Şimdi Ara

Internet Kafe Anılarınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
2
Favori
1.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hiç unutmam ilk okul 8.siniftayiz o zamanlar deli gibi gece gündüz Knight Online oynuyoruz evde pc var ama net yok.. Sınıftaki arkadaşlardan 15 25 kuruş toplardim her gün annemden dedemden derken babam vermezdi günde 1.50 2tl param olurdu bizim ordaki cafedede Knighta özel saati 50kurustu bimden 35 kuruşa le cola alırdım kalaniylada pk atardık ne güzel günlerdi be..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• knight online hevesine sabah 8de cafenin kapısında olurduk cafeci sabaha kadar knight oynardı dükkanda yatardı çiko abi vardı klavyenin üstüne yastık koyup uyurdu çarı koxpta bırakırdı hey gidi o yastık kapkara olmuştu artık
  • bir gün internet kafeye gittim ve hayatım değişti
  • Kafelere fitil oluyorum. Hani bi laf varya istemediğin ot burnunun dibinde biter diye benim ki de o hesap ise girdim adam bana bilgisayar isi dedi ilk 6 ay bilgisayar isi yaptik sonra isin rengi değişti yan taraftada ki kafe ye gec orda takil dedi neyse, bi gün dükkan a kadının biri geldi bana face i öğretin dedi face de varmis mesajları ac bakayım dedi kadına ne kadar abaza varsa yazılmis bende cok ayip diye düşünüyorum kadına cocugu felan var. kadin adamın biriyle baya baya mısır tarlasında is götürmus face bu konuşmayı görünce sok oldum herkezi normal görürdum ama böyle değilmiş olay.

• İlk internet kafeye gittiğimde uluslararası suç işlemişim gibi hissetmiştim içimde peder korkusu vardı...

• GTA Sanandreasta malum sahne var bilirsiniz içeri gireriz ve eğlence yapan siyahilerle ve onları eğlendiren kızlarla karşılaşırız. İşte o bölüme gelmiştim yanımda da 23-25 yaşlarında bir abla oturuyordu bir baktım buna hayran hayran buraya bakıyor.
  • bayağı yıllar önce velet iken counter source oynuyorduk bi harita vardı renk paleti pembeydi genelde orada kendimi evde gibi sanmıştım gaz çıkarmıştım feci sonra utanmıştım doğal olarak hiç unutmam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Birde sabahları gelip zorno sitelere giren yaşlı amcalar vardi akınsoftun uyarısıyla güne başlardım. Birde baktim cok giriyorlar pc i yeniden başlatıp müşterinin kalkmasını beklerken daha da yerleşmesine sinir olmamak elde değildi.

• ramazanda iftardan sonra ailemize namaza gidiyoruz diyip countera giderdik. Yer kapmak için erken çıkıp kafeyi sahibi yemekten gelip acana kadar masa kapmak için kafenin basında beklerdik

• İnternet kafeye çok fazla gitmişliğim yoktur bundan 3-4 sene önce arada gidip Fifa 10 oynardım, onun dışında çok nadir arkadaşlarla CS atarız öyle enteresan bir anımda olmadı
  • Ha birde zevkin veresiyesi olmaz cümlesini hep kullanmak istedim ve ilk defa orda kullandığım yerdi kafe.

• Ortaokulda son sınıfken öğle arasında 30 dakikada olsa gider CS 1.5 oynardık ne günlerdi be Age of 2 oynardık Bir gün kaçtığımda dershane hocam kaçtığımız netteydi adamı görünce ne diyeceğimi şaşırmıştım sonra babama söylemişti ne yıllardı be şimdi ortaokulu hatırlamıyorum bile okul candır yahu okuyanlar değerini bilsin
  • Ben artık sabah 8 akşam 6 yaptığım için kafeci orada çalışmamı önerdi. Bende kabul ettim anlaşmada akşama kadar kafe ile ilgileneceğim ve 1 tane bilgisayar sürekli benim için açık olacaktı. Boş anlarda gidip oturacaktım.

