Şimdi Ara

Isıklı Anahtar sorunu(Viko icerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
20.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tum anahtar prizlerimi degistirdim,yerine isikli anahtar aldim..Sorun su anahtar kapali iken tasarruflu lamba pır pır yapiyor ,Spot led sonuk kaliyor sorun ne olabilir lutfen yardim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up..

• quote:

Orijinalden alıntı: Bat-Man

Up..
    Sanırım anahtar ışığı üzerinden bir gerilim akışı oluyor sanki anahtar kapalı gibi davrandığı için tasarruflu lambanız düşük voltaj geldiği için kırpışarak yanıyor.

Aldığınız anahtarın içini söküp bağlantı şeklini buraya koyun çözüm buluruz.
  • quote:

Merhaba Arkadaslar..
    Tum anahtar prizlerimi degistirdim,yerine isikli anahtar aldim..Sorun su anahtar kapali iken tasarruflu lamba pır pır yapiyor ,Spot led sonuk kaliyor sorun ne olabilir lutfen yardim.

Işıklı anahtarların iki çeşidi var biri nötr bağlantısı olan diğeri ise nötr bağlantısı olmayıp nötr hattını bir direnç üzerinden yani tavandaki ampul üzerinden alan tip.

Sizdeki ışıklı anahtar nötr hattını tavandaki ampul üzerinden alır. Yani anahtar tavandaki ışığın kapalı olduğu pozisyonda iken içindeki minik lamba ve tavandaki ampul birbirine seri bağlıdır.

Bu anahtarları düzgün şekilde kullanabilmek için akkor flamanlı ampul kullanmak gereklidir.

Diğer ampullerle kullanamazsınız.

Saygılar...

• Tesekkurler arkadas. Farkli cozum onerlerinizi bekliyorum..

• Tesekkurler arkadaslar..Farkli cozum onerilerini bekliyorum

• quote:

Tesekkurler arkadaslar..Farkli cozum onerilerini bekliyorum
    Bildiğim kadarıyla vikolarda tasarruflu lambalarda kullanmak için harici nötr hattı girişi bağlantısı da oluyor. Sağına soluna bir bakın, anahtara nötr çekip halledersiniz.

Daha fazla yardım için aşağıda etiketlediğim arkadaştan yardım isteyebilirsiniz. Kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

Bildiğim kadarıyla vikolarda tasarruflu lambalarda kullanmak için harici nötr hattı girişi bağlantısı da oluyor. Sağına soluna bir bakın, anahtara nötr çekip halledersiniz.

Daha fazla yardım için aşağıda etiketlediğim arkadaştan yardım isteyebilirsiniz. Kolay gelsin

Teşekkürler yardimin için..

30 metre led aldım kullanmam lazım.Direnç,diyot gibi elektronik malzemeler işimi gormez mi ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bat-Man -- 2 Ağustos 2014; 13:32:06 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

Teşekkürler yardimin için..

30 metre led aldım kullanmam lazım.Direnç,diyot gibi elektronik malzemeler işimi gormez mi ??

30 metre için mümkün olacağını zannetmem. Ledleri ne ile besliyorsunuz? 12V 18A gibi bir güç kaynağı gerektirir, üç çipli ise haliyle daha fazla güç gereksiniminiz olacak. Ayrıca ledleri tek parça olarak değil de parçalar halinde enerji vererek beslerseniz daha sağlıklı bir görüntü elde edersiniz. 2,5-3 metreden sonrasında parlaklık genelde azalmaya başlıyor.

• quote:

Merhaba Arkadaslar..

Değerli Müşterimiz;

Öncelikle Viko ürün tercihinizden dolayı teşekkür ederiz.

VİKO olarak elektrikli cihazların bağlantısının ve montajının yalnızca yeterlilik belgesine sahip teknik personel tarafından yapılması gerektiğini tekrar belirtmek isteriz

Kullanmakta olduğunuz ürünümüz ile alakalı olarak tüm teknik detay ve uyarıları kullanma klavuzumuzda bulabilirsiniz

Kullanma klavuzumuzda bahsetmiş olduğunuz birden fazla ürün kullanımını şu şekilde açıklayabiliriz.Işıklı anahtarların akkor flamanlı aydınlatmalar dışındaki tüm aydınlatmalarda(led,floresan,tasarruflu)kullanılması durumunda nötr hattına ihtiyaç vardır.Nötr hattının çekilmesi durumunda led,floresan ve tasarruflu ampüller için anahtar üzerindeki aydınlatmanın kullanımı direk olacaktır.Yani normalde anahtar kapalı iken üzerindeki ışığın yanar,açık iken kapalı olması durumu bu tip aydınlatmalarda sürekli yanar olarak kullanılmaktadır.Yani anahtar kapalı iken yanması gereken anahtar ışığı direk yanacak,anahtar açıldığında da anahtar üzerindeki ışık yanmaya devam edecektir.

