Şimdi Ara

'...İNŞAAT ŞİRKETİ' TARAFINDAN 10.000TL DOLANDIRILDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar uzun uzun yazmaktansa, çok detaya girmeden konuya girmek istiyorum. "...." Yazmamdaki sebep şu anda şikayette bulunduğumuzdan ve bu süreci etkileyeceğinden dolayı isim vermekten çekiniyorum.

Sahibinden'deki aramalarım sonucunda 160metre kare avcılar / mustafa kemal paşa mah.'sinde bir ters dubleks daire buldum. Önce kendim gittim görüştüm ve iki daire gösterdiler bana. Bunlardan 3+1i eledim ve nette de gördüğüm üzere 4+1de karar kıldım. (Daire sahibinden'de hala mevcut.)

Ablam, annem ve kardeşimi de alarak daireye bir gün sonra 12:00 civarı tekrar görmeye gittik ve herkes beğendi. Almakta kararlıydık. Müteahhit'i aradılar pazarlık için ve müteahhit geldi. Pazarlık 177.500TL'den açıldı. 170.00TL'de anlaştık.

Anlaşma kriterleri;

Daire net 135metre kare denildi.
    Bankaya 50bin civarında bir krediye başvurulacak ve kredi kabul olmazsa eğer sözleşme fesh edilecek.
    Daireyi hemen 800-850TL'ye kiraya verecekler vesaire.
    10.000TL Senet imzaladık. Ama senetin onlarda geçerli olmadığını, bir iki gün içinde 10.000tl nakit getirmem gerektiğini, senedi teslim edeceğini söyledi. 2 gün sonra annemden havale geldi ve 10.000TL'yi çektim ve şubelerine gittim. Oradan beni A.F. Bey alaradak esenyurt şubesine götürdü. Kredi ve senet işleriyle uğraşan M.F hanımefendiyle görüşerek parayı teslim ettim. Ve senedin altına "senedimi b.e. adına teslim aldım" diyerek imzaladım. Sözleşmeyi nakit'e çevirmeleri gerektiğini, senet olarak geçtiğini söyledim ve sözleşmenin ekinin bizde olması bahane ederek hiçbir kağıt vermediler. Ama sorun değil -"ne de olsa alacaktık daireyi"

Tapuyu aldım ve kadastroyla, belediyeye gittim. Belediye'de daire avcılar diye geçiyor, ama tapu da esenyurt diye. Her neyse çok önemsemedim ve iskanı alınmış ama tapu kağıdını değiştirmeleri lazım denildi. Tapu'nun üzerinde metrekare yazmıyor çünkü.

Her neyse yine "mutluyuz, ev alacağız" havalarında istanbul ümraniye finansbank şubesinden kredimize onay çıkmış, exper gidip eve bakmış ve 50.000TL'ye onay vermiş vesaire.

Gittim bankacı kadınla konuşurken bir şey dikkatimi çekti.

Metrekareyi sözde biliyoruz, hiç netini görmedik diyerek exper sonucunu sordum ve bana "69 metre kare" dedi bankacı hanımefendi.

160 metre kare daire alıyoruz, 135net diyorlar ama 69 metrekare çıkıyor daire. Alt kat sığınak ama üst kat en az 100metre kare çıkar diye expertizi aradım. O bana kendi kafasından yazmadığını projeye bakıp ve kendi ölçüp o rakamları yazdığını söyledi. Hemen vazgeçtik.

Hemen firmayla iletişime geçerek sözleşmemizin feshedilmesini ve tüm ücretimizin iadesini istedik. Bize "-gelin görüşelim" denildi.

Ablam gitti ve M.BEY ile görüştü. M.Bey parayı iade etmeyeceklerini, etseler bile emlak komisyonu olarak sayacaklarını dile getirdi. Ki emlak komisyonu için anlaştığımız rakam "2500tl" idi.

