Şimdi Ara

INCA IMP 56HD MEDIA PLAYER KAYIT SORUNU. ACİL YARDIM LUTFEN..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
2
Favori
10.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu ürünü kullanan biri yardımcı olsun lütfen.

cihazı toshiba c 3000 hdready lcd tvde kullanıyorum. Cihazı hdmi ile tvye bagladım, kaydettiğim dosyaları sorunsuzca oynatıyor. Ancak cihazı analog baglantı ile hdsmart receivera bagladığımda görüntü küçülüyor ve hafif titremeye başlıyor. kaydıda bu şekilde yapıyor..
    aynı sorunu yaşayan varmı? çözmek için ne yapmam lazım.

cihazın detayları aşağıdaki linkte mevcut.

http://www.hepsiburada.com/Liste/inca-live-record-imp-56hd-mkv-71-dts-wireless-wlan-full-hd-media-player-wireless-adaptor-altin-uclu-hdmi-kablo-hediye-/ProductDetails.aspx?productId=bd85421&categoryId=112123

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BDC213916 -- 27 Mart 2011; 19:46:38 >

• teknik servis ile yaptığımgörüşme neticesinde,
    receiverlar dijital olduğu için kompozit çıkıştan aldığımız bağlantı analoga çevrilerek verilmekte
    cihazın kompozit girişi analog olduğundan giriş analog yapılmakta ve analog girilen sinyal cihaz içerisinde tekrar dijitale çevrilmekte.
    bu nedenle iki kez sinyal çevrimi yapılmakta ve kayıplar olmakta.
    servisin söylediği birebir bu
    yapılabilecek olan : sinyal aktarımı için kullanılacak olan kabloların kalitesinin yüksek olması ve uçlarının altın olması vs. titreşimlerin azalmasını sağlayacak. şahsen denemedim...
  • bu üründen satın alan kimse yok mu?
  • ben aldım ama tam çözemedim özellikle internet radyo olayını
  • Bu cihaz, TV'den kayıt yapabiliyor mu? Daha doğrusu Teledünya'nın HD kutusundan aldığım sinyali kaydedip daha sonra seyredebilir miyim?
  • Teledünya HD kutudan gelen görüntü sürekli olarak yukarı aşağı titreme yapıyor. Görüntü küçüklüğünden bahsedilmiş. Onu bazı ayarlarla hallettik. Ama soruma cevap veren kimse olmadığı için ben de bu bilgiyi kendime saklıyorum.
  • "lektem" nasıl çözdün titreme sorununu söyleyebilirmisin?ben teknik servisin bahsettiği kaliteli kablo kullanımını denedim işe yaramıyor çünkü..kayıt hakkında sana bilgi veremicem ,yeni geçti elime..
  • INCA IMP-56 1080 FULL HD MEDIA PLAYER FIRMWARE ÇÖZÜMÜ