Kullanma klavuzumuzda bu tip aydınlatmalarda ürünümüzün hangi şekilde kullanılacağı belirtilmektedir.

Ürünlerimizle alakalı olarakwww.viko.com.tr adresinde bulunan canlı destek hattımızdan 7 gün 24 saat hizmet alabilir,dilerseniz 444 84 56 numaradan Viko Müşteri İlişkileri Yönetimine ulaşarak destek alabilirsiniz.

Saygılarımızla,

• quote:

Orijinalden alıntı: Viko Müşteri İlişkileri

quote:

Merhaba Arkadaslar..

Değerli Müşterimiz;

Öncelikle Viko ürün tercihinizden dolayı teşekkür ederiz.

VİKO olarak elektrikli cihazların bağlantısının ve montajının yalnızca yeterlilik belgesine sahip teknik personel tarafından yapılması gerektiğini tekrar belirtmek isteriz

Kullanmakta olduğunuz ürünümüz ile alakalı olarak tüm teknik detay ve uyarıları kullanma klavuzumuzda bulabilirsiniz

Kullanma klavuzumuzda bahsetmiş olduğunuz birden fazla ürün kullanımını şu şekilde açıklayabiliriz.Işıklı anahtarların akkor flamanlı aydınlatmalar dışındaki tüm aydınlatmalarda(led,floresan,tasarruflu)kullanılması durumunda nötr hattına ihtiyaç vardır.Nötr hattının çekilmesi durumunda led,floresan ve tasarruflu ampüller için anahtar üzerindeki aydınlatmanın kullanımı direk olacaktır.Yani normalde anahtar kapalı iken üzerindeki ışığın yanar,açık iken kapalı olması durumu bu tip aydınlatmalarda sürekli yanar olarak kullanılmaktadır.Yani anahtar kapalı iken yanması gereken anahtar ışığı direk yanacak,anahtar açıldığında da anahtar üzerindeki ışık yanmaya devam edecektir.

Kullanma klavuzumuzda bu tip aydınlatmalarda ürünümüzün hangi şekilde kullanılacağı belirtilmektedir.

Ürünlerimizle alakalı olarakwww.viko.com.tr adresinde bulunan canlı destek hattımızdan 7 gün 24 saat hizmet alabilir,dilerseniz 444 84 56 numaradan Viko Müşteri İlişkileri Yönetimine ulaşarak destek alabilirsiniz.

Saygılarımızla,
    mrb arkadsaşlar aranıza yeni katıldım viko firması ürününün üzerine düşmeyerek konuyu kapatmış. çok basıt yöntemle ışıklı anahtarınız çalışabılır denedim oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: ferdişanlı

mrb arkadsaşlar aranıza yeni katıldım viko firması ürününün üzerine düşmeyerek konuyu kapatmış. çok basıt yöntemle ışıklı anahtarınız çalışabılır denedim oldu.

Alıntıları Göster
    yapmanız gereken sadece armatür bağlantı kısmına klemens ekleyerek buraya 0.25watt 36K lık bir dirençi faz nötr arası bağlamak. bu durumda anahtar istediğiniz gibi yanacaktır yani lamba yanarken anahtar üzerindeki led sönecek, lamba sönükken anahtar üzerindeki led yanacaktır. avizenize ister led ister tasarruflu ampul takın hiç farketmez arkadaşlar.

• quote:

yapmanız gereken sadece armatür bağlantı kısmına klemens ekleyerek buraya 0.25watt 36K lık bir dirençi faz nötr arası bağlamak. bu durumda anahtar istediğiniz gibi yanacaktır yani lamba yanarken anahtar üzerindeki led sönecek, lamba sönükken anahtar üzerindeki led yanacaktır. avizenize ister led ister tasarruflu ampul takın hiç farketmez arkadaşlar.

Alıntıları Göster
    Ferdişanlı dediğin dirençleri aldım. Bağlamadan önce bir sorayım dedim. direnci bağlayınca ısınma veya başka bir tehlike yaratırmı. Bağlantı şekli nasıl olacak. 220V a direk bağlayacaz sorun olmasın...

