Şimdi Ara

İLK KAZANIZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben 16 yaşımdayken arabayı bir hevesle kaçırıp geri geri gelirken belediyenin hiçbir uyarı koymadan yuksekte duran logar kapagina arabanin altını sürttüm çok sukur bi hasar oluşmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• apartmanın otopark kapısı çok yavaş açılıyordu bende acele acele girdim sağ kapının elceği kırıldı ucuz atlattım
  • kavşakta yolver levhası bendeydi durdum. arkadaki vatandaş duramadı. aklına durmak bile gelmemiş. Arabanın arka kısmı bayağı dağılmıştı.
  • 25 yaş, ilk kaza pert araç
  • İlk arabamla acemiyken virajda yanımdaki dingil biraz sıkıştırınca bariyere girmiştim.
    Adam çekti gitti ben kendi kendime mal gibi kaldımFren yapsam dururdum sanırım ama acemilik işte,1 maaşlık masraf çıkmıştı.
  • ufak tefek sürtmeler, dokundurmaları saymazsak çok şükür yok.

yani şöyle söylim hiç sanayiye veya kaskoya arabamızı yaptırmadım böyle bi durumdan ötürü çok şükür

ama sürtmeler vurmalar oldu tabi ufak tefek. hepsi çıtır tampon hasarlı.

çıtır ama
  • Sıra ile ekledim

• quote:

Orijinalden alıntı: emrcnd

Sıra ile ekledim

2. Kötü olmuş ama çok güldüm anasini sattin arabanin.

• quote:

Orijinalden alıntı: HezarfenPilot

quote:

Sıra ile ekledim

Kaza anında çok tepki veriyorum sonra geçiyor ondan hep kaza videolarının sonunda ses yok

• quote:

quote:

quote:

Sıra ile ekledim

Kaza anında çok tepki veriyorum sonra geçiyor ondan hep kaza videolarının sonunda ses yok

kulalımısın topraaam

• quote:

Orijinalden alıntı: labidu

quote:

quote:

quote:

Sıra ile ekledim

kulalımısın topraaam

Plakadan anladınız sanırım doğrudur Kulalıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 27 Haziran 2016; 11:50:25 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: labidu

quote:

quote:

quote:

Sıra ile ekledim

kulalımısın topraaam

Plakadan anladınız sanırım doğrudur Kulalıyım

özkula stickerı var aracın arkasında

websitenizde canlı sohbetten çok önce sormuştumda kim bakıyosa cevap vermemişti kulağından çekivering

• Şahin U dönüşü için, durur halden direksiyon tam sola çevrili durumda patinaj çekerek kalkış yapma, sonrasında aracın kontrolünün kaybolması. Bir sağa bir sola yatma. Tam sağa doğru devrilecekken banketteki kısa boylu demir bir direğe çarpma sonrası sağ sol salınımın bitmesi ve kaporta hasarı ile kurtulma. Küçüktük o zamanlar. Ama araç o kadar yana yatmıştı ki, jant ile lastiği birleştiği yerler otları toplamıştı. Her iki sağ lastik çepeçevre ot doluydu.

İkinci kaza, yumurta kaza accent ile köpeğe çarpma şeklinde oldu.

3. kazam C4 ile bir lagunaya arkadan çarpma. Ciddi sayılabilecek bir kazaydı. Ama kimseye bir şey olmadı.

4. kazam yine C4 ile, sağa süratli bir virajda önümdeki kamyonun virajı perdelemesi sonucu yola düşmüş olan ahşap euro paleti çok geç görmem ve o anda yapacak bir şeyin olmaması ile paletin üzerinde geçmem sonucu sağ ön jantın yamulup lastiğin havasının anında boşalması ile sonuçlandı. Arabada 4 kişiydik ve 100 - 120 arası bir hız ile oldu.

Bu kazaların en ciddi olanları C4 ile yaşanmasına rağmen en az korktuğum ve kontrolün, hakimiyetin hiç kaybolmadığı kazalardı. İyi bir arabaydı C4.

