Şimdi Ara

İşlemci Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var . Eski Bilgisayarıma Ekran kartı almıştım fakat Darboğaz yapıyor sanırım Bana uygun fiyata işlemci önerebilirmisiniz. Önereceğiniz işlemciyi satan arkadaş varsa alabirim.

İşlemci : İntel Core 2 Quad Q 8300
    Anakart : ECS G31T-M7 Platform : LGA 775
    Ram : Dual DDR2 4 GB - 800 mhz
    Güç Kaynağı : High Power 500 W 80+
    Çözünürlük : 1360x768
    Ekran Kartı : Msı Aero GT 1030 itx

Darboğaz yapmayacak anakarta uyumlu işlemci önerilerinizi bekliyorum. İyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gripas91 -- 22 Eylül 2018; 14:17:56 >

• Konu Aktiftir Yorumlarınızı bekliyorum ..
  • o anakart ve bellek ile malesef darbogazdan tam anlamı ile kaçman söz konusu olamaz ancak alabilecegin en güçlü işlemci modlanmış bir xeon e5450 sahibinden üzerinden veya aliexpres üzerinden bir tane alıp kullanabilirsin q8300 ü o.c etmeyi denedinizmi peki ?
  • onr1818 kullanıcısına yanıt
    İlk önce cevabınız için teşekkür ederim ..
    O.C hiç yapmadım nasıl yapılacağınıda bilmiyorum malesef , Söz ettiğiniz işlemcileri duydum fakat benim ana kartım modlanmıs işlemciye göre bios sürümü mevcutmu bilmiyorum ve nasıl yaparım bilgiye ihtiyacım var birde bu işlemciler çok ısındığından bahsediliyor ayrıca fan alıp ısınmanın önune geçme şansım mevcut olurmu acaba bir de o işlemciyi aldığımda darbogazdan kurtulma şansım varmı yada bu işlemci kadar performaslı baska işlemciler
  • http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Support.aspx?DetailID=897&CategoryID=1&DetailName=Feature&MenuID=24&LanID=0

bu sayfadan işlemci desteğini görebilitsin.biosunu güncellemeyi unutma.sanırım en hızlı işlemci Q9650 (E0) (95W)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gripas91

İlk önce cevabınız için teşekkür ederim ..
    O.C hiç yapmadım nasıl yapılacağınıda bilmiyorum malesef , Söz ettiğiniz işlemcileri duydum fakat benim ana kartım modlanmıs işlemciye göre bios sürümü mevcutmu bilmiyorum ve nasıl yaparım bilgiye ihtiyacım var birde bu işlemciler çok ısındığından bahsediliyor ayrıca fan alıp ısınmanın önune geçme şansım mevcut olurmu acaba bir de o işlemciyi aldığımda darbogazdan kurtulma şansım varmı yada bu işlemci kadar performaslı baska işlemciler
    anakartınız şuan hali hazırda 4 çekirdekli 775 soekt işlemcileri çalısdırıyor xeon konusundada sorun yaşayacagınızı sanmıyorum g 31 g 41 chiptsetler xeon işlemciler ile uyumlu ısınma durumu biraz aldıgın işlemciyle alakalı şans durumuda söz konusu sanırım yada test ederek alabilirsiniz bende masaüstü bilgisayarda ufak kardeşim için xeon e5420 + msi g 41m--p26+ 4 gb ddr3 bellek ile kullanıyor ısınma sorunu falan olmuyor darbogaz 1030 u tam besleme konusunda zor açıkcası işlemci beslese bile 4 gb ram sıkıntı bu seferde

Anladım hocam suanki işlemcimden daha çok performans alımıyım sizce değiştirmeme değermi cs go yu hiç oynatmıyor desem yeri suan pc , lol de de eski karttan az daha fazla performanslı ama fps değişimleri çok oluyor mesela 150 oluyor hop 40a düşüyor gibi ,anakarttım 4 gb ustunu desteklemedıgı için onu arttıramıyorum bildiğim kadarıyla ama ben sizin dediğiniz işlemciyi bulursam o işlemciden alıp denerim teşekkürler :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    işlemci tavsiyesi
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ONY86

http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Support.aspx?DetailID=897&CategoryID=1&DetailName=Feature&MenuID=24&LanID=0

bu sayfadan işlemci desteğini görebilitsin.biosunu güncellemeyi unutma.sanırım en hızlı işlemci Q9650 (E0) (95W)
    Teşekkürler Hocam :) Biosu nasıl güncelleyebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gripas91 -- 23 Eylül 2018; 13:33:39 >
  • quote:

