Şimdi Ara

İngilizce bilmeyen TRT Muhabirinin Zelenskyle İmtihanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    🎙 Muhbir (@ajans_muhbir) on X
    https://twitter.com/ajans_muhbir/status/1766419471990768074?s=20

ee devlet kurumlarına liyakatlılar yerine menzilcileri, süleymancıları alırsanız işte böyle dünyaya rezil olursunuz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 10 Mart 2024; 12:52:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Doksanlarda öyle mi? AKP'den önce kime oy veriyordun? Sen, annen, baban, deden, ninen, eben... Kime oy verdiniz de seçilmedi?

Eyalet sistemine geçsek AKP'li eyalette yaşar mısın yoksa benden önce CHP'li eyalete koşar mısın? Allah adına yemin ederek cevap ver hele. Veremiyorsan kurban ol sen loig, gemalist tayfaya. Bu arada siz AKP'li eyalette niye yaşamıyorsunuz? Yemin olsun ben Saadetli eyalette yaşarım. Bugün söylediklerinin arkasında dursunlar, şirke batmasınlar... İçkiyi mi yasakladılar mesela, yılda üç beş kere içiyorum zaten gider CHP'li eyalette içerim. Sen niye AKP'li eyalette yaşamıyorsun?

Nasıl bulursunuz, bulabilir misiniz bilmem... 11 Eylül saldırıları olunca ABD başkanı Bush konuşma yapıyor. TRT'de çalışan şişman bir hanımefendi konuşmasını çeviriyor. Ama ne çeviri... Bütün özel kanallar haber bültenlerinde TRT'den aldıkları o çeviriyi veriyor. Liyakat başka bir şey.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vergi karadeligi trt gene tam form liyakatlı

Babam zamaninda trtde calisti ona ragmen soyluyorum bu ülkenin en gereksiz 3 kurumu

1 trt
    2 diyanet
    3 universitelerin yuzde 70i

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamza5806 -- 10 Mart 2024; 13:1:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

ünilerin %97si çöp

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kim bilir kimin torpili ile girdi TRT ye.

Neredeyse bütün devlet kurumları dökülüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 10 Mart 2024; 13:20:14 >
  • Türkçe bilmemesi zelensky in ayıbı

• Nike kullanıcısına yanıt

Ilahiyat mezunu olduguna gore kimin torpili oldugu belli 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • erkahn kullanıcısına yanıt

Yer gök tarikat çöplüğü.

• o konumda olan bir muhabir en az 3 dil bilmeli made in turkey.

Sanki daha önce farklıyıdada burdakilerde bir alem kemalistim modernim laikim akrabam iyidir diyen işe alınıyordu bu ülkede 90 ların trt si tekelinide çok iyi biliyorum resmen çiftlikti hastayım diyip uludağa kaçanlar vardı bildiklerim halkın komple mayası bozuk bu konuda tek değişen şey ideoloji liyatkat değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Mart 2024; 17:9:19 >
  • Çevirmenin sorunu. Akp öncesinde de Trt'nin her muhabiri İngilizce bilmezdi. Hatta medyadaki muhabirlerin, gazetecilerin çoğu bilmezdi. Böyle ezberci eğitim sistemiyle başka bi sonuç çıkmaz. Türkiye'de İngilizce öğrenmek ek çaba gerektiriyor. Normalde resmi zorunlu eğitimle temel seviyede herkesin öğrenmesi gerekir. Her yıl İngilizce eğitimi alan ve devlet lisesinden mezun olan çoğu öğrenci "my name is" den öteye geçemiyor. 80-90'larda daha da beterdi. Şimdi yeni nesil yine de daha iyi.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Doksanlarda öyle mi? AKP'den önce kime oy veriyordun? Sen, annen, baban, deden, ninen, eben... Kime oy verdiniz de seçilmedi?

Eyalet sistemine geçsek AKP'li eyalette yaşar mısın yoksa benden önce CHP'li eyalete koşar mısın? Allah adına yemin ederek cevap ver hele. Veremiyorsan kurban ol sen loig, gemalist tayfaya. Bu arada siz AKP'li eyalette niye yaşamıyorsunuz? Yemin olsun ben Saadetli eyalette yaşarım. Bugün söylediklerinin arkasında dursunlar, şirke batmasınlar... İçkiyi mi yasakladılar mesela, yılda üç beş kere içiyorum zaten gider CHP'li eyalette içerim. Sen niye AKP'li eyalette yaşamıyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denn.zent -- 10 Mart 2024; 15:49:13 >
  • İslam liyakati emreder. Görüyoruz ki boşuna emretmiyor. İslam'ı reddeden toplulukların sonu...

Solcu/ateiz arkadaş, rica ediyorum bana yazma. Söz sana değil, işine ekmeğine bak.

• neymis ya bu dillerden cektigimiz onemli olan gonul dilidir gonul yani zaten maksat anlasmak degil mi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Nasıl bulursunuz, bulabilir misiniz bilmem... 11 Eylül saldırıları olunca ABD başkanı Bush konuşma yapıyor. TRT'de çalışan şişman bir hanımefendi konuşmasını çeviriyor. Ama ne çeviri... Bütün özel kanallar haber bültenlerinde TRT'den aldıkları o çeviriyi veriyor. Liyakat başka bir şey.

• Maşallah, liyakat akıyor devlet kanalında.

• Zelensky de İngilizce bilmiyor, tercüman kullanıyor ama "Devlet televizyonunda muhabir olmuşsun, nasıl İngilizce bilmiyorsun?" diye sorarlar adama.

• Liseyi anca zorla bitirmiştir muhtemelen.. Birinin tanıdığıyla da işe başlamıştır.

• TRT devlet kurumları arasında torpilin en fazla işlediği kurumlardan biri. Liyakatin geldiği son noktayı burdan görebiliriz.

• Orada mümkünse, tercihen Rusça & Ukraynaca bilen bir muhabirin olması gerekirken, İngilizce bilmenin bu ortamlarda çalışan bir muhabir için artık ana dil gibi olması gerekirken hale bak. Devlet, televizyonculuk oynarsa bu kadar olur işte. TRT satılsın!

• Eskiden de şöyleydi böyleydi diyenler var   Yıl olmuş 2024, insan eskiyle kıyaslamaya utanır. Eski dedikleri şeyde en az 20 yıl.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.