Şimdi Ara

iPhone 5'in ön sipariş süreci iPhone 4s ve iPhone 4'e göre 20 kat daha hızlı gerçekleşti (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
1
Favori
10.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bundan 10 sene önce burdaki arkadaşların çoğu apple desen bomba sanırdı sonra ipod geldi unutulan bir marka küllerinden doğdu ve iphone la tüm tüketiciye apple markasını tanıttı , artık bilgisayarı tableti osu busu herşeyi alınan dünyanın en güçlü markası oldu.
    apple niye bu kadar hızlı büyüdü ios bios store hikaye ilk iphone çıktığında store un esamesi okunmuyordu ama telefon hiç bir telefonda olmayan tasarıma inceliğe zerafete ve rakiplerinin yanınan bile yanaşamadığı hassaslıktaki dokunmatik ekrana sahipti (bu hassasiyette bir ekranı ekran üreticisi olmayan bir firmanın çıkardığı ilk telefonda kullanması bence mucize ötesi bir şans başarı vs vs dir) ve tüm dünyayı cidden değiştirdi tüm tel üreticileri tam dokunmatik ekrana geçmek zorunda kaldılar ozamanın iphonu n96 n95 filandı düşünün akıllı telefon diye neler kullanılıyordu (ericson samsung gibi birkaç markanın p800 900 gibi birkaç modeli olsada hiç biri tam dokunmatik sayılmazdı)
    apple durmadı modelini dahada geliştirdi g si s 4 ü derken

peki biz burda niye tartışıyoruz ? iki tarafta ben haklıyım diyor sorun bu aslında iki tarafta haklı apple 80 lerde yine zirveye doğru giden ilk ev bilgisayarını yaptığı kabul edilebilecek yine büyük bir markaydı sonra (kimileri jobs un gidişine bağlar) yenilik çıkarmamaya ve agresif fiyat politikası izlemeye başladı sonuç güm , apple acaba aynı hatayı yinemi yapıyor takip edenler bilir ilk iphone türkiyede resmen satılmasada kaçak göçek 1000/1150 gibi birşeydi sonra 1300 1500 1800 2000 derken 2500 den çok olmaması ucuz algısı yaratır olmuş??? zaten donanıma girmiyorum apple hiç bir zaman çıkardığı bir telefonla piyasadaki en iyi donanımlı cihaz olmadı zaten donanım üreticisi olmayan bir firmanında en iyi donanımla çıkması abest olurdu zaten , kaldıki bu açığı stabil işletim sistemi ve özellikle çok güzel kapıyordu peki ya şimdi ???
    i 5 ??? ben cihazı başarısız buldum ama şunu da ekleyim alabilirimde çünki yine kaliteli olmuş yine eh fena değil ama böyle devam ederse ericssonun düştüğü nokianın düştüğü benzer cihaz yapma hatasına düşerseki düşmüş gözüküyor fazla dayanmaz heleki cidden 2500 sevyesinda satılırsa , herkes en ideal ekran olmuş 4 inch diyor yoksa tek elle kullanılmazmış ??? e bunu 4s çıktığındada 3,5 inch için demedikmi şimdi karar verelim 3,5 inchmi 4 inch mi en ideal tek elle kullanılabilen ??? yoksa apple kaç inch çıkarırsa omu en ideali bu ölümüne fanlıktır !!! rakipleri 4,8 yapmışken bi 4.5 yapsaydı ekranı kamerayı al sana nokie a sen 40 yapabiliyorsunda ben 50 yapamammı buyrun film çekin diye yapıştırsaydı kasayı internette sızan o estetik modellerden birine benzetseydi bir de pil ah o pil millet 3000/5000 mah lerden bahsediyor ken günahını almayalım ama 2000 altında olucağı kesin bir pil koymasaydı zira büyümüş ekranla yine bir gün gitmeyecektir kimse kolay kolay bir şey diyemezdi

sonuç 5 olmadı ama idare eder elime aldığımda hoşuma gider fiyatıda 2000 in çok üstünde olmazsa ben alırım ama böyle giderse ve 5s diye aynı kasayla devam eder yenilik adınada bir şeyler sunmazlarsa görünen köy klavuz istemez unutmayınki 9 sene önce nokia tüm rakiplerinin toplam sattığında fazla cihaz satıyordu 5 sene önceye kadarda birinci sıradaydı şimdi pazar payı bulmak için yarılma derdinde
    kıssadan hisse biri gelir bir gider siz beğendiğiniz alın benimki daha iyi demek yerine benimkinin osu iyi busu kötü derseniz alacak insanlarda doğru yönlenmiş olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaisersosse -- 16 Eylül 2012; 12:33:30 >