Asıl hiç unutmadığım ve atlatılmasaydı sonuçları çok kötü olcak hadise ise yine C4 ile başıma geldi.
    Mahmut Bey gişelerden Edirne istikametine doğru ilerliyordum. Bir bayram ziyareti dönüşüydü. Arabada 5 kişiydik.
    Sanırım 100 civarı hızla gidiyordum en sol şeritte. Yağmurlu bir havaydı.
    Aydınlatma ışıklarının olmadığı bir noktada 20-30 metre önümde bir şeyler parladı.
    Sağ aynaya baktım boş olduğunu gördüm ve çok sert direksiyonu kırdım, yan şeride geçtim ve dümdüz devam ettim.
    O parlayan şey bariyerlere çarpmış ve yolda yan duran bir otomobildi. Ne dörtlü, ne far ne sinyal hiçbir ışığı yanmadan öylece duruyordu.
    İçinde de insanlar vardı. Belli ki yeni kaza yapmışlar ve olayın şokundalar, aracın içinde kaderlerini bekliyorlardı.
    Ben o anın stresiyle durmadan devam ettim. Benden sonra ne oldu bir fikrim yok.

• C4_1400 C kullanıcısına yanıt
    Hocam vicdanın nasıl el verdi?

Yada vicdanın var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: H 4 N

Hocam vicdanın nasıl el verdi?

Yada vicdanın var mı?

Neyle ilgili sordun hocam. Son paragrafla ilgili mi?
    Vızır vızır akan trafikte ben oradan kıl payı kurtardıktan sonra elim ayağım kesildi.
    Arabamın içinde annem, babam, ablam ve ufak yeğenim vardı. Çarpmak üzere olduğum araçtakilerle beraber en az 7 canı kurtarmışım.
    Hiç hız kesmeden kimseye dokunmadan tereyağından kıl çeker gibi, iğne deliğinden geçer gibi geçtim gittim.
    Kazayı yaptıran ben değilim, benden önce olmuş bir kazaydı. Neyin vicdanından bahsediyorsun.
    Süpermen miyim ben, ailemi ve karşı tarafı kurtarmışım, o stresle arabamı emniyet şeridine çekip, gidip o arabadakileri bir daha mı kurtarayım.
    Ya emniyet şeridine bıraktığım aracı bir kamyon biçse. Ailem yok olsa. O zaman ne olacak.
    Hakikatten düşünmeden etmeden yazıyorsun. Tek başıma olsam belki durup giderdim yardıma ama ailem varken o yolda duramam.
    Yine olsa yine durmam. Öncelikli korumam gerekenler varken durmamı beklemeyin.
    Benim o manevramı gören arkadan gelenler vardı. Onlar böylece orada bir araç olduğunu farketmişlerdir. Durup yardım edecekler o araçlar. Ben değil.
    Klimalı odanda bilgisayar karşısında sakin sakin olayı okuyup "vay vicdansız, kazayı görmüş durmamış" diye düşünmek kolay.

Keşke o anda arabada sen de olsaydın da arabanın içindeki çığlıkları, arabanın içindeki salavatları, arabanın içindeki ağlamaları duysaydın.
    Öyle 200 metreden görüpte sağ şeride geçeyim durumu yok. 20 veya 30 metreden bahsediyorum. Hızım 100 civarıydı.
    Annem ne olduğunu bile görmedi, niye direksiyonu kırdığımı anlamadı, anlatmak zorunda kaldım. O derece ani ve hızlı bir hadiseydi.
    Çantalar telefonlar vs arabanın içinde uçuştu.

Bunları anlatıyorum ki olayı biraz gözünde canlandır, oturduğun yerden insanları yargılama.

Vicdan demişsin, var mı yok mu diye sormuşsun. Onu sormak sana düşmez.
    Başımdan geçen bir olayı daha anlatayım. Tekrar bir düşünürsün yazdıklarını belki.

