Şimdi Ara

İşlemcinin yüksek ısılarda kapanmasının teknik sebebi nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
28
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle bilgisayarımda herhangi bir sorunum yok, teknik yardım postu değil öğrenme postudur. Soğutmayı çalıştırdığım müddetçe hiçbir senaryoda kapanma durumu yok ve hepsi stabil. Yuvarlama sayılar ile işlemcim;

4.4GHz 1.15 voltda 85 derecede, 3.8GHz 0.9 voltda 75 derecede, 3.8GHz 1.00 voltda 85 derecede kapanıyor. Eğer kapanma sıcaklık ile alakalı olsa 95'e kadar yolumun olması lazım sıcaklık değil. Fazla akım kaldıramıyor olsa 4.4GHz de direk çalıştıramazdım akım değil. Volt zaten değil çok yüksek voltajları görebiliyorum. İşlemcim neden 3.8 GHz de, 4.4GHz senaryosundan daha az sıcaklıkta daha az volt çekmesine ve akım geçmesine rağmen 75 derecede kapanıyor? Elektrik bilgim pek yok düşünüyorum ancak bir yol bulamadım.

• işlemci değil anakart kendini korumaya alabilir. Örnek işlemci 1 voltta çalışarak 90 amper çekiyor diyelim. yani 90w güç harcıyor. Sen voltu düşürdün 0,95v yaptın işlemci yine 90w çekmek için bu sefer 94 amper civarı akım çekmek isteyecek. Ama akım arttıkça ısınma da artacağından anakartındaki mosfetler (işlemciye) daha fazla ısınacak bu sefer anakart mosfetlere zarar vermemek için veya belli bir akımı geçmemesi için gücü kesecek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.