• 1. Tekelci zihniyet.
    2. Teknolojiyi 1 yıl geriden takip etmesi ve eski teknolojiyi yeni bir teknoloji gibi insanlara lanse etmesi.
    3. Aldatmaya yönelik pazarlama taktikleri.
    4. Sadece Apple logolu ürünler ile stabil çalışması ve insanları bu ürünlere muhtaç etmesi.
    5. Diğer firmalarının ürünleri yerine kendi çıkarmış olduğu bir alt modele rakip ürünler çıkarması.
    6. Ürün fiyatlandırması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frievent -- 16 Eylül 2012; 12:44:07 >
  • Apple'in başarısı neden bazı insanların bu kadar zoruna gidiyor anlamış değilim. Hiç bir apple ürününe de sahip olmadıkları halde sürekli bu forumlara yazıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gatetrans

valla bana kalırsa adamlar mantıklı ilerliyorlar.yani devamlı ortalıkda 4.8 ekran varken 4 çıkması saçma,pil büyümedi vs. gibi bir sürü şeyler dolanıyor.Ama bende bu adamlar gibi düşünüyorum ki ürünü beğeniyorum.Zaten alacağım bir ürün.Daha çıkmadan evvel bir başlıkda ekran boyutları için tek elle kullanmak sorun olur S3 diyordum ve bu mantığı apple mühendisleride düşünmüş.Adam türkçe altyazılı video izlerseniz tek elinizde kullanmanız mümkün diyor.Bu tel kullanırken mantıklı bir durum ve bence önemli.Konu sanki apple 4.8 den daha büyük ekran üretemiyor gibi algılanıyor.Önemli olan o değil aslında,önemli olan şu anki ihtiyaçların ve cep tel aşırıya kaçmaması.Apple kalkıp sana 10 boyutunda ekranda üretir merak etme ama ne kdr kullanışlı olur o tartışılır.

Samsung daima piyasada en fazlası bende,en hızlısı bende,en iyi ekran bende en büyük ekran bende mantığı ile hareket ediyor.Ama bence samsung tmamaen kendi gelirini düşünüp popiler ürün üretip pastadan pay almak istiyor.Apple daha kullanıcı dostu,kişiyi düşünüyor.Ona yönelik gerekli makul seviyede ürün üretiyor.Buda onu başarılı kılıyor.

Apple üniversitede mühendis olmayı hedeflemiş ve olabilmiş bir öğrenci gibi.Samsung ise hukuk okucaktım ama mühendisliğe puan yetti onu okuyor mantığındaki öğrenci gibi.

Biri işinde odaklı diğeri gelirinde odaklı insanlar gibi yani.

İP4 ve 4S kullanıcısı 5 e geçmeyebilir bence fakat 3 kullanıcısı veya farklı daha eski tel kullanan adam geçebilir.Bne ilk kez geçicem odan geçiyorum,ama 6 7 8 9 çıksa dahi almıyacam.Çünkü teknoloji bende makul noktada gerekli görüldüğünde atlanmalı.

İP kullanırken konuşma ve mesaj dışında kullanmayan adam zaten özentidir,onu beni bağlamaz ama ben tel dibine kdr zorlayan biri olduğumdan var olan tüm özelliğini sömürücem.Haritası kamerası,msj yazılımlar aklınıza gelen her yapılabilir şeyi sömürürüm tel da.Bunlarda bana zaten kolaylık sağlar.

Size ip gereksiz görünebilir,özenti amaçlı alanlar için söylediklerinizde mantıklıdır fakat gerçekten ihtiyacı olan ve cihazı kullanmasını bilecek adam için ürün oldukça kaliteli.

S3 için yorum yapmıyorum,sadece androidin daha oturması gerek.

Samsung son 1 yıldır mobil sektörde dünya lideri. Yani pastadan pay almaya çalışmıyor. Piyasa samsung un hareketleriyle oluşuyor. ip5 in ekranı bu piyasadan pay alabilmek için büyütüldü. Bunun farkında olmamanız üzücü.

bunun haricinde gerçek profosyonel insnalar android kullanıyor. Çünkü bu insanlar üstün pc kullanabilme(hiç bilmeyenlere göre) yeteneğine sahip insanlar.

