Şimdi Ara

İlk KAZA,Kasko,Yetkili Servis,Auto King Hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
2.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bugün aracımızın sağ arka stop lambasının tam altından tamponu beton elektrik direğine geri giderken fark edemeyip çarptım.Daha önce aracı bayiden teslim almadan önce orjinal arka park sensörü takıldığını ancak arka park sensörünün uyarı sesinin çok az olduğunu ve radyo kısık sesle dinlense bile uyarı sesinin çok cılız kaldığını forumda paylaşmıştım.

Yine sesi duyamayıp, geri giderken olay gerçekleşti.

Fotoğraf yükleyebilirsem kaza detaylarını daha açık ifade ederim.Aslında konu şu;

Araç 2011 Seat İbiza 1.2 Tsi Style DSG, Kaskolu.Eğer herhangi bir kaza durumu söz konusu olmasaydı %30 Hasarsızlık indiriminden faydalanacaktım, ancak Kasko işin içine girerse bu olmayacak.
    Birkaç servisten fiyat aldım.Komple arka tampon 614 Tl + İşçilik(250 TL) = 864 TL bu durumda hasarsızlık indirimi yok.

Ancak yetkili servislerle olan görüşmelerimde aracın önce plastik aksanlarda meydana gelen kazalarda Auto King'e gösterildiğini onlar Mini onarıma GİRMEZ, parçanın değişmesi gerekir derlerse parça değişiminin yapıldığını söylediler.
    Tabi bu durumda bildiğim kadarıyla Hasar dosyası açılacak.Ancak İlk önce Auto King aracı görür ve Mini Onarım YAPILABİLİR derse o zaman Kasko kanalıyla hiçbir ücret ödemeden ve Hasar dosyası açılmadan tamponda meydana gelen kaza onarılacak.

Daha önce bu tip bir durumla karşılaşan ya da bu konularda bilgisi olan arkadaşlara sorum şu;

1- Auto King'in mini onarım kapsamında plastik aksanlardaki onarımları nasıldır? Orjinale yakın görüntü ve sağlamlık sağlanabilir mi?
    2- Daha önce Auto King'de onarım yaptıran arkadaşların görüş ve önerileri nelerdir?
    İkamet ettiğim yerden 1 saat uzaklıkta hem yetkili servisim hem de Auto King Servisi var.Yarın sabah erkenden bu işi halletmek için yola çıkacağım,Tavsiyelerinizi rica ediyorum.
    Teşekkür Ederim,Uğur.

Auto King Web Sayfası
    http://www.autoking.org/index.html

Kaza Fotografları

[image]http://imageshack.us/photo/my-images/11/fotoraf0162.jpg/
    [/image]

[image]http://imageshack.us/photo/my-images/16/fotoraf0153et.jpg/
    [/image]

[image]http://imageshack.us/photo/my-images/444/fotoraf0152.jpg/
    [/image]

[image]http://imageshack.us/photo/my-images/826/fotoraf0148i.jpg/
    [/image]

[image]http://imageshack.us/photo/my-images/254/fotoraf0164.jpg/
    [/image]

• Autoking konusunda pek iyi şeyler duymadım,işçiliğin kötü olduğu söyleniyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilxx92 -- 2 Temmuz 2012; 19:01:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

Autoking konusunda pek iyi şeyler duymadım,işçiliğin kötü olduğu söyleniyordu.
    Auto King'e yaptırın, beğenmezseniz sonra bi de kaskodan değiştirin
  • öncelikle geçmiş olsun aracınızın çok büyük bir hasarı yok bence önce auto kinge gidin ve gösterin tüm mini onarım hakkınızı kullansınlar üzerine para isterlerse verirsiniz (kaskonun bozulmaması sizin için çok önemliyse)

ancak kasko bu durumlar içindir yetkili serviste yaptırabilirsiniz bu durumda ikame aracınızı da alırsınız ama mecburen büyük ihtimalle seneye kaskonuzu değiştirirsiniz

işçilik konusunda king hakkında çelişkili yorumlar var ama şeker beyazı olduğundan ben boyada sıkıntı olacağını sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceycey11

