İşkur'un günlük harcırah ödeyerek ve eğitim masraflarını karşılayarak gerçekleştirdiği uygulamalar hakkında bilgisi olan varsa bu eğitimleri yarıda bırakmanın cezasını yazabilir mi?
Benim katılmayı düşündüğüm eğitim 4 aylık ancak bu sürede iyi bir iş bulsak bile eğitimi bırakamayacağımızı söylediler (eğitimi verecek kurum verdi bu bilgiyi, henüz işkurdan net bilgi almadım)
Net bilgisi olan yanıtlarsa memnun olurum.
sigortalı işe girersen bırakmanın bir cezası yok.
keyfi bırakmanın cezası ise eğitim veren kuruma bağlı. eğer keyfi bırakırsan eğitim veren kurum senden eğitim için yaptığı masrafı faiziyle geri isteyebilir. ama istemeyebilir de.. :)
sigortalı işe girecekse girdiğinde sigortalı işe giriş bildirgesini işe girdiğin kurumdan alıp işkura götürüyorsun ve sorun ortadan kalkıyor.
başka soru varsa alayım
eğitimi aldığım kurumdaki masrafları işkur karşılayacak yani %100 burslu bir eğitim onun dışında ayda 300-400ş,ra gibi bir harcırah var.
o zaman bu durumda işe girdiğimizde bir yaptırımla karşılaşmıyorsak eğitimi veren kurum bir nevi devamlılığı sağlamak için böyle bir bilgi veriyor olabilir. gerçi benim eğitimi bırakmak gibi bir niyetim yok çok güzel bir eğitim ama yine de dünya hali, taahhüt altına girilen hiç bir olaydan hoşlanmıyorum
ben gitmiştim o kursa bize şöyle dedilerdi eğer kursu yarıda bırakırsanız yanlış hatırlamıyorsam 100-300 arasında para ödersiniz dediydiler o parada eğitim parası
Eğitimi bıraktığınızda İşkur sizden yaptığı tüm masrafları alıyor diye biliyorum.
Günlük imza atıyorsunuz zaten gittiğinizi belgelemek için.
quote:
Orijinalden alıntı: furkan_
eğitimi aldığım kurumdaki masrafları işkur karşılayacak yani %100 burslu bir eğitim onun dışında ayda 300-400ş,ra gibi bir harcırah var.
o zaman bu durumda işe girdiğimizde bir yaptırımla karşılaşmıyorsak eğitimi veren kurum bir nevi devamlılığı sağlamak için böyle bir bilgi veriyor olabilir. gerçi benim eğitimi bırakmak gibi bir niyetim yok çok güzel bir eğitim ama yine de dünya hali, taahhüt altına girilen hiç bir olaydan hoşlanmıyorum
hocam birçok kuralını biliyorum onların. 11 ay eğitimlerinde öğretmenlik yaptım.
kurs süresi boyunca günlük 15 tl para verecekler. ama ilk günlerde sana bir taahhütname imzalatırlar. o taahhütnamede yazar keyfi ayrılmalarda sana yapılan masraf istenir diye.
ama sigortalı işe gireceksen problem yok. ayrılabilirsin. devamlılık için söylüyorlar dediğin gibi
Sigortalı bir iş bulduktan sonra hiç bir sakıncası yok hocam. İş-Kur'da bu uygulama için taahhütname imzalatıyolar devamsızlık yada keyfi bırakmaları minimum seviyeye indirmek için. Önemli olan sana sağlayacağı fayda
İş bulursan sorun yok
Bu arada hemen iş bulmaya bak,bizde gittik zamanında, işkurun eğitimi sayesinde işe giren yok tanıdıklardan Network dersi alıyoruz,üniversite network işlemlerine kapamış labarotuvarları işkura anlatıyoruz sözleşmeye uygun diyorlar en sonunda o üniversite(aydın ünv.) ile işbirliğini kesti,bide boş boşa 3 ayımızı verdik
benim gitmeyi düşündüğüm eğitim kurumu devlet kurumu değil, smartpro adındaki kurs. verdiğiniz yanıtlar için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
salı günü işkur mülakatı var bakalım orada sanırım olay daha detaylı olarak tebliğ edilir bana, en kötü bedava cisco network eğitimi almış olurum.
sigortalı bir işe girdiğimde sorun çıkartmıyorlarsa gayet iyi. zaten gidip korsan bir iş yapmak için eğitimi yarım bırakacak değilim, doğru düzgün bir iş bulursam mecbur kalma durumunda ayrılmayı düşünürüm ama bugün görüşmede bayan hiç bir suretle ayrılmamanız gerekiyor dediği için sonuçları merak ettim. neticede verdikleri harcırahları geri ödemek sorun değil ama tutup biz sizin için smartproya bilmem kaç bin lira ödedik siz de onu bize ödemek zorundasınız demesinler yeter.
hiç sorun olmadı ben bıraktığımda, başlarkenki sözleşemede yazıyor bırakırsanız ödersiniz diye ama bizimle ilgilenen işkur görevlisi sözleşmedeki bu maddenin üzerini çizin kursu bıraksanız dahi bir sorun olmaz demişti
quote:
Orijinalden alıntı: furkan_
benim gitmeyi düşündüğüm eğitim kurumu devlet kurumu değil, smartpro adındaki kurs. verdiğiniz yanıtlar için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
salı günü işkur mülakatı var bakalım orada sanırım olay daha detaylı olarak tebliğ edilir bana, en kötü bedava cisco network eğitimi almış olurum.
sigortalı bir işe girdiğimde sorun çıkartmıyorlarsa gayet iyi. zaten gidip korsan bir iş yapmak için eğitimi yarım bırakacak değilim, doğru düzgün bir iş bulursam mecbur kalma durumunda ayrılmayı düşünürüm ama bugün görüşmede bayan hiç bir suretle ayrılmamanız gerekiyor dediği için sonuçları merak ettim. neticede verdikleri harcırahları geri ödemek sorun değil ama tutup biz sizin için smartproya bilmem kaç bin lira ödedik siz de onu bize ödemek zorundasınız demesinler yeter.
devlet zaten özel firma,üniversitelerle anlaşıyor,kendi veermiyor eğitimi Wmware programına bir kaç işletim sistemi kurdurup öğretmeye çalışıyorlardı bizlerde + cisco eğitimi verileceğini tahmin etmem,sistem uzmanlığı eğitimidir o
tüm detayları öğrenmeden bir belge imzalamam zaten ancak eğitimin içeriği hakkında açık açık bilgi verirler mi bilemiyorum. form doldururken 4 seçenek vardı.
microsoft yazılım uzmanlığı microsoft sistem uzmanlığı cisco network uzmanlığı diğeri aklımda kalmadı
bunlardan birini seçiyordunuz, kadın neden network falan diye sordu ki muhtemelen talebe göre şekillenir eğitim. boş oturmaktansa katılmak iyidir diye düşünüyorum.
hocam seçeneklerin iyimiş. smartpro veriyorsa çakma değildir içeriği. iyi bir eğitim alma şansın var. değerlendir. bursa da varsa bende düşüneyim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme