Şimdi Ara

İş Bankası kredi kartımı kapattı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
4.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: OuuuuZ

Kardesim donem borcunu odemeden asgari odemeler yapiyosun madem paran var donem borcunu ode. Bu kural ilk defa uygulanmiyor. Sen olayi yanlis anlamissin gecmisle alakali degil odeme aliskanliginla alakali bir durum bu
    Dönem borcunu ödemeyi ard arda 3 kez unutmadım, ve unuttugum diğer 2 ekstredeki borcun tamamını 1 gün sonra faiziyle ödedim. Bu 3.cüsü ve bilgi verilmeden kart kapandı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spertecular

"Hesabınızdaki paranızda ilgilendirmez işbankasını."
    Sanırım bu bile bankaları, bankacılık sistemini %0 oranında anladığınızı gösteriyor.

"Kanun, kural neyse o işler" derken evet öyle olmalı ancak şu anda olağanüstü bir dönemdeyiz ve birçok ülkede çok fazla kanunlar esnetildi bunun hakkında da hiçbir fikriniz yok biraz yabancı kaynakları takip etmenizi tavsiye ederim.

Ki ben yazımda kanunlar esnetilsin diye birşey de demiyorum, yada bana imtiyaz uygulansın da demedim.
    OLAĞAN ÜSTÜ DÖNEMDE HABER VERMEDEN KREDİ KARTININ KAPATILMASININ yanlış birşey olduğunu söylüyorum.

Nasıl ki kiracım bana ev kirasını ödemediğinde direk doğalgazını, suyunu, elektriğini kesip kapıya atıp evsiz bırakmıyorsam, önce uyarıp sonra işlem yapıyorsam bankanın da önce uyarması gerekirdi değil mi?
    Gayet açık ve net değil mi?

Alıntıları Göster
    Bence siz gram anlamıyorsunuz bankacılıktan.
    Banka sizin hesabınızdaki parayı otomatik ödeme harici, asgari ödeme vs için durduk yere çekemez.
    Ha kredinizi 3-4 ay ödemezsiniz kanuni takibe girersiniz o zaman hesabınızı bloke eder içinde ne var ne yok siler süpürür. Bu gibi durumlarda alır hesaptan parayı.

Madem siz çok anlıyorsunuzda hesabınızda para olduğu halde neden ödemiyorsunuz?

Ülkede ohal ilan edilmemiş, sokağa çıkma yasağı yapılmamış.
    Devlet bile çoğu ödemeyi ertelememiş siz kalkmış diyorsunuz ki milyonlarca kullanıcısı olan banka bana imtiyaz tanısın.

Banka sizi zaten baştan uyarıyor hocam.
    Her gelen ekstrenizde yazar bu uyarı.

Tabi siz kredi kartı kullanmayı bilmediğiniz için. Görmemeniz normal.

Bankaya trip felan atın, belki açarlar geri.

• Kredi kartının tek şartı her ay asgari üstü ödeme yapması bunu da 3 kere yapamamışsan senin kullanmaman gerekir zaten

1 gün geç ödesen de 30 gün geç ödesende banka için gecikme süresi aynıdır hepsinde aranızdaki sözleşmeyi bozan sensin bu kadar basit

Hesabında milyon dolar olsun farketmez bu kim daha zengin olayı değil borcunu ödeyebilecek olman değil ödemen önemli sadece ve ödememişin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk70 -- 10 Nisan 2020; 14:14:1 >
  • quote:

Türkiye'de 48 tane banka var hepsini kullandınız mı ki "her banka için durum böyle" diyebiliyorsunuz?
    Türkiye'de 48 bankanın kaçından kaç farklı işlem yaptınız ki "ne kadar süredir müşterisi olup olmadığınız değiştirmiyor" diyebiliyorsunuz?
    Ne kadar basit değil mi bilgi sahibi olmadan yazmak, yada para karşılığı algı yaratmak için yazmak..

Alıntıları Göster
    Her bankayı kullanmaya gerek yok, yasayla sabit bir olay olduğu için her banka için geçerli. 3 ay üst üste borcunu geç ödüyorsan bir zahmet kartının kapatılmasını göze alacaksın, o hesap kesim tarihlerini başta kendin öyle laf olsun ben istediğim zaman öderim diye belirlemiyorsun, bankaya o tarihten son ödeme tarihine kadar en az asgari borcun kadar ödeyeceğinin sözünü veriyorsun.

