Şimdi Ara

İnternet Altyapı Aynı ise ISP'nin Önemi Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evimde telekom altyapılı cam kablolu fiber internet var. Milleniden turkknete geçiyorum. İkiside telekom altyapısını kullanıyor mecburen. Peki ikisinin arasındaki fark nedir? Madem altyapı telekom.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

İnternet Altyapı Aynı İse ISP'nin Önemi Nedir?

İnternet altyapısı aynı olmasına rağmen, İnternet Servis Sağlayıcısı'nın (ISP) rolü son derece önemlidir. Bir ISP, internete erişim sağlayan ve hizmet kalitesinden sorumlu olan şirkettir.

ISP'ler birçok önemli işlev görür, bunlar arasında şunlar yer alır:

• Bağlantı Hızı ve Güvenilirliği Sağlama: ISP'ler, belirli bir hız ve güvenilirlik düzeyinde internete bağlanmanı sağlayan altyapıyı sağlar. Daha yüksek hızlar ve daha az kesinti süresi, daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunar.
    • Anahtar Kelime: isp nedir: Bir ISP, internete bağlanmanı sağlayan şirkettir.
    • İçerik Teslimi: ISP'ler, web sitelerine, videolara ve diğer çevrimiçi içeriğe daha hızlı ve verimli erişim sağlayan içerik dağıtım ağları (CDN) çalıştırır.
    • Güvenlik ve Gizlilik: ISP'ler, ağlarına yönelik siber saldırıları önlemek için güvenlik önlemleri uygular ve kullanıcı verilerini korur.
    • Müşteri Desteği: ISP'ler, bağlantı sorunlarını giderme, teknik desteği ve faturalandırma ile ilgili konularda müşteri desteği sağlar.

Farklı ISP'ler, farklı altyapılara, hızlara, güvenlik özelliklerine ve müşteri desteği seçeneklerine sahip olabilir. Bu nedenle, ihtiyaçlarına ve bütçelerine uygun en iyi ISP'yi seçmek önemlidir.

Sonuç olarak, internet altyapısı aynı olsa bile, ISP'nin rolü son derece önemlidir. ISP'ler, bağlantı hızı ve güvenilirliği sağlama, içerik teslimi, güvenlik, gizlilik ve müşteri desteği gibi çok çeşitli hizmetler sunarak sorunsuz ve keyifli bir çevrimiçi deneyim sağlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Turknet bence daha avantajlı yinede karar sizin en azından sabit bir fiyat var turknette verecekleri hız aynı sonucta aynı alt yapıyı kullanıyorlar.

• Pinglerin fırlayınca anlarsın :)
  • Servis sağlayıcıların peering noktaları, trafik teslim noktaları bulunuyor ve aynı zamanda omurgalarda önemli. Sizi internete en kısa yoldan çıkaracak sağlayıcı Telekomdur. Fiyatı da pahalıdır. Diğer firmalarda kendi kurulumlarına göre yapılabilecek en kısa yönlendirmeyi yapar ama ping değerleri aynı olmaz tabi. Atıyorum İstanbul konumlu sunucuya tracert atın bakın nerelerden dolaşıyorsunuz. 81 ili dolanıyorsanız İss değiştirmeye bakın ;)

Aslında en önemlisi yurtdışı çıkışları. Birçok servis sağlayıcı yurtiçinde vadettikleri değerleri verirler ama gel gelelim yurtdışında tökezlerler. Frankfurt ve Vienna sunucularından test yapın asıl internet hızınızı görürsünüz.

