Şimdi Ara

İran’ın tanıttığı “kuantum” işlemcisi alay konusu oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
1
Favori
6.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İran’ın tanıttığı “kuantum” işlemcisi alay konusu oldu
    Kuantum işlemcileri konusunda çoğu ilke amansız bir yarışın içerisinde. Bu işlemciler sayesinde bilimsel araştırmalarda devrimsel sonuçların elde edilebileceği belirtiliyor. Halihazırda dünyanın en güçlü kuantum bilgisayarı ise 433 qubitli ABD menşeili IBM Osprey. Bu alandaki çalışmalarda güçlü iddialı olan bir diğer ülke ise İran. İran geçtiğimiz hafta düzenlediği bir etkinlikte ilk "kuantum işlemcisini" tanıttı. Ancak işin gerçeği oldukça farklı ve gülünç.

İran, "kuantum işlemcisi" tanıttı

Cihaz, geçtiğimiz hafta Noshahr İmam Humeyni Deniz Üniversitesi’nde düzenlenen "Kuantum İşleme" konulu etkinlik sırasında "kuantum işleme algoritmasının ilk ürünü" olarak sergilendi. İslam Cumhuriyeti Ordusu Koordinatör Yardımcısı ve eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Habibollah Sayyari, ülkenin modern teknolojilerdeki ilerlemeleri hakkında yaptığı konuşmanın ardından cihazı etkinlikte resmen tanıttı. Tanıtılan cihazın su üstü gemilerini tespit edebilen çığır açıcı bir kuantum işlemci olduğu belirtildi.

Amazon'da satılıyor

Bu tanıtımdan sonra tanıtılan ürün, İran sosyal medyasında büyük bir tartışma ve alay konusuna dönüştü. Zira ordunun başarısı olarak lanse edilen kartın üzerinde markanın ve modelin adı (ZedBoard Zynq-7000 ARM/FPGA SoC Development Board) açıkça görülüyor. Daha ilginç olanı ise bu ürünü, ABD merkezli donanım ve yazılım şirketi Digilent tarafından üretiliyor ve Amazon’da 600 dolara satılıyor olması.

Ayrıca Bkz.Amazon Prime üyelerine özel “Çok Al & Az Öde” kampanyası başladı

Tabii satın almadan önce bu cihazda kuantum devresi ya da işlemcisi gibi herhangi bir kuantum bileşeni bulunmadığını belirtelim. Bu ürün düşük maliyetli bir geliştirme kartından başka bir şey değil. Öte yandan bu tip sahte duyuruları daha önce de İran’da görmüştük. Örneğin, Nisan 2020'de, COVID-19 pandemisinin başlamasından kısa bir süre sonra, İran Devrim Muhafızları, koronavirüs bulaşmış insanları 100 metre içinde tespit edebilen "çığır açan" bir süper cihaz geliştirdiğini iddia etmişti.

Kaynak:https://www.iranintl.com/en/202306086480

• Maalesef din propagandası ile ülke yönetildiğinde genelde sonuç bu oluyor. Destekleyen 2. 3. ülkelerin, eskiyen silahları sanki yeniymiş gibi propaganda yapılır. Millet gaza getirilir. Ama işin aslında eğitim 0'landığı, adalet 0'landığı için gerçek anlamda bir şey üretilmez. Çünkü öyle bir beyin yoktur. Onlar zaten çıkar gider.

Ben Erdemirde staj yaptım. Elekrik bakım atölyesinde, bozulan motorların sargılarını kendilerinin tekrar sardıklarını gördüm. Tabi Erdemir büyük şirket kendi yüksek fırınını bile üretebiliyor. Tai de benzer şekilde. 4 farklı iyi yerli şirkette çalışma şansım oldu ve hepsi gerçekten mantıklı şeyler yapıyorlardı. Bence haksız yere ülkemizin kurumlarını şirketlerini aşırı eleştirmeyin. Şuan yabancı ülkede çalışıyorum ve bence tek fark maddi sermayeleri, geçmişten gelen birikimleri ve çalışanı koruyan yasaları. Haftada 50 60 saat çalışmak burada yasal değil.. normalde değil

Türkiyede motor yapılmıyor demek sarım yapılmıyor demek, türkiyede deniz yok dağ yok demek kadar saçma..

