Şimdi Ara

İnsanlar bu pahalılıkta nasıl evleniyor ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
1
Favori
3.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enesbaba0641 E kullanıcısına yanıt

Doğru haklisin sen de

• mhmdvv M kullanıcısına yanıt
    Bu nedir böyle? Rezalet...

Anadolu toplumlarından iğrenmek için bir sebep daha, sonra tepenize çöken çok RTE ve AK Parti gibisi olur 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Yine bir "meni" kelimesi geçiyor, böyle kokuşursanız sizi ararlar bulurlar işte

Lanet olsun sizlere

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• tubytube kullanıcısına yanıt

Meni kelimesinde ne var.

Men etmek demek. Yasaklamak demek.

• Up

• Telefon faturası olmuş 700 TL 4 kişilik aile desen 2800 TL sadece cep tel faturası asgari ücret 22 bin TL

Ben AKP gibi muhafazakar insanım karımı çalıştırmam dışarıda elin adamları ile

Reis Erdoğan evlenin nüfus düşük diyor ama 22 bin TL asgari ücret benim ev kiram şuan 21 bin TL nasıl olacak saraydan Türkiye Norveç gibi mi görünüyor?

• Up

• sadece yandaşlar ve suriyeliler evleniyor.

• mühendis olarak ilk işime başladığımda benimle aynı şirkette yeni işe başlayan teknikerlerin çoğu hemen evlenmişlerdi, hepsinde böyle gayet yeni model otomobiller vardı. sonraki senelerde fark ettim ki hepsi kendi evinde oturuyo. ben ise yıllarca kirada oturup, alacağım evin peşinatı için para biriktirdim.

bu adamlar adam tekniker olarak benim neredeyse üçte birim maaşla çalışıyolardı ama gencecik yaşta ilk işlerine başlar başlamaz evleniyolar ki bunlar bizim şirkete özel değil, astsubay olup böyle hemen evlenen ve SUV ile gezen de var. bizim köyde mesela bi eleman, tekniker olarak işlk işine başladıktan 3 ay sonra Toyota Corolla aldı.

bunları kendi paralarıyla yapmıyolar. hepsinin aileden destek var. kendileri yapmaları imkansız.

• 01001101 kullanıcısına yanıt

Hocam şunu anladımki türkiyede aileden gelen bi zenginlik yoksa 15 sene çalışsan kenar mahallede bi apartman dairesi alırsın 10 sene çalışsamda avrupada hurda olarak anılan bi araba  

• enesbaba0641 E kullanıcısına yanıt
    2012'de askerden döndüm. astsubay olan çocukluk arkadaşım evleniyodu, ben de sağdıcı oldum. bu arakdaşım eşit ağırlıktan sınaa girip üniversiteyi kazanamadığı için son çare astsubay olmuştu, ben ise sayısalda ilk 5 bin'e girerek kazandım. bu arkadaşım evlenirken, ben hâlâ evim için peşinat biriktirir vaziyetteydim, ki askerden önce üniversite okuyan benden küçük olan kardeşlrime düzenli para yolladığım için pek para da birikmemişti.

bu evlenen arkadaşım ise, babasına bağıra bağıra babasının evini sattırdı. o satılan evin parasını kendine alıp, peşinat yapıp, kendine sıfır ev aldı. babası ise kiraya çıktı.

düğünde gelin arabası olarak son model, böyle kameralı falan BMW SUV getirdiler. 2012 yılı için kamera falan nispeten yeni. bu araç kimin dedim. iş arkadaşım var dedi, gene astsubay birisiymiş. ve o SUV'un sahibi de genç birisi, o da yeni evlenmiş.

ben taaaa 2018'de ev ve araba alabildim, o da devletin herkese kredi saçması sayesinde. o dönemki düşük faizli kredi bombardımanı olmasa ben de alamazdım. ama bunları aldığımda yaşım 30'u geçmişti. ne yapıyim ben 30'dan sonra gelen evi-arabayı.

sonra akraba çevrem hemen EVLEEEEENNN demeye başladılar. ilkokul öğretmenim bile evlen diye bağırıyo. o vakte kadar evlen diyen de yoktu hani. çünkü insanlar bakıyolar, sende ev yok araba yok. adam diyo yaa bu gariban-fakir. evlen desem üzülür diyo, ses çıkarmıyo.

ben artık etrafımda böyle çok iyi hayat yaşayan ama maaşı düşük olan birini görünce hiç şaşırmıyom. aileden vardır abi.

benim dedem mesela, adam malının mülkünün çoğunu babama verdi ve miras olarak değil, babam daha 18'ine basar basmaz dedem babama bağ bahçe arsa ve ev vermiş. tapusunu üzerine yapmış yani. babam daha 18'ine girdiğinde mülk içinde yüzüyodu. bu babam bana zerre bişey vermedi. miras olarak da anca borç bırakacak. ciddi ciddi miras reddi yapmayı düşünüyorum çünkü miras reddi yapmazsan sonra o kişiye daha açılırsa, o kişi öldüğünde dava sonucu oluşan borç sana yükleniyo. ölen amcasından, ölen dayısından, üzerine borç kalan insanlar var. bu yüzden ben kendi akrabalarımın arasında ölenlere hep miras reddi yapmayı düşünüyorum. yaşarlarken bi hayırlarını görmedim, öldükten sonra şerlerini görmiyim.

• Bir avuç insan evleniyor ülkenin %40-50 si asgari ücretli bunun altında alanlar en az 10 dur desen %60 için evlilik hayal. Hele anasından babasından bir halt kalmayanlar.

• Özkan gibi troller bilmez bundan 20 sene evvel yani çok değil savunduğun iktidar herşeyin içine etmeden asgari ücretli birisi evini yaptırır, üzerine kat çıkardı. Çocuklarını okula gönderir, kızını evlendirirdi.

Bilmemek ayıp değil deki benim yaşım yetmez amenna ama bilmediğin haltı savunup küfür istemek de ayrı bir haz olsa gerek.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.