Şimdi Ara

iPhone 5'in ön sipariş süreci iPhone 4s ve iPhone 4'e göre 20 kat daha hızlı gerçekleşti (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
1
Favori
10.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizde telefonlarınıza iOS 6 koyun bakın nasıl kapısiliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bycanua

Sizde telefonlarınıza iOS 6 koyun bakın nasıl kapısiliyor

yanından bile geçmem. apple sana ne verirse onu kullanıyorsun ancak google sana herşeyi fazlası ile veriyor.
  • Iphone 5 beyaz rengi çok tutar bence,ilk baş kumanda diye laf söyledik ama Iphone 4s'den sonra başka bir markaya geçmek istemiyorum, beyaz rengini alıcam türkiyeye bi gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: joven

Yenilik yok diyenler saçmalamış

A6 İŞLEMCİ

ALEMİNYUM KASA

4 İNCH RETİNA EKRAN

samsung ve diğer android'li telefon üreticileri donanımlarını sürekli yükselttikleri için, bunlar sadece donanım yükseltiyor, nerede inovasyon, nerede yenilik diyip kah kah gülüyordunuz. ee şimdi aynı şeyi apple yaptı, ona da gülüyor musunuz?
  • @Serkan.s
    Bakın dediğim şu noktayı kaçırıyorsunuz. Kullanıcı deneyiminden bahsetmişsiniz ama ben ilk post'ta zaten bunu belirttim, hakkını veriyorsa telefonun zaten denecek bir şey yok. Bu demek değil ki illa gps kullansın, ne bilim jailbreak yapsın. En azından telefonun ana hatlarını bilmek gerekir.

Ama sırf pahalı havası var diye düşünmek bambaşka bir olay sonuçta, ego tatmini için kullanmak çirkin geliyor bana. Özellikle de elindekini böyle bir simgeden ibaret görmek. Yoksa ben iPhone kullananlar böyle demiyorum, yanlış anlamayın lütfen. Özellikle yazılım kalitesi konusunda çok taktir ederim iPhone'u. Ama bahsettiğim nedenle tercih edenlerin de azımsanmayacak kadar olduğunu söylüyorum. Tabiki kullanıcıyı cezbeden yanı olmalı, ama bu sadece iPhone olduğu için olmamalı. En azından neye para verdiğini ana hatlarıyla bilmek gerekir, herşeyde böyle olmalıdır. Bir üst modeli çıktı artık bu model kötü deyip alanlar biliyorum, sırf göstermek için masanın üstüne koyanlar ya da insanın gözüne sokanlar biliyorum, hatta kız tavlamak için birebir olduğunu (!) düşünenler bile var; e siz de bunların farkındasınızdır zaten. iPhone'un bu denli piyasasının olmasının donanımla ya da yazılımla değil daha çok popülerlikle alakalı olduğu da bir gerçek.

• quote:

ön sipariş rakamları açıklanmış olmasa da Apple'ın yeni cihazı ile rekor

işte apple bu şekilde rakamlarla gündeme gelmeyi seven bir şirket değil. yok ne kadar ram vardı kaç GHz işlemci kullanıldı gibi sürekli nominal değer hastası insanlar bu yüzden apple'ı sevmeyebilir. onlara vericen prescot tabanlı P4 3.8GHz işlemciyi bak nasıl en iyi işlemci benim diye herkese laf atıyor.. bilmiyor ki salt rakamlar birşey ifade etmez.. 1GHz a15 işlemci ile A9 işlemci bir olur mu??* sonra "aaa bak yine 1GHz işlemci kullanmış" demez mi bu zihniyet!!

• quote:

Orijinalden alıntı: Saydam

quote:

Orijinalden alıntı: yaman06

Satmaz, Apple çöküşe geçti,yaşasın yeni kral Samsung, Steve nerdesin diyen fandroid kardeşlerim neredesiniz :)

Bunu yazarken gercekten aklın başında olarak şu anki iphone 5 sipariş durumlarını görerek mi yazdın yoksa sadece yazmak için mi ?

Yok zaten bu haber yalan, siparis alimi halen acik, Apple siparis dagitimlarini 21 Eylul'den 28 Eylul'e cekmemis, sirketin piyasa degeri iPhone 5 ciktigindan beri yerlerde surundugu icin yazdim.

