Şimdi Ara

internet ağımda bir sorun var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar neredeyse iki gündür aynı sorundan şikayetçiyim. Birkaç defa müşteri temsilcilerinizle görüştüm. Sözde temsilciler bana yardımcı olmak yerine 'bilgisayar uzmanına danışın' diye akıl vermeye kalkıyorlar. Üstelik son müşteri temsilcisi konuşmam bitmeden görüşmeyi sonlandırdı. Bu nasıl bir küstahlıktır anlamadım. Sorunum da şöyle ki; yeni aldığım internet hattıyla ilgili bir sorun yaşamaktayım. Skype birkaç oyun client'ı ve Steam gibi programlara bağlanamıyorum. Şimdi internet erişimim var fakat bu programlar yok gibi algılıyor. Bir temsilci bana ip çakışması olabileceğini söyledi. sizce ne olabilir?
    şu resimle ne demek istediğimi anlayabilirsiniz;

ayrı cmd yi açınca da böyle bir sorun var;

arkadaşımın cmd de türkçe karekter varken bende yok. eskiden böyle değildi diye hatırlıyorum.

bu da dns ve ip durumum

gerçekten yardıma muhtaç durumdayım. yarın turnuva için online olmam lazım.

internet ağımda bir sorun var internet ağımda bir sorun var internet ağımda bir sorun var

• üçüncü resimdeki sayfada altta aşağıdaki dns yi kullan diye bi seçenek var
    ona tıkla 8.8.8.8
    8.8.4.4
    yapıp kaydet bakalım nasıl bi tepki@ olacak
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    aynı abi değişen birşey yok
  • peki komut satırına filan girebildiğine göre bilgi seviyen yüksek olarak kabul ediyorum
    internet kesildiği anda modemin arayüzünde durum nedir
    internetim hiç kesilmiyor ki hocam. ilk resimde anlattıgım durumda internet kesilince çıkan yazı o. ama benim internetim var. bu yeni hattın kurulumu da biraz zahmetliydi tam 42 dk boyunca bi temsilciyle konuştum ancak halledebildik. modem ttnetin verdiği modem. rezil birşey. marka tp-link, model td854w. modem arayüzüyle bir ilgisi olabileceğine inanıyorsan tv ile halletmeyi deniyebiliriz hocam. benim için sorun olmaz.
  • tv bağlantısı içinde internet gerekir
    eğer sistem internete çıkamıyorsa bağlantı düşecektir.
    gördüğüm kadarıyla kablolu bi bağlantı kullanıyorsun modem ile bilgisayar arasındaki kabloyu değiştrimeyi dene
    ethernet sürücünü güncelle mutlaka anakartın kendi sitesinden indirdiğin driveri kullan
    modemden kaynaklanma olasılığıda yüksek senin dediğin gibi
    arkadaşımla denedik aslında tv sorunsuz çalışıyor. çok saçma bişey oldu abi bu bilgisayara.
    olanlar tam olarak şöyle ayın 19unda saat 11 de uyudum ben. uyumadan önce herhangi bir sorsun yoktu. bu sırada annemin üzerine kayıtlı olan internet hattını kullanıyorduk. neyse uyudum işte. 13 te uyandım. telekomdan bi eleman gelmişti. geldi söyledi bişeyler imza aldı numara verdi gitti. sonra uyumaya devam ettim. bişiler oldu uyandım pc başında dayım vardı. internete girmediğini söyledi o an modem ışıkları filan tamam. bu defa kendi adıma aldıgım internet hattını kullanıyordum resledim modemi 40 küsür dk konuştuk müşteri temsilcisiyle sonra evden çıkmak zorunda kaldım gece eve gelince bahsettiğim sorunlar oluşmuştu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir garip İnternet problemi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • eğer tv hattan düşmüyorsa telekomun yapacağı bişey yok senin internetin var demektir internetin kesildiği anda modemin arayüzünden adsl ile ilgili olan bölümlerin bi rsmini alıp buraya koyarmısın
    ethernet driverini dene olmadı sistemi formatla virüs sürunu da olabilir
  • Ayni sorun bendede olmustu musteri hizmetleri yardim etmisti keske hatirlasaydim nasil oldugunu umarim bulursun aradigini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    interneti kesip modem arayüzüne girmeyi deneyince olmuyor giremiyorum hocam. girdiğim zaman adsl kısmı şöyle:

bu arada bilgisayarımda anti-virüs programı yok uzun zamandır virüs olduğundan şüphelenmiyor değilim. saçma sapan sayfalar çıkıveriyor karşıma zaman zaman.
    ethernet ya da anakart sürücülerinden de pek anlamam açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi midnightwind -- 21 Temmuz 2013; 23:47:16 >

• teşekkür ederim hocam. bana yardımcı olamadılar malesef.
  • fiber mi fullanıyorsun kullandığın internet paketi nedir o sayfada bişey dikkatimi çekti
    yok fiber değil abi. şu 50 liralık paketler var ya onlardan
    hocam bu arada ben pc'yle uğraşmaya devam ediyorum geç yazmamın sebebi o

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi midnightwind -- 22 Temmuz 2013; 0:00:28 >
  • hocam bahsettiğim reklam şu:

• dediğim gibi modemine kadar bi sıkıntı yok gibi doruyor sistemi formatla istersen öyle dene
    sen bişey dikkatimi çekti demiştin hoca o neydi merak ettim bu arada yarın bi baktırıyım o zaman
  • adsl modu yazan yerde adsl2 yazması gerekiyordu ama
    orada yazan rakkamın modu adsl2 ye denk geliyor yanı sıkıntı yok
  • Merhaba,

TD-854W kampanya dahilinde taahhütlü olarak verilmekte olup bu cihaz ile ilgili her türlü yazılımsal ve donanımsal sorunlarınız ile ilgili 444 8 647 veya 444 0 294 numaralı telefonu arayınız veya modemdestek@sentim.com.tr, modem_destek@sentim.com.tr e-mail adreslerinden teknik destek ile iletişime geçiniz. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

TP-Link Türkiye
    hocam hotspoldshield açtıgımda steam de skype ta çalışıyor. fakat kapatınca yine aynı durum. acaba ip çakışması filan olabilir mi? kaspersky yükledim dneme sürümü tarattım pcyi temiz çıktı.

güvenli mod ile açtım pcyi combofix çalıştırdım program yok oldu. pcde yok şu an combofix. eset yükliyim dedim, şöyle oldu abi kurulum sihirbazı kendi kendine sonlandırdı. ama bu eset farklı şirket tipi sanırım ondan olabilir mi acaba
    eset kurlumumu sırasında geriye alırken:
    http://imgim.com/44incid6770059.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi midnightwind -- 22 Temmuz 2013; 15:39:50 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.