Anladım hocam suanki işlemcimden daha çok performans alımıyım sizce değiştirmeme değermi cs go yu hiç oynatmıyor desem yeri suan pc , lol de de eski karttan az daha fazla performanslı ama fps değişimleri çok oluyor mesela 150 oluyor hop 40a düşüyor gibi ,anakarttım 4 gb ustunu desteklemedıgı için onu arttıramıyorum bildiğim kadarıyla ama ben sizin dediğiniz işlemciyi bulursam o işlemciden alıp denerim teşekkürler :)
    windows 7 4gb ddr3 bellek + xeon e 5420 + r7 250 ile csgo oynanıyordu 60-100 fps arası falan alıyorduk sanırım bios güncellemesi için anakartın sitesine bakdım işlemci destegi anlamında bir update gelmemiş anakartının v1 oldugunu farz ederek konusulursa 2 adet bıos guncellemesı gorunuyor onlarında sana işlemci anlamında bir faydası olmayacak update ler

Release Reason:
    -Prevent the system may reset or shutdown as plugging USB devices in front panel
    -For Giga Lan
    Release Reason:
    -Prevent the system may reset or shutdown as plugging USB devices in front panel
    -For 10/100 Lan

• gripas91 G kullanıcısına yanıt
    anakartın sitesinde bununla ilgili döküman vardır.doğru modeli bulup bi usb belleğe atıp biosa girerek yada usbden boot alarak yapabilirsin.ancak elektrikler gitmemeli ve doğru dosyayı seçmelisin aksi takdirde anakart cort olur.
  • ONY86 kullanıcısına yanıt
    Baya riskli bir işlem doğru dosyayı ben hayatta bulamam :))
    yani bu işlemciyi de alsam bir fayda sağlamazmı :(
  • quote:

yani bu işlemciyi de alsam bir fayda sağlamazmı :(
    fayda elbetteki olacakdır daha güçlü bir işlemci ama bana kalırsa o sisteme para yatırmaya gerek yok 2. el bir işlemci+anakart+ram kombinasyonu şeklinde satın alım yapmanız daha dogru olacakdır
    o Konuda çok haklısın hocam ama ben geçen sıfır gt 1030 aldım internetten arastırıdım darbogaz yapmaz dediler ama umdugum gibi olmadı o yuzden tekrar sistem degiştrimek istemiyorum açıkcası ileride üst düzey bir pc toplayacagım o zamana kadar idare etsin diye ekran kartı aldımda umdugumu bulamadım inşallah işlemciyle halledebirim bi nebzede olsa :)
  • quote:

o Konuda çok haklısın hocam ama ben geçen sıfır gt 1030 aldım internetten arastırıdım darbogaz yapmaz dediler ama umdugum gibi olmadı o yuzden tekrar sistem degiştrimek istemiyorum açıkcası ileride üst düzey bir pc toplayacagım o zamana kadar idare etsin diye ekran kartı aldımda umdugumu bulamadım inşallah işlemciyle halledebirim bi nebzede olsa :)
    ozaman aliexpresden 20 dolara lehimli modlanmıs çentikleri kesilmiş bir e5450 satın alın keyfinize bakın
    Teşekkürler hocam Sipariş geçeyim burada satan varsa bana ulaşabilir ondanda alabirim .
  • Xeon E5450 alabilirsin. Overclock'ta yaparsın ama ECS marka anakart o overclock'a ne kadar dayanır bilemem. Birde bence overclock'a gerek kalmadan GT 1030'u besleyebilir.

Şöyle ki :

Kullandığın RAM 4 GB . 4 GB ile oynanabilen oyunlar genelde işlemci konusunda da çok şey istemiyor. Yani ram'den dolayı bir oyun kısıtlaması olacak zaten, o aralıkta da tüm oyunlarda darboğaz yapmadan oynatır.

Belki, CS:GO'da biraz darboğaz olabilir, birde Dying light'da olabilir. Onun dışında 4 GB ram ile çok fazla işlemci isteyen oyun hatırlamıyorum.
  • Athlon 840 Kaveri kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim hocam , E5450 almaya karar verdim, Tek Sınıkıntım anakartı nasıl modlayabilirm onu da halledince işlemci bulursam alacağım :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.