Şimdi Ara

İnsan Beyni

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyninin %3 ünü kullabilen insanlar acaba %100 ünü kullandığında neler olabilir? Bu soruyu düşünmüşümdür hep değerli dh ciler

• %3 ünü kullandığına dair hakemli dergilerde yayınlanmış bir makale var mı?
  • Varsayılıyor görmediğim için bir şey diyemiyeceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: carl johnson
    %3 ünü kullandığına dair hakemli dergilerde yayınlanmış bir makale var mı?

Bu konuda epey yazı çıktı KB geçmişinde bulursunuz.
    Hakemli Dergilerde ne yazıyor bilemem ama ben başka bazı Evrim konularında %1 kullananlara rastladım!
  • yıllardır bu geyik yapılır zaten yok 3ü yok 10u
    hayır kast edilenide anlamıyorum ki yani bütün beyin hücrelerimizin %3 ü çalışıyor gerisi çalışmıyor mu? bu mudur?
  • quote:

yıllardır bu geyik yapılır zaten yok 3ü yok 10u
    hayır kast edilenide anlamıyorum ki yani bütün beyin hücrelerimizin %3 ü çalışıyor gerisi çalışmıyor mu? bu mudur?

Zaten amaç o, kastedilenin açıklıkla ortaya konulmaması. Beyin hücrelerinin %3'ü çalışıyor gerisi çalışmıyor deseler tersini ispatlamak anında mümkün. Ama bunu bu şekilde açıklıkla koymayınca, spekülasyona cinlere perilere ruhlara uzaya telepatiye transportasyona kocaman bir yol açılıyor.
    Herkes beyninin tamamına yakınını kullanır zaten, beyin hakkında bilinmeyen fazla birşey yok çağımızda. Geriye kalan bilinmeyen küçük yüzde ise beynimizin %3'ünü ancak kullandığımızı ispatlamaya yetmez.

• @neommy

Aslında ben çalışmadığına inanmıyorum. Sadece nasıl kullanmamız gerektiğini bilmediğimizi düşünüyorum.

Şöyle; insan zor bir duruma düştüğünce veya birşeyle karşılaştığında bir şekilde altından kalkması gerektiğini düşünüyor. Mesela insan aşık olduğunda karşısındakinin hoşlanıp hoşlanmadığı herşeyi öğreniyor, en ince ayrıntısına kadar düşünüyor. Demekki çıkardan hasıl olan istek birşeyleri yaptırıyor. Mesela ben üniversitenin son sınıfındayken 4 güne yakın hiç uyumadığımı hatırlıuyorum. Zira yapmam gereken bir ödev vardı ve sınıfta kimse yapamadı ve yapanlarda yanlış yapıyordu. Sınavında yüzde 60 ını etkiliyordu. Yapmam gereken şey ise bir aracın süspansiyon sistemindeki mekanizmaların açısal değerleri ve limit noktalarının hesaplanması ki bazı parçaları sökmem gerekiyordu. Dolayısı ile sıkıştığınızda yaptıklarınıza inanamıyorsunuz ve sonradan çok daha kolaylaşıyor. Bizler ise nereden nasıl başlamamız gerektiğini bilmiyoruz. En önce beynimiz neler karşısında ne tepki veriyor bilmiyoruz. Sanki herşeyi biz planlıyoruz gibi ama aslında hiç birşey yapmıyoruz

Mesela karşıdan karşıya geçerken hızlı bir araba geldiğinide görerek geçmeye karar verdiğimizde, Beynimiz ihtimalleri ile beraber çok hızlı bir şekilde hesaplıyor ve bu komut doğrultusunda harekete geçiyoruz. Bunu beynimizin yaptığını düşündünüzmü. Elbetteki hayır. Ama mesele şuki bunları hiç önemsemiyoruz bile. Belki trafikte delilik yapanlarla karşılaşmışsınızdır. Bu kişiler bazen durumdan kurtulamazlar nedeni ise gerçekten akıllarını kullanmadıklarındandır.

Bu yukarıda anlattıklarımı yine başka bir noktada inceledim ve gerçekten şaşırtıcı sonuçlarla karşılaştım. Üniversiteden bir hocam aracını çok hızlı kullanırdı ve çok ani hareketler yapardı. Ama bir ışığa geldiğinde yeşil ışık yanıyor olsa ve yakında kimseler görünmüyor olsa bile kesinlikle yavaşlardı. Nedenini sorduğumda ise fiziksel ve matematiksel olarak aracın neler yapabileceğini bildiğini ve bundan dolayı ufakta olsa aracın kusurunun olabileceğini anlatırdı. Yine aynı hocam ile karşıdan karşıya geçerken yine çok dikkat ederdi. Çünki bir otomobilin neler yapabileceğini iyi bilirdi.

