Şimdi Ara

İnternet Hizinda ki değişim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba.Sorunu kisaca ozetleyeyim sizlere.Benim eve gelen altyapi cok iyi degil o yuzden cok hizli degil internet.Modeme sprinter bagli ilek. İntert hizi 1 max 1 mbit oluyo ama genelde daha düşük.Ttneti aradigimda yukseltmek istesemde olmuyor.Sprinteri söküp telefon hattini direk modeme taktigimda ise hizi ayni anda 3.5 mbit e kadar geliyor.Yine sprinter takiliyken kablosuz degilde lan kablo baglayip girersem hizi 1.5/mbit e kadar geliyor.Bu degisimin sebebi ne olabilir sizce ??Not. Sprinter daha yeni değişti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Modem arayüzüne girip hat değerlerinizi atarmısınız hocam. O zaman bir yorum yapabiliriz.
  • Suan evde degilim malesef ama gidince atarim.Arayuze bakmadan sorun hakkinda tahmin yapamaz misin hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayvonali -- 17 Aralık 2014; 18:00:12 >
  • maalesef. hat zayıflamanızı ve snr sınırınızı görmem lazım yardımcı olabilmem için.
  • İlk mesajda yazdigim degerleri modem arayuzune bakarak yazdim zaten .Tum bu degisimler arayuzde yazanlar

• hız değerleri tek başına birşey ifade etmezki hocam mesela hat zayıflamanız yüksekse santrale uzaksınız demektir, bu durumda türk telekomun altyapıda iyileştirme yapması tek çaredir. snr seviyeniz düşükse büyük ihtimal binaiçi kablolamanız kötüdür. (bina eskiyse zamanla kablolarda oksitlenme vs artıyor) siz en iyisi eve gittiğinizde değerlerinizi atın ona göre yorum yapalım.
  • Hocam burda benim merak ettigim sadece hiz dusuk olmasi degil onun sebebi alt yapidan .Benim merak ettigim sprinter takinca veya sokunce hiz degeri aninda degismesi

• splitter ile bağlantı kurduğunuzda bir miktar hız kaybı olması normaldir diye düşünüyorum. yine de o konuda daha teknik konulara hakim arkadaşlar yorum yaparlar.
  • yuso92 Y kullanıcısına yanıt
    slm bende dün yalın adsl bağlattım eve , speedtest ile hız testleri 6,5mbps yi geçmiyor, 16mbps ye kadar olucak diye düşünmüştüm ben , modem arayüzünden kopyaladığım bu değerlerde anlıycagım bişey varmı?

Bağlantı Durumu
    Baðlandý
    Upstream Rate (Kbps)
    799
    Downstream Rate (Kbps)
    7948
    Upstream Margin
    -24
    Downstream Margin
    8
    Trained Modulation
    ADSL_2plus_AnxM
    LOS Errors
    0
    Downstream Line Attenuation
    35
    Upstream Line Attenuation
    20
    Peak Cell Rate
    1884 cells per sec
    CRC Rx Fast
    31
    CRC Tx Fast
    0
    CRC Rx Interleaved
    0
    CRC Tx Interleaved
    0
    Path Mode
    Fast Path
  • tt44 T kullanıcısına yanıt
    sizin hattınıza 8 mbit tanımlamışlar, snr değerleriniz sınırda, daha fazla hız verilirse kopmalar yaşarsınız. binaiçi kablolamanızı değiştirmeniz iyi olur eskiyse.
  • yuso92 Y kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cvp için, vodafone adsl hizmetine üye oldum, şimdi müşteri temsilcisiylede konuştum, hattımın max'mum değeri 8mbit diyorlar. Binamız 5 yıllık hatlar yeni sayılır.
    ttnet altyapısını kullanıyorlar, aklıma takılan nokta ttnet bana üst sınırı 8mbit tanımlamış olabilir mi? daha hızlı almıyım diye? üye olduğum tarifede 16mbite kadar sınırsız yalın adsl tarifesi
  • arkadaşlar benım baglantımda düşük normalde 8mbt. modemi filanda değiştirdim ama 3mbt hız alıyorum bi bakarmısnız napmam gerekli

Upstream Downstream
    Current Rate (Kbps) 796 4092
    Max Rate (Kbps) 957 4308
    SNR Margin (dB) 12.9 8.9
    Line Attenuation (dB) 21.6 40.2
    Errors (Pkts) 0 0
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.