• NXLX N kullanıcısına yanıt
    mrb kusura bakmayın geç dönüş yaptık sık giremiyorum. 220 ye direk faz nört arası bağlanıcak. bir miktar ısınma yaptı denemeler sonucu led ve tasarruflu ampul için 0,50 w 100k lık direnç bağladım ısınma olmadı. yalnız bazı led ve ampullerde bu farklılık gösteriyor bunun için potansiyometre ile ölçüm kesin cözüm. pot ile kullanmanız gereken dirençi ölçmek için bağlantı şeklini göndericem şimdi
  • quote:

mrb kusura bakmayın geç dönüş yaptık sık giremiyorum. 220 ye direk faz nört arası bağlanıcak. bir miktar ısınma yaptı denemeler sonucu led ve tasarruflu ampul için 0,50 w 100k lık direnç bağladım ısınma olmadı. yalnız bazı led ve ampullerde bu farklılık gösteriyor bunun için potansiyometre ile ölçüm kesin cözüm. pot ile kullanmanız gereken dirençi ölçmek için bağlantı şeklini göndericem şimdi
    mrb arkadaşlar aldığınız ampule göre direnç değerleri değişebiliyor şekildeki bağlantıya göre potansiyometre ile ölçüm yapılırsa bağlanacak direnç değeri net bulunabilir. önçelikle poransiyometreyi şekildeki bağlantı yerlerine kablo lehimleyin ardından potu saat yönünün tersine cevirin sıfırlayın ardından anahtar kapalı yani lamba yanmazken klemense potansiyometreyi bağlayın evin enerjisini keserseniz daha emniyetli olur anahtardan kapatsanız bile anahtar ledi işiği dönüş yapar. daha sonra evin elektrığını kesimiş isek acalım anahtarı kesinlikle acmayın. led ampulunuz hafif şekilde yandığını görürsünüz saat yönünde hafif cevirin led söndüpünde potu sabit tutun ve klemensten cıkartın ölçü aleti ile ölçün kaç ohm cıktıysa o direnci klemense bağlayın yanlız 0,5 w lık direnç alın diğerleri ısınıyor.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Isıklı Anahtar sorunu(Viko icerir) Isıklı Anahtar sorunu(Viko icerir) Isıklı Anahtar sorunu(Viko icerir)

• quote:

mrb arkadaşlar aldığınız ampule göre direnç değerleri değişebiliyor şekildeki bağlantıya göre potansiyometre ile ölçüm yapılırsa bağlanacak direnç değeri net bulunabilir. önçelikle poransiyometreyi şekildeki bağlantı yerlerine kablo lehimleyin ardından potu saat yönünün tersine cevirin sıfırlayın ardından anahtar kapalı yani lamba yanmazken klemense potansiyometreyi bağlayın evin enerjisini keserseniz daha emniyetli olur anahtardan kapatsanız bile anahtar ledi işiği dönüş yapar. daha sonra evin elektrığını kesimiş isek acalım anahtarı kesinlikle acmayın. led ampulunuz hafif şekilde yandığını görürsünüz saat yönünde hafif cevirin led söndüpünde potu sabit tutun ve klemensten cıkartın ölçü aleti ile ölçün kaç ohm cıktıysa o direnci klemense bağlayın yanlız 0,5 w lık direnç alın diğerleri ısınıyor.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Isıklı Anahtar sorunu(Viko icerir) Isıklı Anahtar sorunu(Viko icerir) Isıklı Anahtar sorunu(Viko icerir)

Alıntıları Göster
    Konuyu hortlatmak gibi olacak ama. sonucu merak ettim.
    koskoca viko buna çözüm bulamıyor mu.

• Vikonun son serilerinde cozume ulastimi bilmiyorum..fakat ozaman isi direncle cozduk. :)

• Merdivenin alt kattaki vavien anahtarini ledli anahtar ile değiştirdik. Bir sorun yoktu ancak dört beş gün sonra anahtar üzerindeki led sönmüş yanmiyor. Ne olmuş olabilir. Söküp yeniden baglasam düzelir mi

• telmessos T kullanıcısına yanıt
    ledin bağlantısı temassızlık yapıyor. yada led yandı (arızalandı bozuldu)

anahtarın arkasında tam ortada plastik kapak var.
    kapağı açtığında ledin bağlantı kablolarını göreceksin.

o kabloları çıkartıp tekrar tak. olmuyorsa ledin bozulduğu düşünülebilir.
    led değiştirilebilir.
  • quote:

Vikonun son serilerinde cozume ulastimi bilmiyorum..fakat ozaman isi direncle cozduk. :)
    Hayır maalesef çözülmedi.
    çözülebilmesi için en kısa ve net yol ledin üzerinden geçen akım için içeride ayrı mekanik bir anahtar olması gerek. yani lambanın elektriği ayrı bir mekanizma ile, ledin elektriği de ayrı bir mekanizma ile açılıp kapanmalı. bu da maliyet demek.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.