Şimdi Ara

İşlemci ısınma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba msı b450 gaming plus max ryzn 5 3600 işlemci gtx 1070 Li sistemim var anakart ve işlemciyi yeni satın aldım kurdum işlemci ısısı masaüstünde 40 derece felan veriyor ama pubg girdiğimde 80 ile 90 derece arası gidip geliyor sizce sorun nedir işlemciyi defalarca söküp yeniden takdım ama problem bu değil stok fan ile kullanıyorum yardımcı olursanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J-veliaht -- 20 Nisan 2020; 20:28:39 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Şu konuları yerli yabancı dünyada ne kadar varsa toplayıp amdnin yüzüne fırlatacaksın o zaman bile 1 sene sonra adam akıllı bios çıkarırlar oda belki.
  • İntelden geçiş yaptım ilk defa amd kullanıyorum inşaAllah pişman olmam oyun performansı gayet iyi ama bu işlemci ısısı canımı sıkıyor kasam da işlemci fanı dahil 7 tane fan var

• İşlemci soğutucusunun termal macunu düzgün sürdünüz mü ? soğutucunun vidalarını düzgün bir şekilde sıktınız mı ? tam temas etmezse soğutucu sıcaklık sorunu olabilir. Birde kasa içi hava akışınız nasıl ? Kasa hava girişi ve hava çıkışı için yeterli mesafesi var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Gardiyan- -- 21 Nisan 2020; 0:43:26 >
  • -Gardiyan- kullanıcısına yanıt
    İşlemciyi 3 defa söküp yeniden taktım vidalarını karşılıklı olacak şekilde şıktım üzerinde ki macunu temizleyip kaliteli bir macun da sürdüm kasanın ön panelini çakardım gene de aynı ısıyı verdi kasanın içerisindeki hava akışı da iyi gibi sirkülasyon var yani içeride acaba sıvı soğutma alsam çözer mi yoksa başka bir problem olabilir mi ama oyunlarda performans iyi

• bios üzerinde cpb yi devre dışı bırakın sorununuz çözülür
  • Otomatik voltajdaysa:
    Technopatyoutube
    Ryzen İşlemcimizin Sıcaklığını 18°C Düşürdük: Voltaj Düşürme Rehberi
    https://www.youtube.com/watch?v=uom0tNuxYtE

200-300 TL civarında işlemci soğutucu alın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    9 yıl önce açıldı
    DELL ISINMA PROBLEMİ
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • soporo kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz işlemi uyguladım 90 derece alıyorlarken 57 dereceyi geçmedi oyunda performansta her hangi bir değişiklikte hissetmedim teşekkür ederim

• J-veliaht J kullanıcısına yanıt
    Sadece voltajı mı düşürdünüz? core performance boost'u da kapattıysanız işlemci 3.6ghz'in üstüne çıkmaz. Kapattıysanız açın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: J-veliaht

Dediğiniz işlemi uyguladım 90 derece alıyorlarken 57 dereceyi geçmedi oyunda performansta her hangi bir değişiklikte hissetmedim teşekkür ederim
    Bilgisayarında herhangi bir sorun yok stok soğutucu belirli frekansın üstüne çıktığında çok yetersiz kalıyor acilen kaliteli bir soğutucu alman lazım yoksa PCB kapalı halde kullanırsın ama o işlemciyi almanin bir anlamı kalmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KahveDüşkünü kullanıcısına yanıt
    Haklısınız soğutucu hakkında bir öneriniz var mı peki ?

• Sadece cpb yi kapattım peki açtıktan sonra o ısıların bir zararı olur mu ? Çözüm sıvı soğutma mı ?

• J-veliaht J kullanıcısına yanıt
    Linkini verdiğim videodaki gibi voltajı düşürürsen ısı değerleri biraz düşer ama soğutucu alman şart.

Teknobiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    Dark Freezer X120 Intel & AMD Uyumlu 120mm 4pin PWM Fanlı, 4x Isı Borusu, Direkt Kontak İşlemci Soğutucu (DKCCX120) - İşlemci Soğutucu - Overclock - Bilgisayar Bileşenleri | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/overclock/islemci-sogutucu/dark-freezer-x120-120mm-4pin-pwm-fanli-4x-isi-borusu-direkt-kontak-amd-ve-intel-uyumlu-islemci-sogutucu-dkccx120.html

www.sinerji.gen.tr
    Thermaltake Contac Silent Serisi 120 mm Beyaz Fan Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu
    https://www.sinerji.gen.tr/thermaltake-contac-silent-serisi-120-mm-beyaz-fan-intel-amd-uyumlu-hava-sogutucu-pmu408303

Teknobiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    Aerocool Cylon 4 ARGB 12cm Fan Intel & AMD Uyumlu Kule Tipi İşlemci Soğutucu (AE-CC-CYLN4) | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/aerocool-cylon4-argb-12cm-fan-intel-amd-uyumlu-kule-tipi-islemci-sogutucu-ae-cc-cyln4.html

• Geldimi pbo kapat, smt kapat, auto boost kapat, işlemciyi komple kapat diyenler Doğan görünümlü şahin bu işlemciler yapacak bir şey yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.