Mevki ve makam sahipleri profosyonel kullancı kısmına girmiyor. Çünkü onların bir mail hesabı bile yok doğru düzgün. Zamanında bir yer edinmişler bir yerlerde hepsi bu yani. Pc ye format atabilcek kapasitede bile değiller. Onlar sürekli iphone kullanıyor. Çünkü bilgileri bu kadar.

En sonunda s3 için yorum yapmamışsınız. Android oturalı çok oluyor bu piyasaya. Elinizde bir s3 ve allshare destekli bir samsung tv niz varsa bir deneyin bakalım ikisini aynı anda senkron edin. daha sonra apple ürünleri kullanıcakmısınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: turkattack

quote:

Orijinalden alıntı: Batuist

quote:

ön sipariş rakamları açıklanmış olmasa da Apple'ın yeni cihazı ile rekor

işte apple bu şekilde rakamlarla gündeme gelmeyi seven bir şirket değil. yok ne kadar ram vardı kaç GHz işlemci kullanıldı gibi sürekli nominal değer hastası insanlar bu yüzden apple'ı sevmeyebilir. onlara vericen prescot tabanlı P4 3.8GHz işlemciyi bak nasıl en iyi işlemci benim diye herkese laf atıyor.. bilmiyor ki salt rakamlar birşey ifade etmez.. 1GHz a15 işlemci ile A9 işlemci bir olur mu??* sonra "aaa bak yine 1GHz işlemci kullanmış" demez mi bu zihniyet!!

Arkadaslar bi sey biliyordaniz paylasin.
    bu telefonun cpu-gpu hatta rami hakkinda kesin bi bilgi var mi.
    A15 kullandigi nerde yaziyor...kac nm ile uretilmis.gpusu ne hicbir bilgi yok.
    ram 1gb deniyor ama o bilgiyide apple mi aciklamis.

ben iphonenun cok satacagini sanmiyorum.yeterli on siparis alsaydi.tarihi 21eylulden 28e ertelemezdi.panel yetismiyor.tedarik kanallarinda sorun var sozleri pazarlama stratejisi oldugu acik.
    avrupada resesyon varken,artik cogu kisinin akilli telefonu varken helede cikan urunun telefon degistirmeye degmezken yuksek satis rakamlari beklememek gerek.

İşte rakamlara takılma bence.. telefon yeterli performansı verdikten sonra işlemcinin hangi mimariye sahip olduğunun önemi ne????yeterli ram olduktan sonra kaç GB olduğunun önemi ne bi açıklarmısın??? şimdiye kadar kaç iphone kullanıcısı yetersiz ram şikayetinde bulunmuş??? tek bir tane örnek göster??? işlemci tüm uygulamaları yeterli düzeyde çalıştırdıktan sonra hızının önemi nedir şunu biri Allah rızası için anlatsın!!!

daha geçen haberi yapıldı önceki modellerin 20 katı daha hızlı bir şekilde ön siparişler bitti diye.. işte adamlar burada da rakamları açıklamamışlar çünkü gerek yok... rakam kimin neyine ne işine yarayacak??? adamın kasasına giren paradan birbaşkasına ne?? Artı çoğu iphone 4 kullanıcısı 4S'e bilerek geçmedi. çünkü telefon hayli hayli yeterli düzeyde onlara yetti.. ama değiştirmek isteyenlerin tek adresi ip5 olacaktır. şimdiye kadar en çok satılan iphone olacağı ön siparişlerinin tükenme hızında belli değil mi??

• quote:

eskiye oranla 20kat daha az onsiparis stogu olabilir mi?reklam gibi geldi

Sony xperia s;donanim,tasarim olarak daha ustun olmasi ragmen 1000lira daha ucuz iken apple 5in bu kadar ragbet gormesine anlam veremiyorum...