öncelikle geçmiş olsun aracınızın çok büyük bir hasarı yok bence önce auto kinge gidin ve gösterin tüm mini onarım hakkınızı kullansınlar üzerine para isterlerse verirsiniz (kaskonun bozulmaması sizin için çok önemliyse)

ancak kasko bu durumlar içindir yetkili serviste yaptırabilirsiniz bu durumda ikame aracınızı da alırsınız ama mecburen büyük ihtimalle seneye kaskonuzu değiştirirsiniz

işçilik konusunda king hakkında çelişkili yorumlar var ama şeker beyazı olduğundan ben boyada sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Teşekkür ederim, cevaplarınız için de ayrıca teşekkürler.
    Aslında ilk önce gönlümden geçen tüm tamponun kasko aracılığıyla orjinal tampon ile değiştirilmesiydi.Ancak Auto King'i Servisten öğrendikten sonra olay başka bir hal aldı.Kaskonun kullanılmadan Auto King'de doğru dürüst yapılması olayı da hem cazip hem mantıklı geldi.
    Tek sıkıntım aracın yeni olmasından dolayı tamponun tamirinden kaynaklanan sağlamlık ve boya uyumsuzluğu.

Yine de hala kararsızım.Auto King hakında daha kapsamlı bir araştırma yapacağım.Yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim
    Saygılar, uğur.

• quote:

Orijinalden alıntı: selpe_78

quote:

Orijinalden alıntı: ceycey11

öncelikle geçmiş olsun aracınızın çok büyük bir hasarı yok bence önce auto kinge gidin ve gösterin tüm mini onarım hakkınızı kullansınlar üzerine para isterlerse verirsiniz (kaskonun bozulmaması sizin için çok önemliyse)

Teşekkür ederim, cevaplarınız için de ayrıca teşekkürler.
    Aslında ilk önce gönlümden geçen tüm tamponun kasko aracılığıyla orjinal tampon ile değiştirilmesiydi.Ancak Auto King'i Servisten öğrendikten sonra olay başka bir hal aldı.Kaskonun kullanılmadan Auto King'de doğru dürüst yapılması olayı da hem cazip hem mantıklı geldi.
    Tek sıkıntım aracın yeni olmasından dolayı tamponun tamirinden kaynaklanan sağlamlık ve boya uyumsuzluğu.

Yine de hala kararsızım.Auto King hakında daha kapsamlı bir araştırma yapacağım.Yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim
    Saygılar, uğur.

Alıntıları Göster
    Tamponunuzdaki hasar mini onarıma girmez gibi görünüyor. Her şekilde ya hasar kaydı açılacak ya da kendi cebinizden ödeyeceksiniz hasarsızlık devamı için. Tabi tamponu değiştirmeden 800 liradan daha ucuza autoking de yaptırabilirsiniz yada yetkili serviste

• quote:

Orijinalden alıntı: Losangelos

Tamponunuzdaki hasar mini onarıma girmez gibi görünüyor. Her şekilde ya hasar kaydı açılacak ya da kendi cebinizden ödeyeceksiniz hasarsızlık devamı için. Tabi tamponu değiştirmeden 800 liradan daha ucuza autoking de yaptırabilirsiniz yada yetkili serviste

Alıntıları Göster
    Poliçenize göre değişmekle birlikte plastik aksamın tamamı kaskoya giriyor. O kısım çekilir, çekiçlenir düzeltilir vs. gerkirse boyanır. Nerede bulunduğunuzu söylerseniz usta tavsiyesi alıp 100 lira gibi bir ücrete halledebilirsiniz. Autokingle ilgili iyi yorumlar olmasa ve İzmir bayisinden ben de memnun kalmasam da beyaz renkli aracınızda sorun olacağını sanmıyorum.

Ayrıca Autoking'i arayıp görüşün ona göre gidin. ÇÜnkü ilk gidişinizde randevu veriyorlar, işleme göre araç bir gün kalabiliyor. Uzakta sayılırmış bir de çok uğraşmayın. Geçmiş olsun...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: that_inspector

Poliçenize göre değişmekle birlikte plastik aksamın tamamı kaskoya giriyor. O kısım çekilir, çekiçlenir düzeltilir vs. gerkirse boyanır. Nerede bulunduğunuzu söylerseniz usta tavsiyesi alıp 100 lira gibi bir ücrete halledebilirsiniz. Autokingle ilgili iyi yorumlar olmasa ve İzmir bayisinden ben de memnun kalmasam da beyaz renkli aracınızda sorun olacağını sanmıyorum.