Merhaba arkadaşlar,
    Aynı cihazdan bende aldım ve yukarıda bahsi geçen sorunların hepsi benim cihazımda da mevcut daha doğrusu dün geceye kadar mevcuttu.
    Dün uzun aramalar sonucu cihaza ait güncel bir firmware bulmayı başardım. fimware BL Aug 24 2011 (26)
    Öncelikle belirtmek isterimki firmware Türkçe desteğine sahip. İkinci ve bana göre en önemli özelliklerinden biri de TV'den gelen görüntünün ve kayıt yaptığınzda izlediğiniz görüntünün tabiri caiz ise cam gibi olması. Titreme vb. sorunu sıfır.BT/Samba açık-kapalı olayını dilediğiniz gibi yönetebiliyorsunuz, cihazın orijinalinde BT/Sambayı ne kadar açmak istesemde otomatik olarak kapalıya dönüyürdu bu sorunda bu firmware de ortadan kalkmış.Net radio bunda da çalışmadı sanırım atladığım bir şeyler var ama vakit buldukça denemeye devam edeceğim ve çalıştırabilirsem buradan paylaşacağım. IMS menüsüne girdiğinizde Youtube, Radio Akado, Flicker vs nin yanısıra başka seçenekler de eklenmiş olduğunu göreceksiniz bunların bazıları sadece Çin'e özel olmakla birlikte toplamda 14 adet seçenek var. Eskisinde 9 idi.
    Şimdi basamak basamak neler yaptığımı, cihazı nasıl sorunsuz ya da daha doğru bir tabirle eskisinden daha sorunsuz çalışır hale getirdiğimi anlatmaya çalışacağım.
    Aşağıda vereceğim link,den ( umarım bu linki forumda paylaşmamda sakınca yoktur ) firmware,i indirin. Unrar ile extract ettikten sonra Install.img dosyasını tamamiyle boş bir USB flash bellek içine kopyalayın. Kopyaladığınız dosyanın Flash belleiğinizin root,unda olduğunda emin olun yani klasör vs içinde olmamalı. Inca media player'ınızın arkasında bulunan ana power butonunu kapalı konuma getirin. USB belleğinizi cihazın USB portlarından birine takın.Daha sonra cihazınızın ön tarafında bulunaz on/off butonuna basın ve basılı tutun bu esnada arkadaki ana power butonunu açın ve öndeki butondan elinizi çekin.HD ready ve 1080 Full HD yazan mavi bir ekran çıkacak bundan sonra beklemeye başlayın cihaz USB belleğin içinde bulunan firmware'i install etmeye başlayacak bir süre sonra TV nizin ekranı kararacak ve cihaz kendini reset edecek ve Inca yazısı belirecek ve cihazınız açılacakbir süre daha bekleyip ana menüyü gördüğünüzde cihazı arkadan tekrar kapatıp USB belleği çıkarın ve cihazı tekrar açın. Dil seçeneği vb olaylarını seçtikten sonra Kurulumun altında bulunan video seçeneğini tıklayın. Benim Televizyonum 1080 P Samsung video ayarların şu şekilde yaptım ve hiç sorunsuz çalışıyor. Açı oranı: PAN 4:4, Uzaklaştırma: Kapalı, Video sistemi 1080 P 50 Hz ( bu sizin TV!nizin özelliklerine göre değişken olabilir) 1080P 24 Hz: Açık Kayıt bölümünde kalite seçeneği HQ Bu şekilde ayarladığınızda görüntü ekrana tam oturuyor ve pırıl pırıl izleyebiliyorsunuz. Cihazın kayıt özelliğide mükemmel bir şekilde çalışıyor TV nizde gördüğünüz görüntü neyse kayıtta da onu alabiliyorsunuz ( Benim cihazıma 1 TB wd USB Harddisc bağlı Hardisc de REC adında bir dosya oluşturup kaydedilen dosyaları oraya saklıyor)
    Bunun dışında Bittorrent olayını denemek için maalesef vaktim olmadı ancak firmwareden önce bir arkadaşımla birlikte yaptığımız kurcalamada BT/Samba vs açık Uygulamalar ya da firmwareden sonra software oalacak menüden FTP ve BT yi install edilmiş ve çalışır durumda bıraktıktan sonra, tabii wi-fi ya da kablo LAN aracılığyla internete bağlı oldğunuz durumda bilgisayarınızdan IE y ada firefox vb. browswer'ın adres bölümüne Inca cihazınızın IP adresini örnekteki gibi girdiğinizdehttp://192.168.0.13:9091 ( bu benim cihazımın IP'si siz kendi cihazınızın IP sini sistem bilgisinden ya da internet bağlantı ayarlalarınız yaptığınızda son kez enter demeden önce görebilirsiniz ve mümkünse biryerlere not etmenizi tavsiye ederim.) BT downolad sayfasının açıldığını ve buraya toeerent dosayalarını ekleyip upload dediğinizde cihazınızın bu dosyaları download etmeye başladığını göreceksiniz. Aynı şekilde bir başka browser sayfasında ftp:// 192.168..0.13 ( benim cihazımdaki IP siz yine kendi cihaz IP'nizi girin) yazdığınızda FTP üzerinden cihazınızın her yerine tüm dosyalara erişimin mümkün olduğunu da göreceksiniz. ML Donkey için yine aynı işlemi 192.168.0.13:4080 olarak girdiğinizde ML donkey de çalışacaktır ( Ben ML Donkey'i denemedim diğerleri çalıştığı için varsayımda bulunuyorum).
    Ve son olarak işte firmware'in bulunduğu link http://www.dayflycn.com/Downloads.asp sayfayı açtığınızda en üstte kırmızı ile yazılmış HD3549DVR-NO DTV-New Firmware ibaresini bunun hemen altında release date'i ve bunun sağında da install_1283_bt_no_DTV_tuner_110825.zip şeklinde download linkini göreceksiniz.
    Aynı sayfanın devamında az aşağıda cihazın resmini ve menü resimlerini incelemeyi de unutmayım menü resmi benim cihazımla bire bir örtüşüyor.

