Şimdi Ara

işlemci cok ısınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elimde bi tane intel core dual 1.6 ghz işlemci var fan lga 775 sonra benim elime intel pentium 4 3.60ghz 662 işlemci gecti baktım ikisininde fanı aynı degiştirdim hemen 3.6 olanla ama derece 79 oluyo 2500 devir yardımcı olabilir misiniz simdiden tesekkürler

• güçlü bi fan al işlemciyi yakmadan
  • model olarak bişi söyleyebilirmisin
  • Çok karışık anlatmışsın...Cpu fanının yerine oturup oturmadığını kontrol et. 662 diye neyi anlatmak istedin ?
  • 662 modeli yerine oturtum
  • Fanda sorun filan olduğunu zanetmiyorum ayrıca işlemcide öyle kolay kolay yanmaz...Sen fanın yerine oturup oturmadığını kontrol et termal macun varsa işlemci üzerine sürebilirsin. Fanında ayaklarına dikkat et biri açıkta kalmış olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApexiRubber -- 26 Ağustos 2011; 11:50:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartım çok ısınıyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • herşeyi dogru taktıgıma eminim acaba elktirik fln olmasın
  • Senin işlemcin Lga775 pin dir. Yapman gerekenler kasa içerisi temizlik hava sirkilasyonu olacak şekilde fan düzeni, termal macun. Eğer fan soğutma görevini yapamıyorsa Lga775 pin işlemci fanı alman gerekiyor işlemci üzerine süreceğin termal macun da zar gibi ince olmalı, bol bol sürme.
  • kadiköyde bulabilirim
  • İşlemci sıcaklığını bios üzerinden kontrol edermisin ? Windows üzerinden bazen hatalar meydana gelebiliyor. Ben ısrarla danı kontrol et diyorum ama tekrar tekrar
  • bilgisaray resetliyo kendini
  • kontrol ettim 78 derece 79 arası öteki işlemciyi takıyom 45 gösteriyo
  • Bu tip eski işlemcilerde ısınma yeni nesil işlemcilere göre çok daha yüksektir. Stok fanla yeterli soğutmayı -hele ki bu yaz aylarında- sağlamak zordur. Doğru düzgün bir işlemci fanı kullanmak sorununu büyük ölçüde çözer. Termal macun çok kalın ya da çok inceyse 20-25 dereceye kadar farkettirir sıcaklığı. En ideali yarım nohut kadar macunu tüm yüzeye eşit miktarda yaymaktır. Bunları tekrar kontrol etmen lazım. Fan yerine tam olarak oturmuş olmalıdır. Fanın bir bacağı bile tam basmadığında o bacağın olduğu köşede soğutma plakasının işlemciye baskısı azalır ve sıcaklık artar. Fanın tam oturmuş olduğuna ve hiç oynamadığına emin olman lazım. Bunların dışında bir ihtimal söz konusu değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.