Şimdi Ara

İran’ın tanıttığı “kuantum” işlemcisi alay konusu oldu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
1
Favori
6.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Elbette komplo teorileri ile dönen dolapları ayrı tutmak gerekiyor. Bir önceki yazımda da belirttiğim gibi. Şimdi Sedat Peker, Ali Yeşildağ ve diğerlerinin anlattıklarının doğru olduğuna inanan ciddi bir kitle var. Adamlar kanıtlarımız da var diyor ve hatta bir çok bahsedilen konunun başka muhatapları da çıktı doğruladı. Şimdi burada bir tercih yapmanız gerekiyor değil mi? Yani ülke yönetimi bunların araştırılmasını reddediyor ve yalan deyip geçiyor. O zaman koyun misali onlar ne diyorsa doğrudur diye mi inanacaksınız? Zaten şayet öyle ise bir din mensubusunuz demektir bu zaten kanıtları bekleme düşüncenizi kökünden çürütürdü. Din mensubu değilseniz muhtemelen bu kişilerin dediklerine inanıyorsunuz. E o zaman ama savcılıkla onaylanmış kanıtlar yok ve muhtemelen hiç bir zaman olamayacak. O zaman paradoxa girmiş olursunuz. Çünkü bu ikisinden birine inanıyor olmanız gerekiyor, ikisi de üstteki bana muhalefet olduğunuz kanıt düşüncenizi çürütüyor.

Yani insanlar, parayı gücü elinde bulunduranlar melek değil. Her daim doğru değil. Elbette bir şeyler saklanabiliyor, kanıtlar yok edilebiliyor dünyada. Basını elinde bulunduranlar bilgileri çarpıtabiliyor. Misal 2. dünya savaşını Abd değil de Almanya kazanmış olsaydı yine aynı böyle mi anlatılıyor olacaktı. Eğer ortaya konulan kanıtlar gerçektir diyorsanız birebir aynı anlatılması gerekirdi. Ama hayır, Almanya kendi savaş suçlarının bir çoğunu örter ve şu anda Abd'nin örtmüş olduklarını ortaya çıkartıp, onlar kötü, biz iyiyiz tarzında anlatıyor olurdu. Şu anda savaşla ilgili bildiğimiz bir çok şeyi bilmiyor ama bilmediğimiz şeyleri de öğrenmiş olurduk.

Neyse yani bence herkes gibi, sadece belli kanıtları olan şeyler dışında bir çok şeye sizde kendi düşüncenize göre inanıyorsunuzdur da, gereksiz bir şekilde sırf yahudilerin Abd'deki rolüne inanmadığınız için olay buralara geldi gibi geliyor bana.

• Tek fark demişsin 3 tane ağır top saymışsın: Sermaye, tecrübe ve adalet. Tek fark anlayışına hayranım.

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt

FDA bence de gerekli bir kuruluş lakin ona bile yeterince güven olmayacağı kanaatindeyim. Misal FDA'in tam onay verdiği biontech ile ilgili davalar başlıyor bakalım. Siz dolayısıyla tüm aşıların güvenli olduğuna, gerekli olduğuna inanan taraftaydınız. Çünkü bunlar kanıt diye sunulmuştu. Ama insan unsurunun olduğu her yerde çıkar uğruna bir çok şey dönebiliyor ne yazık ki, yaş kaç bilmiyorum ama ben 36 yaşına kadar o kadar çok şeyler gördüm ki, ne kanıtlar karartıldı ya da sahte kanıtlar oluşturuldu. :) Neyse tabi bunlarla ilgili detaya giremem şimdi. İster bu son verdiğim bilginin bilir kişiden geldiğine inanın ister 15 yaşında bir trol yazıyormuş gibi düşünün artık hayat sizin hayatınız, benim sadece demek istediğim sunulan her kanıta körü körüne inanmamak gerektiği. Çünkü o sütün siyah renk olduğuna ikna etme olayını zaten kanıtları oluşturanlar yapabiliyor. Sonra bir bakmışsınız benim için düşündüğünüz konuma kendiniz düşmüşsünüz ama farkında bile değilsiniz.

Misal bunu Elon Musk paylaştı. Medya'nın tek elden nasıl beyin yıkama için kullanılabildiğinin örneği;

İşin özeti "this is extremely dangerous to our democracy" Herkes sürekli bu sözü duyacak.

• Spider_hip kullanıcısına yanıt

Aynen,covid aşısı dumtektek,John F. Kennedy,dünya düz,elon musk reptilian.Bu ülkede her mahalleye hatta her daireye birer tane psikiyatrist atanmalı bence.Zorunlu kontrollerle belki bu psikozları bir nebze azaltabiliriz.

