Şimdi Ara

iOS 18 güncellemesi sonrası yaşanan pil sorunu iPhone kullanıcılarının canını sıkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iOS 18 güncellemesi sonrası yaşanan pil sorunu iPhone kullanıcılarının canını sıkıyor

Bazı iPhone kullanıcıları, iOS 18 güncellemesini yükledikten sonra cihazlarının pil ömründe ani bir düşüş yaşadıklarını bildiriyor. Özellikle yeni güncellemeyi yükleyen kullanıcılar, pil yüzdesinde bir saat içinde %20 ila %30 arasında azalma olduğunu fark ettiklerini belirtiyorlar. Bu durum, iPhone kullanıcıları için oldukça can sıkıcı çünkü iPhone’ların hâlâ diğer amiral gemisi Android telefonlar kadar hızlı şarj olmaması, bu sorunu daha da zorlaştırıyor. Çoğu iPhone kullanıcısı, cihazlarını gece boyunca şarj etmeyi tercih ediyor, bu da gün içindeki pil kullanımını kritik hâle getiriyor.

Apple, bu soruna yanıt olarak kullanıcılarına bazı önerilerde bulundu. Şirket, iOS 18 güncellemesi sonrası yaşanan pil düşüşünün genellikle normal olduğunu ve çoğu kullanıcının birkaç gün içinde cihazlarının pil performansının normale döndüğünü belirtti. Bunun nedeni, güncelleme sonrası arka planda devam eden işlemlerin, sistemin yeni yazılıma tam olarak adapte olana kadar daha fazla enerji tüketmesi. Apple, bu işlemlerin genellikle birkaç gün içinde tamamlandığını ve cihazın performansının zamanla istikrara kavuşacağını vurguluyor.

Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy Z Fold 6 Special Edition modelinde ilginç gelişmeler var

Yine de pil ömründe ciddi düşüşler yaşayanlar için bazı öneriler mevcut. Ekran parlaklığını otomatik ayarlayan "Otomatik Parlaklık" veya ekranın kullanım dışı olduğunda kapanmasını sağlayan "Otomatik Kilit" özelliğini etkinleştirmek, pil tüketimini azaltmak için atılacak ilk adımlar arasında. Ayrıca, uygulamaların arka planda konum hizmetlerini kullanıp kullanmadığını kontrol etmek, gereksiz enerji kullanımını engelleyebilir. Mümkünse Wi-Fi kullanmak, hücresel veriye göre daha az enerji harcadığından tercih edilebilir. Son olarak, "Düşük Güç Modu"nu etkinleştirmek, gereksiz özellikleri devre dışı bırakarak pil ömrünü uzatmaya yardımcı olabilir.

Pil kullanımı hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler, Ayarlar > Pil bölümüne giderek hangi uygulamaların en fazla enerji harcadığını görebilir ve bu bilgilere göre ayarlamalar yapabilir. Bu adımlarla kullanıcılar, iOS 18 güncellemesi sonrası karşılaştıkları pil sorunlarını hafifletebilir.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2024/10/02/iphone-users-report-rapid-battery-drain-issue-after-ios-18-update/

• Parayla rezil olmak = iPhone = cebinde şarj aleti tasimak

• .0 sürümlerinde pil sorunu beklenen bir şey beklenmeyen şey yayınladıkları güncellemeleri teker teker geri çekmeleri. bu da ya yayınlamadan önce denetlemiyorlar ya da yazılımı yapan ekip acemilerden oluşuyor demektir.

• iphone 13 ios17.7 miss

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • iOS 14-15 e kadar iyi sonraki iOS sürümleri hikaye

Şu an ios 15 yüklü iPhone kullanıyorum iOS 17-18 e göre daha stabil performanslı hatasız seri rahat kullanımı var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusufd84 Y kullanıcısına yanıt
    Bence eski model telefonlar üzerinde yeterince test yapmıyor olabilirler. Eski mimarili işlemcilerde yeni özellikler çok verimli olmayabiliyor.