Biliyorum biraz uzunca bir yazı oldu ama bu cihazlar konusunda hiç bilgisi olmayanları hedef alarak yazdım sürçü lisan ettimse affola.

Not: Benim cihazım, tüm bu basamakları eksiksiz olarak yaptığımda sorunsuz olarak çalıştı. Sizde eksiksiz olarak yaparsanız çalışacağına inanıyorum yinede cihazınızda meydana gelebilecek sistem kilitlenmesi vb. durumlarda lütfen beni sorumlu tutmayın. Bu yazıyı tamamen yardım amaçlı yazdım. Bunca para verip hele de benim gibi iade gününü de geçirdiyseniz nasıl bir sıkıntı yaşadığınızı tahmin ederek yazılmış bir yazıdır.

Başarılar,
    DYNAMIKE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DYNAMIKE -- 5 Eylül 2011; 21:52:28 >

• Unutuuğum bir kaç şeyi eklemek istiyorum.
    Cihazın chip seti Realtek 1283 DD.
    Ben Teledünya SD set topbox kullanıyorum bu cihaz HD özelliği olmayan bir cihaz cihazın arkasındaki Video out'dan Inca'nın Video in bölümüne bağladım Inca dan da HDMI kablo ile TV ye giriş yaptım sorun yok harika çalışıyor.
    Cihazın ithalatçı firması umarım bu firmware i yayınlar. :=)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DYNAMIKE -- 5 Eylül 2011; 22:07:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dynamike