Onlarca motor üreten firma var. Ya çok cahilsin yada kasıtlı iki durum da kötü. Bilmiyorsan yorum yapma. Sallama..

Türk elektrik, gamak, watt, femsan,.... Firmalara bir bak istersen.

Din düşmanlığı yok. Münafık düşmanlığı var. Kitapta en çok geçen kelime münafık. Yani sizden gibi görünüp sizi kullanırlar. Gerçek dinden uzaklaştırırlar. Buna rağmen müslümanlığa inanıp da kitabına inanmamak nasıl bir şey şaşırıyorum. Müslümanlığa göre zaten Allah kendi uyarıyor defalarca. Ama bizimkiler başını secdeye koyandan zarar gelmez diyor. E Allah'a yalancı demiş oluyorlar aslında farkında değiller okumadıkları için.

Defalarca Hristiyanlık'ta da her dinde de bu yaşanmış. Hala misal utanmadan papalığın olabilmesi de çok enteresan. Yani biz dinin temsilcileriyiz dediler. Dünya yuvarlak diyene hayır hristiyanlıkta bu yok deyip astılar. Dünya merkezde değil, güneşin etrafında dönüyor diyeni, hristiyanlıkta bu yok deyip hapsettiler. Daha neler neler. E hristiyanlıkta bu yok dedikleri her şey bir bir ortaya çıktı. Yani bu durumda ya hristiyanlık yalan olmalıydı ya da dünya düz olmalıydı.

Kuzey Kore'ye gelirseniz orası zaten Rusya ve Abd savaşının bölünmüş parçaları. Onların zaten hiç şansı yok. Ama biz cumhuriyetten, ve daha öncesinde çok daha köklü bir geçmişten geliyoruz.

quote:

Orijinalden alıntı: Spider_hip

Maalesef din propagandası ile ülke yönetildiğinde genelde sonuç bu oluyor. Destekleyen 2. 3. ülkelerin, eskiyen silahları sanki yeniymiş gibi propaganda yapılır. Millet gaza getirilir. Ama işin aslında eğitim 0'landığı, adalet 0'landığı için gerçek anlamda bir şey üretilmez. Çünkü öyle bir beyin yoktur. Onlar zaten çıkar gider.
    Mahmut Faruk Akşit hocayı takip edersen motor olayında yol almaya başladığımızı görürsünüz. Bizde zeki mühendis çok emin olun. Dini propagandaymış. Bizdeki gelişmeleri dış basından takip edin. Evet, çok yüksek teknolojiye sahip değiliz ancak adım adım ilerliyoruz.
  • bizimkilerin agzi yandi yorum yapmazlar :) adamlara yapamazlar diyinde yapsınlar yazık ama :)

• ahanda yapıyorumİran’ın tanıttığı “kuantum” işlemcisi alay konusu oldu .

İran’ın tanıttığı “kuantum” işlemcisi alay konusu olduyoutube
    İran, bin 400 kilometre menzile sahip 'Fettah' adlı ilk hipersonik balistik füzesini tanıttı.İran tarafından üretilen ilk hipersonik balistik füze, başkent T...
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=OeFdUpKtJKo

adamlar saatte 15 000 kilometre hızla füzeleri yolladığında havaya bakıp ehe ehe diye içindeki çipleri düşünüp gülersiniz

patlamaz kiiii patlamaaaz kiiii heyo heyooo

aha geliyo..içine çin malı çip takmışlar le...ehe.

İran’ın tanıttığı “kuantum” işlemcisi alay konusu olduyoutube
    Suriyede F16 pilotumuzun hedefi tam 12 den vurması #Turkishmilitary #türkpilot #usa #greece #eyt
    https://www.youtube.com/shorts/69enQ5YW_oc?app=desktop

neyse ki bizimkiler var....değerini bilin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 9 Haziran 2023; 21:32:8 >

• Şöyle şeyler yapma işte İran !

İnsanları kandırmayın !

• İran’ın tanıttığı “kuantum” işlemcisi alay konusu oldu  bizimki anlamamış.

• Maalesef din propagandası ile ülke yönetildiğinde genelde sonuç bu oluyor. Destekleyen 2. 3. ülkelerin, eskiyen silahları sanki yeniymiş gibi propaganda yapılır. Millet gaza getirilir. Ama işin aslında eğitim 0'landığı, adalet 0'landığı için gerçek anlamda bir şey üretilmez. Çünkü öyle bir beyin yoktur. Onlar zaten çıkar gider.

