Salmalarıda yarım saat sürer. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
iPhone 11 Telefon Çalındı. Lütfen Yardımcı Olun! (6. sayfa)
-
-
Faturan ve dilekçen ile direkt savcılığa başvur. 2014te telefonum çalınmıştı 6 ay sonra çıktı piyasaya. hattını kim taktıysa hepsini mahkemede karşıma diktiler bilgin olsun. Gerisi fasa fiso... Haa sakın ola ki e devletten vs cihazı kapatma ki takibini yapabilsinler. Başka yapabileceğin bir şey yok hocam. Geçmiş olsun.
-
Youtubeyr yazdım burayada yazayım. Öncelikle ne olursa olsun geçmiş olsun. Kusura bakmada kerizlik sende.. Telefona o kadar para ver yanında taşıma, hadi onu geçtim arabanı bile kilitleme sonrada vay efendim telefonumu çaldılar.. Çalarlar tabi.. Demekki paranın bi değeri kıymeti yok.. Biz olsak koynumuzdan ayırmayız bunlar malına sahip çıkmıyor pes!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kapıyı açıyor parmak izi olmalı kamera görüntüleri de var sahis tespit edilir bulunur da. Sen telefonu sağlam bulabilirmisin onu bilemem
o telefon kesinlikle çoktan parçalandı.
Yedek parça olarak kullanılacaktır. Eskisi gibi değil artık telefonları parçalıyorlar yedek parça olarak kullanıyorlar. Apple de bunun önüne geçmeye çalışıyor.
Telefon satmak riskli ve çok para getirmez.
Telefonu parçalayıp satmak daha az risklidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 14 Mart 2021; 11:26:42 > -
maske yüzünden hırsızlar tanınmaz hale geldi. Bir şapka bir maske ile kameralar çöp oluyor.
Açık alanda yüzünü kapatmak yasaklansın... #maskeyasaklansın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onderweb -- 14 Mart 2021; 12:47:30 > -
Telefon faturası ve kutusu ile savcılığa gidip çalındığı için şikayette bulunacaksın başka yapacağın birşey yok diğer arkadaşların dediği gibi telefonun yerini bulsan ne yapacaksın ? gidip adamları mı basacaksın adamların üstünü arama yetkin bile yok adamları görüp polis gelene kadar bir yerde tutayım desen kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçun'dan sen ceza yersin bu forumdakilerin çoğu hak hukuk bilmez kardeşim o yüzden işini kanuni yollardan halledeceksin emin ol bulur mahkemeye çıkartırlar telefonu satmış olsalar bile sana telefonun değerini mi yoksa telefonumu geri istediğini sorarlar mahkemede sen ne dersen o işlem yapılır bu yüzden dediğim gibi polise değil savcılığa gideceksin şikayetçi olacaksın telefonunu geri alacaksın burda telefonu parçalarlar vs. demişler geç bunları telefonu sahibinden.com'da letgo gibi sitelerden satmaya çalışıyorlardır şuan senin savcılığa gitmen lazım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 14 Mart 2021; 12:58:31 > -
Geçmiş olsun Öne çıkardım.
-
Hangi ilde çalındıysa o ille alakalı Facebook gruplarında paylaşın. Kayseri radar, Kayseri ilan vs gibi
Çok geçmiş olsun. Ben arabayı kilitlemeyi bırak ön koltuklarda ya da görünür yerde mali değeri yüksek telefon, cüzdan vs gibi görünürde hiç eşya bırakmıyorum. Hırsızlar arabanın camını kırıp bile alabilirler. En makul saklama alanı arabanın bagajı acil işin olsa bile -
Geçmiş olsun kutudaki imei ile karakola başvurun
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
geçmiş olsun
iphone larda telefon kilidini açmadan kapatılabilmesi çok saçma .
(ayarı varsa lütfen yazın)
telefon kapatılamasa bile sim kartı sökerler . onun içinde e-sim var.