Hey Allahim ya ne kafalar var. Neyi iddia etmeye calisiosun hala satmayacagina mi inaniosun ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CWaRRioR

@Serkan.sBakın dediğim şu noktayı kaçırıyorsunuz. Kullanıcı deneyiminden bahsetmişsiniz ama ben ilk postta zaten bunu belirttim, hakkını veriyorsa telefonun zaten denecek bir şey yok. Bu demek değil ki illa gps kullansın, ne bilim jailbreak yapsın. En azından telefonun ana hatlarını bilmek gerekir. Ama sırf pahalı havası var diye düşünmek bambaşka bir olay sonuçta, ego tatmini için kullanmak çirkin geliyor bana. Özellikle de elindekini böyle bir simgeden ibaret görmek. Yoksa ben iPhone kullananlar böyle demiyorum, yanlış anlamayın lütfen. Özellikle yazılım kalitesi konusunda çok taktir ederim iPhoneu. Ama bahsettiğim nedenle tercih edenlerin de azımsanmayacak kadar olduğunu söylüyorum. Tabiki kullanıcıyı cezbeden yanı olmalı, ama bu sadece iPhone olduğu için olmamalı. En azından neye para verdiğini ana hatlarıyla bilmek gerekir, herşeyde böyle olmalıdır. Bir üst modeli çıktı artık bu model kötü deyip alanlar biliyorum, sırf göstermek için masanın üstüne koyanlar ya da insanın gözüne sokanlar biliyorum, hatta kız tavlamak için birebir olduğunu (!) düşünenler bile var; e siz de bunların farkındasınızdır zaten. iPhoneun bu denli piyasasının olmasının donanımla ya da yazılımla değil daha çok popülerlikle alakalı olduğu da bir gerçek.

Dediğinizde haklısınız ama bu nedenden dolayı alan kişilrin azınlıkta olduğunu düşünüyorum. Kız tavlamak için kullanabileceğini düşünenlerin ve masaya koyanların da yaş olarak belli bir düzeyin altında olduğunu düşünüyorum. Hatta sadece iPhone olduğu için alan bir çok kişinin bile zaman içerisinde ürünü gayet verimli kullanmaya başladıklarını gördüm. Bu ürünün doğasında var bu. Yani haklısınız ama bahsettiğiniz kitle gerçekten azınlık.

• Şu gereksiz falan işe yaramaz alınmaz . Diyenler sadece size gidip 3 gs alın diyroum sonra iPhone u bırakamazsınız o kadar diyroum
  • Sürekli bir iphone - android savaşı var forumda.Herkes istediğini yazmak,almak da özgür ama bu saldırma derecesindeki yorumları anlamış değilim.

Iphone'un en büyük rakibi olarak sürekli Samsung gösteriliyor.Ama ben nolursa olsun Samsung almıyacak biriyim.Kalitesiz geliyor bana telefon.Büyük ihtimal bana da saldırcaksınız ama bu düşüncemi değiştirmicek.Öyle sandığınız gibi iphone fanı filan da değilim.Tam tersi telefon alıcağım zaman iphone al diyenlere android dururken almam diyen biriydim.2yıldır android telefon kullanıyorum ve aradaki en büyük fark bence uygulama uyumluluğu.Iphone 3 için bile eğer bir oyun-uygulama uyumluysa takılmadan size kullandırabiliyor.Ne bir takılma ne de oyundan atma söz konusu olmuyor.Android market tam bir çöplük inen uygulama çalışmıyo,oyundan atıyo kasıyo vs vs.Bu konuda apple gerçekten başarılı.Eksileri yok mu çok var.2bin lira verilip alınacak telefonlar değil.Ama iyi bir android telefon almak istiyorsanız da 1600 1700 lirayı gözden çıkartmanız şart.Tabi bana kalırsa şu an herkesi iphone 3gs bile rahatlıkla idare eder ama en iyisi olsun sonuncusu olsun hastalığı herkesi sarmış durumda.

• quote:

Orijinalden alıntı: yaman06

Satmaz, Apple çöküşe geçti,yaşasın yeni kral Samsung, Steve nerdesin diyen fandroid kardeşlerim neredesiniz :)

yazık olm sana
  • quote:

Orijinalden alıntı: gopgop

quote:

Orijinalden alıntı: mert_Allen

quote:

Zenginin parası züürdün çenesini yorarmış diye boşa dememişler tamam apple'ı sevmezsin ürününü almazsın da e be adam alan adamın cebine parasını sen mi koydun alandan sanane ? Adamlar bu konu açılsada insanlarla dalga geçsem diye pusudaymış meger

Yağ gibi üste çıkma huyları yok mu bir de..

siz yemin ederim kafayı yemişsiniz ya telefonu ALMADIM ve ALMIYCAM üste çıktıgım yok anlamadıgım sen almıyorsun da alana niye laf atıyorsun o

quote:

