Şimdi Ara

İş Bankası kredi kartımı kapattı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
4.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Normal şartlarda banka haklı, kredi kartlarında 3 dönem asgari ödeme tutarını zamanında ödemezseniz, kanunen kart dönem borcunun tamamı ödenene kadar kullanıma kapatılır, kanun böyle tüm bankalar için geçerli bu 2 defa başka banka da başıma geldi. Yani siz ister bankanın 50 yıllık müşterisi olun, isterseniz kredi kartı borcunuz 1000 tl olsun, banka hesabınızda 1.000.000 tl olsun bu değişmez. 3 kere asgariyi gününde yatırmazsanız kapatırlar.
    Bende sizin gibi markette maduriyet yaşamıştım 3-4 sene önceydi araştırmıştım, ama bu böyle.

Haklı olduğunuz nokta, şuan korona sebebiyle bu kanunu esnetmeliler ve kartı kapatmamalılar bencede, geçte olsa borcu ödemişsiniz, o yüzden bence de şu özel şartlarda kredi kartları kullanıma kapatılmamalı...
  • 2014 yilindan beri kredi karti kullaniyorum. Limit 500 TL di simdi 11 bin TL. Hic bir zaman asgari ucret odemedim. Ekstre kesildigi gun odedim 1 gun gecmisligi yoktur. Ayagimi yorgana gore uzatirim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Parası var ödememiş borcunu utanmadan haklı gibi gelip bide konu açmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam BDDK ya şikayette bulun durumu incelesinler bi. Normalde kartlar 91. gün takibe gittiği için kapanıyor ama onu da 180 güne çektikler. BDDK hakkından gelir

• Haksızsın
    Banka haklı
    Buraya mağdur edebiyatı yaparak konu açtın diye haklı olamazsın.
    Hesabında para vardıysa mobil bankacılık ile 1 dakika içinde ödeyebilirdin ki sen bunu 3 defa yapmamıştım.
    Birde gelmiş burada ağlıyorsun

• Garanti Bankası 1.35 faizle 3 ay boyunca ekstre erteledi.Hiç yoktan iyidir.
  • Merhaba. Farklı kredi kartlarınız varsa kapatın geçin. Bu yaklaşımları yüzünden uzun zaman önce kapatmıştım kredi kartımı. Moral bozmaya değmez.

• Ne olsun istiyordun?

• haklı haksız olayına girmiycem ben. anlaşılan o ki sizin ihmalkarlığınız da var. çünkü asgari ödeme yapmadığınız sürece mesajla hatırlatıyorlar. ve bundan önceki 2 ay boyunca da gelmiştir o mesaj.
    ben malatyada yaşıyorum, iş bankası kredi kartım var, deprem bölgesi olduğu için 3 aydır ekstre borcu 0 (sıfır) olarak görünüyor. faizsiz şartsız ertelediler. yani art niyetli olsalar bunları da yapmazlardı.
  • E maden ödeyecek paran var neden geciktiriyorsun ki

• Yasaya uymaz ise rekabet kanununu çiğnemiş olur. Mecbur uygulayacak. Diğer bankalar üstüne çöker.

• Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğin 22. maddesinin, altıncı fıkrasında nakit çekim, müşteri limiti artış ve mal ve hizmet alım işlemleri aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir:

Bir takvim yılı içerisinde üst üste 3 defa, son ödeme tarihine kadar dönem borcunun asgari ödeme tutarından az ödeme yapılan kredi kartları ile dönem borcunun tamamının ödenmesine kadar nakit çekim işlemleri ve mal ve hizmet alımı gerçekleştirilemez.

Bu uygulama, 8 Ekim 2013 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir.

Yönetmelik son derece açık. Banka, sistemini bu yasaya uygun olarak düzenlemek zorunda.

Bankacılık otoritesi bu kartı neden kullanıma kapatmadığını ve düzenlemelere aykırı işlem yaptığını bankaya sorduğunda, banka ama o bizim 11 yıllık müşterimiz, çok sık da kullanır mı diyecek Allah aşkına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jahnny -- 10 Nisan 2020; 13:6:19 >
  • ilkinden gecikmeden başlamak üzere asgari ödemeyi zamanında farklı dönemlerde 3 yada arda arda 2 ay ödemezsenişz nakit avansa, farklı dönemlerde 4 veya ard arda 3 ay ödemezseniz tüm alışverişlere son dönem borcubub tümünü yatırana kadar kapatılır. ( hiç ödemezseniz değil son ödeme tarihinden sonra ödemek kasıt burada)
    Bu BDDK kararıdır hiçbir banka tölere edemez
  • Bankalarda yapılan her işlem yıllar sonra da olsa hem bankanın kendi merkezlerindeki müfettişlerce hem de bddk tarafından incelenir, o yüzden yapılması gereken yapılmazsa çok ağır maddi yaptırımları olabilir. 3 defa üst üste asgari tutarın altında ödeme yapmadıysanız banka müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz. Bu günlerde sıra zor geliyor ne yazık ki.