apple 5in uygulama magazasi disinda ne artisi var

Panorama resim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben Apple'ın başında olsam 600 milyar $ değerindeki bir şirketin çok umutla beklediği ve ballandıra ballandıra anlatılan ürünün boş çıktığını ve hisse senetlerinin tepetakla olmaması için ne yapardım.Tabi ki gerçek rakamlar yerine hızlı tükenme süresini verirdim.Ama stok miktarlarını vermezdim.Stok olsa bile stoklar tükendi ön sipariş almaya devam ediyoruz diye satışları canlı tutmanın peşine düşerdim.Ve malesef ki öyle.Fanlar haricinde İphone5 çöküştür.İphone 5 yenilgisi Samsung'u satışlarını 2'ye katlamasına bile neden olabilecek. Samsung özellikle Note 2 satışı sona sakladı.Sanırsam ürün tanıtılmasına rağmen.Note 2 İphone'un ölüm darbesi olacaktır.Şuan için bile 20 milyon satmış bir telefonun Note2 ile birlikte 50 milyon satış rakamı öngörmekteler ama bence alçak gönüllü olmuşlar.İphone 5'i heyecanla bekleyenler için resmen hayal kırıklığı.Bu işe fanatiklik açısından yaklaşmamak gerekiyor.

Eğer ki o dedikleri doğruysa dürüst olurlar da ön sipariş rakamlarını delikanlı gibi açıklarlar.Şuan için Apple Samsung'a dürüstlük açısından eline su bile dökemez.

Sadece milleti kandırır durur.

Lütfen bu linkteki videoyu izler misiniz.Resmen Apple da böyle yaptı.
    http://www.youtube.com/watch?v=EaKWHvUASgk

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

Arkadaşlar ben Apple'ın başında olsam 600 milyar $ değerindeki bir şirketin çok umutla beklediği ve ballandıra ballandıra anlatılan ürünün boş çıktığını ve hisse senetlerinin tepetakla olmaması için ne yapardım.Tabi ki gerçek rakamlar yerine hızlı tükenme süresini verirdim.Ama stok miktarlarını vermezdim.Stok olsa bile stoklar tükendi ön sipariş almaya devam ediyoruz diye satışları canlı tutmanın peşine düşerdim.Ve malesef ki öyle.Fanlar haricinde İphone5 çöküştür.İphone 5 yenilgisi Samsung'u satışlarını 2'ye katlamasına bile neden olabilecek. Samsung özellikle Note 2 satışı sona sakladı.Sanırsam ürün tanıtılmasına rağmen.Note 2 İphone'un ölüm darbesi olacaktır.Şuan için bile 20 milyon satmış bir telefonun Note2 ile birlikte 50 milyon satış rakamı öngörmekteler ama bence alçak gönüllü olmuşlar.İphone 5'i heyecanla bekleyenler için resmen hayal kırıklığı.Bu işe fanatiklik açısından yaklaşmamak gerekiyor.

Eğer ki o dedikleri doğruysa dürüst olurlar da ön sipariş rakamlarını delikanlı gibi açıklarlar.Şuan için Apple Samsung'a dürüstlük açısından eline su bile dökemez.

Biraz matematik bilginiz olsa bunları yazmazdınız. Tükenme hızını vermek için stok miktarına gerek yoktur. Bunu bilmemizin de bir önemi yoktur. Sonuçta haber iPhone 5 stokları iPhone 4S e göre 20 kat daha hızlı tükendi diyor.

Farzedelim ki ikisi de stokta 1 milyon adetti. Bu durumda demek ki iPhone 4S 20 saatte tükendi ise iPhone 5 1 saatte tükenmiş olmalıdır.
    Farzedelim ki iPhone 4S stoğu 1 milyon olsun, iPhone 5 stoğu ise 50 bin olsun. Bu durumda iPhone 5 bir saatte tükendi diye satış hızı iPhone 4S'in 20 katı olmaz. Eşit hızda tükendiler olur. Çünkü ikisi de saatte 50 bin adet satılmış anlamına gelir.

Ancak haberde 20 kat daha hızlı tükenmiş diyor iPhone 5 için. Yani birim zamanda 20 kat daha fazla iPhone 5 satılmış demektir bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: teramit

quote:

Orijinalden alıntı: HeteroSapien

quote:

Orijinalden alıntı: murdocklawlessayfon 4 ve 5 lerin stok sayıları neymiş apple hiç oradan konuşmamış. belki de 5 in stoğu 20 kat azdı.klasik apple numaraları bunlar. çok satılıyormuş gibi bir hava yaratıyorlar. sonra da insanlar aaa baksana herkes ön siparişe abanmış, koşun lan bizde alalım kafası ile gidip bunu alacaklar.yersen.
    Kesin bilgi olmadan iddia etmemek lazım.