Dolayısı ile bu küçük örnekte bile insan aklı alışkanlıkları değerlendiriyor. Olayları bütünleştiriyor. Ancak insan beynini nasıl kullanması gerektiğini düşünürse ve edindiği ilmi eşşek niyetine taşımassa...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zamanında araştırmıştım, bu beynimizin sadece yüzde onunu kullanıyoruz yanılgısı ilk olarak psişik güçleri olduğunu iddia eden şovmen Uri Geller'in kitabındaki bir bölümden dolayı ortaya çıkmış.

"Our minds are capable of remarkable, incredible feats, yet we don't use them to their full capacity. In fact, most of us only use about 10 per cent of our brains, if that. The other 90 per cent is full of untapped potential and undiscovered abilities, which means our minds are only operating in a very limited way instead of at full stretch. I believe that we once had full power over our minds. We had to, in order to survive, but as our world has become more sophisticated and complex we have forgotten many of the abilities we once had."

Günümüzde fMRI ve PET taramaları beynimizin yüzde onundan çok daha fazlasını, neredeyse bütününü kullandığımızı göstermektedir.
  • bulunduğumuz ortamlar ve edindiğimiz kültür gelenekler beynimizi kullanmamızı sınırlıyor diye okumuştum biyerde
  • bunlarin hepsi insanin diger canlilardan kat kat ustun olma cabasindan baska birsey degil
  • quote:

Orijinalden alıntı: neommy

quote:

yıllardır bu geyik yapılır zaten yok 3ü yok 10u

Zaten amaç o, kastedilenin açıklıkla ortaya konulmaması. Beyin hücrelerinin %3'ü çalışıyor gerisi çalışmıyor deseler tersini ispatlamak anında mümkün. Ama bunu bu şekilde açıklıkla koymayınca, spekülasyona cinlere perilere ruhlara uzaya telepatiye transportasyona kocaman bir yol açılıyor.
    Herkes beyninin tamamına yakınını kullanır zaten, beyin hakkında bilinmeyen fazla birşey yok çağımızda. Geriye kalan bilinmeyen küçük yüzde ise beynimizin %3'ünü ancak kullandığımızı ispatlamaya yetmez.

Beyin hakkında bilinmeyen pek fazla bir şey yok mu?

1-Modern bilimde, ‘bilinç’ çözülememiş olan en önemli sırlardan biri.

2-Farklı işlevlerine rağmen bu sistemler birbirleriyle bir şekilde bütünleşerek çok iyi bir işbirliğine giriyorlar. Bunun nasıl gerçekleştiğine dair ise bilim adamlarının hiçbir fikri yok. Ayrıca beynin, sistemlerini nasıl bu kadar hızlı bir şekilde koordine ettiği de henüz anlaşılmış değil.

3-Canlılar uyuduklarında beynin bir bölümü de uyuyor, ama uykunun mekanizması, işleyişi hâlâ bilinmiyor.

4-Zekâ farklı şekillerde karşımıza çıkıyor. Ancak ‘biyolojik’ açıdan zekânın ne anlama geldiği henüz bilinmiyor.

5-Beyin fonksiyonlarının temel işleyişiyle ve nöronlar arasındaki bağlantılarla ilgili, bilim adamlarının elinde hâlâ çok az bilgi var.

6-Duyguların beyinde nasıl işlediği üzerinde bilim adamları hâlâ çalışıyorlar.

7-Beynimizde, gelecekle ilgili bir şekil vardır. Ancak beynin bu ‘gelecek simülasyonunu’ nasıl yaptığı henüz anlaşılmış değil. Beyin, dünyayla ilgili öngörülerde nasıl bulunabiliyor? Bilim adamları hâlâ bunun yanıtını arıyor.

8-Bir kişinin ismi gibi, yeni bir şey öğrendiğinizde beynin yapısında birtakım fiziksel değişiklikler meydana geliyor. Ancak bu değişikliklerin hâlâ ne tür değişiklikler olduğunu, nerelerde meydana geldiğini, bilginin nasıl depolandığını ya da yıllar sonra tekrar hatırlanarak tekrar nasıl gündeme getirildiğini anlayamıyoruz.