Millete bankaları bile savundurtuyorsunuz, helal olsun size vallahi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Üniversitede Yapı Kredi Play Card vardı bende 500 TL limitli. 140 lira ödemesi vardı ve ilk kez 2 gün geciktirdim. 3. gün babam aradı, "oğlum eve yapı krediden zarf geldi borcun varmış." dedi.

Yahu ne ara zarf hazırlandı, ne ara gönderdiniz eve?

Bunlar böyle. Ödemeyi yapmıyorsun, sonra seni çok rahat rezil edebiliyorlar.
  • Ben hesap özeti zamanı gelmeden bir hafta önce strese giriyorum ya alacağım para gecikir de kredi kartını ödeyemezsem diye ama siz nasıl 10 günlük borç ödeme süresini unutuyorsunuz anlamadım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İş Bank haklı beyler

• Hesapta karti kapatacak para var diyorsun , bankada kart borcunu kapat acalim yine demis SMS te , sorun ne ? Banka hakli bu arada ...
  • Tamam sen de mağdursun
  • Buda fırsatçı vatandaş.
    Hem kredi kartını kullanayım, hem borcumu da ödemeyim.
    Bankada mal gibi seyretsin diyenlerden.
  • quote:

Önceden haber verilmesini. Bir veya birkaç gün önceden mail/sms atabilir borcunuz ödenmezse kredi kartınız kapatılacak denilebilirdi.
    ajanslara milyonlarca dolar verip sosyal medyada algı yaratmayı düşündükleri kadar bunu düşünmemişler.
    Sistem böyle işliyor, Algı > Gerçeklik.

Alıntıları Göster
    sözleşmeyi okudunuz mu?

Bir takvim yılı içerisinde en fazla 3 defa, son ödeme tarihine kadar dönem borcunun asgari ödeme tutarından az ödeme yapılan kredi kartları ile dönem borcunun tamamının ödenmesine kadar nakit çekim işlemleri gerçekleştirilemez.
    Bir takvim yılı içerisinde bankamıza ait herhangi bir kredi kartı ile üst üste 3 defa, son ödeme tarihine kadar dönem borcunun asgari ödeme tutarından az ödeme yapan kredi kartı hamillerinin müşteri limitleri dönem borcunun tamamının ödenmesine kadar arttırılamaz.
    Bir takvim yılı içerisinde üst üste 3 defa, son ödeme tarihine kadar dönem borcunun asgari ödeme tutarından az ödeme yapılan kredi kartları ile dönem borcunun tamamının ödenmesine kadar nakit çekim işlemleri ve mal ve hizmet alımı gerçekleştirilemez.
    Bu uygulama, 8 Ekim 2013 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir

bu arada sen kimsin ki ister 20 yıl olsun ister 1 aylık olsun bankanın umurunda bile değilsiniz kendinizi nimetten sayıp yaaa böyle olsaydı veya şöyle olsaydı abuk subuktan öteye gecemezsiniz hem banka niye size haber versin kapatıp kapatmamayla ilgili onu anlayamadım siz 2 defa kuralları çiğnemişsiniz artık 3 ye denerseniz ne olacağını biliyor olmanız lazım 2 defa ödemediniz üçüncüye de salgın vardı ya demkle haklı cıkamıyorsunuz siz şu anda kara listeye girdiniz farkındasız değil mi?
    başka bankalardan kart alamazsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: Yılmaz1907

Buda fırsatçı vatandaş.
    Hem kredi kartını kullanayım, hem borcumu da ödemeyim.
    Bankada mal gibi seyretsin diyenlerden.
    Korkunç bir cehalet.
    Siz yazdığımı okumadan bu yorumu yaptınız, yada okuduğunuzu anlamadınız bu kanıya vardınız.
    yazık..
  • quote:

"Hesabınızdaki paranızda ilgilendirmez işbankasını."
    Sanırım bu bile bankaları, bankacılık sistemini %0 oranında anladığınızı gösteriyor.

"Kanun, kural neyse o işler" derken evet öyle olmalı ancak şu anda olağanüstü bir dönemdeyiz ve birçok ülkede çok fazla kanunlar esnetildi bunun hakkında da hiçbir fikriniz yok biraz yabancı kaynakları takip etmenizi tavsiye ederim.