birazcık saksıyı çalıştırırsanız 1 milyon stok olduğunu anlarsınız.
    22 saatte 1 milyon satmış 4s şimdi ise iphone5 1 milyonu 1 saatte satmış bundan dolayı 20 kat hızlı demişler.
    20milyon telefon koymazlar hemen ön talebi görüp ona göre mal getiriyorlar ayrıca anca üretiliyor.millete elde yok dememek için önden ilk partyi talep toplayıp satıyorlar

Apple' ın bu tip su kurnazlıklarına ihtiyacı yok, hiç bir zaman yapmadı ve yapmamıştır. Ayrıca lütfen arkadaşlarımızla daha seviyeli tartışalım "saksıyı çalıştırmak" gibi amiyane laflar olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Erasmus78

quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

Arkadaşlar ben Apple'ın başında olsam 600 milyar $ değerindeki bir şirketin çok umutla beklediği ve ballandıra ballandıra anlatılan ürünün boş çıktığını ve hisse senetlerinin tepetakla olmaması için ne yapardım.Tabi ki gerçek rakamlar yerine hızlı tükenme süresini verirdim.Ama stok miktarlarını vermezdim.Stok olsa bile stoklar tükendi ön sipariş almaya devam ediyoruz diye satışları canlı tutmanın peşine düşerdim.Ve malesef ki öyle.Fanlar haricinde İphone5 çöküştür.İphone 5 yenilgisi Samsung'u satışlarını 2'ye katlamasına bile neden olabilecek. Samsung özellikle Note 2 satışı sona sakladı.Sanırsam ürün tanıtılmasına rağmen.Note 2 İphone'un ölüm darbesi olacaktır.Şuan için bile 20 milyon satmış bir telefonun Note2 ile birlikte 50 milyon satış rakamı öngörmekteler ama bence alçak gönüllü olmuşlar.İphone 5'i heyecanla bekleyenler için resmen hayal kırıklığı.Bu işe fanatiklik açısından yaklaşmamak gerekiyor.

Biraz matematik bilginiz olsa bunları yazmazdınız. Tükenme hızını vermek için stok miktarına gerek yoktur. Bunu bilmemizin de bir önemi yoktur. Sonuçta haber iPhone 5 stokları iPhone 4S e göre 20 kat daha hızlı tükendi diyor.

Farzedelim ki ikisi de stokta 1 milyon adetti. Bu durumda demek ki iPhone 4S 20 saatte tükendi ise iPhone 5 1 saatte tükenmiş olmalıdır.
    Farzedelim ki iPhone 4S stoğu 1 milyon olsun, iPhone 5 stoğu ise 50 bin olsun. Bu durumda iPhone 5 bir saatte tükendi diye satış hızı iPhone 4S'in 20 katı olmaz. Eşit hızda tükendiler olur. Çünkü ikisi de saatte 50 bin adet satılmış anlamına gelir.

Ancak haberde 20 kat daha hızlı tükenmiş diyor iPhone 5 için. Yani birim zamanda 20 kat daha fazla iPhone 5 satılmış demektir bu.

süper bir cevap ... adam fanatikliği eleştirirken kendinin anti-fanatik olduğunu görememiş.. apple ne yaparsa yapsın bu tipler için boş...

• İşlemci ve ram'e ne gerek var zaten takılma yok diyenler yapılan geliştirmeyi neden bu kadar övüyorsunuz
    Telefonun tasarımı böyle olmaz saçmalamayıncılar nerdesiniz
    Tek elle kullanım için 3.5 inc şart diyenler ekran 4.0 oldu nerdesiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ax

İşlemci ve ram'e ne gerek var zaten takılma yok diyenler yapılan geliştirmeyi neden bu kadar övüyorsunuz
    Telefonun tasarımı böyle olmaz saçmalamayıncılar nerdesiniz
    Tek elle kullanım için 3.5 inc şart diyenler ekran 4.0 oldu nerdesiniz

Tek elle kullanım için ekran uzayıp, en aynı kaldı zaten.
    Iphone 5'in, Iphone 4S gibi en çok satan akıllı telefon olacağı kesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ras0

İphone 5i amerikadan simkilitsiz almak mumkun mu

Kontratsız olarak satışa sunulacak her zaman ki gibi.Yani alabilirsin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: muhamnet

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mnstrdnc

quote:

eskiye oranla 20kat daha az onsiparis stogu olabilir mi?reklam gibi geldiSony xperia s;donanim,tasarim olarak daha ustun olmasi ragmen 1000lira daha ucuz iken apple 5in bu kadar ragbet gormesine anlam veremiyorum...apple 5in uygulama magazasi disinda ne artisi var