• Merhaba, sizi de aramızda görmek isterim. Ortak altyapı üzerinden 100 Mbps'e kadar hizmet veriyoruz. Ayrıca hizmetimiz taahhütsüzdür. Dilediğiniz zaman fesih bedeli ödemeden iptal işlemi yapabilirsiniz.
  • Ben de bu konuda firmaların fazla öneminin olmadığını düşünüyorum. Oturduğunuz yerdeki bakır kablolama altyapısı iyiyse hiç bir firmada sorun yaşanmıyor ama ne bileyim İstanbul'un Türkiye'deki çoğu il ve ilçeden kalabalık nüfuslu mahallelerinde vs oturuyorsanız özellikle 1970'lerde kurulan bakır kablolama altyapısı ve trafik port yoğunluğu sorun yaşatıyor doğal olarak. Ben altı üstü 80 bin kişilik bir İlçede yaşıyorum 4 yıldır 100 mbps VDSL VAE (Telekom) TurkNet kullanıyorum. Ondan önce milletin 2-4 MBPS kullandığı dönemlerde 8 megabite wow çekilen dönemlerde Superonline 16 ADSL kullanıyordum çünkü bakır kablolama altyapım muhteşem denebilecek seviyede. Turk Telekom'u ADSL ülkeye ilk geldiği zamanlarda bağlatmıştım (takriben 2005 2006 yıllarıdır) 128-256 kbps hız ile başladığım serüvende Telekom kullanmayı bırakalı 10 yıl olmuştur belki de daha fazladır. Bundan sonraki dönemlerde de kullanmayacağıma ant içtim ayrıca. Telekom harici bütün servis sağlayıcılar iyidir kısaca. Fiber altyapı gelecekmiş mahalleye, yıl oldu 2020 aradılar dedim zahmet etmeyin.İnternet Altyapı Aynı ise ISP'nin Önemi Nedir? 85 Liraya bakır kablodan 100 megabit alıyorum (Hat değerinin 200'e kadar yolu var fakat 100'de kilitli doğal olarak, fazlası sunulmuyor santral tarafından) 150 liraya dalga geçer gibi 25 mbps fiber bağlayalım diyorlar. Kalsın dedim. Ülke çapında yaşanan darboğazdan TurkNet kanadında 2 hafta kadar etkilendim. 49 MS CS GO pingim 19:00 arası 119'a fırlıyordu. 2 hafta kadar ses yükseltince bağlantıyı Bursa'dan nispeten az trafik olan istanbul avrupa yakasına yönlendirdiler pingim düzeldi. Daha sonra 1 er gün arayla 2 altyapı çalışması yapıldı Bursa santrallerinde. TurkNet'in alel acele sipariş ettikleri cihazları monte ettiler ve bağlantımı tekrar Bursa'ya yönlendirdiler. 49 olan ping şu an 44'e falan düştü. 19:00 arası yaşanan problem de ortadan kalktı. İnternet Altyapı Aynı ise ISP'nin Önemi Nedir? Vodafone çok kötü durumda maalesef bu konuda. İnsanlar ofislerini basacak seviyeye gelmiş. Sabır diliyorum. İkinci berbat firma da Millenicommuş bu konuda duyduğum kadarıyla. Ve siz de bu yüzden geçiş yapıyorsunuz sanırım. TurkNet'te çok çekti bundan ama düzelttiler yeni cihazları devreye alıp satın aldıkları portu açtıktan sonra.

• quote:

Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

Merhaba, sizi de aramızda görmek isterim. Ortak altyapı üzerinden 100 Mbps'e kadar hizmet veriyoruz. Ayrıca hizmetimiz taahhütsüzdür. Dilediğiniz zaman fesih bedeli ödemeden iptal işlemi yapabilirsiniz.

1 yıldır netspeed kullanıyorum,75 mb 103 tl,sizin 100 mb 85 tl paketinizi gördüm,geçiş işlemleri ne kadar sürüyor,internetsiz kalma durumu oluyor mu?

• Çok bir fark yok.
    Bakır kablo da da bir fark yok eger bina içi tesisatın sağlamsa.
  • Önemi nedir akşam saat 8 olur altyapı sahibi firma tutar diğer firmanın netini çöpe dönürtürür son 1 haftadır turknet te yaşadıgım sorun bu.Fix akşam 8 de net gidiyor dns değiştirmek zorunda kalıyorum ancak oyle az bucuk idare edebiliyorum daha once sorun yoktu bulundugum bolgede sanırım cok fazla abone yoktu ama pandemi sonrası abone sayısı arttıkca diğer ısp leri direkt 2. plana atıyorlar.

• merhaba hocam geçiş yapmayı düşünüyorsanız isterseniz pm (mesaj atın) size ayrıntılı bilgi vereyim. yardım edeyim.

• Telekom altyapısı kullanlardan en iyisi telekom tabii ki. Müşteri hizmetleri, teknik ekibi vs.

• TMRT kullanıcısına yanıt
    Merhaba, sorunun çözümlendiğine sevindim. Keyifli kullanımlar dilerim
  • Varzim kullanıcısına yanıt
    Merhaba, aktivasyon süreci 3 ila 6 iş günü sürmektedir. Geçiş sürecinde abonelik başvuru yapıldığında diğer ISS firmasının hemen iptal etmesinden kaynaklı kısa süreli kesinti yaşanmaktadır. Sizi de aramızda görmekten mutluluk duyarım
  • FromThe80s kullanıcısına yanıt
    Merhaba, DNS’le ilgili problemleri bir ölçüde çözdük, diğer sorun yaşayan abonelerimizin sorununu da en kısa süre içerisinde çözmüş olacağız. Bu konuda arka planda çalışmalar devam ediyor. Teknik uzmanlarımızın hizmetiniz ile ilgili yaşadığınız sorunu ayrıca network ekiplerimize iletebilmesi için www.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı oluşturabilir misiniz?
  • Netspeed kullanıyorum, VDSL Speed Pro 75 paketindeyim ve memnunum referans kodu isteyenler kullanabilir, dilediğiniz pakette karşılıklı 5 lira indirim verir, faturalar düzenli ödenmektedir. Sorusu olan pm atabilir.

Referans kodu 6CY6AC

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.