Şimdi Ara

işlemciden anlayan ltf bi bakarmı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu iki işlemciden birisini alırsam arkadaşlar intel Q6700 veya Q9450 ve ekran kartıda zotac 9800 gx2 olursa crysis oyununu en yüksek çözünürlükte rahatlıkla oynayabilirim değilmi ayrıca bu iki işlemci arasında ne gibi fark var tavsiye edermisiniz bu yazdığım işlemcileri ve neden intel işlemcileri herkes tavsiye ediyor benim ilk işlemcim intel di sonra amd oldu yakında alacağım işlemci 3. işlemcim olacak genel kanı amd nin oyun performansında çok yüksek verim verdiğini söylüyolrlar sizce bunların gerçeklik payı nedir hepsini tek tek cevaplarsanız çok müteşekkir kalırım saygılar teşekkürler...

• AMD nin şu an için 4 çekirdekli iyi bir işlemcisi işini görür fakat gelecekte yetersiz kalabilir. hadi gelecekte de yetti diyelim ama AMD nin tercih edilmemesinin asıl sebebi 4 çekirdekli işlemcilerde intelle benzer fiyatlarda daha düşük performans göstermesinden ötürüdür

o iki işlemci arasında
    *üretim teknolojjisi farkı var biri 65 nm biri 45nm
    *fiyat farkı var biri 266 biri 366 $
    *birinin önelleği 12 mb diğerinin 8 mb

gibi farklar var ama performan konusunda ne kadar fark var bilmiyorum testlere gözatabilirsin

• quote:

Orjinalden alıntı: aootahca

o iki işlemci arasında

Zaten bu tablodan hangisinin daha iyi oldugu acikca anlasiliyor.
  • crysis için 4.5 GHZ o/c li bi işlemci ve 9800GX2 den SLI yapman lazım bence ya bırakın bu crysisi neymiş bu oyun ya tamam güzel oyun ama bu kadarda lafını etmeye değmeyecek bi oyun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnseLmo82 -- 19 Mayıs 2008; 14:26:12 >
  • gx2 diye bir ekran kartı almayın 9900gtx cıkıcak yada 4870 onları alın olu ve gereksiz yatırım olucaktır.

işlemcide ise amd alu agırlıklı hafıza agırlıklı programlarda iyidir tıkanma yapmaz intel artimetik işlerde iyidir testlerde ortaya cıkar zaten

anakartlar ile en iyi platformu en uygun fiyata nasıl cıkarıosan ona bak

mesela phenom x mesela 790x chipset 4870 dende 2 tane cf yapsan performansa doymassın.

yada intel x48 chipset yada x38 2 tane ati kart cf yaparsn fln nvidia alıcaksan cift kart dusunursen nvidia n force chipli alıcan vs vs

AMA 9800GX2 ALMAAA

TOST EDİLMİŞ EKRAN KARTI 2 TANE KARTI KENDİN SLI YAPSAN DAHA İİ OLR
  • @AnseLmo82
    Bence de çok abartılıyor.Millet parasına kıyıyor 1 oyun için.2 gün sonra yeni sistemler çıkıyor zaten.Geçenlerde arkadaşım da sistem topladı.Crysis crysis diye tutturdu.COD4 ü verdim hastası oldu ki şu an piyasadaki birçok ekran kartı full ayarda bunu sorunsuz oynatıyor.Crysis sadece para tuzağı.Gurur duyuyoruz Türk yapımı olduğundan ama aşırı abartıldı.
  • quote:

AMD nin şu an için 4 çekirdekli iyi bir işlemcisi işini görür fakat gelecekte yetersiz kalabilir. hadi gelecekte de yetti diyelim ama AMD nin tercih edilmemesinin asıl sebebi 4 çekirdekli işlemcilerde intelle benzer fiyatlarda daha düşük performans göstermesinden ötürüdür

o iki işlemci arasında

gibi farklar var ama performan konusunda ne kadar fark var bilmiyorum testlere gözatabilirsin

Yukardaki alıntıda altını çizdiğim lafları neye dayanayak söylüyorsun? hem yetersiz kalabilir,hem de hadi yetti diyelim ne demek? Bu 1.