üstteki maddeler tamam olsa bile telefonun sinyal almasını engellemeleri veya pilini sökmeleri lazım takip edilememesi için.
-
Apple bu konu hakkında çalışmalar yapıyor başka parçalar veya sahte parçalar ile çalışmayacak şekilde yapılacak.
-
Parçalarına ayırıyorlar :)
-
ihtimal
-
Bana yöneltilen eleştirilere biraz yanıt vereyim.
Arabayı kilitlememek gibi bir lüksümüz yoktu. O anlığına unutmuşuz kilitlemeyi. Buradaki bir çok kişi gibi bende 1 dakikalık ekmek için bile araba kilitleyenlerden biriyim ancak o an nasıl olduysa unutmuşuz. Unuttuğumu fark edince kilitledim ama bu farketme anından önce çalınmış.
Telefona çok para verilmesine kızanlar olmuş. Onlara söyleyecek hiçbir lafım yok. Gösteriş amaçlı vs alınmadı o telefon. Ayrıca o telefonu alacak kadar zengin olduğum içinde alınmadı. Hala taksidini ödüyorum. Böyle söyleyenlerin umarım başına böyle bi olay gelmez.
Telefon arabanın içinde açık bir şekilde durmuyordu. Çantanın içindeydi. Oğlumuz yanımızda diye eşim çantayı bazen almayabiliyor, çocuğu olanlar bu durumu anlar. Çocuk varken arabada bir çok şey bırakılabiliyor.
Gelişmelere gelirsek hiç bir gelişme yok. Olayın ertesi günü gidip bir kaç dükkandan rica ettik kayıtlara baktık gittikleri yönü bulduk ama bizim elimizden başka bir şey gelmiyor. Bazı arkadaşların yazdığı gibi polis istese 2-3 saatte bulunabilecek şahıslar bunlar ancak ya büyük bi yerde tanıdık ya da insan olan bir polise denk gelmek gerekiyor. Hani demişler ya bana damdan düşeni getirin halimi o anlar diye. Benim derdim ne telefonun parasını geri alabilmek ne de adamları dövmek. O telefonun içinde oğlumuza ve bize ait bir sürü fotoğraf bir sürü not vardı. Diğer hiç bir şey umrumda değil. O para benim helal kazancımdı bir şekilde bana döner ama o fotoğrafların tek bir tanesi bile geri gelmeyecek. Şimdi buna da yedekleme yapabilirsiniz diyenler çıkacak ancak hemen ona da cevap vereyim 3-4 bin tane fotoğrafın yedeklemesi ADSL internetle bir ömür sürer ve Apple ise bunun için ek saklama alanı ister.
Neyse konunun özeti:
Biz telefondan umudu çoktan kestik. Aklımıza düşünce ister istemez canımız acıyor ancak kimsenin başına böyle bir şey gelmesin cidden atalarımız dediği gibi “Mal canın yongasıdır.” Destek mesajlarınız için teşekkürler. Umarım bir gün buraya hırsızlar bulundu yazabilirim :(
-
Yahu kardeşim adamlar kabak gibi ortada siz bu görüntüleri göstermediniz mi? nasıl hala bulunamıyor anında soyağacına kadar çıkar bunlar polis sisteme girdimi dalgamı geçiyorsunuz? Tv ye verdiniz mi görüntüleri?
-
Gösterdik, verdik. Nasıl bulunamadığını inanın bende anlamadım. İnsanları kamera görüntülerinden bulan polis bana gelince bulamaz oldu -
quote:
Orijinalden alıntı: rmzn96
Gösterdik, verdik. Nasıl bulunamadığını inanın bende anlamadım. İnsanları kamera görüntülerinden bulan polis bana gelince bulamaz olduHata onlardan bakmasını beklemek olmul. "Sade" vatandaşsanız, kendi dedektifiniz olmanız gerekiyor malesef.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X