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt
    ben soba borusu demiyorum. askeri literatürde ucuz hava araçlarına soba borusu deniliyor.

dünyadaki en ucuzların listesine bak. en altta gördüklerine soba borusu diyolar. ben demiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Siyaset tartışmıyorum, din tartışmıyorum diyerek aslında mantıksız bir konuda ısrar ettiğinin açıkça ortaya çıkmasını deflect etme durumu güzel ama çok belirgin. Aynı şekilde her müslümanlık ile ilgili bir şey yazana da kaynak neresi kuran mı yoksa haha diyor musunuz diye de merak etmeden geçemiyorum. Ya da forumda hiç siyasi bir konuda yazı yazdınız mı bilmiyorum. Bir önceki yazımda aslında mutlak paradokstan çıkma şansı olmadığını gayet güzel örnekle belirttim. İllaki bu konuda bir görüşünüz vardır. Şayet Sedat Peker'e inanıyorsanız kanıtsız bir şeye inanıyorsunuz, şayet diğer tarafa inanıyorsanız kanıtsız bir şeye inanıyorsunuz. Yine dediğim gibi komplo teorilerine körü körüne inanılsın demiyorum zaten. Okuyup araştırıp bir karar verirsiniz. Amerika'nın kuruluşunda yahudilerin parmağı olması ile reptilliyanların kurması arasında bir fark göremiyorsanız bu sizin naifliğinizi gösterir. Aynı snowden olayında olduğu gibi. Sadece bu olayı snowden mi biliyordu. Arka kapılarda yazılmıyor muydu. Kolay kolay kanıtlanabilecek bir şey miydi. Adam risk aldı, hayatını bitirdi, ölümden döndü ve kanıtladı. Risk almayadabilirdi. Bazı bilenler sağda solda yazdığı ile kalırdı. Ve çoğunluk komplo teorisi derdi. Yok canım daha neler, Abd'nin bunca şeyi takip etmesi ile Reptiliyanların herşeyi takip etmesi aynı şey, hadi kaynak gösterin hadi diye yazmaları sonucu millette köşesine çekilirdi. Herkes kendi pembe dünyasında yaşamaya devam ederdi.

Yani

"Güç odakları delilleri yok edebilirler dolayısıyla bütün komplo teorileri gerçektir" e çıkmıyor dediğim. Bazıları gerçek olabilire çıkıyor. Yani o zaman senin dediğin "güç odakları ne diyorsa doğrudur, çoğunluğun peşinden gidiyorum" a çıkıyor senin de dediğin. Zaten ben de güç odağı olsaydım tam böyle bir kitle isterdim. Çoğunluğu takip etsin.

• bilinmeyenses kullanıcısına yanıt

Sence mi? Sence diye bir şey olamaz. Çoğunluk ne diyorsa onu kabul edip geçeceksin işte. Sorgulama itaat et. Düşünme, senin yerine düşünenleri takip et.

• Beygir Adam B kullanıcısına yanıt

İran'ı sevmek,vatana ihanettir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araplardan nefret edıyorum ve onlardan gelen her şeyi nefret edıyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forum DH haber editörlerinide anlayamıyorum. Şöyle bir şeyi yazan editör;

"Tabii satın almadan önce bu cihazda kuantum devresi ya da işlemcisi gibi herhangi bir kuantum bileşeni bulunmadığını belirtelim. Bu ürün düşük maliyetli bir geliştirme kartından başka bir şey değil. Öte yandan bu tip sahte duyuruları daha önce de İran’da görmüştük. Örneğin, Nisan 2020'de, COVID-19 pandemisinin başlamasından kısa bir süre sonra, İran Devrim Muhafızları, koronavirüs bulaşmış insanları 100 metre içinde tespit edebilen "çığır açan" bir süper cihaz geliştirdiğini iddia etmişti."

Bizim ülkemizi yönetenlerinde buna benzer bir sürü olayları var, ve o konular burada hiçbir şekilde böyle irdelenmedi. Tuhaf. Eğri oturup doğru konuşmasını ne zaman öğreneceğiz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63EBFC49B -- 12 Haziran 2023; 9:47:21 >
  • Kendi ülkesini kendi insanini kötüleyince "elit, aydın" olduklarını zannediyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psikolojik Harp

• Gülsünler!

İranlılar'a gülünmez.

Öğrenecekler.

• Rasyonel düşüneneyen dinsel kafa bilimsel üretim yapamaz aynı bizde olduğu gibi sadece ve sadece yalan söyler.

• Ne var yani bende bunu Kütahya’da çektim…

Ne büyütüp bakıyorsun…

• Yalan büyük olacak ki inanan çok olsun sanki bana bir yerlerden tanıdık geliyor bu senaryo ama gerçekten çıkaramadım ??

• Tayyibin istedigi

• sizce de mantıksız değil mi, üst düzey bir kişi markası okunan ve konu ile alakasız ve internette satılan ve amerikalı bir şirketin yaptığı bir kartı bile bile tanıtması

• iran ordusunun amazondan 600 dolar verip urun siparis etmesi buyuk basari bu krizde o kadar dolari nerden bulmuslar

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.