INCA IMP-56 1080 FULL HD MEDIA PLAYER FIRMWARE ÇÖZÜMÜ

Merhaba arkadaşlar,
    Aynı cihazdan bende aldım ve yukarıda bahsi geçen sorunların hepsi benim cihazımda da mevcut daha doğrusu dün geceye kadar mevcuttu.
    Dün uzun aramalar sonucu cihaza ait güncel bir firmware bulmayı başardım. fimware BL Aug 24 2011 (26)
    Öncelikle belirtmek isterimki firmware Türkçe desteğine sahip. İkinci ve bana göre en önemli özelliklerinden biri de TV'den gelen görüntünün ve kayıt yaptığınzda izlediğiniz görüntünün tabiri caiz ise cam gibi olması. Titreme vb. sorunu sıfır.BT/Samba açık-kapalı olayını dilediğiniz gibi yönetebiliyorsunuz, cihazın orijinalinde BT/Sambayı ne kadar açmak istesemde otomatik olarak kapalıya dönüyürdu bu sorunda bu firmware de ortadan kalkmış.Net radio bunda da çalışmadı sanırım atladığım bir şeyler var ama vakit buldukça denemeye devam edeceğim ve çalıştırabilirsem buradan paylaşacağım. IMS menüsüne girdiğinizde Youtube, Radio Akado, Flicker vs nin yanısıra başka seçenekler de eklenmiş olduğunu göreceksiniz bunların bazıları sadece Çin'e özel olmakla birlikte toplamda 14 adet seçenek var. Eskisinde 9 idi.
    Şimdi basamak basamak neler yaptığımı, cihazı nasıl sorunsuz ya da daha doğru bir tabirle eskisinden daha sorunsuz çalışır hale getirdiğimi anlatmaya çalışacağım.
    Aşağıda vereceğim link,den ( umarım bu linki forumda paylaşmamda sakınca yoktur ) firmware,i indirin. Unrar ile extract ettikten sonra Install.img dosyasını tamamiyle boş bir USB flash bellek içine kopyalayın. Kopyaladığınız dosyanın Flash belleiğinizin root,unda olduğunda emin olun yani klasör vs içinde olmamalı. Inca media player'ınızın arkasında bulunan ana power butonunu kapalı konuma getirin. USB belleğinizi cihazın USB portlarından birine takın.Daha sonra cihazınızın ön tarafında bulunaz on/off butonuna basın ve basılı tutun bu esnada arkadaki ana power butonunu açın ve öndeki butondan elinizi çekin.HD ready ve 1080 Full HD yazan mavi bir ekran çıkacak bundan sonra beklemeye başlayın cihaz USB belleğin içinde bulunan firmware'i install etmeye başlayacak bir süre sonra TV nizin ekranı kararacak ve cihaz kendini reset edecek ve Inca yazısı belirecek ve cihazınız açılacakbir süre daha bekleyip ana menüyü gördüğünüzde cihazı arkadan tekrar kapatıp USB belleği çıkarın ve cihazı tekrar açın. Dil seçeneği vb olaylarını seçtikten sonra Kurulumun altında bulunan video seçeneğini tıklayın. Benim Televizyonum 1080 P Samsung video ayarların şu şekilde yaptım ve hiç sorunsuz çalışıyor. Açı oranı: PAN 4:4, Uzaklaştırma: Kapalı, Video sistemi 1080 P 50 Hz ( bu sizin TV!nizin özelliklerine göre değişken olabilir) 1080P 24 Hz: Açık Kayıt bölümünde kalite seçeneği HQ Bu şekilde ayarladığınızda görüntü ekrana tam oturuyor ve pırıl pırıl izleyebiliyorsunuz. Cihazın kayıt özelliğide mükemmel bir şekilde çalışıyor TV nizde gördüğünüz görüntü neyse kayıtta da onu alabiliyorsunuz ( Benim cihazıma 1 TB wd USB Harddisc bağlı Hardisc de REC adında bir dosya oluşturup kaydedilen dosyaları oraya saklıyor)
    Bunun dışında Bittorrent olayını denemek için maalesef vaktim olmadı ancak firmwareden önce bir arkadaşımla birlikte yaptığımız kurcalamada BT/Samba vs açık Uygulamalar ya da firmwareden sonra software oalacak menüden FTP ve BT yi install edilmiş ve çalışır durumda bıraktıktan sonra, tabii wi-fi ya da kablo LAN aracılığyla internete bağlı oldğunuz durumda bilgisayarınızdan IE y ada firefox vb. browswer'ın adres bölümüne Inca cihazınızın IP adresini örnekteki gibi girdiğinizdehttp://192.168.0.13:9091 ( bu benim cihazımın IP'si siz kendi cihazınızın IP sini sistem bilgisinden ya da internet bağlantı ayarlalarınız yaptığınızda son kez enter demeden önce görebilirsiniz ve mümkünse biryerlere not etmenizi tavsiye ederim.) BT downolad sayfasının açıldığını ve buraya toeerent dosayalarını ekleyip upload dediğinizde cihazınızın bu dosyaları download etmeye başladığını göreceksiniz. Aynı şekilde bir başka browser sayfasında ftp:// 192.168..0.13 ( benim cihazımdaki IP siz yine kendi cihaz IP'nizi girin) yazdığınızda FTP üzerinden cihazınızın her yerine tüm dosyalara erişimin mümkün olduğunu da göreceksiniz. ML Donkey için yine aynı işlemi 192.168.0.13:4080 olarak girdiğinizde ML donkey de çalışacaktır ( Ben ML Donkey'i denemedim diğerleri çalıştığı için varsayımda bulunuyorum).
    Ve son olarak işte firmware'in bulunduğu link http://www.dayflycn.com/Downloads.asp sayfayı açtığınızda en üstte kırmızı ile yazılmış HD3549DVR-NO DTV-New Firmware ibaresini bunun hemen altında release date'i ve bunun sağında da install_1283_bt_no_DTV_tuner_110825.zip şeklinde download linkini göreceksiniz.
    Aynı sayfanın devamında az aşağıda cihazın resmini ve menü resimlerini incelemeyi de unutmayım menü resmi benim cihazımla bire bir örtüşüyor.

