Şimdi Ara

ispark'ları seviyorum, daha da yaygınlaşmaları gerekiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir yere gittiğimde öncelikle ispark var mı diye etrafı turluyorum varsa eğer kesinlikle oraya parkediyorum.
    İsparkları herkes eleştiriyor ama daha 10 sene öncesine kadar her gittiğimiz yerde arabanın kapısını senden önce açıp çöktüğü yol kenarının parasını isteyen, surat yaparsan, para vermek istemezsen arabanın etrafını tornavidayla çizen değnekçileri çabuk unutmuş millet!

Ayrıca ispark harici otoparkların yüzde 90 ı anahtarı istiyor?? Ulan araba benim özelim, benim şahsi malım değil mi? Ben neden anahtarımı otoparkının köşesine 10 kişi kurulup mahallenin zibidileriyle piizlenen herife teslim edeyim?

2 seneyi geçmiştir belki, çok kalabalık bir yerde yoldaki otoparklardan birine girdim, herif anahtarı istedi verdim. Neyse 2 saat sonra döndüm baktım başka bir arabanın tamponuna eğilmiş elinde bezle siliyor falan. Ben arkasından seslendim; Anahtarı vericen mi usta? diye. Yüzüme bile bakmadan kaputun arasında dedi! Yani başkası gelip alsa ya da ben ulan bunlar bütün anahtarları kaputlara koymuş dur iki gün sonra geleyim bitanesini götürelim şunların zihniyetinde biri olsam nolucak?
    O gün bugündür isparklara koyuyorum, ne anahtar soran var ne bişey. Fişimi de alıyorum mis gibi hizmet.

• evet bende müsayit yer yoksa ispark arıyorum,ama fiyatları daha ucuz olmalı.

eminönündeki isparkta anahtar istiyorlardı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizinkisi biraz "para veriyorum bari öveyim" tarzında bir şey olmuş. Yaşadığım şehirde şehir merkezine yakın yerlerde belediye ücret kesiyordu. Birkaç kez zoraki bıraktım ama artık yapmıyorum. Bir iki sokak dolanır yine de ücretsiz olan yere park ederim aracı. Giderim. Bir de bunun için para ödüyoruz hiçbir esprisi olmadığı halde.

Normalde toplu taşımayı daha sık kullanırım. Şehir içine arabayla girmem. Trafiği ayrı dert, yer bulması ayrı dert. Toplu taşıma iyi ama bu sefer insanımız sorunlu. Yayılarak oturanlar mı, inene kadar telefonla konuşanlar mı vs. ☺️

Bilinç yok bizim millette. Eğitim şart.

Sözün özü: Mecbur kalmadıkça ne ücretli otoparka girer ne de valeye arabayı veririm ☺️

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 24 Temmuz 2017; 18:51:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dayimlar bu otopark yuzunden cok kavga etti kürtlerle her yeri sahiplenmeye calisiyorlardi. Kac kere bunlar silahla oraya buraya saldirdi kendi iclerinde bile bolge kavgalari ettiler.

Benim merak ettigim tek sey AR GE yapmayan bir kurum İspark nasil yuz milyon Türk Lirasi zarar eder ? Kaldirim yapmak bu kadar pahali mi ?

• Ya şöyle gittiğiniz yere göre değişir. Birçok yerde vale ya da otopark skandallarını okuyoruz, görüyoruz. Ben de gittiğim yer eğer nezih bir yer değilse İSPARK'a park ediyorum, nezih bir semt ise bulduğum boş bir yere.
  • oturduğum yerde 4 katlı ispark var aylık aboneliğim var tüm isparklara plaka ile girip indirip alıyorum çok güzel bir sistem
  • Açıkçası ispark olmasaydı bugün 5-7 lira arasındaki Otoparklar değnekçi tiplerin ellerinde 20 tl den aşağı olmazdı. Bunada şükür...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ispark geliştirilmeye ihtiyaç duyan bir sistem, kimi para ödemeden kaçtım diyor kimi güzel diyor, böyle olmaz mesela

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buna tecavüzcüsüne asık olmak deniyordu herhalde.

• kimse demiyor yau bu belediye bu vergileri niye aliyor diye
  • İşleri güçleri vatandaşı soymak. Makul fiyat olmalı. Üsküdar da gün boyu 10 lira tutuyor soyuyorlar resmen. Yaygınlaşsın gelişsin o kadar para kazanıyor ama gelişme yok. En azından belli bir güvence sağlasın bir düzen oluşsun o da yok.

Paraları ne yapıyorlar anlamış değilim.

Devlet işe sıkı el atmalı mahalle kenarlarındaki otoparklar denetlenmeli. Yolda görsen adres bile sormayacağın otoparkçıya neden muhtaç olasın.

Katlı sistem olsa mis gibi gir çık her kata güvenlik koy. Herkesin içi rahat etsin. Yoğun olan yerlerde ispark eziyet.

Kocaman araziye 4-5 katlı yer yapsalar hem yoğunluk azalır hemde insanlar rahat eder..