• Nası kaptırdık bunu ya

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teknoloji dinsizlerin işi kafir icadı değilmi gezi zekalılar

• Adamlar başka bir şey kast etmiştir ama troller olayı çarpıtmıştır

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bizde de böyle yapılıyor ki ,tek farkı bizimkiler daha zekice yapıyor. Mesela sorsan %100 yerli derler ama ülkede daha üretilen hiçbir elektronik aletin motoru bile sarılamıyor. Bunu yapamadan motoru nasıl yapıyoruz :) En basit elektrik süpürgesi bile motor direk değiştirilir ülkemizde , saracak adam bulamazsın. Arada bir kaç yerde sargı yapılır ama belirli bir amaca göre sarılır mesela transformatör sargısı falan yaparlar ya da hobi amaçlı sararlar orası ayrı. Grundig elektrik süpürgemiz var motoru sardı ve motoru değiştirdiler direk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 10 Haziran 2023; 1:48:37 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spider_hip

Maalesef din propagandası ile ülke yönetildiğinde genelde sonuç bu oluyor. Destekleyen 2. 3. ülkelerin, eskiyen silahları sanki yeniymiş gibi propaganda yapılır. Millet gaza getirilir. Ama işin aslında eğitim 0'landığı, adalet 0'landığı için gerçek anlamda bir şey üretilmez. Çünkü öyle bir beyin yoktur. Onlar zaten çıkar gider.
    Mahmut Faruk Akşit hocayı takip edersen motor olayında yol almaya başladığımızı görürsünüz. Bizde zeki mühendis çok emin olun. Dini propagandaymış. Bizdeki gelişmeleri dış basından takip edin. Evet, çok yüksek teknolojiye sahip değiliz ancak adım adım ilerliyoruz.

• tobepeople kullanıcısına yanıt

Ben Erdemirde staj yaptım. Elekrik bakım atölyesinde, bozulan motorların sargılarını kendilerinin tekrar sardıklarını gördüm. Tabi Erdemir büyük şirket kendi yüksek fırınını bile üretebiliyor. Tai de benzer şekilde. 4 farklı iyi yerli şirkette çalışma şansım oldu ve hepsi gerçekten mantıklı şeyler yapıyorlardı. Bence haksız yere ülkemizin kurumlarını şirketlerini aşırı eleştirmeyin. Şuan yabancı ülkede çalışıyorum ve bence tek fark maddi sermayeleri, geçmişten gelen birikimleri ve çalışanı koruyan yasaları. Haftada 50 60 saat çalışmak burada yasal değil.. normalde değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tobepeople kullanıcısına yanıt
    Nası yani senin orada bobinajcı yok mu

• Konu İran yalnız birilerinin bir yerlerden birşeyleri var ülkesini küçümsüyor.
    bence sorun ülke değil ülkesini küçümseyen çapsızlarda sorun.herkesi kendileri gibi çapsız sanıyorlar,ülkesinde neler üretildiğinden bi haberler.

• Abgar63 A kullanıcısına yanıt
    Ben şahsen Mahmut akşit hocayla birbir görüştüm teknofest te adam çok zeki biri elektrik li uçak motoru yapacakmisiniz diye sordum dünyada ornekleri var denemeleri var dedim biz yapacağız sende duyacaksın dedi .

• İran dediğiniz ülkenin kendi nükleer silah programı var bizim neyimiz var ? Allahımız kafamıza bombayı bıraktıkların da Allahınız size yardım etmez kafanız çalıştırıp kendi silahını yapsaydın der  

• Türkiyede motor yapılmıyor demek sarım yapılmıyor demek, türkiyede deniz yok dağ yok demek kadar saçma..

Onlarca motor üreten firma var. Ya çok cahilsin yada kasıtlı iki durum da kötü. Bilmiyorsan yorum yapma. Sallama..

Türk elektrik, gamak, watt, femsan,.... Firmalara bir bak istersen.

• AnadoluEfes kullanıcısına yanıt

Turkiye nato ya katildigindan itibaren binlerce nukleer silaha sahip oldu...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.