Şimdi Ara

Isınmak bir lüks müdür? [dogalgaz.avi] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
232
Cevap
6
Favori
6.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: POWER64

Enerjide kendi ayakları üzerinde duramayan ülke tam bağımsız değildir. Bu konuda araştırmalar ve bilimsel çalışmalar yapılmalı bir an önce. En ufak bir terslikte rezil olacağız bu gidişle. Ayrıca sürekli tüketen bir toplumun ucuza hizmet elde etmesi ve temel giderleri bile karşılayan devlet olgusunu görmesi sadece bir hayaldan ibarettir. Üretirsen, akıllı olursan, hakkını ararsan, tepki gösterirsen, zam olduğunda ortalığı ayağa kaldırırsan, haksızlığa uğrayan kardeşinin yanında olursan, köpek gibi çalışıp kelle koltukta gezersen ve toplumun büyük kısmı senin gibi olursa işte o zaman çok güzel şeyler olur. Ama bu bizim gibi koyun toplumlarda zordur.

• Herkes aynı dertten muzdarip artık millet otururken ev içinde,
    -Sıcak mı diye sorulan soruya,
    - Hee sıcak yani dışarıdan girilince sıcaklık hissediliyor diye verilen cevaba muhtalip ve gülüyorlar..
    Seviniyorlar..
    Düşünün ne duruma geldik.
    Ama müstahak.
  • 100 lira geldi,en kısıkta(38 derece) akşam 7 den sabah 7 ye kadar açık tabiki totomuz donuyor yorgan altında tv izliyoruz ama en fazla 2 günde bir yarım saat yıkanıyorum hava 16 dereceden yukarı ise açılmaz ama her gelen eviniz sıcak diyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doğal gaz ülkemizde bolca mevcut biz gidip yurt dışından alıyoruz
    elektirik 10krş kw başı maliyet bize gelişi 45krş yurt dışına elektirik veriyoruz hatırladığım kadarı ile
    11krş kw başı petroll ülkemizde bolca mevcut dışardan ithal ediyoruz satamadığımız petrolu de yarı fiyatına avrupa ülkelerine veriyoruz
    bor dışarıa satıyoruz karımız belli değil
    bu millete az bile zenginler ne yapıyor

yiyecek toptan alırlar giysi pahalı ve belli yerlerden
    benzin alırlar şirket için hepsine fatura kestiriler vergiden muaf
    aynı şekilde bir çok şeyi gider olarak gösterip vergi kaçırıyorlar
    bunlar bilinenler benim balık hafızalılarım

burayı kapatacak kadar şey yazabilirim ama siteye yazık olur

en iyisi 1 adet araba aküsü 40wat 5 tane güneş paneli 1 adet inverter 3000wat
    bu şekilde 1 yılda kendini amorti edecek bi sisteme sahip olacaksınız

• quote:

Orijinalden alıntı: Eros34

Arkadaşlar her geçen gün lanet olsun diyorum, şu cennet gibi vatanımızda bize bu haksızlığı yapanlara özellikle..
    161 m3 doğalgaz kullanmışım ve fatura 182 tl geldi.
    Yahu ben normal bir insanın yaşayabileceği sıcaklıkta tuttum sürekli kombiyi.
    Lüks mü bu anasını satayım 200 tl fatura geliyor?
    Temel ihtiyaç!
    Tıpkı barınma ve ulaşım gibi..

Diğer komşularınkine de baktım onlar da öyle 200 tl civarında..
    Adam 700 tl maaş alıyor diyelim, insan gibi yaşaması için 200 tl doğalgaz faturası çıkaran devlet bunu neden düşünmez?
    Ülkemizin başındakilerin böyle bir sorunu yok, onlar faturaya bakmıyorlar dahi..
    Hayır yani bu devlet resmen vatandaşının suç işlemesini istiyor!!

çok kolay çözümü var soba yakcaksın bir ay sonra da giderinin ne kadar olduğunu buraya yazacaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eros34

Arkadaşlar her geçen gün lanet olsun diyorum, şu cennet gibi vatanımızda bize bu haksızlığı yapanlara özellikle..
    161 m3 doğalgaz kullanmışım ve fatura 182 tl geldi.
    Yahu ben normal bir insanın yaşayabileceği sıcaklıkta tuttum sürekli kombiyi.
    Lüks mü bu anasını satayım 200 tl fatura geliyor?
    Temel ihtiyaç!
    Tıpkı barınma ve ulaşım gibi..