Ayrıca Autoking'i arayıp görüşün ona göre gidin. ÇÜnkü ilk gidişinizde randevu veriyorlar, işleme göre araç bir gün kalabiliyor. Uzakta sayılırmış bir de çok uğraşmayın. Geçmiş olsun...

Zonguldak'ta yaşıyorum, buraya en yakın SEAT (Vw) Servisi Karadeniz Ereğli Yazıcıoğlu Servisi.
    Auto King de Ereğli de var.Ereğli Auto King ile görüştüm, sizin de belirttiğiniz gibi randevu sistemiyle çalışıyorlar. Yarın için dolu olduklarını söylediler. Ben de yarın Auto King Ereğl'ye aracımı gösteripi Mini Onarıma girip girmediğini ya da neler yapılabileceğini öğrenmek istiyorum. Mini onarıma GİRMEZ ise hemen Yetkili Servise götürüp Kaskodan Arka tamponun tamamen değiştirilmesini talep edeceğim.
    Auto King bayileri ile ilgili çok sayıda olumsuz yorum okudum ve birçok tüketici şikayeti gördüm. Açıkçası ciddi çekincelerim var, kararsızım diyebilirim ama seçenekler bu şekilde davranmaya itiyor insanı.

Hayırlısı olsun bakalım neler olacak.
    Saygılar, Uğur.

• quote:

...

Tekrar geçmiş olsun hocam, tamponu tümden değiştirmek en güzel çözüm olur aracınız da yeni olduğu için ama önümüzdeki sene kaskonuz indirimli olacağına yüksek çıkar. Ayrıca aracınız Tramer'de yapılan işlem bedeli kadar hasarlı görünür. Ben yine de üçüncü seçenek olarak sanayide iyi bir usta bulmanızı tavsiye ederim.

Benim de arabamın kapısına otoparkta vurmuşlardı, el kadar göçük için autoking kapıyı boyamayı ve komple verniklemeyi istemiş, servis de aynı işlem için 350 TL+kdv gibi bir meblağ istemişti. Ben de araştırdım 35 yıllık bir usta buldum 50 TL'ye kapıyı %95 eskisi gibi yaptırdım, hem de bir saate. Neyseki sizin hasar sadece tamponda.

En büyük kazanız bu olsun, sağlıcakla kalın...

• quote:

Orijinalden alıntı: Ozann

quote:

...

Tekrar geçmiş olsun hocam, tamponu tümden değiştirmek en güzel çözüm olur aracınız da yeni olduğu için ama önümüzdeki sene kaskonuz indirimli olacağına yüksek çıkar. Ayrıca aracınız Tramer'de yapılan işlem bedeli kadar hasarlı görünür. Ben yine de üçüncü seçenek olarak sanayide iyi bir usta bulmanızı tavsiye ederim.

Benim de arabamın kapısına otoparkta vurmuşlardı, el kadar göçük için autoking kapıyı boyamayı ve komple verniklemeyi istemiş, servis de aynı işlem için 350 TL+kdv gibi bir meblağ istemişti. Ben de araştırdım 35 yıllık bir usta buldum 50 TL'ye kapıyı %95 eskisi gibi yaptırdım, hem de bir saate. Neyseki sizin hasar sadece tamponda.

En büyük kazanız bu olsun, sağlıcakla kalın...

Alıntıları Göster
    ben yerinizde olsam tamponu saç kurutma gibi bir şeyle ısıtıp düzeltmeye çalışırdım. boyası varsın çizikli olsun...

bir dahaki arka tampon hasarında değiştirirsiniz. hem indiriminiz de gitmez. ya da dışarıda yaptırın... boyacılığına güvendiğiniz bir ustaya...

• quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

ben yerinizde olsam tamponu saç kurutma gibi bir şeyle ısıtıp düzeltmeye çalışırdım. boyası varsın çizikli olsun...

bir dahaki arka tampon hasarında değiştirirsiniz. hem indiriminiz de gitmez. ya da dışarıda yaptırın... boyacılığına güvendiğiniz bir ustaya...