Dağ başında, karlı, soğuk, zifir gibi karanlık bir gecede, arabaları bozulmuş Roman bir aileye rastladım, benzinliğe sığınmışlar yürüye yürüye.
    2 erkek, 1 yaşlı kadın, 1 de kız çocuğu. Otobüsler bile almamış onları. Üstte yok başta yok.
    Benzin alırken yanıma geldiler, durumu anlattılar. Küçük kızın üzerinde montu bile yok. Gözlerinden yaşlar süzülüp çenesinden damlıyordu.
    Gözümü o küçük yavrucuktan alamadım. Allahım bana da böyle bir evlat nasip et diye düşündüm.
    Hiç düşünmeden arabaya aldım hepsini. Gece vakti roman mahallesindeki evlerinin önüne kadar bıraktım.
    Ses tonlarından gerçek bir hayır duası aldığımı anladım. Gerçek bir Allah razı olsun kelimesini duymayı Allah sana da nasip etsin. Tarifsiz bir duygudur.
    Dilenciye verdiğinde duyduğun türden değil. Yürekten geldiğini hissediyorsun.
    Hani birine bir faydan dokunur, karşılığında "bir hayır duan yeter" dersin ya, işte o buydu. Herşeyden değerliydi.

Sonra benim de bir kızım oldu.

Ben mantığıma, sezgilerime, hislerime her zaman güvenirim. Nerede ne yapmam veya yapmamam gerektiğini çok iyi muhakeme edip verilecek en doğru kararı veririm.

Yukarıda anlattığım olayda pompacı "abi bunlar roman, emin misin arabana almakta" dedi çaktırmadan. Hiç tereddüt bile uyandırmadı bu lafı. Kararımı değiştirmedi.
    Belki o mahallede neyim var neyim yok, arabam dahil alabilirlerdi. Ama o kız çocuğu evine varmış olacaktı. Gerisi hiç önemli değildi. Bizde böyle dostum.
    O an öyle olması gerekiyordu öyle oldu. İki olayda da vicdanım rahat.

Bak kardeşim, kazayı senin sebep olup olmaman gram umurumda değil. Asıl sen kendini o şeritteki arabanın içinde duşun. Vuran kaçmış yada kazayı sen yaptın şoktasın. Yanındakiler hehe ben yırttım ki diye basıp gidiyor. Hayal et bakalım o zamanda böyle pişkin pişkin allah razı olsun dediler falan diye konuşabilecek misin? Hoş yaptıklarıyla övünmek sizin gibiler için değerlidir. Umarım birgün o ters arabanın içindeki sen olmazsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: H 4 N

Bak kardeşim, kazayı senin sebep olup olmaman gram umurumda değil. Asıl sen kendini o şeritteki arabanın içinde duşun. Vuran kaçmış yada kazayı sen yaptın şoktasın. Yanındakiler hehe ben yırttım ki diye basıp gidiyor. Hayal et bakalım o zamanda böyle pişkin pişkin allah razı olsun dediler falan diye konuşabilecek misin? Hoş yaptıklarıyla övünmek sizin gibiler için değerlidir. Umarım birgün o ters arabanın içindeki sen olmazsın.

Çoluk çocukla uğraşamam kardeşim. Saçma sapan hastalıklı yorumlarıyla başbaşa bırakıyorum seni. Rötar kapağına araba sürtmeyi kaza zanneden ergenle hiç laf dalaşına giremem. Kaliten belli zaten yazdığından.

• Doğan araca atmosferik setup yapıldı, ilk projemdi. Araç yeni yüklendi denemeye çıkacağız. Aracı ben aldım deneyim diye namssuz yengeç gibi bir sağa bir sola

Bir sağa bir sola derken, solda kaldı. En son basık aracı kaldırımın tepesinde elim sigara ile izliyordum.

Şimdi de turbo şahin projesi var bakalım, Allah nasip ederse kazasız belasız yapacağız.
    Zorla yorum yazdırıyoruz sanki. Beğenmiyorsan git kardeşim.

Ha bu arada çoluk çocuk diyipte kendini küçük düşürme istersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H 4 N -- 27 Haziran 2016; 20:02:37 >
  • emrcnd E kullanıcısına yanıt
    kameranın marka modeli ne?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.