Merhaba arkadaşlar... bi dostumuzun yeri var yer ist arnavutköyde
giriş : 160 m2 y. giriş : 160 m2 1. kat : 190 m2 2. kat : 190 m2 dublexler : 250 m2
yani ortalama toplam inş alanımız 950 m2 civarı çift daire bir bina yapmayı planlıyoruz.
kabası ? incesi ? belediye harç ücretleri ? mimar gideri ?
sizce tahmini ne kadar gider ?
incesi için çok kaliteli şeyler kullanmayı planlamıyoruz...
biz şöyle bir şey hesapladık
kabası için : 270 bin incesi : 300-310 bin (10 daire) asansör : 25 bin belediye yapı denetim mimar vs : 60 bin
çatı maliyeti : 30 bin bina içi (korkuluk + merdiven mermeri, bina giriş kapısı, bina içi boyalar vs) > 30 bin dış cephe > 30 bin
incesi için ortalama hesapladıgımız daire başı giderler şu şekilde
tüm su tesisatı > 3.000 TL tüm elektrik tesisatı (elektrik prizleri anahtarlar vs) > 3.000 TL kalorifer (doğalgaz petek kombi) > 4.000 TL tv tesisatı telefon tesisatı > 500 TL
İNCE İŞLERİ ORTA HALLİ ÇOK LÜX OLMAYACAK ŞEKİLDE BİR MALİYET NE OLUR?
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
Temel hariç ortalama m2 başına 700 TL gibi düşünebilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: cherqes
Temel hariç ortalama m2 başına 700 TL gibi düşünebilirsiniz.
bazı müteahit arkadaşlar m2 maliyetinin 900-1000 tl oldugunu söyledi :) ? acaba bizi caydırmak için mi ? yoksa gerçekten orta halli bir incesi çok lüx olmayan bir binanın m2 maliyeti o civarlarda mı gerçi inşaat yapmayı planladıgımız yerdeki müteahit arkadaşlarla yüz yüze görüşeceğiz zaten ama ben forumdan da varsa bu işi yapan arkadaşlar cevap verir fikirlerini söyler yardımcı olur diye düşünmüştüm fakat kimseden ses soluk yok
her sey dahil metrekaresi 700 tl ile 1000 tl arası değişir yaklaşık
İnşaat maliyeti hesaplanırken sadece inşaatın m2'si ve m2 fiyatı girilerek hesap yapılmaz. Detaylı bir hesap gerektirir. Burada
Diğer tüm özelliklerimiz için ana sayfamızı ziyaret edebilir, sistemin çalışma mantığını anlamak için buraya tıklayabilir,https://insaathesabi.com/nasil-calisir/