Şimdi Ara

ishal adama ne yemek önerirsiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
37.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yemek, meyve ağızdan girip kısa sürede çıkmayacak her şey olur..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Leblebi ve Kraker İshal İçin İyi Gelir mi?

İshal, su ve elektrolitlerin hızlı kaybına neden olan yaygın bir sindirim sorunudur. İshal sırasında doğru beslenmek, semptomları hafifletmeye ve iyileşme sürecini hızlandırmaya yardımcı olabilir. Bazı insanlar, leblebi ve kraker gibi yiyeceklerin ishale iyi geldiğine inanır. Ancak bunun bilimsel bir temeli var mıdır?

Leblebi

• Sarı Leblebi: Sarı leblebinin ishale iyi gelip gelmediği konusunda bilimsel bir kanıt bulunmamaktadır.
    • Leblebi ve Kola: Bazı insanlar leblebiyi kola ile karıştırıp ishal için tüketmektedir. Ancak bu karışımın ishale iyi geldiğine dair herhangi bir bilimsel veri yoktur.

Kraker

• Çubuk Kraker: Çubuk krakerler, düşük lif içeriği nedeniyle ishal sırasında iyi bir tercih olabilir. Lif, sindirim sistemini hızlandırabilir ve ishal semptomlarını şiddetlendirebilir.
    • Tuzlu Kraker: Tuzlu krakerler, kaybedilen elektrolitleri yenilemeye yardımcı olabilir. Ancak aşırı tuz tüketmek dehidrasyonu artırabilir.

Genel Tavsiyeler

İshal sırasında aşağıdaki genel beslenme tavsiyelerine uymalısın:

• Bol sıvı tüket (su, elektrolit içecekleri)
    • Lifli gıdalardan kaçın
    • Süt ve süt ürünleri gibi yağlı yiyecekleri sınırla
    • Kafein ve alkolden kaçın

İshal şiddetliyse veya birkaç günden fazla sürüyorsa, tıbbi yardım alman önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kuru kahve + limon

ve/veya

Muz
  • türk kahvesi bi tatlı kaşığı yanında sarı leblebi... 1 saat sonra tuğla gibi olur..
  • Bol bol sıvı tüket.. Çünkü aşırı sıvı kaybına uğruyor beden.. Kendini toparlaman için en iyisi bu.. Çubuk kraker , cola+ asprin de iyi gelir
  • Pirinç lapası kola hap olarakda diafuryl öneririm
  • Patates
  • Patates haşlaması
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Salon hocam ekmek yeme dedi.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kola
  • Haşlama patates.Ama tuzsuz yenecek.
  • kola
    kabak çekirdeği
    patates
    sarı leblebi
    şeker tuzlu su..
  • Reflor iç

• tabiki.... bir şeker kaşığı kuru çay..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waterman -- 9 Ekim 2008; 1:15:16 >
  • haşlanmış sade patates ve 2 - 3 avuç sarı leblebi atıştırırsanız

15 dkkda ishali garantili keser
  • sağolun arkadaşlar
  • Şekerli şeylerden uzak dur...
    Bol bol sıvı al (Bu çok önemli)...
    Haşlanmış patates...
  • kola+gripin yap, tecrübeye sabittir :)))

Saygılar...
  • Valla öyle durumlarda ben ne yediğime dikkat etmem pek. Ne yiyorsam aynı şekilde devam ederim. Kendiliğinden geçiyor zaten. Ama tecrübeyle sabittir bir çay kaşığına kuru kahve koy azcık. Üzerine limon dök. Karıştırıp ye. İki dakka sonra kendine gelirsin.
  • Kirli Prinç Suyu. (Yaş Ağacın Köküne Dök Ağacın Kökünü Kurutur. Korkma Seni Kurutmaz Ama)
    Ben Öyle Yapıyorum. Kola + Asprin Diye Biliyordum. Ama En Garantisi Sarı Leblebi Yada Beyaz Leblebi.
  • Bol bol su iç, Çünkü aşırı sıvı kaybı oluyor.
  • tuzsuz haşlanmış patates+pirinç lapası kesin çözümdür.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.