Şimdi Ara

İnternet aylarları doğru fakat dns sunucusu yanıt vermiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar. Dün evden çıktım, bilgisayarlar açıktı (1 dizüstü ve 1 masaüstü) ve eve geldiğimde internetin olmadığını gördüm. 2 bilgisayardan da giriş yapamıyordum. Dizüstü Wi-Fi'dan modeme bağlanıyor fakat internet bağlantısı yok diyor. Modemin Internet ışığı hariç herşey yanıyor. Sorun giderme yaptığımda "Bilgisayariniz dogru yapilandirilmis gorunuyor, ancak aygit veya kaynak (dns sunucusu) yanit vermiyor" şeklinde bir hata alıyorum.

DNS değiştirdim, otomatik de yaptım işe yaramadı.
    cmd'den flushdns falan yaptım o şeylerin hepsini, bir işe yaramadı.
    Modemi tanıdığımız bir bilgisayarcıya götürdük, adam çatır çatır bağlandı.
    TTnet çağrı merkezini aradım, modeminize sinyal gidiyor, modemi tekrar kurmanız gerekiyor dedi telefondaki hoş bayan, yaptım olmadı.
    Airties Air 5341 bu arada modemin markası. Daha 1 aylık modem.

Şimdi, imkansızlıklar burada başlıyor:
    Modem bilgisayarcıda çalıştığına göre sorun modem kaynaklı değil.
    Bu modemin çalışması için bir bilgisayara kablolu olarak bağlı olmasına gerek yok. Sadece güç fişini ve telefondan gelen kabloyu taktığımda dizüstünden girebiliyordum. Yani masaüstü bilgisayarımın da bir günahı yok.
    TTnet modeminize sinyal gidiyor diyor. Bu durumda eve gelen kablolarda da bir sıkıntı yok?

Nerde gardaşlar bu sıkıntı?

• hocam eğer sadece telefon hattından gelen kabloyu direk olarak modeme bağlıyorsanız ve bağlanmada sıkıntı yaşamıyorsanız sorun büyük ihtimalle sprinterdadır. sprinter telefondan gelen hattı ikiye bölen kibrit kutusu boyutundaki aparat. onu değiştirmeniz büyük ihtimalle sorunu çözecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasingnc11

hocam eğer sadece telefon hattından gelen kabloyu direk olarak modeme bağlıyorsanız ve bağlanmada sıkıntı yaşamıyorsanız sorun büyük ihtimalle sprinterdadır. sprinter telefondan gelen hattı ikiye bölen kibrit kutusu boyutundaki aparat. onu değiştirmeniz büyük ihtimalle sorunu çözecektir.

Onu da mesajı yazdıktan sonra denedim, eskisini taktım, olmadı. O da bozuksa bilemiyorum artık. TTNet'i aradım yine, ilgili bayan kontrol etti, hattınız ip alamıyor dedi, ilgili birime iletiyorum size dönecekler dedi, 15 dk sonra bulunduğum ilin sabit hattından biri aradı fakat sadece 2 kere çaldı telefon, direk kapadılar. Ben de geri döneyim dedim ama hat çalmıyor. İşin yolunu bulmuşlar valla 2 kere çaldırıyorlar sonra da aradık açmadınız diyecekler utanmadan.

• hocam hat üzerinde teknik bi sıkıntı olacağını zannetmiyorum. hala sprinterdan kaynaklandığını düşünüyorum. çünkü direk bağladığınızda sorun çıkarmıyor. ama eğer direk bağlayıp çalıştığını çağrı merkezine ilettiyseniz ve buna karşın size teknik sorundan bahsettiyse bununda olması olası. kafanızı karıştırmış gibi olucam ama yine de çalıştığına emin olduğunuz bi sprinterı denemenizde yarar var bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasingnc11

hocam hat üzerinde teknik bi sıkıntı olacağını zannetmiyorum. hala sprinterdan kaynaklandığını düşünüyorum. çünkü direk bağladığınızda sorun çıkarmıyor. ama eğer direk bağlayıp çalıştığını çağrı merkezine ilettiyseniz ve buna karşın size teknik sorundan bahsettiyse bununda olması olası. kafanızı karıştırmış gibi olucam ama yine de çalıştığına emin olduğunuz bi sprinterı denemenizde yarar var bence.

Yok hocam hiçbir şekilde bağlanamıyordum. Yazınızın o kısmını es geçmişim farketmeden ondan cevap vermemişim. Hiçbir şekilde bağlantı yoktu. 2 saat kadar önce 2 kişi geldi, yaklaşık 1-1,5 saat uğraştılar. Hatta gelenlerden biri ben bu işte çalıştığım zaman boyunca böyle bir sorun görmedim dedi İşin garip olanı herşey doğru görünüyor fakat ip almıyor modem. Neyse fazla uzatmayayım, bir yerleri aradıılar, sonra biri aşağı indi sokakta bunların kutuları oluyor ya baya bir uğraştı geldi internet sonunda. İnternet geldi sonunda. Eve nazar değdi sanırım, 1 hafta içinde hem internet bozuldu hem uydu alıcısı bozuldu hem buzdolabının motoru yandı. Ve bu üçü de daha yepyeni 1 yıllık bile değiller Ben tam seviniyordumki adamlar bir gitti o da ne? Kablosuz olarak bağlanmıyor modeme? Modemi görüyor ama bağlanamıyor. Dizüstünü kablolu bağladım bağlanıyor. Fakat kablosuz olarak bağlanamıyor diyor. Şifresini bile sormuyor. Telefonu da denedim o da girmiyor. Modemin wireless ışığı yanıyor. Modem arayüzüne baktım herşey normal gibi. Ama gel gör ki wifi yok. Bir kurtulamadık gitti şu sorunlardan.

Düzenleme: Hallettim sorunu. Adamlar DNS ve kablosuz şifresini değiştirmişler. Dizüstünü önce kablolu bağladım, aynı anda da wifi olarak bağlan dedim halloldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi protego -- 28 Mart 2014; 12:45:44 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.