Alıntıları Göster
    İçerden geri ittirip bi de pasta cila atınca nazarlık olur. Alttaki reflektör de 20 lira birşey.

• quote:

Orijinalden alıntı: zrb

İçerden geri ittirip bi de pasta cila atınca nazarlık olur. Alttaki reflektör de 20 lira birşey.

Alıntıları Göster
    Autoking önermiyorum,aracımın kaportasında göçük vardı götürdüm bakmaları için önce 20 dakika beklettiler daha sonra aracın göçükleri için 700 tl dediler bunlarda 3,4 tane göçük hemde içerden ittirse geri gelecek türden.Müşteri memnuniyeti sıfır.

• quote:

Orijinalden alıntı: jdmworks

Autoking önermiyorum,aracımın kaportasında göçük vardı götürdüm bakmaları için önce 20 dakika beklettiler daha sonra aracın göçükleri için 700 tl dediler bunlarda 3,4 tane göçük hemde içerden ittirse geri gelecek türden.Müşteri memnuniyeti sıfır.

Alıntıları Göster
    Direk parça değiştirmek yerine saniyeye gidin derim.Düzeltilmeyeck bişey değil.Muhtemelen parçanın düzeltmeden sonra boyanması gerebilir ama plastik olduğu için bence boyamasınızda olur.Belki ufak rötuşlarla boyamama işlemide yapılabilir.Beyaz renk olduğu için çok sırıtacağını sanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Artemis_KaSTeL

Direk parça değiştirmek yerine saniyeye gidin derim.Düzeltilmeyeck bişey değil.Muhtemelen parçanın düzeltmeden sonra boyanması gerebilir ama plastik olduğu için bence boyamasınızda olur.Belki ufak rötuşlarla boyamama işlemide yapılabilir.Beyaz renk olduğu için çok sırıtacağını sanmıyorum.

Alıntıları Göster
    auto king e gidin mini onarımla halledılırse ypatırın ama cok abartı bir fiyat cıkarıyolarsa bence gidin sanayide yaptırın çok büyük bişey değil,hem hasarsızlıgınız bozulmaz hemde tramerde hasar gözükmez

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetltn

auto king e gidin mini onarımla halledılırse ypatırın ama cok abartı bir fiyat cıkarıyolarsa bence gidin sanayide yaptırın çok büyük bişey değil,hem hasarsızlıgınız bozulmaz hemde tramerde hasar gözükmez

Alıntıları Göster
    autoking bunu hasarsızlığınızı bozmadan rahatça yapar. aynı olay benimde başıma geldi, mini onarımdan hallettiler. üstünü ben tamamladım, 80-90 tl civarıydı. boyanacaktır parça, tonu konusunda memnun olmazsanız tekrardan boyatma şansınız var. geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetltn

Alıntıları Göster
    Tüm arkadaşlara yorum ve tavsiyeleri için teşekkür ederim, Geçmiş olsun dilekleriniz içinse ayrıca teşekkürler.
    Sigorta Poliçesinde Mini Onarım Hizmetleri başlığını dikkatlice inceledim ve sigorta acentesi ile görüştüm. Acente ilk önce Auto King'e gitmemi tavsiye etti zira anlaşmalı yer orası ayrıca Hazsarsızlık İndiriminden de yararalanabilirliğimin devem etme olasılığından dolayı.
    Sabah yola çıkıcağım, ilk önce Auto King'de durumun ne olduğuna bakılsın, duruma göre hareket edip karar vericem.Oradan da servise geçip İlk 1 Yıl Bakımı için detayları konuşacağım.Her iki yerle de görüşüp duruma bakacağım artık.Allah'tan hayırlısı.

Forumda cevapları ile bana tavsiyelerde bulunup bilgilerini paylaşan arkadaşlara tekrar çok teşekkür ediyorum.

Gelişmeleri yine burada paylaşıp yorumlarınızı almak isterim.
    Saygılar, Uğur.