Ben o zamanlar 7. sınıfa gidiyordum 3 tane kız gelirdi bizim mahalleden genelde okul kıyafetleriyle gelir 30 40 dakika oturur giderlerdi. Lise 2 veya 3 e gidiyorlardı. Aralarında bitanesi dolgun vücut hatlarına sahip beyaz tenli güler yüzlü kızıl saçlıydı. Ben bu kızı görünce hep kıpkırmızı olurdum. Neyse bi ara bana seslendi ben gene renk değştirdim. Kulaklık verebilir misin dedi. Gittim takacam kalkması gerek masanın altına girmem için girdim tabi hiç kasaya bakmıyorum kıza bakıyorum taktım çıkarken kafamı bi vurdum masaya masa devrilecekti zor tuttum.

Not: etek filan giymemişti kız.
  • Vay be

Bir zamanlar okuldan sabah kaçardık kafeye lisedeyken.

Sabah 3-4 saat oynardık öğleden sonraki derslere girerdik.

O 3-4 saat ne güzel olurdu çünkü evde net yoktu
  • Bende lise yıllarımdan bi hikaye anlatıyım 4 5 arkadaş girdik kafenin birine akşam saatleriydi cepte para yok tek bilgisayara oturup malum sitelere giricez :) internet kafede bomboş gittik en köşede ki bilgisayara oturdu bi arkadaş bizde çevresine kurulduk 20 30 dk geçtikten sonra kafenin sahibi gelip "Beyler peçetede getiriyim mi" demez mi yerin dibine girdiğim andır.
  • Kafenin sahbib anahtarı bırakırdı sabaha kadar conquer online oynardık yer içer sabahlardık sonra üst katında koltuklarda öğlene kadar uyurduk evde pc yok cep telefonu yok yokluk zamanları yani zaten 2 tane kafe vardı Eskişehir'de :)
  • İlk defa gidiyorum internet kafeye tabi o zamanlar kafelere aşırı ilgi var halk internetle, online oyunları tanıyor, neyse girdik bi akrabam var yanımda 3 yaş büyük. Baktık boş masa yok neyse bi arkadaşını gördü akrabam onun yanında konuşuyo falan bende onun yanındaki bilgisayarın ekranına bakıyorum. Adamın işi bitti, kalktı. Bende zekiyim ya hemem yumuldum koltuğa. Sonra kafe sahibi geldi kalk lan dedi. Böyle baktım kalk kalk dedi. Kalktım çok gururum kırılmıştı o zaman(Küfür etmişti ayrıca) Çocuğuz birde alınganlık var birazda. Sonradan anladımki kafelerde kapma sistemi yok sıra sistemi var.

Ama Ekol kafe vardı çok severdim orayı. Adı halen aklımda. Oraya gidip silkroad, GTA oynamanın zevki başkaydı. Az gitmemiştim. Sonra batmıştı. Sahibini devlet hastanesinde bilgi-işlemde görüyorum artık...

Lise 1'de her öğlen arası sınıfça CS oynamaya giderdik okulun arkasındaki kafeye. Özkan abi(O da bizim okuduğumuz liseden mezunmuş sonradan öğrendik) Neyse adam tostta yapardı(Ama ne tost yedikçe yiyesin geliyo o derece). Hem karnımızı doyuyurduk hemde oyun oynardık. Hatta o kafede benden 1 yaş büyük biriyle sırf koltuk kapmak için kavga etmiştim(Aslında kavga değildi çocuk sınıfı çağırmıştı benim haberim yok tabi, otobüse bindim okul çıkışı müzik dinliyorum birisi camı tıkladı baktım tanımıyorum çocuğu(arkasındada 6-7 kiişi daha var) aşağı in dedi kapıyı açtım o sırada yanımdada şöför Ahmet abi var. Aşağı in konuşcaz dedi. Ahmet abi benle konuş gel dedi kolltuğun altından sopayı çıkardı neyse ben indim Ahmet abiyle. Çocuk konuştu Ahmet abiyle bişeyler dedi sopayı gösterdi falan :D Dağıldılar, sonraları kafede yüzüme bakamamışlardı. :D)

