Merhabalar, Ben PC'ye takılı olan Ralink Wireless LAN Card ile internete bağlanıyorum, bir de airtires modemim var. Bağlantım bilgisayar açılıdığı anda sorunsuz biçimde son sinyal seviyesinde gerçekleşiyor. Ancak bundan sonra IE, Firefox farketmez, hangi browser'ı kullanırsam kullanayım, sayfalar inanılmaz yavaş açılıyor. örneğin forum.donanimhaber.com yazdığımda sadece ilk sayfanın gelmesi 4.5 dakika sürdü. Görsel içeren siteler örneğin gazete sitelerinin falan açılması 7-8 dakikayı buluyor. Üstelik zaman zaman siteler tamamen açılmıyor. Bir anda hiç arama yapmadan, sayfa görüntülenemiyor ekranı veriyor ve bilgisayarı kapatıp açmadan sorun düzelmiyor. 1.5-2 saatte bir oluyor bu. Önce bağlantımda bir sorun olduğunu düşündüm ama ilginç olan durum şu. Bir paylaşım programı veya torrent kullandığım zaman web sayfaları tamamen açılmazken dahi 205 kb/sn olan son hızıma rahatça ulaşıyorum. Bir sitede indireceğim şeye basana kadar çok uzun zaman geçse de bastıktan sonra müthiş süratli iniyor. Aynı şekilde video paylaşım sitelerinde de arama yapmam bir ömür sürerken video kolayca yükleniyor. World of Warcraft oynuyorum, en ufak bir sorun yok. Ne girerken, ne oynarken en ufak bir bekleme yok. Ama explorer'ı açtığım zaman en sıradan sayfa için dakikalarca bekliyorum. Bu bekleme zaman zaman kısalıyor. Bazen daha hızlı oluyor bazen de iyice abarıyor ve bir sitenin açılması 9-10 dakikayı bulabiliyor. Modemi kapatıp açmak, bağlantıyı yenilemek, dns değiştirmek ve virüs taraması yapmak. Bunları yaptım ama değişen bir şey olmadı. Acaba sorun nerede?
evet arka planda çalışan tüm öğeleri inceledim. ares'i falan bile açık bırakmıyorum ki normalde herhangi bir işlem yapmıyor. firewall vardı, kaldırdım onu da. ama o varken, blizzard updater, oyun için yama indirirken, firewall çalışıyor uyarısı veriyor ama ortalama 190kb/sn ile indiriyordu.
rundll32.exe sorun burada. artık bilgisayarın ağzından girdim burnundan çıktım..neredeyse hdd'yi temizledim. çeşit çeşit koruyucu program yükledim ve hız sorunu oldukça aştım. hala istediğim gibi değil ama sorun yok. ama arada bir rundll32.exe geçersiz işlem yürüttü kapatılacak diyor ve ondan sonra ne yaparsam yapayım internet bağlantısı gelmiyor. ama oyuna girince çalışıyor veya download yaparken indirme son sürat devam ediyor. ama web sayfaları gelmiyor. reset atınca düzeliyor.
Advanced SystemCare tarzı sistem onarım programıyla tarayıcını tarat,tahminim tarayıcıyla alakalı veya virüs programıyla alakalı,birde firewall ayarlarını kontrol et derim