Şimdi Ara

inFamous: Second Son/First Light DLC (PS4 Exclusive) (98. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.111
Cevap
15
Favori
84.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu arkadaşa 120 Hz ekranda göstermek lazım. Masaüstünde mouse hareketine baksın.
    Mouse'u kendi kullanmasına da gerek yok, 60-120 farkını her türlü anlayacak.

Yıl olmuş 2014, hala 30'dan fazlası anlaşılmaz diyen var
  • 30-60 fps arasında fark yok diyenler The Last of Us'ı her iki akışta oynasınlar, bakalım fark var mı, yok mu görsünler. Yani şunu açıklamak bile insana garip geliyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: stonesthrow

quote:

Orijinalden alıntı: OlCuM

Az once dlc'yi bitirdim. Dublaj gercekten cok iyi olmus. Second Son'dan cok daha iyi gibi geldi. Grafikler bildiginiz infamous. Su oyunsuzlukta zaman geçirmek icin birebir.

Toplam ne kadar surdu bitirmeniz.

Yaklaşık 4-5 saat ana gorev sürdü.

• Kendi de farkındadır belki ama laf kondurmak istemeyince imalı konuşmaya başladı, biz de para verdik bu konsola sonuçta, oyunun grafikleri çok güzel olsa da last of us taki akıcılık yoktu.

• cd yok bende oyunu sattim anlicaniz gibi
    dlc alsam calismaz dimi
    cd gerekiyor
  • Ya şimdi 60 fps oynanacak oyun var, 30 fps oynanacak oyun var. 60 FPS aksiyon oyunlarında gerekli değildir. Online olmadığı sürece, sinematik bir anlatım amaçlı bir oyun olduğu sürece 60 FPS neden gerekli değildir? Infamous'daki motion blur kullanımı da çok güzel çünkü. Ha oyun 30 FPS değil, ama 60 da değil. 40-50 arasında gidiyor ortalama. Çok mu güzel? Harika. Neden? FPS 30 veya 30'a yakın üzeri değerlerde olursa motion blur etkisiyle çok daha sinematik film izliyormuş etkisi alırsınız. Tam bir görsel şölen oluyor Infamous bu sayede. Oyunun FPS değeri bile görselliğine katkıda bulunuyor. Ben 60 FPS stabil oynamazdım Infamous'u.

Bak Last of Us'ta da o kadar sinematik motion blur kullanılsaydı onu da 30'da oynardım ben. Yine de farkediyor. Test edin. 30'a alın Last of Us'ta. Karakteri hızlı sağ sol yapın (kamerayı değil karakteri), motion blur etkisini göreceksiniz. 60'ta göremiyorsunuz ama. Test edin bunu. 60'ta da var ama çok dikkatli bakmak lazım ki göresin. Çünkü çok hızlı.

O yüzden sinematik anlatımlı, motion blur kullanımlı oyunlarda (ki artık her oyunda olur bu) 60 FPS'ye gerek yok, (gerek yok'u geçtim, 30 FPS, 60 FPS'den çok daha iyi bile etki veriyor) -online olmadığı sürece- üstüne üstlük, 60 FPS, oyunu 30 FPS'den daha yapay gösterecektir. Çünkü gözün alıştığından farklı bir değerde oynamaya başlıyorsunuz. Mesela Last of Us'ı 10-15 dakika 30FPS modunda oynayın, gözünüz alışacak. 60 FPS'ye geçin, çok garip gelecek. Futbol, basketbol, yarış oyunları, arcade oyunlar vs. dahil değil buna tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 31 Ağustos 2014; 16:38:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: scorpionnn

cd yok bende oyunu sattim anlicaniz gibi
    dlc alsam calismaz dimi
    cd gerekiyor

Oyuna gerek yok.

• Dante kullanıcısına yanıt
    Hocam eğer yapımcı sizin dediğiniz bakış açısıyla yaklaştıysa sorun yok fakat istenmedik frame düşmeleri varsa cihazın gücü de bir nevi ortada demektir, dediğiniz yapaylığı pc de 60 fps video kaydettikten sonra gördüm fakat oynarken öyle bir durum yoktu, belki de dediğiniz gibi alışmak gerekli dediğiniz olaya.

• Almaya deger mi bu

• tam oyunda verecekleri şeyi bize bölüp bölüp ve buna dlc diyip parayla veriyorlar :S son zamanlarda moda oldu bu dlc :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deamonlord44 -- 31 Ağustos 2014; 16:47:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheTurk61

Hocam eğer yapımcı sizin dediğiniz bakış açısıyla yaklaştıysa sorun yok fakat istenmedik frame düşmeleri varsa cihazın gücü de bir nevi ortada demektir, dediğiniz yapaylığı pc de 60 fps video kaydettikten sonra gördüm fakat oynarken öyle bir durum yoktu, belki de dediğiniz gibi alışmak gerekli dediğiniz olaya.

FPS düşüşü her oyunda, her konsolda yaşanır. Bir noktada yaşanır illaha ki. Güçle alakası yok bunun. PC'de de olur bu. Anormal bir durum değil. Asıl sorun FPS'nin çok düşmesi, veya düşüp öyle kalması, nadiren yükselmesi.

Infamous'ta FPS düşüşü benim dikkatimi çekmedi. 3 saattir oynadım. Sorun olmadı. Oynarken kendini kaptırdığında zaten 30'un altına düşmediği sürece, ortalaması 40-45 FPS olan bir oyunda farkı anlamazsın, anlasan da kafa yormazsın. Aniden geri yükselir çünkü. Infamous'ta da böyledir muhtemelen çünkü hiç dikkatimi çekmedi. Oyun %99.9 akıyor. Hiçbir problem yok.