Orijinalden alıntı: Normandia_06

quote:

Zenginin parası züürdün çenesini yorarmış diye boşa dememişler tamam apple'ı sevmezsin ürününü almazsın da e be adam alan adamın cebine parasını sen mi koydun alandan sanane ? Adamlar bu konu açılsada insanlarla dalga geçsem diye pusudaymış meger

Bunun züğürtlükle,zenginlikle alakası olmadığını bile anlayamıyorsun :) bu aptallıkla ilgili :)

tanımadıgın görmedigin insanlara aptal diyerek ne kadar zeki oldugunu gösterdin bizlere teşekkür ediyorum bu zekayla fazla yaşatmazlar seni

APTAL
    [1] Herhangi bir konuda düşünmeden hareket edip olur olmaz zamanlarda çeşitli işlerde akla ve mantığa aykırı işler yapan insan...
    ATASÖZÜ
    [a]Aptal ata binerse bey oldum sanır, şalgam aşa girerse yağ oldum sanır....
    ANLAMI (Wiki)
    [1] Görgüsüz kişi layık olmadığı bir iş başına geçerse, gerçekten değeri varmış gibi bir kuruntu gösterir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 15 Eylül 2012; 23:36:21 >

• Eğer ki İphone 5 İphone 4s'ten sonuç olarak daha az satarsa görün alay konusunu.Madem ki ilk çıkışta 20 kat hızlı satıyorsun da hormonlu musun nesin be kardeşim derler.Onun içini diyorum.Öncelikle burda yanıltma ve kandırmaca var; kimse de anlayamıyor sanırsam. öncelikle İphone4s 'in satış grafiğiyle İphone5'in satış hızını karşılaştırm için ikisinin de örn süre/100.000 gibi satış hızı hesabından gidipte yapılması gerekiyor.Örn İphone 4s'in stoğu 20.000 İphone5'in stoğu 1000 alın size 20 kat hızlı satış.Böyle keklerler işte.Bu karşılaştırmayı yaparken her iki model aynı sürelerde aynı stoğa mı sahipti de böyle şaçma bir karşılaştırma yapılabiliyor.Ne İphone ve Samsung sahibiyim.Nokia e72 kullanıcısıyım.Ama şunu biliyorum ki.Apple resmen milletle dalga geçti.Daha ne dem ek gerekir ki.Titreşimi bile yok onun yanında vibration'mı vereken manuel kullanım için.Bir ara GPS lerde öyleydi ya.Bluetooth üzerinde çalışıyordu.

Bazıları da çıkmış ben elektronik müh falan filan diyor.Benim enişte de Aynen öyle ama böyle bir mantaliteye sahip değil.Kendisi HTC hayranı.Şimdi Elektronik mühendisi olman telefonu alıp bütün değerlerini,hertz,sir değerlerini kendin test ettin anlamına mı geliyor.Gerçekten çok komik.Şunu demiyorlar Apple bizi ortada bırakıp alay konusu yaptı diye şimdi diğer İphone4 veya 4s lerin İphone5 olmadığını nasıl anlatırız derdine düştüler.

Ben sürekli telefon alan birisi değilim be telefonlarıma ortalama 5-7 arası değer biçerin ve o zaman değiştiririm önceki telim n70 idi ve 7 yıl kullandım ve 2.nci ele sattığımda da para etmişti yine.

Kısacası Steve Jobs Hayranı olarak Steve Jobstan sonra Apple'ın artık innovasyon açısından hiçbir şey yapamayacağı belli oldu.Ben tel alırsam da Samsung S3,Note 2 ,HTC One almayı düşünebilirim.

• Çoğu 4S'in "ara model" olduğu için, Iphone 5'i bekleyenler olmalı diye düşünüyorum. Sonuçta her sene yeni model çıkıyor. 2 senede bir değiştirenleri de hesaba katarsak.... uzar gider :)
  • İphone bagımlılık yapmaz kullanıcı bagımlılık yapar ben bana verilen hertürlü cihazı kullanırım bunu bilmek önemli apple olmadan da hertürlü telefon kullanılıyor kullanıcıya verilecek cevap sudur fanboy yorumları olmadan senin icin özgürlükmü önemli yoksa icerikmi işletim sistemi demeli bana göre özgürlük bir telefon aynen bir bilgisayar kasar özrgür kullanıcı dostu olmalı apple bunun sunmuyor vürüs girer korkusu ike buda kullanıcının canını sıkıyor tasarım icin telefon alan varsa onların aklı kıtdır cünkü telefon hava atma aracı degil bir sorsa la senin cihaz flash video acıyormıu yok desen ezik der gibi iphone bir haslatılıktır herkez bilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batuist