Doanım olarak daha mı üstün :)

Sen hayal mi görüyosun şu an en güçlü gpu ve cpu iphone 5 te

Cpu-gpu hakkinda bilgi versende bilgi sahibi olsak.
    2kat daha hizli diyor ama iphone 4e gore mi 4s yemi gore mi soylemiyor.

bu arada tanitimda iphone 4snin 200saat bekleme suresi ve iphone 5in 225saat beklemesuresi oldugunu acikladi.yani yaklasik yuzde 10luk daha fazla pil gidecek

gecen senede iphone 4snin 300saat bekleme suresi oldugunu aciklamisti.apple rakamlarla mi oynamis?
    http://www.apple.com/tr/iphone/compare-iphones/

Aciklamalari yapta hayal gormeyi birakayim.

andersen den masallar işte... bir diğer apple balonu...

akıl tutulması yaşayanlar içinse yalanların hiçbir ehemmiyeti yok. mutlular :) bir tarikatçi, bir cemaatçi ne kadar mutlu ise bizimkilerde mutlu işte...

Yazdiklarimda haksiz ne var ki hakarete varan elestiriler yapiliyor.
    Haber reklam olabilir mi demisim.
    bundan 1ay once yine bu site apple,iphonenun parca-tedarik sıkıntisi icin onlem aliyor haberi yapilmadi.foxxconun liseden ogrenci toplayip fabriklarinda calistirdigi yazilmadi mi?1ay once iphone uretilmeye baslanmisti.stok sorunu yok.ama hala iphone talepleri karsilayamiyor reklami yapiliyor.

Xperia s(tasarim olarak benzettigim icin yazdim)donanim olarak daha ustun ama 1000liralik fark var demisim.650-750lirayla esine motorala atrix,350-450 lirayla cocuguna galaxy gio,ipod touch alirsin az para degil aradaki fark...
    http://kiyas.la/cep-telefonu/karsilastir/Sony-Xperia-S-vs-Apple-iPhone-5
    12mp kamera,yuzde 30daha fazla cozunurluk,daha buyuk ekran,2kat daha fazla suren bekleme suresi
    Bana daha ustun gibi geldi.
    Anlamadigim lg p920forumuna bakin lg,guncelleme desteginin kotu olmasi.nedeniyle yerden yere vuruluyor.ama iphone elestirilince hakaret ygmuru basliyor. kusursuz mu saniyorsunuz telefonu

ben sizi desteklemek için öyle yazdım yanlış anlamışsıniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Batuist

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri Arkadaşlar ben Appleın başında olsam 600 milyar $ değerindeki bir şirketin çok umutla beklediği ve ballandıra ballandıra anlatılan ürünün boş çıktığını ve hisse senetlerinin tepetakla olmaması için ne yapardım.Tabi ki gerçek rakamlar yerine hızlı tükenme süresini verirdim.Ama stok miktarlarını vermezdim.Stok olsa bile stoklar tükendi ön sipariş almaya devam ediyoruz diye satışları canlı tutmanın peşine düşerdim.Ve malesef ki öyle.Fanlar haricinde İphone5 çöküştür.İphone 5 yenilgisi Samsungu satışlarını 2ye katlamasına bile neden olabilecek. Samsung özellikle Note 2 satışı sona sakladı.Sanırsam ürün tanıtılmasına rağmen.Note 2 İphoneun ölüm darbesi olacaktır.Şuan için bile 20 milyon satmış bir telefonun Note2 ile birlikte 50 milyon satış rakamı öngörmekteler ama bence alçak gönüllü olmuşlar.İphone 5i heyecanla bekleyenler için resmen hayal kırıklığı.Bu işe fanatiklik açısından yaklaşmamak gerekiyor. Eğer ki o dedikleri doğruysa dürüst olurlar da ön sipariş rakamlarını delikanlı gibi açıklarlar.Şuan için Apple Samsunga dürüstlük açısından eline su bile dökemez. Sadece milleti kandırır durur. Lütfen bu linkteki videoyu izler misiniz.Resmen Apple da böyle yaptı. http://www.youtube.com/watch?v=EaKWHvUASgk
    Biraz matematik bilginiz olsa bunları yazmazdınız. Tükenme hızını vermek için stok miktarına gerek yoktur. Bunu bilmemizin de bir önemi yoktur. Sonuçta haber iPhone 5 stokları iPhone 4S e göre 20 kat daha hızlı tükendi diyor. Farzedelim ki ikisi de stokta 1 milyon adetti. Bu durumda demek ki iPhone 4S 20 saatte tükendi ise iPhone 5 1 saatte tükenmiş olmalıdır. Farzedelim ki iPhone 4S stoğu 1 milyon olsun, iPhone 5 stoğu ise 50 bin olsun. Bu durumda iPhone 5 bir saatte tükendi diye satış hızı iPhone 4Sin 20 katı olmaz. Eşit hızda tükendiler olur. Çünkü ikisi de saatte 50 bin adet satılmış anlamına gelir. Ancak haberde 20 kat daha hızlı tükenmiş diyor iPhone 5 için. Yani birim zamanda 20 kat daha fazla iPhone 5 satılmış demektir bu.
    süper bir cevap ... adam fanatikliği eleştirirken kendinin anti-fanatik olduğunu görememiş.. apple ne yaparsa yapsın bu tipler için boş...