Böyle bir şeyin söz konusu olmayacağını, bize hizmet vermediklerini ve paramızın tamamını anayasadaki bilmem ne maddesine göre iade etmeleri gerektiklerini firmanın info ve diğer bir kaç çalışanının mail adresine düzgünce yazarak gönderdik. Ardından telefonlara çıkmamaya başladılar. Kadını arıyorum sana para verdik diyorum hiçbir şey demiyor.

Ardından bir gün sonra ablam ve kardeşim beni yanlarına olay çıkarırım diye almayarak beraber gittiler. Firmanın sahibi İ'bey ile görüştüler ve İ'bey Sizin bizde paranız yok, senediniz vardı verdik daha ne istiyorsunuz modunda konuşmuş. Ardından ablam avukatıyla beraber gitti ve bu sefer kovuldular. Ardından İ bey, diğer çalışan M bey ve A bey karakola giderek hakkımızda şikayette bulundular. "olmayan paralarını istiyorlar, huzursuzluk ve haneye tecavüz" gibi sebeplerle. Velhasıl ablamlar oaradayken polisi aradıkları için ve polis geldiği için az çok bilgileri var durumdan.

Şimdi sorum şu;

09.01.2016 da evi beğendik senet imzaladık.
    12.01.2016 da nakit parayı teslim ettik ve senedi aldık.
    19.01.2016 da expertiz raporu çıktı ve evin 69 metre kare olduğunu öğrendik. Vazgeçtik.
    Mantıklı bir insan bunlara sormaz mı "12.01.2016 da bu insanlara senetlerini geri vermişseniz ve karşılığında hiçbir bedel almamışsanız, krediye başvurmaları ve expertiz raporunn 19.01.2016 gelmesi nedir?" diye. Bu adamlar için nasıl olur da 19'una kadar hiçbir bedel almadan evi beklettiniz, kaporasız mı çalışıyorsunuz vesaire.

Arkadaşlar savcılığa, karakola her şeye başvurduk. Kendi paramız ile bizi uğraştırıyorlar. oysa 507TL expertiz parasını dahi istemedik. Gidip adama saldırmayı düşünüyorum ama ailem tutuyor beni. Yasalara güvenelim vesaire diye. En sonunda bunu yapacağım. Bunlar tecrübeli dolandırıcı. Her şeyi bilerek yapıyorlar. Bize evi siz alın, biz 2 ay sonra 20bin lira farkla satalım bile dediler işin içinden çıkmak için. İzlememiz gereken ve aklımıza gelmeyen başka bir yol var mı bu adamlara saldırmak hariç.

Teşekkürler bu uzun yazıyı dinlediğiniz için. Paramızı aldığımız veya alamadığımız durumlar kesinleşince firmanın ilanlarını ve tüm isimleri paylaşacağım. Kendi param olsa canım bu kadar yanmazdı. Annemin dişinden tırnağından çalışarak biriktirdiği para olduğu için içim acıyor resmen. Eve dahi gelmek istemiyorum böyle bir boşluğa kapılıp makbuz almadan veya elden para verdiğim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trafs -- 25 Ocak 2016; 6:18:40 >

• K.LE YAPI NIN DOLANDIRICI OLDUGUNA DAİR BİRÇOK İDDAA İNTERNETTE MEVCUT İKEN NEDEN BURAYA GİTTİNİZ ANLAM VERMEK GERÇEKTEN ÇOK GÜÇ ÇOKK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafatopu07 -- 25 Ocak 2016; 22:57:05 >
  • Benimde bi arkadasimin basina gelmisti k.yapidan bahsediosunuz muhtemelen.Dolandirici vs oldugunu soylemisti. Sizin konuyu gorunce yazma geregi duydum. Kaporalarini bi sekilde geri almislardi ama isin pesini birakmayin bu devirde 10 bin ne demek. Hicmi colugu cocugu yok bunlarin nasil kursaklarindan haram lokma geciriolar. Daha cok sey soylerimde degmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExTReMee -- 27 Ocak 2016; 0:27:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emlakçılar aynısı yapıyor, kesinlikle sözleşme, senet vs. imza atmamak gerek.Müteahhit arkadaşım var.Beni bu konularda uyarmıstı.İnşallah paranızı geri alabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • avcılardan bir cizgi çek tüyaba kadar bütün emlakcılar dolandırıcı acık ve net
  • kafatopu07 K kullanıcısına yanıt
    Bu k.yapi dediginiz hangisi oluyor. Bence acikca yazilmasi lazim insanlar bilsinler.

