Arkadaşlar sosyal olarak sorun çekiliyor mu? 3 döneme dersleri yayma gibi bir muhabbeti olduğu için hoşuma gitti. Ayriyeten direk hazırlığı atlarsan kaynaşma konusunda sorun yaşayabilirsin filan diyenler oldu. Acaba İrregular olursam ne gibi dezavantajları var? |
İrregular olmak mantıklı mı?
-
-
İrregular olmak kötü, git 1 senede bitir
-
Belli bir sınıf düzenin olmayacak ders kayıtlarında açılan derslere göre program hazırlayacaksın. Bazen istediğin dersler açılmayacak. Hazırlığı direkt atlarsan sorun olmaz çünkü hazırlıkta kendi bölümünden max bir iki kişi ile tanışırsın. Ben de geçen sene yarım dönem hazırlık okudum sonra kışın sınava girip atladım. Hazırlık çok boş bir yer... Kullanmasını bilenler çok eğleniyor ama ben öyle biri değildim. Dönem arasında bitirdiğim için irregular olma şansım vardı. Başta olmak istiyordum ders kayıt dönemi açılınca bunun beni çok zorlayacağını anlayıp vazgeçtim. Okulu yarım dönem dondurdum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İşletme falan okuyorsan mantıklı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İnşaat büyük ihtimal.
Neden?
Dersler kümülatif ilerlemiyor pek. Mühendisliklerde bir dersi anlamak için öbür dersi önceden görmen gerekiyor genelde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi randyrhoads7 -- 9 Ağustos 2024; 15:30:22 >
inşaat ise kal, çevre edinirsin de itü'nün hazırlığı kötü
-
İTÜ nün de kötüyse biz ne yapalim a..
itü'de çoğu havuz dersi her dönem açılıyor "olabilir" arkadşaın amacı zaten irregularlıktan regularlığa geçiş. muhtemelen çap/yatay falan deneyecek 3. dönemin sonunda. itü'de bunu isteyen herkes irregular başlar. 3 ortalamasını sırf irregularlık sayesinde 3.7 ye falan çekebilen var. yani yaz dönemi dahil 4 dönemin oluyor iki dönemde düşük olan notlarını tekrar alıp düzeltmeye çalışıyorsun.
-
Türkiyede Bilkent,ODTÜ,Boğaziçi(Sabancı hakkında bilgim yok) hariç iyi bir hazırlık eğitimi verilmiyor, bu üniversitelerin de aşırı iyi bir eğitim verdiğini düşünmüyorum ama ortalamanın üstü olduğu için iyi diyebiliriz
-
irregular olacağıma bölümü 1 sene geç bitiririm daha iyi
-
Sıkıntı olmaz
Tamam da hocam irregular olsak bile belli bir kredide ders almak gerekmiyor mu? Ortalamayı yükseltmek için aa alamadıkları derslerden bilerek mi kalıyorlar
İyi hazırlığın da pek bi esprisi yok açıkçası gidip yabancı bi ülkede belli bir süre yaşamadıkça ingilizce hep vasat kalıyor
itüde sanırım yükseltmeye ders alma işi o kadar sıkıntı değildi diye hatırlıyorum. ve gerekmiyor diye hatırlıyorum yani bu bahar dönemi başladı sonra önümüzdeki güz ve bir sonraki bahar dönemi sadece regularların alacağı ilk 2 dönemin derslerini alıyorlar. çap'a falan 1. sınıfın sonunda başvuruluyor ya orada denk oluyorlar zaten. ayrıca ek ders de alabilirler 3. döneminde ortalamaları çok iyiyse. benim arkadaşım öyle yapmıştı. ortalaması nitekim diğer beazılarından düşük olmasına rağmen fazla kredi verdiği için önde gözüküyordu. ama olayın üstünden 1 sene falan geçti bazı şeyleri yanlış hatırlıyor olabilirim. ama mantık aşağı yukarı bahsettiğim gibi bir iki şey değişiyordur. yani regular başlayan ve 1. sınıfın sonunda çapa başvuran adam daha az ek ders alma ihtimaline sahip. zaten 1. sınıfın sonundaki çap başvurusu için 45(?) gibi bir kredi sınırı var onu geçmemen lazım diye hatırlıyorum. sayı yanlış olabilir.
-
Aynen bu şekilde hocam. GPA konusunda çok büyük kolaylıklar sağlıyormuş.
Sosyal konuda çekincelerim var, sınıf düzenini tutturamamaktan dolayı arkadaşsız kalır mıyım diye. Sonuçta üniversite hiç tecrübe etmediğim bir ortam.
Up.
Up.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- samsun en iyi dershane sıralaması
- en iyi hazırlık eğitimi veren üniversiteler
- soru kalesi yayınları zorluk derecesi
- kyk da çamaşır nasıl yıkanır
- endüstri mühendisliği mezunları yorumları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X