|
İnsanlar bu pahalılıkta nasıl evleniyor ? (2. sayfa)
-
-
En kötü yeni işe başlayan memur 60 bin den başlar maaşı,alacağı kız da memur seçer bunlar genel de o da alsa 60 civari.5 seneye ev araba 2 tane de çocuk yaparlar mis gibi.
Herkes özel sektörde 22 bin e kölelik yapmıyor.
Devlet memurlara çok para verdiği için emekli ve asgari ücretli 10 bin ile 20 bin arasina sıkıştı.
Hayat memur maaşlarına göre şekillenir.yani mahallenizde 30 bin e ev kirasını kim ödüyor diye sorarsanız memurlar öder.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi popturceyn -- 29 Aralık 2024; 23:49:22 > -
80 bin beyaz eşya
mobilya vs 150 bin
düğün salonu ve gelinlik vs 90 bin
5 tane bilezik taksan 300 k
ev tutmayı saymadım 1 milyona yaklaştı
-
Evlenen tanıdıklarımdan memur yok hepsi asgari ücretli malum partililer hemen sazan gibi atlamayın ülke kötülenecek diye
-
Arkadaşın illaki bi yerde kuzeni yada akrabası oluyor şaşmaz
-
Belediye nikah salonları çok uygun oluyor. İyi belediyelerin iyi salonları var. Üsküdar belediyesi mesela
Mobilya 150 tutmaz ki. Köşe koltuk + dolap + yatak seti + 2 3 komidin + tabak çanak bunlar 50 etmez. Daha doğrusu 500bin bile eder ama ekonomik takılıp çok ölücü olmayınca etmez. Burası forum dh.
Bilezik ayrı iş onlar ileride paraya dönüyor zaten. Orda aşiretten kız alcam desen 300 bine gülerler. Garibandan alsan bişey istemem bile diyebilirler.
-
Evdeki hesap çarşıya uymaz. - Atasözü
-
Memur maaşı 40 binden başlıyor, 60 değil.
Davulun sesi uzaktan hoş geliyor.
-
Para olanda çok evlenen gene evleniyor. Hemde abartılı abartılı evleniyor. Para asgari ücretli ve emeklide yok. Geri kalan fazlasıyla hayatına devam ediyor.
Özellikle son zamanlarda sosyal medya özentisi ile kız istemeler bile büyük şatafatlı törenler ile organizasyonlar ile oluyor. Nişan söz zaten Düğün ile aynı oluyor. Düğünler öyle eskisi gibi yok yolda yapayom bahçede yapayım apartmanın kenarında yapayım yok. Özel konsept düğün olacak kır düğünü veya düğün salonu.
Ortanın biraz üstü arabası olanın arabası zaten 1 milyon TL üstü satsa fazlasıyla düğün yapıyor. 2. Evi olan satsa 4-5 milyondan başlıyor evler her türlü düğün yaparlar çocuğuna. Veya tarlası arsası olan koyunu ineği olan gene yapmasına yapar. Bir tarlanın dekarı 140-150 bin TL lere bir dana 150 bin TL lere gelmiş bir koç 25 bin TL leri geçmiş.
Evlenemiyecek olan ailesinden bir şeyi olmayan ve asgari ücretle çalışanlar sadece. Memurlarda kör topal borç harç fazlasıyla evleniyor gördüğüm.