• quote:

Orijinalden alıntı: kugutex

Bu k.yapi dediginiz hangisi oluyor. Bence acikca yazilmasi lazim insanlar bilsinler.

olay mahkemeye intikal edeceği için tam yazamam tahmin edebilirsin ama sadece 1 harfi tahmin edeceksin😊

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kugutex kullanıcısına yanıt
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trafs -- 4 Şubat 2016; 18:29:27 >
  • ah kardesim.bende beylikduzunde oturuyorum.
    belki de o ev esenyurttaydi emin ol..avcilar olsa avcilar yazardi tapuda..
    Bu bolgeler ile ilgili oyle seyler okudum ki yazsam roman olur..
    bir tanidigima ust kat icin anlasip sonra anahtari yok siz zemin kata bakin begenirseniz zaten ust kat aynisi diyerek sonradan alt katin tapusunu vermeye calismalari vs..

ev alacaksaniz tapuya gidilir tapu bir yana para bir yana..
    baska turlu alim satim yapmayin.
    vereceginiz kapora 500 tl yi gecmesin.

ne kadar dagdan gelmisi,biraz cevresi oolan,biraz kanunlari bilen adam varsa emlakci oluyor.

hatta emlakciin teki ciddi ciddi istanbulun kerizi bitmez her ay 8-10 bin tl sadece caymadan dolari yanan kaporalardan kazaniyorum demisti..
  • bi sonuc varmı
  • Sonucu merak ettim

• Bende merak ettim.Esenyurtta oturuyorum.170.000 TL buralarda arakat 2+1 zor buluyorsunuz.Siz hemde avcılarda daha büyük bir daireyi alıyorsunuz.Tapu için esenyurta geldiyseniz daire esenyurt sınırları içindedir.

Sahibinden emlakçılar resimler üzerinde oynayarak yada başka daire ait resimler koyabiliyor.Sahibinden ve hürriyet emlak ilanım var emin olun hep arayan emlakçı.Artık kendi için daire bakan yok emlakçıya gidip öyle bakıyorlar arada en az 5/10 bin komisyon veriyorlar üzerine birde böyle sorunlar olabiliyor malesef.

Ayrıca olmayan yerden tramvay geçer,olmayacak ücrete kiraya verirler,daireyi aldıktan sonra çok daha fazla paraya geri satabilirsiniz satan gerizekalı o zaman ucuza satıyor.Bunlara inanıyorsanız sizinde suçunuz var.

Esenyurt'tan daire alacaklara yardımcı olabilirim.Emlakçı al/satçı yada müteahit degilim.
  • son durum nedir
  • kafatopu07 K kullanıcısına yanıt
    merhaba, araya sözü geçen insanları sokarak paranın %70ini alabildik sadece. devamında da üzerinde durmadık. parayı avukatları hesabı gönderdi. aslında bu da bi delil.
  • pimes kullanıcısına yanıt
    üstte sonucu belirttim. hatta eklemek gerekirse "gerçek müteahite ulaştık ve o bize yardımcı oldu" o kabul ediyor paranın alındığını ama firma çirkefe yatıyor. öyle böyle 10binin 7500'ünü alabildik. aklımda hala vardır acısı o 2500ün, bir süre sonra başına çökeceğim oranın sahibinin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.