Ve görselliği... sinematik gibi grafikleri var oyunun. PC'den 1 hafta önce geçmiş biri olarak PS4'e, Infamous'u oynarken çok şaşırıyorum ben gördüğüm şeylere... Hayran bıraktı kendine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 31 Ağustos 2014; 16:48:14 >

• first light eylülde kutulu çıkacakmış facebookda görmüştüm doğrumudur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dante

quote:

Orijinalden alıntı: TheTurk61

FPS düşüşü her oyunda, her konsolda yaşanır. Bir noktada yaşanır illaha ki. Güçle alakası yok bunun. PC'de de olur bu. Anormal bir durum değil. Asıl sorun FPS'nin çok düşmesi, veya düşüp öyle kalması, nadiren yükselmesi.

Infamous'ta FPS düşüşü benim dikkatimi çekmedi. 3 saattir oynadım. Sorun olmadı. Oynarken kendini kaptırdığında zaten 30'un altına düşmediği sürece, ortalaması 40-45 FPS olan bir oyunda farkı anlamazsın, anlasan da kafa yormazsın. Aniden geri yükselir çünkü. Infamous'ta da böyledir muhtemelen çünkü hiç dikkatimi çekmedi. Oyun %99.9 akıyor. Hiçbir problem yok.

Ve görselliği... sinematik gibi grafikleri var oyunun. PC'den 1 hafta önce geçmiş biri olarak PS4'e, Infamous'u oynarken çok şaşırıyorum ben gördüğüm şeylere... Hayran bıraktı kendine.

Bilmiyorum belki ben fazla beklentiye girdim, bu nesilde 1080p/60fps standardı her oyunda tutturulur diye tahmin ediyordum ama dediğiniz gibi oyunun grafikleri kesinlikle çok iyi, watch dogs un e3 teki hali için uyguladığımız yamalardan sonra görüntüler çok iyi olsa da yüksek seviye kartların süründüğü de ortada o yüzden ortada bir optimize sorunu da yok ama beklentileri yüksek tutmamak gerekiyormuş.

• First light'ı az önce aldım,inşallah pişman etmez.

• Sizin başınızı da böyle bir şey geldi mi?
    Oynarken baya gülmüştüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yûnus

Sizin başınızı da böyle bir şey geldi mi?
    Oynarken baya gülmüştüm.

Allahtan havada asılı kalıp kilitlenmemiş oyun

• şimdi bitirdim dlc'yi fena değildi aslında ana oyun Delsin yerine bu ablamız üstüne olsa daha iyi olurdu bence daha zevkli oynaması Devam dlc'si gelecek mi bilgi var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dante

Ya şimdi 60 fps oynanacak oyun var, 30 fps oynanacak oyun var. 60 FPS aksiyon oyunlarında gerekli değildir. Online olmadığı sürece, sinematik bir anlatım amaçlı bir oyun olduğu sürece 60 FPS neden gerekli değildir? Infamous'daki motion blur kullanımı da çok güzel çünkü. Ha oyun 30 FPS değil, ama 60 da değil. 40-50 arasında gidiyor ortalama. Çok mu güzel? Harika. Neden? FPS 30 veya 30'a yakın üzeri değerlerde olursa motion blur etkisiyle çok daha sinematik film izliyormuş etkisi alırsınız. Tam bir görsel şölen oluyor Infamous bu sayede. Oyunun FPS değeri bile görselliğine katkıda bulunuyor. Ben 60 FPS stabil oynamazdım Infamous'u.

Bak Last of Us'ta da o kadar sinematik motion blur kullanılsaydı onu da 30'da oynardım ben. Yine de farkediyor. Test edin. 30'a alın Last of Us'ta. Karakteri hızlı sağ sol yapın (kamerayı değil karakteri), motion blur etkisini göreceksiniz. 60'ta göremiyorsunuz ama. Test edin bunu. 60'ta da var ama çok dikkatli bakmak lazım ki göresin. Çünkü çok hızlı.

O yüzden sinematik anlatımlı, motion blur kullanımlı oyunlarda (ki artık her oyunda olur bu) 60 FPS'ye gerek yok, (gerek yok'u geçtim, 30 FPS, 60 FPS'den çok daha iyi bile etki veriyor) -online olmadığı sürece- üstüne üstlük, 60 FPS, oyunu 30 FPS'den daha yapay gösterecektir. Çünkü gözün alıştığından farklı bir değerde oynamaya başlıyorsunuz. Mesela Last of Us'ı 10-15 dakika 30FPS modunda oynayın, gözünüz alışacak. 60 FPS'ye geçin, çok garip gelecek. Futbol, basketbol, yarış oyunları, arcade oyunlar vs. dahil değil buna tabii.

Aga geçiniz bunları. 360'tan 5870'e geçince 60 fps'yi övüp duruyordun, şimdi PS4'e geçince 30 fps diyorsun

60 FPS'ye geçince yapaylaşıyorsa, oyunun motorunda bir sorun veya uyumsuzluk vardır. PC'de, portlar dahil bir ton oyunu 120 Hz-FPS oynadım, hiçbiri yapay gelmedi.

Heavy Rain gibi 1-2 oyunda 30 FPS pek olumsuz etkilemeyebilir, bazılarının hoşuna da gidebilir; onun dışında 60 FPS iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 1 Eylül 2014; 7:52:39 >

• 
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.