• Zamanında ödemediysen iyi yapmışlar

• quote:

Orijinalden alıntı: spertecular

Anladım.
    Yani sizde bir banka sahibi olsanız; 11 yıldır sizin bankanızı sürekli kullanan birisini, hesabında kredi kartı borcunun fazlaca miktar katı parasını olan müşterinizi 2 kez borcunu unutup geç ödediği için, 3.kez de ödemeyi unutursa salgın hastalık falan umrumda olmaz kredi kartını kullanıma kapatırım diyorsunuz yani. Algı için sosyal medya ajanslarına milyonlarca dolar vererek "el birliğiyle yeneceğiz, ekonomiye destek paketiyle sizlerin yanınızdayız" temalı reklamlar yaparım bunlar yeterde artar diyorsunuz sanırım.
    Tam olarak anladım sanırım.Teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    Hocam banka; arkadaşınız, kardeşiniz, aileniz, babanız değil.
    Size verdiği borcu yada kullandırdığı parayı ah canım bu ay veremedin parayı birdaha ki ay kapatırsın sen aslansın sen kralsın mı diyecek?

Bırakın şimdi o reklamları.
    O reklamları verdi diye, size imtiyaz tanıyacak değil.

Hesabınızdaki paranızda ilgilendirmez işbankasını.
    Madem otomatik ödeme talimatı verseydiniz?

Kanun, kural neyse o işler hocam.

3 dönem asgari tutar altında ödeme yaparsan kartın kullanıma kanunen kapatılır demiş.
    Sen geçen ay ödeyemedin bu ay ödersen sana dokunmayacağız dememiş dimi?

Gayet açık ve net değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

Hocam banka; arkadaşınız, kardeşiniz, aileniz, babanız değil.
    Size verdiği borcu yada kullandırdığı parayı ah canım bu ay veremedin parayı birdaha ki ay kapatırsın sen aslansın sen kralsın mı diyecek?

Bırakın şimdi o reklamları.
    O reklamları verdi diye, size imtiyaz tanıyacak değil.

Hesabınızdaki paranızda ilgilendirmez işbankasını.
    Madem otomatik ödeme talimatı verseydiniz?

Kanun, kural neyse o işler hocam.

3 dönem asgari tutar altında ödeme yaparsan kartın kullanıma kanunen kapatılır demiş.
    Sen geçen ay ödeyemedin bu ay ödersen sana dokunmayacağız dememiş dimi?

Alıntıları Göster
    "Hesabınızdaki paranızda ilgilendirmez işbankasını."
    Sanırım bu bile bankaları, bankacılık sistemini %0 oranında anladığınızı gösteriyor.

"Kanun, kural neyse o işler" derken evet öyle olmalı ancak şu anda olağanüstü bir dönemdeyiz ve birçok ülkede çok fazla kanunlar esnetildi bunun hakkında da hiçbir fikriniz yok biraz yabancı kaynakları takip etmenizi tavsiye ederim.

Ki ben yazımda kanunlar esnetilsin diye birşey de demiyorum, yada bana imtiyaz uygulansın da demedim.
    OLAĞAN ÜSTÜ DÖNEMDE HABER VERMEDEN KREDİ KARTININ KAPATILMASININ yanlış birşey olduğunu söylüyorum.

Nasıl ki kiracım bana ev kirasını ödemediğinde direk doğalgazını, suyunu, elektriğini kesip kapıya atıp evsiz bırakmıyorsam, önce uyarıp sonra işlem yapıyorsam bankanın da önce uyarması gerekirdi değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spertecular -- 10 Nisan 2020; 13:57:13 >

• Umutmuşmuş bunak mısın birader

• Kardesim donem borcunu odemeden asgari odemeler yapiyosun madem paran var donem borcunu ode. Bu kural ilk defa uygulanmiyor. Sen olayi yanlis anlamissin gecmisle alakali degil odeme aliskanliginla alakali bir durum bu

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.