Ki ben yazımda kanunlar esnetilsin diye birşey de demiyorum, yada bana imtiyaz uygulansın da demedim.
    OLAĞAN ÜSTÜ DÖNEMDE HABER VERMEDEN KREDİ KARTININ KAPATILMASININ yanlış birşey olduğunu söylüyorum.

Nasıl ki kiracım bana ev kirasını ödemediğinde direk doğalgazını, suyunu, elektriğini kesip kapıya atıp evsiz bırakmıyorsam, önce uyarıp sonra işlem yapıyorsam bankanın da önce uyarması gerekirdi değil mi?
    Gayet açık ve net değil mi?

Alıntıları Göster
    banka önceden haber vermeksizin kredi kartını durdurabilir kapatabilir insiyatifini kullanabilir
    duydun mu?

kulağını yanaş anlatayım (OLAĞAN ÜSTÜ DÖNEMDE HABER VERMEDEN KREDİ KARTININ KAPATILMASININ) yanlış birşey değil anlıyıormusun?

• spertecular S kullanıcısına yanıt
    Şu konuda sana destek veren ve destek vermeyen oranına bir bak ondan sonra cahil kim karar ver.
    Gerçekler acıdır.
    Mağdur edebiyatı yapman için mağdur olman lazım.
    Sen borcunu 2 defa ödeme, banka sana onca mesaj atsın yinede umursama 3. de kart borcunu ödeyene kadar kapattım deyince de ortalığı velveleye ver.
    Oh mis gibi dünya.
    Parası varmış da unutmuş da
    Unutmayacaksın arkadaş
    Unutursan bunun olacağı bileceksin ve susup oturacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yılmaz1907

Şu konuda sana destek veren ve destek vermeyen oranına bir bak ondan sonra cahil kim karar ver.
    Gerçekler acıdır.
    Mağdur edebiyatı yapman için mağdur olman lazım.
    Sen borcunu 2 defa ödeme, banka sana onca mesaj atsın yinede umursama 3. de kart borcunu ödeyene kadar kapattım deyince de ortalığı velveleye ver.
    Oh mis gibi dünya.
    Parası varmış da unutmuş da
    Unutmayacaksın arkadaş
    Unutursan bunun olacağı bileceksin ve susup oturacaksın.
    "banka sana onca mesaj atsın yinede umursama" derken? banka sadece 1 kere mesaj attı oda resimde var zaten.
    türk cehennemi fıkrası geldi aklıma.
    Siz susup oturmaya çok alışmışsınız ki başkasının da aynısını yapmasını bekliyorsunuz, ve dikta ediyorsunuz sende susup oturacaksınız diye.
  • Madem hesabınızda kart borcunu ödeyecek para vardı bankamatik kartı ile ödeme yapabilirdiniz. Veya mobil bankacılık ile kart borcunu ödeyip alışverişinizi tamamlayabilirdiniz. Ve bankanın smsine göre siz öyle 2 yıl aralıkla değil üst üste 3 kere geç ödeme yapmışsınız.

• spertecular S kullanıcısına yanıt
    ilk 2 ödemediğinde sana hiç bilgi vermediler yani öyle mi?
    O konulara neden hiç girmiyorsun çok uyanık.
  • Bankanın yaptığının yanlış olduğunu düşünmüyorum ben hocam. Sonuçta kart alırken imzalanan sözleşmede yazıyor bu şartlar ve siz de kabul ediyorsunuz bunları.

Eğer hesabınızda para oluyorsa ödeyecek kadar, size önerim kart borcunun otomatik ödenmesini aktif hale getirirseniz böyle bir sorun yaşamazsınız bir daha. Kart ödemesinin son günü hesaptan otomatik tahsil eder borç tutarını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jacktron -- 10 Nisan 2020; 16:22:47 >
  • şimdi herkes bu başlığı gördü diye millet küfür edip iş bankası hesaplarını mı kapatacak ne yapacak? amacın ne bu konuyu açarak? Boş bir konu olmuş kişisel mesele
  • Hesaptan otomatik ödenmesi için talimat verseydiniz unutuyorsanız. Bankanın nereye ne kadar harcadığı, sizden alacağını almasına engel değil.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.