Şimdi Ara

İnceleme: Yuin G2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen aylar içerisinde Yuin Pk3 incelemesi yapmıştık. Klasik earbud olarak oldukça tatmin edici sonuçlar vermekteydi ve ben kendi sınıfı içerisinde oldukça beğenmiştim. Bu sefer ise Yuin’in giriş sınıfı kulaküstü kulaklık olarak kullanıcılarına sunduğu bir model olan G2’yi tanıtayım.

Kutulama:

Kutu olarak oldukça ufak ve sade bir kutusu var. Kutu açıldığında ise karşımıza direkt olarak kulaklıklarımız çıkmakta. Kutu içeriği çok sade tutulmuş. Sadece yedek bir çift ped, kullanma kılavuzu. Hepsi bu kadar. Bu nedenle kutu içeriğine zayıf demek mümkün ama yedek ped düşünülmüş olması çok iyi bir ayrıntı.

Malzeme Kalitesi:

Malzeme kalitesi olarak öncelikle çok şık. Dış gövdede ki fırçalanmış metal görünümü çok iyi ve kaliteli bir hava vermiş. Daha önce Koss KSC 75 ve KSC35 kullanmış birisi olarak, ilk bakışta şunu söylemek mümkün, kesinlikle kıyas kabul etmeyecek derecede daha güzel tasarlanmış ve malzeme kalitesi olarak gövdeden kulaklık çengeline kadar çok daha iyi. Kablo kalitesi oldukça iyi düzeyde. Sağlamlık konusunda güven veriyor.

Konfor:

Kulaklıklar her ne kadar metal görünümlü olsa da oldukça hafif. KSC75 ile aralarında, hassas bir teraziye koymadım ama öyle ciddi hissedilecek bir fark yok. Oturma açısında kulağı çok iyi kavrıyor. Bu konuda KSC75’ten biraz daha iyi. Kulaktan düşme problemi yok.

Ses Kalitesi:

Ses kalitesi için söylenebilecek ilk söz, tahmin edilenden çok daha iyi düzeyde. Kulaklık gerçekten çok hassas ve frekans tepkileri benim beklediğimden iyi düzeyde. Mesela KSC75’i cowon D2+ ve sansa clip ile ayrı ayrı deniyorum, bir de G2 ile deniyorum. KSC75’te iki player arasında ses farkı, G2’ye göre çok daha az. G2 iki player arasındaki gerçek farkı ortaya koyuyor. (Ortaya koyduğu fark doğallık olarak clip, sıcaklık açısından D2 tarafında) Ses yüksekliği ve detayı oldukça iyi. Sürme problemi gibi bir derdi yok. Bir amfi gereksinim yok bana göre.

Şimdi biraz daha KSC75 ile karşılaştıralım;

Her iki kulaklığı uzun süre kullanmış birisi olarak şu kanıya varıyorum ki; KSC75’te basslar miktar olarak daha az ve dengesiz, yüklenildiği zaman ise kontrolsüz ve abartılı. G2 çok daha doğal ama tok ve etkili bu konuda. G2’de midler daha hoş, temiz ve yumuşak geliyor insanın kulağına, KSC75’te gerektiği yerlerde midleri zaman zaman kaybediyorsunuz. G2 tizleri ile oldukça güçlü bir kulaklık, KSC75’te tizler ise genel manada önde ve parlak denebilir ama yapay kalıyor. Ses genel olarak daha doğal ve aynı zamanda gövdeli. Karakter olarak daha sıcak. Kaliteli kayıtlar ile birlikte kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Düşük bitrate’li mp3 dosyaları ile istenilen sonuç alınamazken, iyi bir kayıt ile inanılmaz derecede performans farkı yaratıyor. Ki keza flac kayıtları ile inanılmaz keyifli ve fark yaratan bir performansı var. Bu fark KSC75 ile karşılaştırıldığında daha fazla.

Değerlendirme:

Olay şu ki; olayın maddi boyutunu bir kenara koyarsak, KSC75’ten çok daha iyi. Öyle az bir fark değil, uzak ara bir fark var arada bana göre. Yani bunu aslında sınıf farkı olarak tanımlayabiliriz. Ama fiyat olarak olaya bakarsanız tercih KSC75 olur. Yani bütçe müsaitse düşünülmeden Yuin G2 tek tercih.

