Şimdi Ara

Isınma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 5 6 ay önce amd hd6870 ekran kartım yandı :D bende nvidia gtx 970 aldım kart iyi ama oyun oynarken 80 dereceyi felan buluyor işlemciyse 70 80 arası bu sıcaklıklar fallout 4 ACS vb gibi oyunlarda oluyor bu sıcaklıklar çok mu tekrardan yansın istemiyorum az para değil sonuçta sıcaklığı düşürmek için ne önerirsiniz kasa da sadece bir tane fan var şimdiden teşekkür ederim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 970 çok ısınan bir kart değil daha serin olması gerekir ama yine de 70-80 arası sıkıntı çıkarmaz. uzun süreler 85-90 derecede çalışırsa sorun çıkarabilir.

1 fan yetersiz. Siz fan ekleyin kasaya sıcaklıklar düşer.
  • acmtncy de dediği gibi kasanıza ekstra fan takmanız gerekir fan seçimini de iyi yapmanızı öneririm kasan hava çıkışlarına uygun büyük fan kullanırsanız sizin yararınıza olacaktır
  • Duhaonur D kullanıcısına yanıt
    aslında 970 çok ısınmaz ama 85-90 arasına gelirse sabit, ozaman bir sorun vardır
    bide ekran kartına overclok yaptıysan normaldir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patren -- 6 Aralık 2015; 20:59:49 >
  • önerdiğiniz bir fan varmı 120mm 2 tane yerim var sanırım aşırı ses çıkartmayan güzel bir fan önerirseniz sevinirim
  • bende msi versiyonu var msi gtx 970 oyunlarda her şey ultra mesela yaklaşık olarak 2 saat kesintisiz ac syndicate oynayışımda kart 63 derece olmadı bile, en fazla 62.
  • Kasa nedir ?

Kasadaki tek adet fan nerede ve görevi nedir(yani egzos mu, yoksa havayı kasanın içine mı çekiyor) ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Bu bahsettiğiniz hangi 970 modeli Link verir misiniz ? ve kasa soğutmanız ile alakalı da bir problem olabilir.
  • Kart referans mı tiger mi gaiming 4g mi

kasada en az 2 fan olmak zorunda birisi çıkış diğeri giriş olarak kullanılmalı
  • @SilentHunterHD https://www.zotac.com/tr/product/graphics_card/gtx-970#spec VAR BENDE OLAY DA ORADA YENİ BİR KARTIN BU KADAR ÇOK ISINMASINA ANLAM VEREMEDİM

@Novos COOLER MASTER ELİTE 430 BLACK FAN İÇERİDEKİ SICAK HAVAYI ALIP DIŞARI ATIYOR SANIRIM

@RocheBobois @Nerd Minerhttps://www.zotac.com/tr/product/graphics_card/gtx-970#spec KARTIN BİLGİLERİNE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ SANIRIM ÇOK DETAYLI BİLMİYORUM KARTI

Bu kartın bu kadar ısınması ilginç Bu kadar ısınmasını beklemezdim Ref. tasarım bir kart değil sonuçta Ref. tasarım bir kart için 80 derece kabul edilebilir bir seviye olabilir Ama ben bu kartın 70 derecelerde gezmesini beklerdim Psu'nuz yeterli mi acaba ? Ben sorunun kasadan kaynaklandığını düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RocheBobois

Bu kartın bu kadar ısınması ilginç Bu kadar ısınmasını beklemezdim Ref. tasarım bir kart değil sonuçta Ref. tasarım bir kart için 80 derece kabul edilebilir bir seviye olabilir Ama ben bu kartın 70 derecelerde gezmesini beklerdim Psu'nuz yeterli mi acaba ? Ben sorunun kasadan kaynaklandığını düşünüyorum.

Everest 750 watt sıkıntı olmasın diye ekran kartı alırken birde bunu almıştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duhaonur

@SilentHunterHD https://www.zotac.com/tr/product/graphics_card/gtx-970#spec VAR BENDE OLAY DA ORADA YENİ BİR KARTIN BU KADAR ÇOK ISINMASINA ANLAM VEREMEDİM

@Novos COOLER MASTER ELİTE 430 BLACK FAN İÇERİDEKİ SICAK HAVAYI ALIP DIŞARI ATIYOR SANIRIM

@RocheBobois @Nerd Minerhttps://www.zotac.com/tr/product/graphics_card/gtx-970#spec KARTIN BİLGİLERİNE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ SANIRIM ÇOK DETAYLI BİLMİYORUM KARTI

Bu söyleyeceklerimi ekran kartında bir problem olmadığı varsayımıyla söyleyeceğim ki kuvvetle muhtemel yoktur...