Gerçekten çok akıllı arkadaşlarımız olayı anlamak istememişler sanırım.Telefonun satış rakamlarını yayınlamak bu kadar mı zor anlamıyorum.Hani elden satış yapılsa tamam diyicem de.Hepsi ön sipraiş online.ABD deki o İphone4'ü İphone5 diye yutturma olayından sonra hiç şaırmadım kısacası.

Bana boş konuşmayı bıraksınlarda satış rakamlarını versinler.O zaman atar tutarsınız.Titreşimi olmayan bir telefona yapında hissettirmelik vibration mu verecekler.Onu anlamadım işte.

Ayrıca yine anlayamadıkları gibi milleti de yanıltıyorlar.Öncelikle sabit bir süre zarfında 20 kat satış yapabilmeniz için rakam açıklanmadığına göre örn 20.000 İphone5 satışının da 1000 olması gerekmektedir.Aksi durumda İphone 4'ten 20 kat fazla satış yapmışlar anlamına gelmektedir.Geçen sene 37 milyon hadi 40 milyon olsun x 20 = 800.000.000 İphone satışı yapılabileceği nlamına gelmektedir.

• Siyasette bile İphone5'i alay konusu olarak kullanmaya başladılar.Siz halen atıptutun.O kadar net ki Steve Jobs öldü Apple öldü.Ericsson ve Blackberry fanlarını da gördük.Blackberry 'nin sonundan pek de farkı olmayacağı kesin.Artık o yok aliminiyum yok çelik kasa muhabbetleri yemiyor bir zamanlar ericsson da 688 dönemi vardı ceviz kırmada dahi kullanılabiliyordu.Biz teknolojik özelliklerin bahsediyoruz siz ise sanki adamların ortağı gibi şirketi koruyorsunuz.

• Applein sattigi her iphone5 in nerden baksan %30 kari Samsunga gidiyor parcalardan dolayi . Cok ironik bir durum.

• iphone 5 amerikada simkilitsiz satılıyormu şuan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moribito

Applein sattigi her iphone5 in nerden baksan %30 kari Samsunga gidiyor parcalardan dolayi . Cok ironik bir durum.

%30 kâr? Apple'in kendisi o kadar kâr etmiyor cihazdan.

Bu arada bu başlıktaki haberin kaynağı Apple değil. Gözlem yapanlar. Geçen sene iPhone 4S in ön sipariş sürecinden "Out of Stock" sürecini giriş süresini ve bu seneki iPhone 5'in Ön Sipariş sürecinden Out Of Stock sürecine düşüş süresini bilen herkes bu haberi yapabilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Moribito

Applein sattigi her iphone5 in nerden baksan %30 kari Samsunga gidiyor parcalardan dolayi . Cok ironik bir durum.

%30 kâr? Apple'in kendisi o kadar kâr etmiyor cihazdan.

Bu arada bu başlıktaki haberin kaynağı Apple değil. Gözlem yapanlar. Geçen sene iPhone 4S in ön sipariş sürecinden "Out of Stock" sürecini giriş süresini ve bu seneki iPhone 5'in Ön Sipariş sürecinden Out Of Stock sürecine düşüş süresini bilen herkes bu haberi yapabilir.

Elde ettigi kardan %30 kar demek istedim.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.