Şimdi Ara

işlemci hızı düşük görünüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
18.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarım toshiba satellite a2 İşlemci amd turion X2 normalde 2.1 Ghz olması gereken işlemci 798 mhz görünüyor ve bu yüzden bazı oyunları açmıyor.biosu default yaptım düzelmedi.bilgisayardan sağ tıklayıp bakınca hala 2.1 yazıyor ama can you run it sitesinden baktım ve bazı oyunlar açılmıyor?Bu sorunu nasıl giderebilirim yardımcı olursanız sevinirim.

• bi çözümü yok mu bu işin
  • daha önce bu başlık açılmış ama orda da bi çözüm önerisi yok.Biosa defaul çek demişler o kadar.ne yapsam olmuyor.format çeksem düzelir mi?
  • Benımde öyle, 3 GHz işlemciyi 1.8 görüyor kafayı yedım suan bastan format atıyorum bakalım inş düzelir..
  • Bazılarının dediği gibi format attım fakat bir alakası yokmuş çünkü yine 3 olan işlemciyi 1.8 gösteriyor maalesef..
  • format ıle alakası yok bıosda bı ayarı vardı onu unuttum o bı ıkı kere benım eskı notebookda fan bozulmustu o ayarı acmıstım 1ghzde calıstırmıstım kı ısınıp kapanmasın dıye performans moduna alınca eskı hızına donuyordu adını unuttum ama
  • Bilgisayar Boşta Olduğu İçin İşlemci Hızı Düşecektir. Buda Elektrik Az Harcar.

İşlemci Hızı Düşmemesi İçin
    Denetim Masası > Güç Seçenekleri > Yüksek Performans Seçin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    M.2 SSD Hızı çok düşük.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Notebook'larda enerji tasarrufu vs diye işlemci değeri oynayabilir dediler fakat benım sorunum masaüstünde oldu 1.8de çalışıyor şuan, biosda o ayarı hatırlayabilirseniz çok sevinicem :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaNKaWaReZ

Bilgisayar Boşta Olduğu İçin İşlemci Hızı Düşecektir. Buda Elektrik Az Harcar.

İşlemci Hızı Düşmemesi İçin
    Denetim Masası > Güç Seçenekleri > Yüksek Performans Seçin.

Boşda falan değil efendim, biosda bile 1.8 GHz yazıyor sanki işlemci 1.8 miş gibi heryerde 1.8 yazıyor halbuki 3
  • quote:

Orijinalden alıntı: pislick67

Notebook'larda enerji tasarrufu vs diye işlemci değeri oynayabilir dediler fakat benım sorunum masaüstünde oldu 1.8de çalışıyor şuan, biosda o ayarı hatırlayabilirseniz çok sevinicem :)

bıosunuza bı bakarmısınız core multı processing dıye bı secenek var mı varsa enabled mı dısabledmi ?
  • CPU Settings;
    CPU Ratio Setting "Auto"
    C1E Support "Enabled"
    Max CPUID Value Limit "Disabled"
    Vanderpool Technology "Enabled (değiştiremiyorum bu seçeneği)"
    CPU TM function "Enabled"
    Execute Disable Bit "Enabled"
    Intel SpeedStep tech. "Enabled"

core multı processing yok bulamadım ne yazık ki
  • Max CPUID Value Limit "Disabled" bu secenegı enable yapın bı de
  • Yaptım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msz067 -- 17 Ağustos 2011; 4:03:45 >
  • Sonuç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba bi sorum olucak kusura bakmayın . Benim pc bütün oyunlarda kasıyor counter strike metin2 vb vb . Facebook oyunlarında bile kasıyor . Hatta video arada takılıyor . Hangi parçaları almam gerek 230 lira bütçem var . Özellikleri yazayım izninizle .

Operating System
    MS Windows XP Professional 32-bit SP3
    CPU
    AMD Athlon 64 X2 5000+ 47 °C
    Brisbane 65nm Teknoloji
    RAM
    2,00 GB İkili-Kanal DDR2 @ 370MHz (6-6-6-18)
    Motherboard
    ASUSTeK Computer INC. M2A-MX (Socket AM2) 53 °C
    Graphics
    ASUS VW193D (1440x900@60Hz)
    ATI video (ASUStek Computer Inc)
    Hard Drives
    244GB SAMSUNG SAMSUNG hd252HJ (SATA) 30 °C
    Optical Drives
    TSSTcorp CDDVDW SH-S222A
    DTSoftBusCd00
    Audio
    VF0420 Live! Cam Vista IM
  • Ekran kartı modelin ne işlemcinin hızı ne
  • quote:

Orijinalden alıntı: yhackup

Sonuç

Sonuç aynı hocam. Yardımlarınız için teşekkürler sorun yaratmıyor pc fakat bıosa gırerken yukarıda @ 1.86 GHz yazıyor orası doğru fakat aşağıda speed bölümünde 3.4 GHz yazması gerek bu model işlemcinin aynı o ekranında farklı resimlerine forumdan bir arkadaş ile baktık fakat bende 1.86 yazıyor, Bide kasınca dedim herhalde görmüyor sorun var ama donma falan 2.formatta düzeldi bi sıkıntı yok şuan olmazda inş. Görev yöneticisinden baktığımda yada aygıt yöneticisinden çift çekirdek olduğu yani ikisinide gördüğünü anlıyorum. Yinede denemek için oyuna falan girdim, Görev Yöneticisindende baktım ikisindede oynama var yanı bır sıkıntı yok inş böyle devam eder bir ara Overclock failed vs tarzında bir mesaj almaya başlamıştım 2 kere ama birdaha cıkmadı :) Bu arada, overclock vs yapmadım zaten pc benim değil (neden bu uyarının çıktığını anlamadım)

• arkadaşlar herkeze merhaba benim bilgisayarımda 2 çekirdekli 2.00ghz li işlemci varddı şimdi eğiştirdim ve 4 çekirdekli 3.00 ghz ındaki işlemciyi taktım fakat hızı baya dustu ama yinede ozeliklere girdiğimde 4cpu 3.00ghz goruyor ve cpu unda %100 herzaman nerdeyse kulanaıtor acil çozum lütfen instagram hesabım baris_bright_aydinlik tan mej atabilirsiniz çozum ve okudugunuz iiçin teşekurler -_-
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.