-
85 milyon nüfus var illa birilerinde para var. Esnaflar iyi para kazanıyor kazanmıyorum diyen net yalan söylüyor hepsinde en az 2-3 tane araba+ daire o bu var. İş yerine yazın ayda 2.5-3 milyon lira para kazandırıyoruz aldığımız para asgari ücret :D
-
Kadın milleti spotcu filan kabul etmez hatta marka takıntısı bile vardir. -
İnsanlar bu pahalılıkta nasıl telefonunu yeniliyorsa aynı şekilde. İlla evlenecem diyen insan gelecek yıl evlenirse bunun 2 katı tutacağını düşündüğü için ilk fırsatta evleniyor. 5 yıl önce evlenen kişinin evlilik masrafı şimdi 1 aylık maaşı etmiyordur. Bedelli askerlik yeni fiyatı açıklandığında yuhhh diyenler ocak ayında 2 katına çıkacağını bildiği için aralıkta bedelli gidebilmek için birbiriyle yarışır. -
O zaman düğünlere gidicen kimler evleniyor nasıl evleniyor bakacaksın ... Validenin olduğu eski mahalleye gidiyorum Kürtler durmadan sokakta düğün yapıyor yeni mahallede de sokakta düğün yapan genelde Kürtler ... Düğün salonuna çağıranlar oluyor ben sevmediğim için pek gitmiyorum
Evlilik içgüdünün sonucunda oluşan birşey kız hamile yada beraberlik yaşamış ailesi evlendirmeyip de ne yapacak borç bulup evlendirecek . Ama Kürt çingene dışındakilerde evlilik yaşı epey yükseldi evlenmeyen de epey var artık, evlense de boşanıyor çocuk sayısı kadın başına 1.5a düşmüş eskiden 4 falanmış düşün artık ... Evlilik maliyetli yüksek nasıl evlenilir diyenler zaten 40-45e kadar bekliyor -
Rtx 5090 150 bin TL olacsk iddiası var, 6 adet ekran kartı parasına evleniliyor diye tahmin ediyorum ;) -
Evlilik olayı pek paraya bakan birşey değil.İki kişi işi varsa çalışıyorlasa borç harç yapıp bir şekilde hallediliyor onlar.Maddiyatla alakalı birşey değil.Evlenip evlenmemek tamamen tercihe bağlı İnsanların çoğu yanlız kalmaktan korkar yaş ilerledikce hayatında biri olsun ister insanın doğası gereği memeli canlıdır işin içine cinsel dürtülerde giriyor evlenip ömür boyu cinsel ihtiyacımı karşılıyabilirim kafasıda var.Yani zaman zaman bakıyorum böyle konular açılıyor yok çevremde herkes evleniyor veya evlenmiyor Ülke sizin gördüklerinizden ibaret değil.Ortada istatistik var veriler var. Şu anda en son gelen verilere göre Türkiye nüfus yenileme oranı iyice düşmüş durumda geçen sene baya gündem oldu bu konu Bu sene bakalım nolucak bu veri o önemli dahada düşmesi bekleniyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 30 Aralık 2024; 6:14:55 > -
Bugün evlenirse diyelim ki 500-1m arası masraf yapıcak seneye en azından 1m-2m arası tutacak masraflar ne kadar erken o kadar karlı Türkiyede herşey için fiyatı düşen birşey gördünüz mü? -
Bu para emeklide ve asgari ücretlide niye yok Özkan? Çeyrek asırdır yaladığın iktidarın, bizi refah seviyesine ulaştırması gerekmiyor muydu? Hedef 2023 e ne oldu? Bahsedilen hedef, halkı sefalete sürüklemek miydi?
Ev, araba, tarla satarak mı refaha ulaşacağız?
Evlenemeyeceklerden bahsederken, badem bıyıklı efendinin 3 çocuk istediği başlıkta fırtınalar estiriyordun.....
-
Dün gece dünyaya gelen kuzenlerin mi evleniyor?
-
Zamanında Miele bulaşık Makinesi almıştım, hala kapalı kutusunda duruyor. Bir kız arkadaşım gördü, e ya kız rengini beğenmezse dedi.
Kendimizi garantiye alalım diye en iyi markayı aldık ama hala sallantıdayız.
-
Aile yardımı ile yapabilmek kolaydır, tek başına yapacak isen, 2 yıl öncesinden altın, beyaz eşya, mobilyaları satın alıp, evlenene kadar taksitleri bitirmek için uğraşılmalı fakat bu 2 yıllık süreçte herhangi bir kira ya da mutfak gideri olmamalı, mobilya ve beyaz eşya için müstakbel eş ile gelirler birleştirilmeli, beraber ödenmeli. Aksi halde mümkün görünmüyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X