2.si Düşük performans dediğin zaman bunun birkaç saniyelik gecikmeleri kastediyorsan bunu da belirt.Seni duyan da,Porsche ile Şahin'i karşılaştırmışsın gibi görüyor.Bu 2.

Bu tip dayanaksız lafları söyledikten sonra nasıl hala AMD avatarı kullanıyorsun? Bu 3.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Labirent -- 20 Mayıs 2008; 0:21:42 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • işlemciyle ne alaka ya . o kartla bırak crysis i crysis2 yi de high da oynarsın ama dedikleri gibi gereksizgtx alıyosan al axle nin var onu al bence.ya da bekle yazı
  • quote:

Orjinalden alıntı: BrooklynZU

@AnseLmo82
    Bence de çok abartılıyor.Millet parasına kıyıyor 1 oyun için.2 gün sonra yeni sistemler çıkıyor zaten.Geçenlerde arkadaşım da sistem topladı.Crysis crysis diye tutturdu.COD4 ü verdim hastası oldu ki şu an piyasadaki birçok ekran kartı full ayarda bunu sorunsuz oynatıyor.Crysis sadece para tuzağı.Gurur duyuyoruz Türk yapımı olduğundan ama aşırı abartıldı.

hocam COD4 UT3 Bioshock ne bilim Prince Of Persia T2T Black Site Area 51 Riddick bunlar forumdan çoğu kişinin bilmediği oyunlar bunlar inanın insanı pc başına resmen çivileyen oyunlar ama isim Crysis olunca herkes atlıyo
  • Aslında bakarsanız Crysis yüzünden donanım satan firmalar acayip kar etti, insanlar donanım alırken Crysis i ilk önce göz önüne alıyorlar ona göre Cpu,vga,ram filan alıyorlar,bence donanım firmaları Crytek e para ödemeli
  • @AnseLmo82
    COD4 ü 2 kere bitirdim birdaha bitirmeyi düşünüyorum.Bioshock ta çok güzel.Ben açık söylüyorum Crysis abartıldığı kadar güzel değil(bana göre) ve herkes çok kasıyor kendini bunu full de oynamak için.Ben çok sevmedim Crysis i.COD4 bana daha ilgi çekici geliyor.Dediğim gibi milyarlar verip sistem topluyoruz.Ama hemen yenisi çıkıyor.Firmalar yeni motorlar çıkarıp milletin cebini yakıyor başka birşey değil.
    @B-Veritas
    Bence de Crytek para ödemeli bunlara.Okadar satış yaptılar ki.Şimdi x2 ler x8 ler x16 lar bu böyle gider.Olan bize oluyor yine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midgardian -- 20 Mayıs 2008; 0:31:49 >
  • hocam inan bu yazdığım oyunların yanında crysiste kurulu ama daha kalkıp bir defa oynamadım ilk bitirmeden sonra ama cod4 bioshock örneğin
    en basiti şimdi UT3 online oynuyodum doyum olmuyo inanın en azından hep aynı yer hep aynı karakter değil farklı kişiler farklı taktikler

ve benim sistemim UT3 1440*900 Full AA Full AF ve CCC en yüksek kalitedeyken 80-100 FPS veriyo daha ne isteyim söylermisiniz crysis very highta AA açamıyorum yada 1024 ten yukarı çıkamıyorum çokta tınn oynamıyorumki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnseLmo82 -- 20 Mayıs 2008; 0:51:24 >
  • UT3 ü iyi hatırlattın.İndireyim o oyunu da.6Gb ama olsun.İner elbet
    Grafikler güzel
  • hocam 1,2 pacth te yaptın tadından yenmiyo inan
  • sana daha önce crysis i vey high oynatacak sistem yok denmedimi

fule yakın oynarsın ama asla 1920x1080 very high oynayamazsın
  • quote:

AMD nin şu an için 4 çekirdekli iyi bir işlemcisi işini görür fakat gelecekte yetersiz kalabilir. hadi gelecekte de yetti diyelim ama AMD nin tercih edilmemesinin asıl sebebi 4 çekirdekli işlemcilerde intelle benzer fiyatlarda daha düşük performans göstermesinden ötürüdür

o iki işlemci arasında

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.