• Benim kaskom ak sigorta ve auto kingden sinirsiz tampon onarim hakkim var.iyi arastirin belki sizin de hakkiniz vardir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhan99747

Benim kaskom ak sigorta ve auto kingden sinirsiz tampon onarim hakkim var.iyi arastirin belki sizin de hakkiniz vardir.
    Merhaba Arkadaşlar.
    3 Temmuz 2012 salı günü,Aracımın 15.000 km bakımını Yetkili Serviste yaptırdıktan sonra (Servis Bakımı ile ilgili konu açmıştım,detayları o konuya ekleyeceğim) Auto King'e aracımı teslim ettim artık Allah'tan hayırlısı inşallah iyi bir sonuç elde edebiliriz.

Kasko'nun sağladığı Mini Onarım Hizmetinden Tamponun onarımı (limitsiz) yapılacak ancak boyası için ücret ödenecek.
    Tamponun arkasında kaporta kısmında hafif bir içeri doğru bükülme var o da düzeltilecek ancak o Mini Onarıma girmiyor ücretli yapılacak.
    Ön tamponun sol yan tarafında kimin yaptığını bilemediğim (park halindeyken evin önünde) bir metal ile çizildiği belli olan ÇİZİK VARDI.O da Mini Onarımdan yapılacak.
    Ön ızgaranın hemen altında taş çarpmasından kaynaklanan noktasal boya atması vardı o da Mini Onarımdan yapılacak.
    Maliyet 345 TL.
    Cumartesi Allah kısmet ederse teslim edilecek.O zaman detayları paylaşmaya çalışacağım.Fotoğrafları çektim, öncesini ve sonrasını karşılaştırmalı olarak değerlendirebilmek için.İnşallah forumda paylaşma imkanım olur ve sizlerin de değerlendirmelerini alma fırsatı bulurum.
    Saygılar, Uğur.

• quote:

Merhaba Arkadaşlar.
    3 Temmuz 2012 salı günü,Aracımın 15.000 km bakımını Yetkili Serviste yaptırdıktan sonra (Servis Bakımı ile ilgili konu açmıştım,detayları o konuya ekleyeceğim) Auto King'e aracımı teslim ettim artık Allah'tan hayırlısı inşallah iyi bir sonuç elde edebiliriz.

Kasko'nun sağladığı Mini Onarım Hizmetinden Tamponun onarımı (limitsiz) yapılacak ancak boyası için ücret ödenecek.
    Tamponun arkasında kaporta kısmında hafif bir içeri doğru bükülme var o da düzeltilecek ancak o Mini Onarıma girmiyor ücretli yapılacak.
    Ön tamponun sol yan tarafında kimin yaptığını bilemediğim (park halindeyken evin önünde) bir metal ile çizildiği belli olan ÇİZİK VARDI.O da Mini Onarımdan yapılacak.
    Ön ızgaranın hemen altında taş çarpmasından kaynaklanan noktasal boya atması vardı o da Mini Onarımdan yapılacak.
    Maliyet 345 TL.
    Cumartesi Allah kısmet ederse teslim edilecek.O zaman detayları paylaşmaya çalışacağım.Fotoğrafları çektim, öncesini ve sonrasını karşılaştırmalı olarak değerlendirebilmek için.İnşallah forumda paylaşma imkanım olur ve sizlerin de değerlendirmelerini alma fırsatı bulurum.
    Saygılar, Uğur.

Alıntıları Göster
    merhabalar yorumlarınızı okudum benim de yeni aldığım aracıma 10 bin bakımını yaptırmıştım sonra ertesi günü sağa doğru dönerken dar döndüğümden sağ tarafı boydan boya sürttüm. Kaskom axa sigortaydı auto king ile anlaşması yokmuş. Yetkili servise mi götürsem acaba yetkili serviste eskisi gibi başarılı bir şekilde yapabilirler mi? kaskoyu yapan kişi kasko hasarsızlık indirminiz en fazla 150 lira olur o yüzden aracınızın taminirini kaskodan yaptırın dedi? ne yapsam ki yarın gideceğim acele cevap bekliyorum :( :(

• quote:

Merhaba Arkadaşlar.

Maliyet 345 TL.
    Saygılar, Uğur.

Alıntıları Göster
    Kaskoyu bozmamak adına verilen fiyatın yarısından daha uygun fiyata dışarıda yaptırsanız?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.