< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İran’ın tanıttığı “kuantum” işlemcisi alay konusu oldu (4. sayfa)
-
-
asılsız bir duyuru mu??
iyi ki bizim ülkemizde böyle düzenbazlıklar yok
-
Dünyanın en büyük silah üreticisi Rusya bile İran'dan Siha aldığına göre, Dünya değişiyor. Yeni dünya yeni teknolojiler üzerine kurulu olacak. Yeni Dünya Çin eksenli olacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K110 -- 11 Haziran 2023; 10:42:59 > -
İha siha çok gerekli aletler değil uğraşmaya gerek yok hadi top class savaş makineleri üretsin iha siha cılar da görelim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Oo bir de aynı kaynaktan devamı var;
Kennedy suikastinin arkasında da aynı kişiler var.
Sebebi Kenedy'nin bizim paramızı neden biz basamıyoruz. Para basma hakkına sahip olan ülkenin yöneticisidir demesi.
Zaten bu işin neden bu kadar kolay üstü kapatıldı, failler bulunamadı falan diye düşündüğünüzde ortaya çıkıyor. Yani sözde dünyanın en güçlü ülkesi ama kendi başkanına daha sahip çıkamıyor. Öyle bir şey mümkün mü.
Abd İngiltere bağımsızlık savaşında, Yahudiler'in tek şartı vardı, para basma hakkınızı bize vereceksiniz, biz de sizin kazanmanızı sağlayacağız. Dönemin liderleri kabul etti ve Abd kuruldu.
Güneri Civaoğlu'nun üstü kapalı kısa bir yazısı var konu ile ilgili. İlgili kült'ün liderlerini bankerler diye geçiştirmiş. Ama olayın detaylarını araştırırsanız hangi dünyadaki tüm finansın sahibi ailelere çıktığını bulabilirsiniz. Şimdi mesela o aileler Çin'e kaydılar. Hatta dünyanın yeni liderinin Çin olmasını onlar istiyor. Çünkü bu aileler için para konuşur. Ülkeler sadece finansı yönetmek için kuklalar. Kenedy örneğindeki gibi hiç bir ülkenin liderinin bile karşı çıkma şansı yok.
Hatta daha da kazılırsa, 2. dünya savaşının aslında çıkmasını sağlayanların yahudiler olduğu söyleniyor. Katledilen onca insanın aslında yahudiden çok çingeneler olduğu söyleniyor. İsrail'in kurulabilmesi için bunun çıkartıldığı söyleniyor.
Tabi burada yahudi kötülemesi yapmak için bunları söylemiyorum. Tüm bunlar doğru ise takdir bile etmek lazım. İyi ya da kötü, adamlar 8 milyarı yönetecek şekilde plan programlar yapabilmiş.
milliyetÜç dolar suikastıhttps://www.milliyet.com.tr/yazarlar/guneri-civaoglu/uc-dolar-suikasti-2724329?sessionid=2
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider_hip -- 11 Haziran 2023; 12:32:30 >
-
Yok maalesef ünideki aldığım dersler arasında yoktu.
Delil elbetteki önemli ama tabi bu tarz konularda tahmin edilebileceği üzere kolay kolay delil bulunmaz. Ha delili olanı da zaten kolay kolay yaşatmazlar. Yani misal ne diyoruz Amerikan başkanı bile öldürülmüş. Onu öldürebilen elinde delil olanı mı öldüremeyecek.
Güneri Civaoğlu'nun yazısını ben de İngilizce falan bilmeme ihtimalini varsayarak sana mesaj atacağım zaman google da buldum. Yoksa ben pek Türkçe kaynak takip etmiyorum.
Dediğim gibi bu konu rahatça kaynaklandırılabilecek bir konu değil. Misal Snowden olayını belki biliyorsundur. Adam film gibi ülkeden kaçabildi. Şayet yolda vurulsaydı ve ben onun dediklerini yazıyor olsaydım yine kimseye elbette kanıtlayamazdım. Bunun gibi yani neler dönüyor dünyada.
Bizim ülkemize bakarsak bile eski dallas dizisi gibi dönmeyen entrika kalmamış. Sedat Peker'in, Ali Yeşildağ, Muhammed Yakut falan neler anlattı. Elimizde delillerde var, yeter ki bir savcı soruşturmaya başlasın dediler. Bir tek savcı bile cesaret edemedi. Yani bazen delillerde yetmiyor.
Tabi ki inanıp inanmamak kişilerin kendisine kalmış bir durum. Bakarsak dünyanın 4 te 3 ü deliller olmadan dinlere inanıyor.
-
yanılıyorsun. arı gibi zibilyon tane sihayı, bir uçak gemisine musallat ettiğini düşün.
-
Şu an en modern silah bunlar. Daha top'u pop'u yok. Senin top silah dedikleri artık çöp.
