Şimdi Ara

İran’ın tanıttığı “kuantum” işlemcisi alay konusu oldu (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
1
Favori
6.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

"Mesela şu an da şirketlerin topladıkları verilerle çok karanlık şeylere hizmet ettiklerini düşünüyorum"

diyene bak hele ya :D

Kardeşim sen kendi hayal dünyanı yaşa. Abd İngiltere savaşı, Kenedy suikastı ile ilgili bir ton yazı var. Aç araştır oku.

Cehalet mutluluktur da alınacak bir şey yok. Gerçek bu.

Aynı şeyi geveleyip duruyorsun. Bir konudan bahsederken, kalkıp sözde matrak geçmeye çalışacaksın diye tüm saçma sapan komploları ortaya atmaya çalışıp işte hep bunlara inananlar diye genellemeye çalışıyorsun.

Günlerdir gayet mantıklı anlatmaya çalıştım, snowden örneğini verdim. Ortaya çıkmasaydı yazık çoğunluk kendi pembe dünyasında olur mu öyle şey, ne komplolara inanıyorsunuz, reptilyanlar vır vır diye, koyuna bağlamış insandan farkı olmayanlar konuşurdu.

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Neyse tartışma uzayıp konu boşuna uzadığı için engelliyorum çünkü bir yere varma ihtimali yok.

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

Ben sana öğretirim Türk oğlu Türk'ün gücünü üye olmadan yazmak kolay değil mi  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İran hep böyle. Yalan dolanla halkı kandırırlar. Baştakiler de parayı götürür. Tam bir Muz Cumhuriyeti.

• Dinle ne alakası var? Din propagandası yapmak kişileri üretimden alı mı koyar? İran sahtekar diye neden dini üretimin önünde bir engel olarak görüyorsun. Ülkemizi yıllardır laik sistem yönetiyor hali ortada! Suç dinde değil senin gibi sürekli bişeylerin arkasına sığınıp bahane ve suçlu üreten insanlardadır. Dindarlıktan korkmayın münafıklıktan korkun

• Spider_hip kullanıcısına yanıt
    75 sene din ile yönetilmedi ülke ne ürettin almanya amerika italya fransa ile birlikte sadece milletin giyimi kuiamı saka cübbe namaz kuran ile uşraştılar koskoca sıfır şimdi çıkmış sın bu lafı diyorsun en gerici misliman Türkiyede üretiğin binde biri yapmamışsın

• Gt95 G kullanıcısına yanıt

Koskoca sıfır kısmına katılmıyorum. Cumhuriyetin ilk 20-30 senesinde eğitime çok ciddi önem verildi. Uçak fabrikası da dahil olmak üzere sayısız fabrika açıldı. Atatürk gençlerimizi dünyanın bir çok yerine eğitime gönderdi ve geri getirdi. 0 lara yakın olan okuma yazma oranımız hızla yükselmeye başladı. Şimdi hala daha çoğu zavallı sanıyor ki biz aslında Arapça konuşuyorduk da dilimiz değişti. Hayır biz yine Türkçe konuşuyorduk. Sadece konuştuğumuz Türkçe'yi Arap alfabesi karşılayamıyordu. O yüzden inkilap gelene kadar %2-3 lerde okuma yazma oranı vardı. Kadınları zaten geç, Erkekler bile okuyamıyordu. Ama sonraları bir ihanetler başladı, sağlar solar cortladı, insanlar ikiye bölündü. Bakarsan iki tarafta vatan millet derken, birbirlerini vurmaya başladı. Ki iki tarafa da verilen silahların cia eliyle verildiği ortaya çıktı. Bir güzel karışıklık kaos derken ülke yine geriledi. Benim memurum işini bilir dendi, bu liyakatsizliklerin ilk temelleri atıldı. Hakkı olana iş yapmak yerine rüşvetini verene iş yapmalar başladı.

O milletin giyim kuşamına karışma konusunda ise, ona maalesef iki tarafta son veremiyor. Karşıdakinin yaptığına, düşüncesine bakmak yerine, sürekli dışında görünenlere takılma gibi bir hastalığımız var. Bunu her iki tarafta yapıyor. Daha yeni 76 yaşında dede, kadına laf atıyordu ki kadının üstü falan kapalıydı, sadece şortu mu ne vardı, biraz da göbeği gözüküyordu. Amca azıyorum mu dedi ne dedi. Bunun gibi şort giyene de çok laf atan, sorun çıkartan var, çarşaflıya da var. Maalesef şu dış görünüş olayını çözemiyoruz.

Ha şimdi ne yapıldığı konusunda ise ben yine pek fazla bir şey göremiyorum. Yani bir ülkenin gelişmişliği eğitim ve adalet sistemi ile, üretim kapasitesi ile belli olur. Eğitim 0, adalet 0. Tamam drone'larımız oldu çok güzel. Ama belli meyve sebze ve hayvancılık ürünleri de yok oldu, ithale düştü. 250bin dolara vatandaşlık satacak kadar küçüldük. Türk birliği deyip ülkeye 15 milyona yakın ne idüğü belirsiz soktuk. Çoğu ülkenin toplam o kadar nüfusu yok.

Neyse bakalım izleyip göreceğiz daha nerelere doğru gidilecek. Hepimiz iyi olsun isteriz.

• Öner kullanıcısına yanıt

Ne elit aydını? Van'da askerlik yaptım ben. Orda mıntıka yaparken kendimi çok "aydın" hissediyordum. (Bu arada ben Türkiyeyi kötülemedim, devletin bir iş kanunu var ama iş veren eksik uyguluyor. Aksini dersem yalan olur.)

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.