Selam arkadaşlar İngiliz bir turistten iphone 4 almak istiyorum. sözleşmeliymiş telefonu 350 pound da veriyor 800 tl alsam sakıncası olur mu kapanır mı veya açtırabiliyor muyum sonra gidip çalındı kayboldu deyip imei numarasından cihaz kapanır mı. acil cevap gerekli. saygılar.
alacaksan sım kılıtlı oldugunu bil ve aktive etmek için kontratlı oldugu şirketim sım kartı sana lazım olacak buna dikkat et derim tabi sen kayıt yaptıracksın bunu zaten iliyorsundur. ama calındı vb gibi seylerin garantisi olmaz sanırım. hersey olabilir
Eğer güvenemiyorsan hiç bulaşma.Tlf sim kilitli olacak.Bir sürü sıkıntı.Biraz daha bekleyip para birirktir derim bende.
Turiste sor cihazın IMEI numarasını pasaportuyla kayıt ettirmiş mi? Eğer ettirmiş ise ALMA ! Çünkü turist pasaportuyla kaydedilen cihazları sadece tek hat ile kullanabilirsin. Sadece tek bir numara ile
quote:
Orijinalden alıntı: kilecerme Turiste sor cihazın IMEI numarasını pasaportuyla kayıt ettirmiş mi? Eğer ettirmiş ise ALMA ! Çünkü turist pasaportuyla kaydedilen cihazları sadece tek hat ile kullanabilirsin. Sadece tek bir numara ile
Ayrıca eğer turistin Türkiye'de ikameti yoksa sadece pasaportuna işletmiş ise geçici kayıt yapılıyor ve telefon 6 ay sonra tekrar hiç bir sekilde Türkiye'de çalışmamak üzere kapatılıyor, bir daha kullanılamıyor Türkiye'de... Banada zamanında 1300 tl ye 6 tane 32gb lik incillerde factory unlock cihaz geldi, tabi kuskulandim ne den bukadar ucuz diye, daha sonra araştırdım ve gördüm ki turist pasaportuna işlenmiş sonra 2-3 tane fakli tim e sordum hepside maksimum 6 ayda kapanır eğer yabancı pasaporta işlenmiş ve pasaport sahibinin oturumu yoksa dediler
Arkadaşlar Kardeşim aldı cihazı kayıtlı değilmiş pasoporta ve itunes den bi ayarlamalar yapmış mail felan göndermek gerekiyormuş.