• zx6r kullanıcısına yanıt
    Biseydende memnun kalin be kardesim. Emekli albaylar gibi kafanizda dekoru cizmissiniz illa herseye bi kulp!
    Senin kendi soyledigini kendi aklin aliyo mu acaba? Istanbulun merkezi yerlerini veya ara sokaklarini bi gozunun onune getir bakalim hangi devasa araziye hangi cok katli otoparki yapabiliceksin? Adim atilacak yer kalmamis hala devasa arazi diyosun yav.
    Guvenlik olayinda eksik yazmissin bence her kata degil her aracin basina devlet bi guvenlik dikmeli. 10 lira vermissin az para degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: yavercanturk

Biseydende memnun kalin be kardesim. Emekli albaylar gibi kafanizda dekoru cizmissiniz illa herseye bi kulp!
    Senin kendi soyledigini kendi aklin aliyo mu acaba? Istanbulun merkezi yerlerini veya ara sokaklarini bi gozunun onune getir bakalim hangi devasa araziye hangi cok katli otoparki yapabiliceksin? Adim atilacak yer kalmamis hala devasa arazi diyosun yav.
    Guvenlik olayinda eksik yazmissin bence her kata degil her aracin basina devlet bi guvenlik dikmeli. 10 lira vermissin az para degil.

Üsküdarın halini görmeyi denesen yada kadıköyü araziler büyük katlı otopark yapılabilir. Memnun kalmam kardeşim memnun kalmam!!!! Donumuza kadar vergi veriyoruz karşılığında ne yapılıyor?

10 lira diyorsun bazen günde 3-4 kez kullandığım oluyor ne oldu bu 10 lira birike birike. Malımda mülkümde değerli benim her katta güvenlik olsa vatandaş rahat etse olmaz dimi.

Sorgulamazsan ses çıkarmazsan tepene binerler. Sende onların bir numaralı avukatı olmuşsun.

Kimsenin avukati degilim, eskisi gibi degnekciler olsa nerde devlet nerde polis diceksiniz, 10 lira degil 5 lira olsa bu seferde otoparklarda yer yok nerde bu devlet diceksiniz. Tabi kimseyi zorla isparklara sokmuyorlar, ozel otoparklara cek o zaman guzel kardesim? Ya da ara sokaklarda yer ara bul isini oyle hallet madem bu kadar zoruna gidiyor verdigin para....

• yavercanturk Y kullanıcısına yanıt
    Sen istediğin gibi anlıyorsun ondan oluyor bunlar. İsparka karşı değilim. Yazdıklarımı iyi oku geliştirilip yaygınlaşmasından yanayım ama yapmıyorlar bunun karşılığında aldıkları para çok sen alışmışsın bunlara para yedirmeye birisi baş kaldırınca hemen kükrüyorsun.

Donumuza kadar vergi ödüyoruz neden geliştirilmiyor bunun cevabını ver bana! Kötüyü örnek göstererek mevcut olana neden razı olalım neden daha gelişmişini kullanmayalım? Bizim hakkımız bu seninde benim de hakkım..

Tek taraflı beslenmeden oluyor bunlar hocam. Sen çok makarna yiyorsun belli. Azıcık etrafına bak aldığın her nefeste vergi verecek hale getirdiler vatandaşı.

Verdiğim para kısmen zoruma gidiyor hak etmiyorlar çünkü..

Makarna falan deyipte bana parti imasi yapma hayatimda tek oyum gitmemistir merak etme. Otiparka girer arabani birakir sonra gelir alirsin bu kadar basit. Ne bekliyosun masaj mi yapsinlar arabana, jakuziye mi soksunlar anlamadimki.

• yavercanturk Y kullanıcısına yanıt
    Aldıkları vergilerin karşılığını versinler yeter..

• Günlük 10 tl Üsküdar gibi bir lokasyonda gayet makul bence. Ama 1 saatinin 7 tl olduğu yerler var bu ücret çooooook fazla. Saatlik ücret max 3 bilemedin 4 olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: zx6r

quote:

Orijinalden alıntı: yavercanturk

Üsküdarın halini görmeyi denesen yada kadıköyü araziler büyük katlı otopark yapılabilir. Memnun kalmam kardeşim memnun kalmam!!!! Donumuza kadar vergi veriyoruz karşılığında ne yapılıyor?

10 lira diyorsun bazen günde 3-4 kez kullandığım oluyor ne oldu bu 10 lira birike birike. Malımda mülkümde değerli benim her katta güvenlik olsa vatandaş rahat etse olmaz dimi.

Sorgulamazsan ses çıkarmazsan tepene binerler. Sende onların bir numaralı avukatı olmuşsun.

İstanbul'da nasıldır bilmiyorum ama burada günlük park ücreti alınan yerlerde giriş-çıkış yapsan bile, yani bir yere gidip gelsen bile eski park fişini gösterince bir daha ücret almıyorlar. Mantıklı olan da bu zaten. Adı üstünde günlük ücret veriyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: zx6r

İşleri güçleri vatandaşı soymak. Makul fiyat olmalı. Üsküdar da gün boyu 10 lira tutuyor soyuyorlar resmen. Yaygınlaşsın gelişsin o kadar para kazanıyor ama gelişme yok. En azından belli bir güvence sağlasın bir düzen oluşsun o da yok.

Paraları ne yapıyorlar anlamış değilim.

Devlet işe sıkı el atmalı mahalle kenarlarındaki otoparklar denetlenmeli. Yolda görsen adres bile sormayacağın otoparkçıya neden muhtaç olasın.

Katlı sistem olsa mis gibi gir çık her kata güvenlik koy. Herkesin içi rahat etsin. Yoğun olan yerlerde ispark eziyet.

Kocaman araziye 4-5 katlı yer yapsalar hem yoğunluk azalır hemde insanlar rahat eder..

üsküdarda günboyu 10 lira hiç görmedim.4-5 saate 10 lira alıyordu çarşının ordaki katlı ispark otoparkı.şimdi yıkılmış açık otopark olmuş tarife aynı.en ucuzuda burası.

artık daha gerilerde mahalle aralarına bırakıyorum ,biraz yürümek gerekiyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.