-
olmamış icat
-
Iran bu berbat yönetimle asla bir yol katedemez
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İran Aliexpress'ten satın alınabilen Garmin gibi markaların havacılık ekipmanlarını kullanarak minicik bi uçak yapmıştı, bunu da hayalet savaş uçağı diye sergilemişti. ama uçağın uçan bi görüntüğsü falan yok hani.
sonra alay konusu olunca da, uçan görüntüsünü yayınlayacaz dediler, busefer de bi RC uçağın uçan görüntüsünü yayınladılar, sözüm ona hayalet uçak diye.
yalnız uçak minicik, içine pilot bile sığamıyo, pilotun dizleri dışa çıkıyodu. arada 1-2 sene geçince de aynı uçağın kokpit camını mat bi kaplama ile kaplamışlar, aynı maket uçağı "hayalet SİHA" diye tanıttılar.
İran'ın molla rejimi kendi cahil kitlesine böyle reklam yapıyo dünyayı ele geçirdik diye.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
askeri havacılık günlük dilinde bunlara "soba borusu" deniyo. İran'ın yaptığı tarz bu ucuz hava araçlarının en temel özellikleri:
1- Aliexpress'te satılan havacılık ekipmanları ile yapıldıklarından dolayı hem ucuz hem de tamirinin/bakımının kolay olması.
2- bu ucuzlukları ile çok sayıda alınabilmeleri.
bunlar aşırı yavaş, alçak irtifalı, hantal ürünler oldukları için etkileri çok zayıf. ama, sinek sürüsü gibi aynı anda çok sayıda gönderilince bi işe yaramaları bekleniyo.
bu teknik yeni olsa da ama sofistike yani gelişmiş bi teknik değil. bu soba boruları şuana kadar bazı yerlerde etkili oldular, ama, etkili oldukları yerler Sovyet döneminden kalma radar kullanan gelişmemiş ülkelerdiler. bu radarlar bu alçak irtifalı insansız araç sürülerini kuş sürüsü sınıfında değerlendiriyodu.
modern bi orduya karşı bunların etkileri tartışılır. Ukrayna Rusya'nın amiral gemisi Moskva'yı batırırken Bayraktar araçları ile dikkat dağıtma yaptıklarını söylediler. bu açıklamaya ne kadar güvenmek gerektiği tartışılır zira bu savaşta Ukrayna stratejik ortak Türkiye'yi Rusya'nın yanına kaydırmamak için bize hertürlü yağı çekmiş bir ülkedir. Moskva gemisinin hava savunma sistemi normalde herhangi bir hava aracı ile dikkati dağıtılamıyor olması gereken bi sistemdir, ki Bayraktar gibi aşırı yavaş giden pırpır motorlu sistemlerle hiç etkilenmemesi beklenir.
Rusya da İran'dan soba boruları satın aldı. onlar da muhtemelen Batı'nın Ukrayna'ya verdiği sistemlere karşı koymak için İran'ın insansız araç sürülerini kullanacaklar.
bu soba borularının kesinlikle etkili oldukları bi nokta var aslında, o da düşmanı "maliyet" olarak yıpratmak. düşmanda gelişmiş bi hava savunma sistemi varsa, sen çoookk ucuza ürettiğin soba borularını gönderip, düşmanın "kısıtlı sayıda" olan savunma sistemini yıpratabilirsin. düşmanın buna yapabileceği tek şey, aynı ölçüde ucuz ve gelişmemiş savunma silahları üretmek olacaktır.
sonuç olarak bu soba boruları modern olmaları sayesinde değil, aşırı ucuz ve basit olmaları sayesinde işe yarıyolar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam bu kadar cehalete karşı,verdiğin cevapları görünce tüylerim diken diken oldu.Dünya sizin gibilerin hatırına dönüyor vallahi.
Adama "Kaynak ne?" diyorsun.Gelen cevap:
Önce uydurma bir haber linki atıyor (eli olan herkesin yazar olabileceği random bir gazete ve site).
Sonra; "Böyle şeyin kaynağı olmaz,bileni de yaşatmazlar..." diyor.
Güler misin,ağlar mısın?
-
konuşmak var bir de icraatı izlemek var. soba borusu dediğin bak neler yapıyor. tek bir tanesi de iyi iş çıkarıyor.
TRT HaberyoutubeTeröristlerin Afrin'deki saldırılarını Bayraktar TB2 SİHA'lar görüntüledi, TSK örgüt karargahını havaya uçurdu.https://www.youtube.com/watch?v=7i5SCgqBGT0 -
Haha tabi şimdi Idiocracy filmi tam aklıma geldi bu yorumdan sonra. Yani çoğunluk neye inanıyor ise normal o kabul ediliyor. Bunu küçüklüğümde kimse okuma yazmayı doğru düzgün bilmez, matematik bilmezken ben sınıf atladığımda da çok yaşamıştım. O yüzden açıklamaya tenezzül edeyim mi, yoksa random gazete kısmında, devamını zaten okumadığınıza ya da okuduğunuzu anlamamanızda mı bırakayım bilemedim.
Yani dünyada sadece gösterilene inanan bir kitle yaratıldı çok güzel. Elbete çok fazla bilgi kirliliği de var, ama bilgiler ortada, derleyip toparlayıp insanlar kendi bilgileri ile birleştirip bir fikre varırlar. Hele bir de kanıtlardan bu kadar bahsederken kalkıp da bir din mensubu falan çıkarsanız zaten buraya kadar yazdıklarımda boşuna gitti diye gülerim :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider_hip -- 12 Haziran 2023; 0:18:58 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X