Biliyorum biraz uzunca bir yazı oldu ama bu cihazlar konusunda hiç bilgisi olmayanları hedef alarak yazdım sürçü lisan ettimse affola.

Not: Benim cihazım, tüm bu basamakları eksiksiz olarak yaptığımda sorunsuz olarak çalıştı. Sizde eksiksiz olarak yaparsanız çalışacağına inanıyorum yinede cihazınızda meydana gelebilecek sistem kilitlenmesi vb. durumlarda lütfen beni sorumlu tutmayın. Bu yazıyı tamamen yardım amaçlı yazdım. Bunca para verip hele de benim gibi iade gününü de geçirdiyseniz nasıl bir sıkıntı yaşadığınızı tahmin ederek yazılmış bir yazıdır.

Başarılar,
    DYNAMIKE

Dostum dediğin FW yi kurdum. Alt yazı karakterlerde ı,ğ,ş harflerinde eksiklik oluyor.
    Ana menü ingilizce. Değişmiyor. Menü tamam türkçe oluyor.Ne yaptıysam altyazı
    karakterinde değişiklik olmadı.Seninde öylemi.Eski FW de yok. Ne yapabilirim.?

• herkeze iyi forumlar, bu cihazı yeni aldım herhangi bir sorunum olmadı. benimsize sorum ev ağımdaki pc dosyalarına nasıl ulaşabilirim... kablosuz bağlantı ile sadece belgelerimdeki videolara ulaşabiliyorum pcde ki tüm filmlere ulaşabilmek istiyorum. 720p ve 1080p film indiriyorum herderfasında harici hard diskle taşımak istemiyorum...yani pc deki filmlerimi direk kablosuz bağlantı kullanarak nasıl TV de izleyebilirim.. yardımcı olursanız çok sevinirim..
  • kablosuz ağ ile pc den playera bağlanıp dosyaları görebiliyorum ama playerdan ağ seçeneğine gelip PC adını seçince ağ kullanıcı id ve şifre istiyor. Bu alanlara ne girmem gerekir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: priscilla

kablosuz ağ ile pc den playera bağlanıp dosyaları görebiliyorum ama playerdan ağ seçeneğine gelip PC adını seçince ağ kullanıcı id ve şifre istiyor. Bu alanlara ne girmem gerekir?

bu soruya cevap verebilecek mu arkadaşlar.....
  • arkadaşlar ben kablosuz internet ayarlarını yapıyorum. youtube a giriyorum fakat videoları oynatıyorum. kullanan biri yardımcı olabilir mi
  • DYNAMIKE selam,

Linkini verdiğin güncellemeyi ben de Inca cihazıma kurdum ama artık altyazılarda ben de türkçe karakterleri göremiyorum. İlgili ayarların hepsini kontrol ettim ama sonuç değişmedi.

Cihazı fabrika ayarlarına döndür dediğimde de yeni yüklediğim güncelleme aktif kalıyor, cihazın kutu içinden çıktığı haline dönmüyor maalesef.

Bu konuda bilgisi olan var mı?
  • arkadaşlar bu cihazı digitürk hd receiver ile bağlayıp kayıt yapmak istiyorum.nasıl bir bağlantı yapmam gerekiyor?
  • bu arada cihazın üzerinde gelen orginal firmware dosyasını isteyen varsa yardımcı olabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: priscilla

kablosuz ağ ile pc den playera bağlanıp dosyaları görebiliyorum ama playerdan ağ seçeneğine gelip PC adını seçince ağ kullanıcı id ve şifre istiyor. Bu alanlara ne girmem gerekir?

şunu bi dene:http://imm.io/cMR9
  • usta 57 nin verdiği siteden (http://www.dayflycn.com/Downloads.asp).....güncelleme yapıp altyazı sorunu yaşayanlara çözüm: aynı adresten altlardaki yani eski tarihli zip dosyasını (1283...şeklinde ) indirin ve aynı şekilde kurun ...kurulum tamamlandıktan sonra..
    altyazı tercihini utf8 değill türkçe yapın değiştirin ....ve olmuştur....olunca moralim düzeldi..sizinde düzelecek...
  • pardon usta 57 deil dymnike adlı kişiydi...unutmayın 3549 ve sağında 1283 rar dosyası
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.