İleri ki dönemlerde Yuin OK3 tanıtımı yaparak, Yuin'in giriş seviyesinde ki tüm kulaklıklarını tamamlamayı düşünüyorum. Umarım faydalı bir kaynak olarak forumda yerini alır. Ki fikirleri ve deneyimleri olanlarda düşüncelerini paylaşırlarsa, katılımla beraber güzel bir kaynak olacağını düşünmekteyim.

Sağlıcakla kalınız.

Yuin PK3 incelemesi için tıklayınız!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetrooper00 -- 14 Ocak 2010; 17:32:02 >

• Eline sağlık. Fiyat nedir?
  • güzel inceleme
  • Hocam 90-95 aralığında alınabiliyor.

quote:

Orjinalden alıntı: ok1907

Eline sağlık. Fiyat nedir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: thetrooper00

Hocam 90-95 aralığında alınabiliyor.

quote:

Eline sağlık. Fiyat nedir?

İyiymiş aslında ama tabi ksc75'in 30 tl civarı fiyatını düşününce biraz fazla. Bir de dışarı sesi ksc75 kadar veriyor mu? Son olarak portapro kullanmışmıydın? Karşılaştırma açısından.
  • Zaten o nedenle fiyat olarak KSC75 yazdım. Fiyat 2,5 katı gibi nerdeyse. Dışarı ses verme olayı evet var. Sonuçta yalıtımlı tip değil. Direkt porta-pro kullanmadım, aynı sürücüleri içeren KSC35 kullandım. KSC75 ve KSC35'in her ikisinde de daha tatminkar olduğunu söyleyebilirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: thetrooper00

Zaten o nedenle fiyat olarak KSC75 yazdım. Fiyat 2,5 katı gibi nerdeyse. Dışarı ses verme olayı evet var. Sonuçta yalıtımlı tip değil. Direkt porta-pro kullanmadım, aynı sürücüleri içeren KSC35 kullandım. KSC75 ve KSC35'in her ikisinde de daha tatminkar olduğunu söyleyebilirim.

Cevaplar için teşekkür ederim.
  • İlla clip-on düşünmeyenler için tarif edilen karaktere bire bir uyan soundmagic p10'da var, ksc75 konusundaki eksikliklere tamamen katılıyorum ama o fiyata da o kadar olması çok normal tabii ki.

@ok1907

Sanırım sen taçlı da olsa taşınabilir bir kulaklık arıyorsun, çok hafif ve küçük olmasına aldırış etmeyeceksen kesinlikle soundmagic p10'u tavsiye ediyorum ilk bir 2-3 saat sesi o kadar iyi değil ama sonra ksc75 (favorim sayabileceğim bir kulaklıktır ksc) ile aralarındaki fark açılıyor. Ayrıca kapalı yapıda biraz da olsa ses kesiyor ama kulağına tam denk getirmen lazım çünkü çok küçük kupaları (1ytlden biraz büyük)
  • Evet taşınabilirlik çok önemli p10'u hiç incelemedim bi bakayım ona. İzolasyon çok önemli değil aslında sonuçta belediye otobüsüne falan binmem. Ksc'den çok daha iyi mi p10? Bir de fiyatı ne civarda? Nereden alınır?
  • eline sağlık @thetrooper00 gayet doyurucu bir inceleme olmuş.

Evet bencede ksc75 ten çok i-grado nun rakibi gibi duruyor. (gerçi enseden takılıyor ama). 90 liraya orta yollu kulakiçi almak yerine çok daha kaliteli ses veren bu tip molellere yönelmek herzaman iyidir bence.
  • Sağol witness. Koss serilerinin üzerinde bence kalite olarak. Ama bir i-grado dinlemek nasip olmadı. O konuda deneyimleri olanlar daha iyi yorum yapacaktır.
  • Güzel bir inceleme bilgilendirme için sagol
  • quote:

Evet taşınabilirlik çok önemli p10'u hiç incelemedim bi bakayım ona. İzolasyon çok önemli değil aslında sonuçta belediye otobüsüne falan binmem. Ksc'den çok daha iyi mi p10? Bir de fiyatı ne civarda? Nereden alınır?

Çok daha iyi derken temiz tiz seviyorsan daha iyi, midler çok daha yakından geliyor, baslar daha tok. Hafif bir hız eksikliği var o kadar ama çok iyi olarak nitelermisin bilmem.

20$ civarı fiyatı, ebayde vs bulunabiliyor.
  • Ebay'de o fiyata çok orjinal gibi kulaklık var. Hayatta güvenip almam. Size de aynısını tavsiye ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.