Anakartımın yongalarında biriken tozlar nedeniyle anakartım fazla ısınıyor. Bu tozları nasıl temizlemeliyim?
basınçlı hava ile temizleyebilirsin ama o sırada fişe takılı olması gerekiyor çünkü statik elektirik oluşabilir.
Bu tozların bir daha oluşmamasını istiyorsan filtre takmanı tavsiye ederim kasa fanlarına bulamazsan "kaçmış" eski bayan çoraplarından yapabilirsin dikkat et süper ince olması gerekiyorki hava girişi daha çok olsun
anakartın ne?Birazda uretici fimaların koydukları anakart sogutucuları pek olmuyo hava alıs verisini saglayabileven fan yada filitre takman gerek ben anakarta capraz bakan bir fanı kapaga sabitledim asus board ve oyunlarda ve normalde max 30-36 derece kasa fanı al belki ise yarar tozlanmayıda önlüyo bu sekilde
iyi bir fikir filtre nerden bulabiliriz
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by perfect expert</i> <br />ben anakarta capraz bakan bir fanı kapaga sabitledim asus board ve oyunlarda ve normalde max 30-36 derece kasa fanı al belki ise yarar tozlanmayıda önlüyo bu sekilde <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
hadi lan fanı sen mi taktın
O tozları temizlemek kolay ama daha spnra ısınmayı önlemek asıl mesele.Eğer kasanda yer varsa ve fazla sesten rahatsız olmazsan ek bir kasa fanı tak.Ya da olmadı çipsetin üstüne piyasada VGA fan diye geçen küçük fanlardan tak.Boyu denk geldikten sonra vidaları ile direk çipsetin kendi heatsinkinin üzerine monte edebilirsin...