Şimdi Ara

İntel i5 13600kf ısınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaha arkadaşlar dün aldim sisteme taktim testlerimi yaptım.

Sistemin

Msi z690 a ddr4 anakart

Coolermaster masterliquid ml v2

Termal macun noctua h1

İşlemcim stres testinde olsun oyunda olsun sürekli 100!dereceyi vuruyor. Sıvı soğutma yetersiz kalsada sonuctw sıvı soğutma var 70 80 de sabitlemesi gerekir diye düşünüyorum en azından. Kasanin hava akışı iyi sorun ayar yada bios sorunu gibi duruyor. Onerilerinizi rica ederim

• Sıvı soğutma tam oturmamış. Sök yeniden düzgün takmayı dene büyük ihtimal sorun bu :)

• Radyatör kaç mm?
  • Gayet normal. Redditte okuyun çoğu insan bundan şikayetçi. Nedense amd nin 95 derece çalışması göze batıyor :)
  • 7.nesil ryzen ve 13. nesil inteller ısınıyor, seninkide normal.

1.si 240mm radyatörlü sistem almış olman hata.

2.olarak power limit koymalısın, 140-170watt arası bi değer dene, maksimum ısına göre wattı düşür yada yükselt. Limit koymassan işlemci güç çekiyor, prime95 ile 240 wattı bile gördüm.

3.olarak pompanınve fanlarını 65 derece üzeri %100 e çıkacak şekilde ayarla.

4.Boost hızını 51x 5100mhz yerine misal 4.6-4.7-4.8 ghz ile sınırla veya sabit hızda kullan dene.

5.Overclock yaptıysan o radyatörle yapma. OC Yapmadıysan biostan CPU load line calibration ayarını Mode 16 dan aşağı doğru düşürerek maksimum işlemci ısın 90 derece olcak şekilde bi ayar bul.

6.Kesinlikle contact frame kullanmalısın. 4-7 derece düşürüyor.

bende böyle pubg oynuyordum demin. 5.1ghz de sabit bende. 360mm radyatör ve velocity su bloğu var.

Prime95 ile 180 watt limit ile böyle;

100 dereceye kısa süreli vurabilir geçmesin,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horifaydo -- 20 Mart 2023; 12:30:46 >

• Ne kadar ısınma sorunu gördüysem ya bu soğutucuyu kullanıyorlar yada voltaj sıkıntıları var. Vatan yada İtopya'dan paket olarak mı alıyorsunuz arkadaşım bu soğutucuyu?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.