• Her yeni sürüm de ayni hikaye. 15 pro max da sorun yok suan gayet iyi calisiyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hemen niye güncelliyor ki insanlar, ben azından 2-3 ay beklerim. Stabil hale geldikten sonra güncellerim.

Ha baktın performans düşüklüğü var, kısa zaman içinde eski sürüme geçebiliyorsun. Sürüm düşürürsünüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulduren -- 3 Ekim 2024; 12:45:48 >
  • Zamanla geçer

• Henüz iOS 17’den 18’e geçiş yapmadım. Bu balıklama atlanan sürümlerde hep bi haltlar oluyor. Yıllardır aynı terane.

• 15 promax Neyse ki 17.7 ye geri döndüm 😴

• Güncellemeden sonra benimde pil sağlığında aralıklarla %4 düşüş oldu. Bu kadar kısa sürede bu sağlık düşüşü normal değil. Pilin içinde geçti kesinlikle iOs18

• 15 pro için pil sorunu hala devam ediyor 17 deyken bu kadar çabuk gitmiyordu

• Her zaman .7 kullanıyorum, kafam rahat. 17.7 deyim şu an, direkt 18.7 ye güncelleme yapıcam eylül 2025'de. Tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 3 Ekim 2024; 19:11:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • iphone 14 kullanıyorum son çıkanlar arasında en iyi ilk sürüm bu. XX.0 sürümleri içinde en sorunsuzu. Bence pilim de 17’ye göre daha iyi gidiyor. Üstelik özellikler de daha iyi. Yeni fotoğraflar uygulaması vs güzel. Arayüz de güzel. İlk kez yüklediğime pişman olmadım.

• babadol kullanıcısına yanıt

eğer sadece eski cihazları etkileseydi işlerin o kadar da kötü olmadığına dair umudum olurdu ama m4lü cihazı bile çöpe çeviren bir güncelleme olduğuna göre işler hiç de iyiye gitmiyor. M1li ipad pro ve iphone 15lerde sorun olmayıp yeni cihazlarda olması aslında daha vahim! Normalde yazılımı çektikten sonra hızlıca yenisi gelirdi ama haftalar geçmesine rağmen m4lü cihazlara güncelleme gelmedi bu da yetmez gibi diğer çıkardıkları sürümleri de geri çekmeye başladılar.

Bence üstten alt kısma o kadar baskı geldi ki takım liderleri, ekipler yapay zekalı sürüme odaklandılar ana sürümü önemsemediler ve nihayetinde ana sürüm de patladı. şimdi de hatayı bulamıyorlar. Belki de hazır ios 18.0.1 sürümü yok ama sırf eleştiriler hafiflesin diye böyle bir pr yaptılar.

İlerde bu fiyaskonun nedenlerini belki birileri itiraf eder.

• iPhone kullanmıyorum, çok da konuya müdahil olmak istemiyorum ama, galiba şöyle yapmalı;

Mesela iPhone 16 serisinden herhangi bir telefon aldın. Hiç güncellemicen. Elden düşene kadar ellemicen...

Her güncellemede şarj gidiyor.

😀 120Hz diye satıyorlar, en fazla 90Hz veriyor, bayatya için kısıyorlar, sadece ekran kaydında 120Hz veriyor DU...

Şimdi de 80Hz e düşürdüler ve, hem ekran nekia 3310 oldu hem de şarjı daha az gidiyor...

Akıl almıyor gerçekten de... Şaka gibi....

Allah akıl fikir versin Apple'a dicem zaten aklı vermiş bir de çakallığa kullanmayı öğretmiş:)

😀 En saçması

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • termometre T kullanıcısına yanıt

İspatlayıcı bi kaynak verebilirmisin

• 15 pro herhangi bir pil düşüşü yok. Performans daha iyi daha akıcı. Yeni özellikler güzel macbook üzerinde telefon kullanma bildirimlerin bilgisayara gelmesi bile başlı başına geçme nedeni.

• Her yeni versiyonda Bu pil muhabbeti hiç bitmez.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.