Beyaz eşya,mobilya ev tutmak düğün salonu derken masraflar 1 milyonu aşıyor insanlar bu ekonomide bunu nasıl başarıyor. |
İnsanlar bu pahalılıkta nasıl evleniyor ?
-
-
Düğün yapmak zorunlu değil eşyalarıda hadi eyv dedim ev nasıl tutuyorlar yada benim çevrem asgarinin 1 tık üstüne çalısıyor anlayamadım.
-
Eskiden düğünlerde bayağı bi takı olurdu takılarla borçlar masraflar karşılandırdı neyse de şu an takıda olmuyor çeyrek 6 bin olmuş.
-
Aileler ciddi destek veriyor.
Nikah yapıp geçiliyor,aileler karşılarlarsa düğün yapılıyor.
Eşyalar spotçulardan alınıyor,diğer borçlar azaldıkça yeniliyorlar eşyaları.
Gelinlik,damatlık vs. kiralanıyor.Gelin arabası aileden ya da arkadaştan alınıyor.
Tabi gene de kredi ve kredi kartları patlatılıyor.
-
Hocam herkesin ailesinin durumu yoktur, onlar nasıl yapıyor peki
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesbaba0641 -- 29 Aralık 2024; 21:1:20 > -
Onlar yapmıyor. Bizim millet her koşulda bir yolunu buluyor. Ben kuryelik yapıyorum Mart-Eylül arası her mahallede 3-4 tane düğün oluyor her akşam. Sokakları-Caddeleri kapatıyorlar utanmadan. Polis gelsede bir sonuç olmuyor. Kendisini yönetenlere karşı bir iş yapmazlar. İnsanların hakkını yiyerek ittire ittire evlenip düğün yapıyorlar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: enesbaba0641Hocam herkesin ailesinin durumu yoktur, onlar nasıl yapıyor peki
İlla çıkar yastık altlarından bir şeyler.Gerçekten yoksa da kredi vs çekip verirler.Onu da yapacak durumları yoksa ve gelin-damadın da durumu yoksa belediye nikahı ile evlenirler,kendi aralarında bir sokak düğünü ya da köy düğünü yaparlar,durumları düzelene kadar kimin evi müsaitse gelin ya da damat o eve iç güveyi gider.
-
versace guccimi döşüyon ünsüz yerdeki düğün salonlarıyla orta sınıf markalarla 300 ü geçmiyor bile.
daha yeni küçük kuziler evleniyor benim hepsi çatır çatırda evleniyor oyle maaşları yüksek filanda değil aileleride zengin değil.
hem ailede biraz katkıda bulunuyor haliyle eşyada.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Aralık 2024; 21:25:10 > -
Bizim burda düğün salonları ortalama 80-90 bin, beyaz eşya 80 bin mobilya tüm takım 200 bin küsür tutuyor küçük eşyalar ıvır zıvırı saymadım bile gelinlik damatlık var daha 5 tanede bilezik taksan 300 binde ordan 1 milyonu buluyor en ucuzu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesbaba0641 -- 29 Aralık 2024; 21:35:14 > -
Nikah salonunda hallediliyor hocam :) ama evi tutmak mesele tuttun bi şekil evi iyi idare etmek önemli evlenip 2 ay sonra boşandıktan sonra bi anlamı yok ilk zamanlar her şey güzel gelir ama gerçekler çıkınca can yakar.
-
Aileler destek veriyor ve masrafları kısıyorlar.
-
millet ailen sana altını takıyor sen cebinden birşey ödemeyon zaten bir kısmı altınları bozdurup balayına gidiyor borçlarını ödüyor filan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Aralık 2024; 21:40:17 > -
Eskisi gibi altın takan yok özellikle büyükşehirlerde ödünç altın takma olayı kalktı gibi bişey.
-
Evlenmek zorunlu bir ihtiyaç olduğu için evleniyorlar bir şekilde aileler yardım ediyor vs. Evilik zorunlu bir ihtiyaç değil diyenlere bakma hepsi yaş ilerledikçe sadece nefes alsın yeter moduna gidiyor ama iş işten geçiyor tabi zamanı geri alamıyorlar gitti artık geçmiş olsun.
-
Siz evli misiniz hocam
-
Evlenen de az çocuk yapanda az hatta malum parti bu durumdan şikayetçi ama sorunu çıkaran kendileri. Adam gibi ekonomi yönetseydiniz bu duruma gelmezdi herkes sizin ve yandaşlarınız gibi zengin edilmiyor.
En kötü evin 25 bin kira olduğu bir yerde en kötü oturma takımı bile 50 bin insanlar yer sofrasıyla mı hayat geçirecekler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EvMüdüresiii -- 29 Aralık 2024; 21:47:35 > -
benim arkadaşım memurdu evlendi 400bintl borcu var şuan
-
Herşeyin uzmanıda gelmiş.
Herşeyin uzmanlarına ne deniyordu. -
Bu devirde evlensen ne olacak ki en fazla 3 5 seneye boşanma garantili sonra bir ömür nafaka öde -
Bu devirde evlenenin aklı yoktur. O kadar..
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Evlenen de az çocuk yapanda az hatta malum parti bu durumdan şikayetçi ama sorunu çıkaran kendileri. Adam gibi ekonomi yönetseydiniz bu duruma gelmezdi herkes sizin ve yandaşlarınız gibi zengin edilmiyor.
En kötü evin 25 bin kira olduğu bir yerde en kötü oturma takımı bile 50 bin insanlar yer sofrasıyla mı hayat geçirecekler |
Bu devirde evlenenin aklı yoktur. O kadar.. |
Arkadaşın illaki bi yerde kuzeni yada akrabası oluyor şaşmaz |
Benzer içerikler
- fulbright bursu alan türkler
- dream games maaş
- konut kredisi forum 2024
- b ehliyet 125 cc eğitimi ücreti
- en cahil ülkeler sıralaması 2024
- mavi taksi nedir
- yurtdışı alışveriş limiti
- ps5 pro fiyat
- byd modelleri
- fiat 600 fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X