quote:

işte apple bu şekilde rakamlarla gündeme gelmeyi seven bir şirket değil. yok ne kadar ram vardı kaç GHz işlemci kullanıldı gibi sürekli nominal değer hastası insanlar bu yüzden apple'ı sevmeyebilir. onlara vericen prescot tabanlı P4 3.8GHz işlemciyi bak nasıl en iyi işlemci benim diye herkese laf atıyor.. bilmiyor ki salt rakamlar birşey ifade etmez.. 1GHz a15 işlemci ile A9 işlemci bir olur mu??* sonra "aaa bak yine 1GHz işlemci kullanmış" demez mi bu zihniyet!!

Arkadaslar bi sey biliyordaniz paylasin.
    bu telefonun cpu-gpu hatta rami hakkinda kesin bi bilgi var mi.
    A15 kullandigi nerde yaziyor...kac nm ile uretilmis.gpusu ne hicbir bilgi yok.
    ram 1gb deniyor ama o bilgiyide apple mi aciklamis.

ben iphonenun cok satacagini sanmiyorum.yeterli on siparis alsaydi.tarihi 21eylulden 28e ertelemezdi.panel yetismiyor.tedarik kanallarinda sorun var sozleri pazarlama stratejisi oldugu acik.
    avrupada resesyon varken,artik cogu kisinin akilli telefonu varken helede cikan urunun telefon degistirmeye degmezken yuksek satis rakamlari beklememek gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: turkattack

quote:

Orijinalden alıntı: mnstrdnc

quote:

eskiye oranla 20kat daha az onsiparis stogu olabilir mi?reklam gibi geldiSony xperia s;donanim,tasarim olarak daha ustun olmasi ragmen 1000lira daha ucuz iken apple 5in bu kadar ragbet gormesine anlam veremiyorum...apple 5in uygulama magazasi disinda ne artisi var

Doanım olarak daha mı üstün :)

Sen hayal mi görüyosun şu an en güçlü gpu ve cpu iphone 5 te

Cpu-gpu hakkinda bilgi versende bilgi sahibi olsak.
    2kat daha hizli diyor ama iphone 4e gore mi 4s yemi gore mi soylemiyor.

bu arada tanitimda iphone 4snin 200saat bekleme suresi ve iphone 5in 225saat beklemesuresi oldugunu acikladi.yani yaklasik yuzde 10luk daha fazla pil gidecek

gecen senede iphone 4snin 300saat bekleme suresi oldugunu aciklamisti.apple rakamlarla mi oynamis?
    http://www.apple.com/tr/iphone/compare-iphones/

Aciklamalari yapta hayal gormeyi birakayim
    Edit:iphone 4ile karistirmisim

Hadi diyelimki iphone 4 s ile ayni gpu olsun yinede en iyi gpu oluyor :)) ki a6 cipi deniyor gordugun gibi
    O saat olayida isletim sistemi degistiginden olabilir mi akillim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Melkor -- 16 Eylül 2012; 1:00:57 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Batuist

quote:

Arkadaslar bi sey biliyordaniz paylasin.
    bu telefonun cpu-gpu hatta rami hakkinda kesin bi bilgi var mi.
    A15 kullandigi nerde yaziyor...kac nm ile uretilmis.gpusu ne hicbir bilgi yok.
    ram 1gb deniyor ama o bilgiyide apple mi aciklamis.

ben iphonenun cok satacagini sanmiyorum.yeterli on siparis alsaydi.tarihi 21eylulden 28e ertelemezdi.panel yetismiyor.tedarik kanallarinda sorun var sozleri pazarlama stratejisi oldugu acik.
    avrupada resesyon varken,artik cogu kisinin akilli telefonu varken helede cikan urunun telefon degistirmeye degmezken yuksek satis rakamlari beklememek gerek.

En fazla satilan iphone olmazin sana cx300 borcum olsun
    Cogu insan asil 4s ile degistirmedi herkes deli gibi alcak gorursun

• Kendiniz begenmiyorsunuz diye alanlara enayi demek cok sacma. Siz begenmiyorsunuz diye milyonlarca insanin da begenmemesini bekliyorsaniz daha cok beklersiniz. Iphone larin milyonlarca satma sebenin hala israrla anlamak istemeyenler var. Evet gercekten de Iphone dan anlamayip fuzuli yere para sacan insanlarda var. Ama bu ne beni ne de sizi ilgilendirmez.
  • Bütçeme uygun ama almayacağım. Tipi çok kötü. İphone 4s akar.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.