Şimdi Ara

İşletme/İktisat-Marmara/İstanbul ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar tercih süresinin sonlarına doğru geldik ama benim kafam hala karışık iktisat ile işletme arasında çok kaldım ve bu bölümleri Marmara da mı yoksa İstanbulda mı okumalı yardımcı olursanız çok sevinirim

• bende senle aynı durumdayım mf olmama ragmen tmden tercih yapıcam

simdi isletmemi secsem iktisatmı diye dusunuyorum ama isletme biraz kek bölüm gibi geliyor ayrıca ekonomiyide seviyorum iktisatın biraz daha ağırlıgı var , iktisatı secicem büyük ihtimalle

üniversite olarak marmarayı genel olarak sevmiyorum , istanbul üni çok güzel üniversite ama son yıllarda bozmuşlar öyle diyorlar birde çok fazla insan yığını var bu yüzden ytü iktisat okuyacagım ( keşke davutpaşaya taşınmasaydı ama yapacak birşey yok)
  • Araştırmalarım sonucu iktisat ile işletme mezun olunca ayni işi yapıyor madem öyle işletme seçip ortalamayı yüksek tutmayı düşündüm..
    Üniversite konusunda ise nedeni yok ama Marmara bana sıcak geliyor ama gene de çok kararsızım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardım edebilecek yok muuu???

• iktisatsa istanbul işletmeyse marmara derim
  • bestkürttr B kullanıcısına yanıt
    Peki iktisat mı işletme mi desem?

• iktisat işletmeye göre daha zordur ama çokta zor değil sonuçta bi mühendislik değil. bu zorluk sana kamu sınavlarında kolaylık sağlayacaktır. iktisatta kpss müfredatına daha uygun eğitim alırsın. işletme daha kolaydır ama sınavda daha zorlanırsın. sonuç olarak ikiside aynı kapıya çıkar kamuda. özeldede aynı şekilde.özel mi kamu mu ona karar var özel dersen işletme seç en azından daha rahat bi 4 yıl geçirirsin ama kamu düşünüyosan iktisat daha avantajlı. bana sorarsan ben iktisat seçicem fazlası var eksiği yok işletmeden. sadece biraz daha zor ondanda bişey olmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MARMARA ALMANCA İŞLETME
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • isletme iktisata gore daha kolaymis
    Ama bunca isletme mezunu varken iktisat oku farkin olsun

Şimdiki düşüncem özel ama sonra değişir mi bilemem sanirim kpssde bi farkları var o da uçurum olmasa gerek :) peki neden iktisat istanbul işletme marmara dedin acaba kusura bakma çok sordum ama

• Bende Ankara üniversitesi iktisat-uluslararası ilişkiler-maliye arasında kaldım özel sektörde yükselmeyi düşünüyorum sizce sıralamamı nasıl yapmalıyım.
  • yok önemli değil bende iki üniversite arasında kaldım sınava hazırlanmaya başladığımdan beri araştırıyorum istanbul iktisat fakültesi çok daha köklü mezunlarına kuruluş yılına falan bakarsan anlarsın. marmarada özel sektör okulu işletmede marmara daha iyidir. ha tabi aralarında uçurum yok ama yinede fark var biraz araştırma yaparsan bana hak vericeksin.
  • Goldrogers G kullanıcısına yanıt
    ankara siyasal mezunu hem devlette hem özelde havada kapılır. yerinde olsam uluslarası ilişkiler yazmazdım özel sektör için dil gerek. sbfdede eğitim türkçe diye biliyorum. iktisat - maliye - işletme ben olsam bu şekilde sıralardım tercihlerimi.
    Aynen ben de çok araştırdım aralarında bariz farklar yok o yüzden kafam karıştı zaten.. Vakit ayırdığın için teşekkür ederim

Süpersin dostum sence Hacettepe İngilizce Uluslarasını yazıyım mı Ankara'nın altına/ bu arada mesela Ankara Üniversitesi 93 kişi alıyorsa bu sene 60 kişi alacak geçen sene 41.000 ile kapatmış bu sene kaç ile kapatır bu konu hakkında tahminin var mı?
    hocam ankara varken hacettepeye gitme derim uluslarası ilişkiler çok önü açık bölüm değil çıkınca nolcağını düşündüysen git tabi ama yerinde olsam gitmezdim illada gidicem diyosan odtüye git bence. sıralaması yükselicektir illaki ama çokta yükseliceğini sanmıyorum en fazzla 37-38 binle alır oda en fazla bu arada ankara siyaset bilimi ve kamu yönetimi tutuyosa hiç düşünme git derim.
    Ya kardeşim hep hayalim orasıydı tm-2 35 bin oldu.Şimdi ankara iktisatı çok istiyorum ben 48.000 tm-1 de iktisat geçen sene 51.000 ile kapatmış ama geçen yıl 93 kişilik kontenjan bu yıl 60 a düştü.Eğer buralarda gelmezse zaten başka da bir yere gitmem.
  • istanbul sbf de iyidir ama bi ankara sbf olamaz tabi. kamu yönetimi - iktisat - maliye - işletme - çeko diye sırala bence mülkiyede okumak ayrıcalıktır.
    bence gelir iktisat ama sen yinede temkinli ol benimde hayalimdi olmadı inşallah sen gidersin.
  • Arkadaşlar başka fikri olannn

• Arkadaşlar tm1 sıralamam 126 k. marmara iktisat i.ö 129k. fakat bu sene kontenjan 20 azalmış, gelir mi?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.