9-Ancak hangi nöronların, hangi hücre gruplarına ait oldukları henüz bilinmiyor. Şu anki teknoloji ise binlerce nöronu aynı anda ölçecek kapasitede değil. Tek bir nöronun bağlantılarını bile şu an elimizde olan teknolojilerle görüntülemek imkânsız. Tek bir nöronun, yaklaşık 10 bin nörondan bilgi ve sinyal aldığını biliyor muydunuz?

10-Alın lobunun büyük bir kısmı henüz yeterince anlaşılamamış görevler yapar. Duyu ve davranışları düzenleyen merkezlerin alın lobunda bulunduğu zannedilmektedir. Bu alanda hafıza ve karışık zihni faaliyetler gerçekleşir.

Sadece "bilinmiyor, araştırılıyor" gibi kısımları seçtim.

• İnsan beynine bir sınırlandırma yapmak, veya ölçütlendirmek sanıyorum ki doğru olmaz. Zira beyin kullanıldıkça gelişen bir organ.

Dolayısıyla bence "zeka" denilen birşey yoktur. Yani zekayı baz alarak karşılaştırma yapmak mümkün değildir. Hiçbir araştırma yapmadan kendi fikrimi söylüyorum; bence doğarken bütün insanlar aynı potansiyelle, 'zekayla' doğuyor. Ama iş kişinin kendini geliştirmesinde bitiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atacanoral

İnsan beynine bir sınırlandırma yapmak, veya ölçütlendirmek sanıyorum ki doğru olmaz. Zira beyin kullanıldıkça gelişen bir organ.

Dolayısıyla bence "zeka" denilen birşey yoktur. Yani zekayı baz alarak karşılaştırma yapmak mümkün değildir. Hiçbir araştırma yapmadan kendi fikrimi söylüyorum; bence doğarken bütün insanlar aynı potansiyelle, 'zekayla' doğuyor. Ama iş kişinin kendini geliştirmesinde bitiyor.

Dediğini son derece mantıklı buldum
  • dedigini mantikli buldun cunku oyle olsun istiyorsun("beynimi her an gelistirebilirim" iste bu firsati seviyorsun)
    aslinda cok zeki ama calismiyor kerata hesabi
    ek olarak atacanoral arkadasi butun insanlarin beyinleri dogarken ayni potansiyele sahiptir dedigi icin kutluyorum butun genetik biyoloji kimya ve cografya bilgilerini yikti

not:beyin gelismez dedigim anlasilmasin tabiki gelisir ama bir siniri vardir beyninizi gelistirip ucamazsiniz yada mermileri durduramazsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

dedigini mantikli buldun cunku oyle olsun istiyorsun("beynimi her an gelistirebilirim" iste bu firsati seviyorsun)
    aslinda cok zeki ama calismiyor kerata hesabi
    ek olarak atacanoral arkadasi butun insanlarin beyinleri dogarken ayni potansiyele sahiptir dedigi icin kutluyorum butun genetik biyoloji kimya ve cografya bilgilerini yikti

not:beyin gelismez dedigim anlasilmasin tabiki gelisir ama bir siniri vardir beyninizi gelistirip ucamazsiniz yada mermileri durduramazsiniz

Yukarıda 'araştırma yapmadan söylüyorum' dedim zaten.
  • Gazetede okumuştum insan beynin %100 kullanınca öluyomuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çift Çekirdekli

Gazetede okumuştum insan beynin %100 kullanınca öluyomuş

ne zaman okudun o haberi yeni i7 ler çıktı i9 yolda
  • Ne kadar saçma bir şey.
    http://en.wikipedia.org/wiki/10%25_of_brain_myth
    Alın çürüttüm konu kapanabilir.

Beynin her kısmının belirli bir görevi vardır, beyinde kullanmadığım bölge yoktur.
  • zaten kullanılmayan bölge yok nöronların dah geniş alanlara yayılmasıyla yada yeni nöronlarla etkileşmesiyle zekamızın gelişeceğini sanıyorum ben fizik bölümündeyim bi bioloji bölümündeki arkadaşlara sorayım bari
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2017

Beyninin %3 ünü kullabilen insanlar acaba %100 ünü kullandığında neler olabilir? Bu soruyu düşünmüşümdür hep değerli dh ciler

Ben üniversitede insan beyni üzerine çalışıyorum. Şunu söyleyebilirim ki, çok basit bir şey bile düşünürken beynin büyük bölümü çalışır. ama şu var: insanın öğrenme yeteneği çok yüksek ve biz boş işlerle uğraşarak bu kapasitenin çok azını belki yüzde birini filan kullanıyoruz :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.