MSI K7N2 DELTA-L board ve AMD ATHLON XP 2500+ işlemci kullanıyorum. İşlemci ısısını kontrol etmek için board'un kendisiyle gelen PC Alert 4 diye bir program kullanıyorum. İşlemci ısısı bilgisayar açıldığında 22-23 dereece civarı oluyor. en fazla da 33-34 dereceye çıkıyor. Sizce bu değerler doğru mu? Bana az gösteriyor gibi geldi.
Doğrdur...Overclock yapmayınca yeni nesil athlonlar o kadar ısınmıyor..
biraz az gibi. bende de amd 2500 ve asus var ve makineyi acınca 1-2 dk sonra 46~49 sabitleniyo.. zaten hiç bir anakart ısıyı tam degerinde olcemez sadece tahminidir (sensorun okudugu kadar). sen hep biraz daha yuksek duşun.. birde +1 pcpratik_editor, yeni atlonalr artık eskisi gibi değillerr :-)
%100 doğru değil bence. çünkü anakart üzerinde ısı ölçme işlemini yapan devre nekadarda bi yaklaşım yaparak ölçüyo. 3 derece 5 derece az ölçme yapabilir. ama senin değerler zaten düşük olduğu için problem olmaz. fakat sınır değerine yakın sıcklıkta çalışsa idi problem olabilirdi.
Baba ben overclock yaptım imzamda göründüğü gibi ısı 38-39 civarında.
box fanla 3200+ de 41 derece süper valla,hemde mayısın sonlarına doğru...ben box fanla martta 2500+ ken 49 derecedeydim.amdnin yeni işlemcileri nasıl bi teknolojiyle üretiliyorsa artık 10 derece falan düşürmüşler işlemci sıcaklığını demek,vay be????
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by karakartal</i> <br />box fanla 3200+ de 41 derece süper valla,hemde mayısın sonlarına doğru...ben box fanla martta 2500+ ken 49 derecedeydim.amdnin yeni işlemcileri nasıl bi teknolojiyle üretiliyorsa artık 10 derece falan düşürmüşler işlemci sıcaklığını demek,vay be???? <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> aopen h600a kasa var. kasanın yan kapağındaki hava tüneli sayesinde 5-10 derece arası fark ediyor. normal kasada test etmiştim 46 derece civarında çalışıyordu.
ben nf7 kullanıyorum sensörü işlemciye değecek şekilde kaldırdım volkano 11 le 42 derece şu anda ama bazen sapıtıyo 50 filan gösteriyo kapatıp açıyorum normal haline dönüyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme