Şimdi Ara

İnternet hızım 1 mbps (Hat değerleri )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Türk Telekom 24mbps vdsl internet aboneliğim var. normalde 24mbps hız almam gerekiyor. Hızım Yaklaşık 4 aydır 1mbps hızı geçmiyor. Hat değerlerim bu şekilde. internet kopma sorunum vardı, modemi değiştirince internet kopma sorunum düzeldi.
    -- hat değerlerini paylaşıyorum. Bir tavsiyesi, bilgisi olan var mıdır acaba? İnternet hızım 1 mbps (Hat değerleri ) İnternet hızım 1 mbps (Hat değerleri )

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Hatta sorun var; hat zayıflamanız çok yüksek. Tesisatı gözden geçirin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba

Müstakil mi ev yoksa apartman mı ?

Müstakil ise Türk Telekom senin eve siyah çelikli bir kablo çekmiş olmalı eğer o kablo modemin yanina kadar geliyorsa onun ( Genelde Müstakil evlerde internet için ankastre olmadığı için pencereden felan alıyor ev sahipleri ) içinde Mavi Beyaz - Kırmızı Siyah renkler olacak. Modemin Dsl bağlantısı Mavi Beyaz olana yapılmalı. Siyah kablo ucundan ekipler ölçüm aldığında 24Mbps gelmesi gerekir. 24Mbps gelmiyorsa dışarda geliyorsa evin icinde sorun vardir

Apartman ise Apartmanin elektrik odasında Telefon - İnternet Ankastresi bulunur. Senin Daireden o ankastreye kadar ic tesisat kablosu olur ( Telefon veya cat5-6 ) Ben elektrikci olduğum icin cat5 cekmistim ic tesisata. Apartman eskiyse bu ic tesisatin yenilenmesi gerekir.

Türk telekom ekiblerine ariza kaydı açtığında bina ankastresinde senin daireye giden kablonun bağlı olduğu şebekeyi ölçmelerini rica edebilirsin. Ölçüm sonucunda senin paket hızın 24Mbps olarak gelmeli eğer gelmiyorsa şebeke - santral arasında kaliyordur. 24Mbps geliyorsa, ölçüm aletinin gösterdiği max kapasite değerinin 24Mbpsden buyuk olmasi gerekir. Mesela; 24Mbps paket hızın 50Mbps degerinde max kapasitesi degerı içinde çalıştığını gösterir. Bu hattin temiz ve sağlam olduğunu gösterir. 24Mbps ankastre var ama dairede yoksa Ya iç tesisat ya da modemde sorun var demektir.

• HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt

2 hafta önce arıza kaydı açtım. Türk telekom ekibi geldi. direkten eve kadar gelen kabloyu komple değiştirdi. Arada başka kablo yok. bu hızı arttırmanın bildiğiniz herhangi bir yolu var mı? 1 mbps ile youtube bile zor izleniyor.

• cankaragol48 C kullanıcısına yanıt

Kablo uçu jakı yenileyip denediniz mi? Deforme olduysa o da yapar. Kablo direkt modeme mi bağlı yoksa; kısa kabloyla ek var mı? Varsa ve bantlı ise yakla yenileyip deneyin.

• ObjektifEye kullanıcısına yanıt

Merhaba 👋 Müstakil evde oturuyorum. Dediğiniz gibi dışarıdaki direkten evdeki modeme kadar siyah yeni bir kablo çekti türk telekom ekibi. Kabloyu çektikten 10 dakika sonra internet hızım 21-22 mbps e kadar yükseldi. aradan 1 saat geçtikten sonra internet hızı ara ara 3-4 mbps civarlarına geldi. sonra tekrar hız 1 mbps e düştü. Gece ve gündüz hız hep 1 mbps.

Direk - santral arasında kalıyor. Direk üstünde bir kutu olmalı o kutunun bağlı olduğu santral arasında kalıyor eğer dediğiniz gibiyse. Gelen ekipleri tekrar ariyın tatlı bir dille rica edin ve yardim isteyin 😊 Sorununuzu düzeltirler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Direkteki bağlantı oksit yapmıştır.

kablo direkt modeme bağlı. ona rağmen durum bu şekilde. aynı kablodan hem internet hem de telefon hizmeti alıyoruz. modemi çıkarıp ev telefonunu takıyorum. Ev telefonu cızırtısız çalışıyor. Ama telefonu söküp modemi takmama rağmen internet hızı bir türlü düzelmiyor. direkten gelen nkablo direkt modeme bağlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cankaragol48 -- 7 Ağustos 2024; 16:1:23 >
  • https://goknet.com.tr/internet-altyapi-sorgulama/

Adresinize bakar mısınız maksimum kaç hız gösteriyor?

Modemin adaptörünü değiştirip deneyin. Güç değerleride normal değil gibi.

Modemin kendi adaptörü 1.5 amper,
    ben 2 amperlik adaptör taktım. Yine sonuç değişmedi :)
    -
    24 mbps hız istemiyorum artık . 10mbps olsa bile yeter bana :) İnternet hızım 1 mbps (Hat değerleri )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cankaragol48 -- 7 Ağustos 2024; 21:47:21 >
  • Yarın Vdsl kutusunun fotoğrafını çekip buraya ekleyeceğim👍

• Dünkü paylaştığım değerler Gündüz değerleriydi. (öğleden sonra 3 gibi) şimdi paylaştığım değerler ise Sabah Saat 6ya ait İnternet hızım 1 mbps (Hat değerleri )

• VDSL kutusunun fotoğrafını paylaşıyorum sizinle
    Kutu ile bizim eve arası 509 Metre gösteriyor Google Haritalar İnternet hızım 1 mbps (Hat değerleri ) İnternet hızım 1 mbps (Hat değerleri ) İnternet hızım 1 mbps (Hat değerleri )

• miskindvd kullanıcısına yanıt
    O da Olabilir. Çok sağolun🙏🙏🙏

• ObjektifEye kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim 🙏

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.