiyat olarak diyor ve daha da aşağı inmiyor.Şu ana kadar gördüğüm en iyi araba diyebilirim.HB kasa.Bana bu konuda fikirlerinizi söyler misiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocaarapiso

İnşallah pazartesi günü bir aracım oluyor.Toyota Corolla 1.6 Terra.Araç 2005 model 35.000 Km de.aracın içersinde sigara dahi içilmemiş.değişe ve boya yok.İlk sahibinden alınacak.23.500 son fiyat olarak diyor ve daha da aşağı inmiyor.Şu ana kadar gördüğüm en iyi araba diyebilirim.HB kasa.Bana bu konuda fikirlerinizi söyler misiniz.

kacırma sakın
  • Kilometre süper, ilk sahibinden ve kazasız olması iyi, fiyat da iyi... Bence de sakın kaçırma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertdur88 -- 25 Nisan 2010; 18:56:30 >
  • Arkadaşlar artık bir Toyota Corolla kullanıcı oldum.Aldığım araç en son bahsettiğim 35.000 km de olan araç.Pazartesi günü sabahtan aracın exper kaydını çıkarttırdım.Araba da değişen yoktu ve autoking de yapılan boyamalar vardı.Bunların da tutanaklar araç sahibinde mevcuttu.Bariyere sol arka kapı ve çamurluğu sürtmesinden dolayı göçük meydana gelmiş ve lokal boya yapılmış.Renk tuturulamadığı için de kapı boyanmış.Tamponda da lokal boyalar var.Mekanik aksam olarak da 40.000 Km bakımına gelmeli, bakımda v kayışı değişmeli ve akü değişmeli diyor.Bu eksikliklerden dolayı 250 Tl lik bir pazarlık daha yaparak aracı 23.250 Tl'ye almış bulunmaktayım.
    Beni bu zamana kadar yorumları ile yalnız bırakmayan dostlara teşekkür ederim.Ertdur88 kardeşim sana ayrı bir teşekkür ediyorum.Kalın sağlıcakla
  • Rica ederim ama gerçekten çok sevindiğimi belirtmek isterim. 2. el araba almak hakikaten çok zor bir iş, karşına kıyaslaman gereken o kadar çok farklı unsurlar çıkıyor ki, aracın kazası, boyası, piyasası, kilometresi, aracın tutulan bir model olup olmaması..... hele bir de 3-4 farklı model arasından seçim yapacaksan insanın karnına ağrılar giriyor. Burada önemli olan aceleci olmamak... gördüğüm kadarıyla sen bunu başardın, sabreden muradına erermiş derler ya öyle de oldu...senin adına çok sevindim, kazasız belasız kullanman dileğiyle....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.