Diğer komşularınkine de baktım onlar da öyle 200 tl civarında..
    Adam 700 tl maaş alıyor diyelim, insan gibi yaşaması için 200 tl doğalgaz faturası çıkaran devlet bunu neden düşünmez?
    Ülkemizin başındakilerin böyle bir sorunu yok, onlar faturaya bakmıyorlar dahi..
    Hayır yani bu devlet resmen vatandaşının suç işlemesini istiyor!!

http://forum.donanimhaber.com/m_70162652/tm.htm

• Ülkeyi kapitalizm cennetine çevirdiler, ezilen iyice eziliyor. Her yerde enflasyon düştü, Avrupa ekonomi ödülü, büyüyen Türkiye diyorlar fakat bu enflasyonu baz aldıkları ürünler/ihtiyaçlar nedense hep fiyatı sabit şeyler. Beyaz eşya üzerinden şu an enflasyon neden hesaplanıyor ben merak ediyorum? Her ay durmadan beyaz eşya mı alıyorum ben?
    Rusya ile yapılan doğalgaz anlaşmalarını bulabilirsem koyacağım buraya.
  • Devletin amacı halka hizmet değil,eziyet.Bazıları da eziyetten zevk alıyorlar işte ne yaparsın
  • dogalgaz var ama yakamiyorum sadece camasir kuruturken acabiliyorum ne kadar soguk olursa olsun battaniyenin altina giriyorum uyuyorum uzerimi bol bol giyiniyorum buna ragmen fatura 85 tl geldi 4-5 gunde simdiden 9m3 kullandim yani 10 tl civarinda faturam var..
    samsunda olanlar icin fatura hesaplama linki ;http://www.samgaz.com.tr/tahmini_tuketim_hesaplama.asp

yer : samsun
  • Devlet kendi enerjisini üretmediği sürece hep bu durumda olacağız. Hangi hükümet gelirse gelsin
  • Kıç kadar öğrenci evinde sürekli olarak en düşükte yaktığımız halde 340 tl fatura geldi. Doğalgazı kapatmayı düşünüyoruz şimdi.
  • Ben sadece doğal gazı mutfak için istiyorum. Altı aylık evliyiz tüm herşeyimiz elektrikli, ocaktan, ısınmaya kadar. 3 lü tarfeye geçtim

saat dilimleri :
    07 - 17 1 KW fiyatı : 0,22 KR ,
    17 - 22 1 KW fiyatı : 0,34 KR
    22 - 06 1 KW fiyatı : 0,09 KR

evimizde 12.000 BTU luk 3 tane klima mevcut salon,oturma odası ve yatak odası olmak üzere, salonda oturuyoruz genelde, akşam saat 22 ye kadar salondaki klima ondan sonra yatak odasında ki klima sabaha kadar açık şekilde evi ıstıyoruz, son gelen elektrik faturamız 90 TL idi. İzmirde oturduğumuz için pek soğuk olmuyor ama şöyle söyleyeyim elektrik ile gece ısınmak en ucuz yol şu an için. gece 22 den sonra saatlik ısınma masrafımız 0,18 KR
  • doğalgaz ile ısınmak evet lüks.
  • şirketlerin eline düşürüldüğümüz şu günlerde soluduğun hava bile vergiye bağlanmışken seni neyine ısınmak.ama memleket eyiye gidiyo.dikkat edin en temel ihtiyaçlar hemm çok pahalı hemde sınırlı.bildiğin kapitalist amborgo yada köle olduğumuz gerçeğinin kılıflı hali
  • Rusya' da bu lüksü beleşe alabiliyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tolga*

Ülkeyi kapitalizm cennetine çevirdiler, ezilen iyice eziliyor. Her yerde enflasyon düştü, Avrupa ekonomi ödülü, büyüyen Türkiye diyorlar fakat bu enflasyonu baz aldıkları ürünler/ihtiyaçlar nedense hep fiyatı sabit şeyler. Beyaz eşya üzerinden şu an enflasyon neden hesaplanıyor ben merak ediyorum? Her ay durmadan beyaz eşya mı alıyorum ben?
    Rusya ile yapılan doğalgaz anlaşmalarını bulabilirsem koyacağım buraya.

• Devletten enerji satın alırsanız olacağı budur. Halen hazır olanı tüketmekten vazgeçmiyorsunuz. Alternatif 100 lerce çözüm varken yakınmayı tercih ediyorsunuz. En ama en basit örneği veriyorum. Apartmanca anlaşın ve yüksek kaliteli güneş panelleri naklettirin çatınıza. En geç 1-1,5 sene içerisinde kara geçmeye, ondan sonraki senelerde de bakım masrafları haricinde hiç bir şey ödememeye başlarsınız. Tabi apartman toplantınızda bunu dile getirdiğinizde söylediklerinizi anlayacak, dinleyecek kapasitede komşulara sahip olmanız gerekli. Daha yalıtımdan bile şüphe eden yurdum insanını düşününce tüm bunlar fantezi kalıyor tabi.
  • yeni yapılan ve kentsel dönüşüm sürecindeki evlere mükemmel izolasyon yapılmalı ,devir pasif ev devri
  • eve 154 tl geldi hayret ettik bu ay çok az geldi..

şirkete 24.350 tl geldi en son gördüğümde genel müdür giydiriyordu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 10 Ocak 2013; 11:31:19 >
  • Devlet rahatliga tepki olarak dogmustur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.