Şimdi Ara

İphone 15'mi, İphone 16e'mi? (16e alıyorum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
0
Favori
2.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fiyatları aynı, 512 GB hafıza olması şart.

Yapay zeka desteği olsa da olur, olmasa da olur tabii olsa daha iyi olurdu ama sanırım Türkiye de hala desteği yok.

İşlemci ve kamera da önemli ve bunları göz önüne alınca, siz olsanız hangisini alırdınız?

İphone 15'mi, İphone 16e'mi? (16e alıyorum)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 16e sanki 14 gibi duruyor

• Bence 15

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragontool -- 27 Mart 2025; 17:44:2 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • net bir sekilde 16E alirdim.
    islemcisi A18, 15 modelinden daha modern bir islemciye sahip.
    Ram 8GB, 15 modelinde ise 6GB. bu uzun vadeli kullanimda en cok hissettirecek fark olacaktir. ayrica 16E modelinde batarya da daha buyuk.

Magsafe olmamasi magsafe uyumlu bir kilifla halledilir. Ultrawide kamera olmazsa olmaz bir eksiklik degilse 16E her turlu daha iyi ozellikle uzun vadede

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kamera önemliyse mecbur 15 alacaksın.
    Not: Aynı ikilemde kalıp 16e alan ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HDogus -- 27 Mart 2025; 18:14:38 >
  • 16e
    A18 işlemci olduğundan daha uzun ömürlü olacaktır.
    15'te A16 işlemci var iki nesil geri.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • end0plazmikretikulum kullanıcısına yanıt

Iphone 15 PM 1 TB (1700 usd’ a alınmıştı)’ dan Iphone 16 PM 1 TB(1700 usd)’a terfi dilir mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iPhone 11 mi 12 mi 13mini mi?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

oldukca gereksiz olur, 15 ile 16E arasindaki kadar fark yok. ekim sonu hollanda'da yasayan arkadasim geri dondu. 15 PM almisti oraya gidince yan yana da bakti vs donerayak 16PM almanin gereksizligine kanaat edip 15PM modelini kaydettirmisti kayit ucreti ayni olmasina ragmen

• 16 diyorummm Ne 15 i ne 16e sii..:))

• biraz daha ver 16 al hocam için rahat etsin hem ayranın dökülmesin hemde tatsız olaylar yaşanmasın

• 16e'yi canlı görmedim ama sanırım iPhone 12'yle hemen hemen aynı ekran ve çok iyi bir ekran olmadığı kesin. Ben olsam zorlayabileceksem 16'ya zorlarım. Olmuyorsa işlemci ve ram sebebiyle mecbur 16e'yi tercih ederim.

• Bencede 16 256 alinir,1-2k taşinabilir ssd aldin mi 10 numara olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 27 Mart 2025; 19:48:3 >
  • 16e’nin avantajı işlemci lakin Apple Intelligence Türkiye için pek anlam ifade etmiyor.Güç farkı da normal bir kullanıcı için 5 sene sonra bile pek birşey ifade etmeyecek.
    Kamera, Dynamic Island, Magsafe, daha hızlı kablosuz şarj, ekran parlaklığı ve kalitesi(Kalite tarafı günlük kullanımda pek fark edilmeyebilir.Canlı görmek lazım.)bence daha ağır basıyor.

• end0plazmikretikulum kullanıcısına yanıt

Benim aslında kayıt sorunum var.

Eylülde tamamen kapanacak.

Şimdi yeni telefon alırsam yılbaşına kadar sorunsuz kullanırım.

Eskisini de en kötü 40 bin ₺’ ye satarım…

• 16eİphone 15'mi, İphone 16e'mi? (16e alıyorum) 

• 16E alırsan büyük ihtimalle 2 güncelleme fazla alacaksın, A16 ve 6GB RAM yerine A18 ve 8GB RAMin olacak, pil konusunda da hem batarya büyüdüğü için hem işlemci daha verimli olduğu için bariz şekilde üstün kalacak.

15 alırsan ise dinamik ada gibi bence kullanımda çok etkisi olmayan ama telefonu daha güncel ve premium gösteren birkaç özellik fazlan olacak, kamera olarak da hem ana kamera kalitesi hem geniş açı kamerasının da olması yönünden 16E ye fark atacaktır. Onun dışında pek artısı yok.

Ama benim merak ettiğim asıl nokta neden 512GB olması lazım? Şahsen o paraları verene kadar aynı fiyatlara 256GB iPhone 16 alırdım (ki zaten öyle yaptım aslında) o kadar hafıza neden gerekli anlamadım.

• 16e - Gpu Stres testinde %64 stabil
    15 - Gpu stres testinde %51 stabil

Kamera içinse 15

Diğer her şey için 16e

• Cevabı basit.

Bütçeyi zorlayıp 16 alınır. İphone 15'mi, İphone 16e'mi? (16e alıyorum) 

• Armo_ kullanıcısına yanıt

İphone 14 ile aynı ekran hocam 12 de çentik daha geniş. Bu telefon tek olumsuz yanı geniş açı kamerası olmaması yoksa on numara cihaz.

• Teşekkürler cevabınız için beyler, zaten önümüzdeki aylara doğru almayı planlıyorum bütçe meselesi.

Zorlayabilirsem İphone 16 512 GB alırım, yoksa İphone 16e'yi kesin alırım gibi.

512 GB hafızaya ağır oyunlar (Call Of Duty Mobile), bol bol fotoğraf, video çekimi ve de güncellemeler den dolayı ihtiyaç duyuyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.