Gördüğüm kadarıyla kasanız default bir adet 120 mm' lik ön intake fanı ile geliyor. Arka tarafta tahliye fanına opsyonel demiş CoolerMaster. Böyle bir setup içinde işiniz biraz ısınan hava yükselir durumuna indirgenmiş gözükmekte. Grafik kartı ve işlemcinin kasa içine yaydığı sıcak havayı çabuk tahliye etmek gerekir. Bu şekilde de tahliye oluyordur ama bir yere kadar... Kuvvetle muhtemel grafik kartı ile pleksi panelin arasından başlayarak işlemciyi de kapsayacak şekilde bir sıcak hava bölgesi oluşuyordur kasa içinde... Intake fanın ise hem kendi önü kalabalık hem de kasa içindeki akışının önünde drive kafesleri olduğu için verimliliği düşüktür. Bu nedenle bahsettiğim bölgede sıcak hava sıkışıyor ve hem işlemciyi hem de grafik kartını bu sıcak hava besliyordur. Kasa arkasına 120mm' lik bir egsoz fanı takarsanız dramatik bir fark göreceğinizi düşünüyorum. Bunun yanında ön taraftaki fanı 140mm' lik başka bir fan ile değiştirmek veya pleksi panel üzerindeki yuvaya bir adet 120mm' lik doğrudan ekran kartına hava üfleyen bir fan yerleştirmek de düşünülebilir.

Bence ilk olarak arkaya bir egsoz fanı yerleştirmeyi deneyin. İlk etapta eski kasalardan oradan buradan yerleştireceğiniz bir fan bile aradak fark oluşup oluşmadığını test etmek için işinize yarar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Novos

quote:

@SilentHunterHD https://www.zotac.com/tr/product/graphics_card/gtx-970#spec VAR BENDE OLAY DA ORADA YENİ BİR KARTIN BU KADAR ÇOK ISINMASINA ANLAM VEREMEDİM

Bu söyleyeceklerimi ekran kartında bir problem olmadığı varsayımıyla söyleyeceğim ki kuvvetle muhtemel yoktur...

Gördüğüm kadarıyla kasanız default bir adet 120 mm' lik ön intake fanı ile geliyor. Arka tarafta tahliye fanına opsyonel demiş CoolerMaster. Böyle bir setup içinde işiniz biraz ısınan hava yükselir durumuna indirgenmiş gözükmekte. Grafik kartı ve işlemcinin kasa içine yaydığı sıcak havayı çabuk tahliye etmek gerekir. Bu şekilde de tahliye oluyordur ama bir yere kadar... Kuvvetle muhtemel grafik kartı ile pleksi panelin arasından başlayarak işlemciyi de kapsayacak şekilde bir sıcak hava bölgesi oluşuyordur kasa içinde... Intake fanın ise hem kendi önü kalabalık hem de kasa içindeki akışının önünde drive kafesleri olduğu için verimliliği düşüktür. Bu nedenle bahsettiğim bölgede sıcak hava sıkışıyor ve hem işlemciyi hem de grafik kartını bu sıcak hava besliyordur. Kasa arkasına 120mm' lik bir egsoz fanı takarsanız dramatik bir fark göreceğinizi düşünüyorum. Bunun yanında ön taraftaki fanı 140mm' lik başka bir fan ile değiştirmek veya pleksi panel üzerindeki yuvaya bir adet 120mm' lik doğrudan ekran kartına hava üfleyen bir fan yerleştirmek de düşünülebilir.

Bence ilk olarak arkaya bir egsoz fanı yerleştirmeyi deneyin. İlk etapta eski kasalardan oradan buradan yerleştireceğiniz bir fan bile aradak fark oluşup oluşmadığını test etmek için işinize yarar...

elimde 1 tane eski fan var onu takıcam 1 tane de alıcam bu arada o kasayla gelen fan arkada önde değil pc yi topladığım da çalışmıyordu fan dedikten sonra arkasına alıp bağlamışlar kasanın üstüne takmayı düşündüm ben fanı oraya taksak nasıl olur birde benim aklıma sıkıntıyı ilk yaşadığım zamandan beri acaba ekran kartı sıkıntlı mı sorusu geldi onu da aldığım yere söylemeyi düşünüyorum

bu arada yorum atan herkese çok teşekkür ederim:)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RocheBobois

Everest 750 watt sıkıntı olmasın diye ekran kartı alırken birde bunu almıştım

Bahsettiğin güç kaynağı yeterli olacaktır muhtemelen gerçek bir 750 watt olmasa bile O zaman geriye tek seçenek kalıyor kasa yani dediğim gibi Sorun kasa havalandırmasından kaynaklı muhtemelen.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Novos

quote:

elimde 1 tane eski fan var onu takıcam 1 tane de alıcam bu arada o kasayla gelen fan arkada önde değil pc yi topladığım da çalışmıyordu fan dedikten sonra arkasına alıp bağlamışlar kasanın üstüne takmayı düşündüm ben fanı oraya taksak nasıl olur birde benim aklıma sıkıntıyı ilk yaşadığım zamandan beri acaba ekran kartı sıkıntlı mı sorusu geldi onu da aldığım yere söylemeyi düşünüyorum

bu arada yorum atan herkese çok teşekkür ederim:)

Sonuçta değişen pek birşey olmayacak; fan arkada ve çalışıyorsa bu sefer de kasanın içine soğuk hava akışı sağlayan bir fan yok demektir. Bu şekilde arka fanın yarattığı negatif basınç ile pasif bir hava akışından söz ederiz ki bu hem işlemci hem de 970' i beslemeye yeterli olmaz. Ayrıca kasa içinde aşırı bir tozlanmaya da neden olur. Durum anlattığınız gibiyse ön paneldeki yere bir adet 140(tercihen) veya 120 mm' lik fan takarsanız bir sonuç alabilirsiniz gibi dururyor.

• Tamam 1 tane üste bir tane öne taksam sanırım yeterli olur üstten hem işlemci hemde ekran kartına gelir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.