Şimdi Ara

İşlemci Sıcaklığı 80 85e kadar çıkıyor sorun olurmu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Nfs Rivals oynuyorumda işlemci 80 dereceyi falan buluyor bu bana sorun yatatırmı arkadaşlar ultrada oynuyorum ekran kartı % 100 fan ile 60ı geçmiyor ortalamaları kaç olması lazım bekliyorum arkadaşlar ?

• İslemcin ney?
    İslemci fani duzgun oturmus mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a7v8x -- 26 Ocak 2014; 23:12:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsyn17

Arkadaşlar Nfs Rivals oynuyorumda işlemci 80 dereceyi falan buluyor bu bana sorun yatatırmı arkadaşlar ultrada oynuyorum ekran kartı % 100 fan ile 60ı geçmiyor ortalamaları kaç olması lazım bekliyorum arkadaşlar ?

Olmaz teorik olarak fakat ömür kısaltır, sağlıklı mı? Hayır. Oyunda bu deereceye çıkan işlemci boşta ne gibi değerler veriyor ve işlemci ve çekirdek sıcaklığı farklı şeylerdir. Ölçümler Realtemp ya da Core Temp ile yapın. Eğer ölçümler çekirdek scaklığı ise.

Kaç olması lazım sorusuna gelince ekran kartı benim için MAX 70 işlemci ise 60-65 oluyor max olarak O.C'li ve soğutmalı işlemci kullanıyorum şu anda. Boşta ise işlemci 30-35 arası değerlerde.

Fakat dizüstü ise sıcaklık normal onu da ekliyeyim.

• İntel i7 920 İşlemci var 80 dereceyi buluyor fan düzgün herşey tam ama bu sıcaklığı alıyorum :S yanar diye korkuyorum :S
  • Aga çekirdekler o kadar oluyormuş şuan boşta 50 derece Cpu ise 37 normalmidir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsyn17

Aga çekirdekler o kadar oluyormuş şuan boşta 50 derece Cpu ise 37 normalmidir?

İşlemci OC dışında asla yanmaz ayarsız volatj vermezsen fabrika çıkışı ayarıyla oynanmamış işlemcinin yanma sansı yoktu kendini çok ısınmış hissederse kapatır. Eğer yanarsa ki ihtimal %0.1 hatalı üretimdir yani o ihtimali kafadan çıkar. Core temp ile boşta 37 mi 50 mi anlmamadım ? 37 ise biraz yüksek 50 ise sıkıntı var denebilir.

Boşta 50 derece varsa macun yenileme fanı kontrol etme işlerine yönelin ya da virüs sebei ile işlemciyi sürekli kullanan bir şey olabilir boşta işlemci aktivitesi 0 ise bu ihtimal elenir.
  • Şuan boşta 38-40 derece arası yük altında kaç oluyor tam bakamadım yük boşta kaç olması lazım yük altında kaç olması lazım hocam bunu söylesen yeter sen baktım geçiyor fan alıcam yeni :( _? @The_North_Face
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu Isısı 95 Derece Normal Mi?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Nfs Rivals gibi patlak bir oyunda bu kadar ısınıyorsa Cod Ghosts, BF4, Crysis 3 oyunlarında yumurta pişirirsin herhalde :)
    İşlemci boşta 25C-26C hadi 30C olmalı. 4770K işlemci kullanıyorum Chrome tarayıcıda 10-11 sayfa açık kullanıyorum genelde we 33C-34C oluyor. Chrome kapatırsam 27C-28C düşüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeAdShOcK

Nfs Rivals gibi patlak bir oyunda bu kadar ısınıyorsa Cod Ghosts, BF4, Crysis 3 oyunlarında yumurta pişirirsin herhalde :)
    İşlemci boşta 25C-26C hadi 30C olmalı. 4770K işlemci kullanıyorum Chrome tarayıcıda 10-11 sayfa açık kullanıyorum genelde we 33C-34C oluyor. Chrome kapatırsam 27C-28C düşüyor.

Hocam 80C sıcaklık ile de yumurta pişirilir

Yazıyım dedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: menesozun

quote:

Orijinalden alıntı: HeAdShOcK

Nfs Rivals gibi patlak bir oyunda bu kadar ısınıyorsa Cod Ghosts, BF4, Crysis 3 oyunlarında yumurta pişirirsin herhalde :)

Hocam 80C sıcaklık ile de yumurta pişirilir

Yazıyım dedim

Mantıklı. Cümlede anlam kötü olmuş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeAdShOcK -- 27 Ocak 2014; 2:56:32 >

• BF3 te 90 derecelere yaklasan sıcaklıklar görüyorum, ve fanın üst plakasına dokundugumda yanıyor cayır cayır, ama dert ediyor muyum? Asla.

Ömrü kısalır diyorlar da ben hiç yanan işlemci duymadım, görmedim yansa pentium 4 ler cayır cayırdı onlar yanardı seneler önce. Ha 85 e kadar yolu var üzerine işlemci için değil de anakart için daha tehlikeli.
  • Tehlikeye atma bence.

Kaliteli bir soğutucu al.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 80 85 derece yazdım ama Çekirdekler o kadar oluyormuş beyler işlemci en fazla 60 falan oluyor sanırım. buda anladığım kadarıyla çok bir sıkıntı değilmiş :) Soğutucuyu ileride değiştiririm olmadı teşekkür ederim herkese :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.