Sonra lise 4'de yine öğlen araları aynı kafede arada dota oynayan arkadaşlara bakardım, arada bende oynardım. Ve şimdi düşündükçe vay be diyorum ne günlerdi.. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [Fe4R] -- 17 Mart 2013; 2:46:12 >

• Sene 2002 İlkokul 6. sınıftayım. İzmir den Ankara ' ya yeni taşındık ve size abartmıyorum evde oynadıgım tek oyun fifaydı. İnternet kafelere hiç gitmezdim biraz da ev bebesi oldugumdan fazla arkadaşımda olmazdı. Ankara'ya geldik yarı özel okulda okuyorum . Saat 1 'den 1.45 ' e kadar mola var. Bizim yeni tayfalar hep cs den bahsederdi nedir necidir vallaha bilmiyordum . Dedim bende gelebilir miyim diye biliyorsan gel dediler. İlk cafeye ozaman gittim . Cs ler acıldı ben tabi nasıl bağlanacagım bilmiyorum . Bana sana bot atalım sen onla oyna dediler. Botları attılar bana tabi ozamanın en sevilen mapı de_duts dı.Terörist oldum fakat nasıl silah alınır bilmiyorum . Bir abi geldi çekil yana dedi benim actırdıgım para ile cs oynadı bedava bu bana cok koymuştu . İlk böyle tanıştım tabii daha sonrası var ....

Sene 2006 , lise 2 deyim . Batıkent lisesinde okuyorum . öğlenciyim yine hayat aynı mülayim biriyim . Lanet olsun o cod2 tanıştıgım güne babam hergün 5 lira harclık verirdi.
    13.30 da okula gitmez. 5 saat cafedeki pc actırır cod2 online takılırdım klan maclarınımız olurdu ordan oynardım . 5 saat sonra zaten okuldan cıkma saati eve gelip baba cok yoruldum ben pc ye geciyorum derdim :D

• Bir arkadaş vardı ilkokuldayız o zamanlar hepimiz bebe zamanlarımız yani. O da kas yapıcam diye çalışmaktan beyni erimiş bi arkadaşımızdı. Buna 50 tane çekemezsin 100 tane çekemezsin diye gaz verip kafenin ortasında şınav çektirirdik. Abartısız 1 yıl falan bu gazı yedi sonradan gelmemeye başladı kafeye
  • Knight delisi bir arkadaşımın yarım saatlik masa açıp yarım saat boyunca server'lara girememesi mesela en çok güldüğüm anılardan birisi olsa gerek, artık çıldırıp internette giriş taktiklerini araştırırdı.

Vay be, şimdi arkama bakıyorum da; o zamanlar herkesin mahallesinde ganster grupları gibi mahallenin her başucunda internet kafeler vardı, herkes kendi tarafındaki internet kafeye okul çıkışı gidip masa başında ya oyun oynar, ya da parası bittiği için arkadaşlarının yanına oturup onları izlerdi. Ne Knight Online'lar, Age of Empires'lar, Yarış oyunları oynamıştık. Hele ki Playstation 2 zamanı olur olmadık herkes meraktan gidip denemek için can atar, 7/24 Fifa veya Pes oynardık. Evinde konsolu veya bilgisayarı olan dahi sıkıntıdan arkadaşlarıyla internet kafede buluşup yine de onlar ile birlikte oyun oynardık. Dönemin en iyi zamanını yaşadık bence, bundan sonra böyle bir şeyin olması muhtemel değil gibi çünkü etrafımızda artık internet kafe denen şey kalmadı, farkındaysanız CD'ci dediğimiz dükkanlar bile artık çok nadir var, torrent devri baş gösterdiğinde "internet" ortamı evde insanları tamamen konsola veya oyuna bağladı. Şimdiki dönem ise genellikle yazıcıdan bir şey çıkartmak için veya sosyal ortamlara göz atmak için kullanılıyor yada ben büyüdüm kafe gördüğümde gözüme öyle batıyor da olabilir. :)

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.